Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės

Katytee-kriste, NŠP tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 02 03, 22:03)
aš jau apsisprendžiau... naujos pakuotės nebepirksiu....  bigsmile.gif  nusipirkau 'arbor"  biggrin.gif
Papildyta:

na aš pažįstu kelias moteris kurios nenaudojo cilest, bet irgi serga onkologine liga...

Sveikute, gal gali papasakoti, kaip tau sekasi su abora? Kur pirkai? Kiek kainavo? Ar nenusivylei ja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sa r: 24 vasario 2009 - 18:22
ziaurus reikalai su tom kt, parasysiu, kas nutiko mano draugei pries 2 savaites, kolkas tai manoma, kad nuo nauju kt, siai dienai pavadinimo negaliu pasakyt, nes kolkas jiems apie tai perdaug skaudu kalbet, bet ji jau zengia savo pirmuosius zingsnius, kartais uzsimirsta, kazkokia dalis smegenu zuvusi...

o viskas prasidejo taip:
Treciadieni vakare pradejo labai skaudeti galva, ji istekejusi, 30 metu, kudikis - mergaite, 11 menesiu uz keliu dienu. isiskaudejo galva, isgere tablete ir nuejo miegot, ir ketvirtadieni nebeatsibudo, yra komoje. ketvirtadieni buvo nustatinejama diagnoze, penktadieni nustatyta, kad yra deguonies trukumas smegenyse, kresulys. gydoma chemija nepadeda, netirpsta. operacija. atverus negali daktarai prieiti ir pasalinti dalis smegenu pazeista, kokia kolkas niekas negali atsakyti, ir visi jau ja laidoja. Daktarai ja laike dirbtinej komoj visi buvom laukime ar atsimerks, pirmadieni, atsimerke, pati nekvepavo, toiau laukem su nekantrumu keleta dienu, dabar jau pati kvepuoja, po savaites pasake savo varda ir pavarde, labai dziaugemes, judino rankas, buvo leidziami susitikimai, nors ir gulejo reanimacijoj, net pati klause ar jai viskas gerai su galva, po savaitgaliniu lankymu uzdraude lankymus, nes buvo per daug nervuota ir aktyvi, stangiasi keltis bet nepajegia, pati netilpo savo kaili, turi budrumo periodus kaip medikai vadina, skiria diena ir nakti ta prasme zino kada reik miegot,dabar siandie lygiai po 2 savaiciu su trupuciu zenge kelis zingsnelius savo jegom, bet yra dar labai silpna, protauja tik kartais uzsimirsta, laukia labai ilgas reabilitacijos periodas.

cia gal bus nevisiems aisku ka parasiau, bet ilga istorija ir nukopinau ka buvau rasius kitame skyrely, esme tame, kad kitu priezasciu gydytojai kol kas negali pateikti, nes ji buvo visiskai sveika, kt jos drauges, kurios irgi geria tuos pacius kontraceptikus irgi skundesi stipriais galvos, migreniniais skausmais.
kai jau pasakys ka naudojo tada ir jums parasysiu. visa ta laika meldemes katik isgyventu...pati dabar stipriai svarstau ar neatsisakyti KT.

Atsimenu, kai LT atsirado Logest, tiek reklamos buvo visur ji kiso, na ka buvau paaugle irgi nusprendziau isbandyt pati, tai pageriau tik 2 dienas, galva nerealiai skaudejo, vimciojau, sienom lipau, bloga labai buvo, svaigo galva ir pan. atsisakius to gerio pagerejo, bet perejau, prie kito blush2.gif
Atsakyti
ČIKURAKU, baisu unsure.gif jai trombozė gavosi?
Liūdna, bet tai tikrai ne pirmas atvejis, kai taip nuo KT sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 02 27, 14:06)
ČIKURAKU, baisu unsure.gif jai trombozė gavosi?
Liūdna, bet tai tikrai ne pirmas atvejis, kai taip nuo KT sad.gif

aha kresuliai susidare ir nepraejo, kraujas per smegenis, paskui per mazai deguonies kraujuje(nzn kaip rasosi), ziauru nerealiai kiek as prisikaukiau, kiek naktu nemiegojau, o jos ta mergyte tokia faina kada neateisi nepaimsi, jos ji taip glaudziasi, jau pati isikibus vaiksciot pradejo...

