Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės

Įdedu lentelę apie KT sudėtį. Kaip žinia, jos kombinuotos iš 2 veikliųjų medžiagų, kurių viena visada būna etinilestradiolis, kita - skiriasi. tai pat skiriasi jos kiekiai (ir net ženkliai). to skirtumo kol kas komentuoti negaliu, nes neišnagrinėjau kaip reikiant dar.

etinilestradiolis,mg/gestodenas,mg
Lindynette 20 (GR) 0,02 0,075
Logest (Sch) 0,02 0,075
Harmonet (NL) 0,02 0,075
Lindynette 30 (GR) 0,03 0,075

etinilestradiolis, mg/drospirenonas, mg
Yaz 0,02 3
Yasminelle (Sch) 0,02 3
Yarina (Sch) 0,03 3

etinilestradiolis, mg/desogestrelis, mg
Azalia (GR) 0 0,075
Novynette (GR) 0,02 0,15
Mercilon (OI) 0,02 0,15
Marvelon 0,03 0,15
Regulon (GR) 0,03 0,15

etinilestradiolis, mg/ciproterono acetatas, mg
Diane 35 (Sch) 0,035 - 2

etinilestradiolis, mg norgestimatas, mg
Cilest (J. Cilag) 0,035 0,025

Skliausteliuose firmų gamintojų pavadinimai - Sch - Schering, GD - Gideon Richter, t.t.

Pajuodinti daugiausiai hormonų turintys savo grupėje.

Be to Diane 35 - tai antikinis kontraceptikas, yra daug naujesnių būdų save nuodyti
Papildyta:
QUOTE(Secret @ 2009 05 04, 10:50)
nemanau kad tokius moters organizmo pakitimus sukelia KT. pati pries vartojima pasiskaiciau ka apie jas raso ir visokius salutinius poveikius. raso, kad gali buti nepiktybiniai/piktybiniai augliukai, inkstu nepakankamumas ir t.t. ir pan. na vartojant visa gyvenima, gal kas ir pasireikstu, o daznai vartojama tik trupma laika, pvz 5 metai. Taciau tom ligom yra kitu ir daug svaresniu priezasciu, o ne KT.

kaip žmonės neinformuotai naudoja vaistus. Šiuo atveju, tai net ne vaistai (nes vaisingumas juk ne liga), o hormonai, kurie visiškai "sudrasko" natūralius organizmo procesus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazira: 03 birželio 2009 - 10:33
QUOTE(Panelė Gu Gu @ 2009 05 05, 18:44)
Esu kategoriškai prieš KT, daug esu skaičius apie tai. Niekad nenuodysiu savo organizmo tokia chemija  schmoll.gif

pavydziu tau mirksiukas.gif o man nera kitos iseities ax.gif vaikuciu neplanuoju, tai ka daryt tada, jei kiti apsisaugojimo dalykai netinka g.gif viena iseiti matau ax.gif sterilizuot vyra, bet dar jaunas ir vargu, ar sutiktu su tokia naujove tongue.gif
o gal kas, tuo pasinaudojo g.gif tai pasidalinkit patirtimi,ar nebuvo streso vyrui unsure.gif
4u.gif
Atsakyti
Čia jau drastiška priemonė ir negrįžtama.
Atsakyti
Vyrams galima perrišti sėklos latakėlius ir tuomet jis bus nevaisingas. Tai nėra negrįžtama, tačiau norint vėl atgauti vaisingumą, tektų daryti sudėtingą ir brangią operaciją.
Atsakyti

Papildyta:
man atrodo, jog supras tik ta, kuriai tikrai labai skaudejo. vien pagalvojus apie tai, kad gali nualpti gatveje, o aplink ne vieno savo zmogaus... dabar zmones salti ir abejingi svetimo nelaimei, tai dar paspirs koja praeidami schmoll.gif
Papildyta:
Jo jo , man viena karta taip nualpus, salia miesto ligonines, vaikinukai pagelbejo, nunese iki priimamojo..ir pasieme mano rankinuka, su pinigine, mobiliais, kosmetika, pasu ir t.t.nes as buvau be samones :)poto dar ilgai problemu turejau, nes su mano pasu kazkas kitas skraide ir siaip neaisku ka dare smile.gif
Papildyta:
oj, kazkaip cia pacituot nesigavo smile.gif db kaip tik sprendziu dilema, kuri is blogybiu geriausia..mirena, ziedas, kontraceprines, prezervatyvai atkrenta...ir visa kita,nes vyras negali atsipalaiduot..parinas..
naturaliai reguliuotis as kaip ir galeciau, bet vyras pas mane stresuoja, zino geriau mano cikla uz mane pacia..laukia mmm..pradeda pries savaite klausinet gal jau prasidejo gal nea..
Nzn, uz kokiu 2 - 3 m. noresim leliuko..tai cia viskas tam laikui..Mat pirma pradejus planuot, is pirmo menesio pavyko..tai vyras labai parinas, kad esam "itin vaisingi"
Atsakyti
nesuprantu merginu poziurio: "juk viskas aplink kenkia, ne tik KT, bet ir modifikuotos darzoves, produktai su E ar rukymas."

butent, juk stengiates maitintis sveikai, lekiat i turgu darzoviu, renkats produktus be E, tai kam geriat KT.

yra geras posakis: NEVARYK DIEVO I MEDI.

Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2009 06 03, 13:08)
pavydziu tau mirksiukas.gif o man nera kitos iseities ax.gif vaikuciu neplanuoju, tai ka daryt tada, jei kiti apsisaugojimo dalykai netinka g.gif viena iseiti matau ax.gif sterilizuot vyra, bet dar jaunas ir vargu, ar sutiktu su tokia naujove tongue.gif
o gal kas, tuo pasinaudojo g.gif tai pasidalinkit patirtimi,ar nebuvo streso vyrui unsure.gif
4u.gif

tik nereikia skiesti apie kitos iseities nebuvima rolleyes.gif tiesiog isgerti piliule yra patogiausia tongue.gif
Atsakyti
cia visos snekat , koks KT blogis, as tai nesu uz jas,bet, ka man daryti jei mane beria nuo ankstyvos paauglystes( labai smarkiai) vaiksciojau pas dermatologus,endokrinologus,dare tyrimus,siulo tik KT plius pas mane nereguliarios menesines,kas anot ginekologes irgi nera sveika,o KT tai sutvarko..
Atsakyti
nereikia net apie jokius islaptintus tyrimu duomenis kalbet. Neseniai nuejau pas mamologa pasitikrint, tai pirmas klausimas buvo, ar vartojat KT. Pries tai buvau pas seimos gyd. del tinstanciu koju (itare venas), tai irgi Klausimas Nr.1 - ar geriat kontraceptikus, nes jie gali duot koju skausmus ir tinimus ir labai pablogint venu bukle. Jei jau KT butu tokios nekaltos ir nepavojingos sveikatai, tai matyt gydytojai tokiu klausimu neuzdavinetu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 04 birželio 2009 - 20:39
QUOTE(kumiko @ 2009 06 04, 20:39)
cia visos snekat , koks KT blogis, as tai nesu uz jas,bet, ka man daryti jei mane beria nuo ankstyvos paauglystes( labai smarkiai) vaiksciojau pas dermatologus,endokrinologus,dare tyrimus,siulo tik KT plius pas mane nereguliarios menesines,kas anot ginekologes irgi nera sveika,o KT tai sutvarko..

nu bet cia yra didziusias absurdas gerti KT del to, kad beria spuogai ir menesines nereguliarios. KT neisgydys jusu schmoll.gif kol gersit gal but pageres bet nustojus vel bus tas pats. jie nepasalina priezasties, tik ja paslepia. daznai moterys, kurios geria KT kad sureguliuoti cikla ar padaryti menesines neskausmingom pasidaro sau meskos paslauga, nes per tuos metus problemos neisnyksta o tik pasislepia ir baigus gerti KT vis tiek tenka eiti tirtis del skausmu, kraujavimu, nevaisingumo. taciau per ta laika tikrieji negalavimai buna jau isiseneje...
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 06 04, 23:27)
nu bet cia yra didziusias absurdas gerti KT del to, kad beria spuogai ir menesines nereguliarios. KT neisgydys jusu  schmoll.gif kol gersit gal but pageres bet nustojus vel bus tas pats. jie nepasalina priezasties, tik ja paslepia. daznai moterys, kurios geria KT kad sureguliuoti cikla ar padaryti menesines neskausmingom pasidaro sau meskos paslauga, nes per tuos metus problemos neisnyksta o tik pasislepia ir baigus gerti KT vis tiek tenka eiti tirtis del skausmu, kraujavimu, nevaisingumo. taciau per ta laika tikrieji negalavimai buna jau isiseneje...

tai ka jus man patariat? man ginekologe vienintele iseiti neregulairioms menesinems suregulioti pasiule kt..o del spuogu aisku naudojau n ir naudoju preimoniu,vaiksciojau pas kosmetologes( efektas buvo tik kol ejau i men isleisdama po 1000) vienintele kt kazkiek sumazino..nes pas mane padideje vyrisku hormonu kiekis..
Atsakyti
kumiko, nesuprantu ar jums reikia kontracepcijos ar tik reguliaraus ciklo? g.gif o jusu gydytoja jums pasake kiek laiko jus turesit gerti kt, kad jusu ciklas taptu reguliarus nutraukaus ju vartojima ir ar jis taps reguliarus?
Atsakyti