tai jauciu ne primas ir ne paskutinis toks atvejis, tik gerai, kad ji papuole iskart i gera ligonine ir patyre medikai buvo greit i viska reagavo, nes labai liudnai gali baigtis tokios smegenu traumos...
Atsakyti
Labai baisu verysad.gif ir liudna... .

Blogiausia kad moterys tampa reklamos aukomis, eksperimentiniais triusiais. As negaliu apsispresti kaip saugotis, daug yra pagyrimu mirenai, bet kalbejausi su savo ginekologe, su kuria bendrauju jau 10 metu. Ji sake kad visi reklamuoja, sako kad tai geras isradimas, bet is tikruju niekS NEZINO mirenos poveikio moters sveikatai, gal tai pasireiks po daug metu,,kas cia zino. Aisku gerai, nera "normaliu" menesiniu, yra kazkokios, bet ar tai tikros menesines??? Mano pazistama turejo mirena, sake sirgo mm karta per pusmeti....bet ar tai yra normalu???? Nemanau. o kas tada????prezervatyvai, NLA...? nezinau, pasimeciau visai... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anikka: 27 vasario 2009 - 23:45
QUOTE(anikka @ 2009 02 27, 23:43)
Labai baisu verysad.gif ir liudna... .
prezervatyvai, NLA...? nezinau, pasimeciau visai... doh.gif

as irgi nzn ka daryt, prezervatyvai man nelabai, prisiskaiciau visokios info dabar galvoju, gal ta spjaudykle isigyt, bet kad ji labiau planuojancioms pastoti, o gal jungti su kokiu kt budu ir taip naudot g.gif nzn nzn ir tuo labiau, kad daug tableciu turiu uzsipirkus, bet gal kas nores nuodytis ir pavyks perleist kam nors...
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 01 29, 13:27)
Labai teisingai - tai vaistai. Ar sveikai moteriai reikalingi vaistai? šiuo atveju ką jie "gydo", tiksliau slopina, stabdo? Vaisingumą. Kaip Smalsutė rašė - ar jis liga? Nuo požiūrio į savo sveikatą reiktų pradėt mąstyt. O ne savais pinigais finansuot savo sveikatos gadinimą.

Na pvz man daktaras ju israse BUTENT, kad isvengciau nevaisingumo blink.gif Tai kaip cia dabar suprast? g.gif Visgi, atrodo, ir gydo kazka... nors as dar vis nedristu naudot unsure.gif Neaisku, kuo cia tiket verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 02 08, 19:48)
alkoholis irgi neuzdraustas. narkotikai taip pat ne visur biggrin.gif

Narkotikai visur uzdrausti biggrin.gif Ta prasme, visose pazengusiose salyse... biggrin.gif jei turit omeny olandija, tai ten irgi nera legalizuoti narkotikai - tik kad zole NEBAUDZIAMA, nors ir ne visai legali, kiek girdejau rolleyes.gif
O alkoholis velgi - mazais kiekiais jis sveikas organizmui, tik padauginimas kenkia. Tad cia jau gaunas kaip kad ir su cukrum - normaliais kiekiais gerai, bet jei ryji kaip kiaule, tai gali ir i kapus nuvaryt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 02 28, 01:18)
aha kresuliai susidare ir nepraejo, kraujas per smegenis, paskui per mazai deguonies kraujuje(nzn kaip rasosi), ziauru nerealiai kiek as prisikaukiau, kiek naktu nemiegojau, o jos ta mergyte tokia faina kada neateisi nepaimsi, jos ji taip glaudziasi, jau pati isikibus vaiksciot pradejo...

tai jauciu ne primas ir ne paskutinis toks atvejis, tik gerai, kad ji papuole iskart i gera ligonine ir patyre medikai buvo greit i viska reagavo, nes labai liudnai gali baigtis tokios smegenu traumos...

sveikos.. labai uzjauciu del drauges sad.gif pati esu skaiciusi straispni, esanti pirmame sios temos puslapyje ir del to buvau nuejusi pas ginekologe nesenai, kad pasitarciau ka kita naudoti vietoje geriamu hormoniu KT g.gif . Isklausinejusi, ka vartoju (logest), ir kiek laiko vartoju (2m), pasake, kad tokio amziaus merginai tai geriausia priemone, jog daryti abortus del plysusiu prezervatyvu ar kitu nepatikimu budu yra daug kenksmingiau organizmui ir po to tai jau tikrai daug bedu laukia.. zinoma, paklausiau ir man didziausia rupesti kelusio klausimo: ar nekenkia logest vaisingumui? tikrai kenkia naujosios kartos kontraceptikai pvz yasmynelle ir kt panasus, placiai reklamuojami. o paprastesni kaip logest kenkia jei yra naudojamas ilga laika (daugiau nei 10m) be pertrauku. Mano atveju, po keliu metu jau tikiuosi planuosiu vaikucius, taigi bus poros metu pertrauka, o po gimdymo jau galima ir spirale detis. Taip pat, del kresuliu ir trombu, tai kontraceptines tabletes padidina trombu ir kresuliu susidarymo rizika toms, kurios ruko, nes ju kraujagysliu sieneles sukietejusios ar kokios...(jei tiksliai prisimenu, taip sake ax.gif ) tai vat. israse man receptuka logestui vel ir dar recepta ziedui, bet kadangi man nuo pat pirmojo logest vartojimo nebuvo nei vieno pasalinio poveikio, tai ir toliau liksiu prie siu tableciu... Parasiau cia tai, ka suzinojau, kad kitos merginos irgi pasikonsultuotumete dazniau su ginekologais, nes gali buti, kad KT is tikro gali Jums kenkti, bet tai priklauso nuo kiekvieno organizmo ir nuo vartojamu KT... 4u.gif
Atsakyti
Idemiai perskaiciau nuo pradzios iki pabaigos,tad ir as noriu pasidalint savo pastebejimais.FEMINA-35 geriau jau 6 metai.jas man buvo paskyrusi gydytoja.3m lankausi onkologiniam del krutines-mastopatija.onkologei esu sakiusi,kad geriu kt,tai po paskutinio apsilankymo ji man uzsimine,kad kruty esancios cisteles-nuo kt.na o mano ginekologe,kai buvau beveik pries metus,klause kaip mano kojos,ar nesiplecia venos.taigi va,jau kokie 2 men.stebiu savo kojas.slaunu srity atsirado pavirsiuj kraujagysliu melynu tinkleliai,o blauzdoj vienoj,o siaube,isryskejo venos...tk jau po sirgimo nebepradejau gert...bijau,kad bus dar blogiau.zadu vel vaziuot pas ginekologe,ziuresiu ka siulys.beje as irgi nerukau.dar kazkada buvo gan keisti potyriai-nei is sio,nei is to imdavo mirguliuot akyse.kraujospudis budavo geras.as tai sieju irgi su kt.ir dar,visa ta laika kai geriau-tiesiog nebuvo jokio potraukio,jauciausi salta kaip ledas...AS MECIAU smile.gif
Atsakyti
mano drauge neruke ir negere...jai po truputi gereja, bet jau nebebus 100 proc. kaip pries tai buvo visaverte...

as pastebejau, kad man ant leskuciu vidines puses irgi truputi yra susidare kraujagysliu tokiu ryskesniu, bet uzvaiksciojus stipriau i soliariuma nesimato, bet galvojau, kad jos pasidare nuo stovimo darbo, ir nesusimasciau, kad gaali but ir nuo kt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo čikuraku: 01 kovo 2009 - 21:08