Atsakant i tema, taip KT (kaip ir kitu vaistiniu preparatu) vartojimas turi salutiniu ilgalaikiu ir trumpalaikiu poveikiu. Kadangi daugeliu atveju KT vartojimas yra savanoriskas, tai vartotoju pareiga atsakingai apsvarstyti visus uz ir pries ir tada priimti joms tinkanti sprendima

Informacija nera slepiama (nors gausu ir pagrazinimu), pilni forumai su asmeninem patirtim, moksline literatura taip pat prieinama esant noro. Zodziu tik norek zinoti. Svarbiausia nesivaikyt madu ir i viska ziuret blaiviai
QUOTE(varle007 @ 2012 04 11, 10:28)
Aš apie KT tik neigiamos nuomonės. Draugė nuo jų susirgo krūties vėžiu. O kadangi mama mano ginekologė, tai sakė, kad
kuo naujesnės tabletės, tuo daugiau šalutinių poveikių ir neigiamos įtakos sveikatai ;]
Atleiskite, bet kokias konkreciais irodymais paremtas sis teiginys? Is mano patirties, gydytojai tokia patys zmones kaip ir mes visi ir taip pat turi savo nuomone, todel viena ginekologe gali ne nemirkteledama israsyti KT, o kita primygtinai siulys NSP. Abiem atvejais stipri asmeninio poziurio itaka.
QUOTE(saulyteee @ 2012 04 11, 20:03)
Na kiek žinau 100% nieks dar nesugebėjo įrodyti, kas sukelia vežį. (ir kaip žinia, visi nešiojam vėžinias ląsteles, vieniem jos suaktyvėja, kitiem ne.. bet nuo ko tai, nieks nežino) tad gal kiek drąsu teigti, kad būtent nuo KT. Girdėjau kitą pasisakymą šia linkme, kad moterys vartojančios KT daug dažniau tikrinasi pas gydytoją, tai jom daug greičiau ir pastebimas, bei diagnozuojamas toks susirgimas, ir dažnai tokioj stadijoj, kai dar yra vilties.
Pati manau, kad čia jau kiekvienos reikalas ir vienos kardinalios nuomonės negali būti.
Beje, kas dėl informacinio lapelio, ar kas skaitė - lašiukų nuo slogos galimus šalutinius poveikius?
Pasidomekite daugiau sia tema. Veziniu lasteliu buvimas tai tera viena is teoriju. Yra vezio tipu su zinomais sukelejais (pvz ZPV) ar paveldimu (pvz kruties vezys), kiti vezio tipai stipriai siejami su tam tikrais veiksniais (juk teko girdeti apie kancerogenus?) ir dalis (tikrai ne maza) vezio tipu neturi aiskiu priezasciu. KT (kombinuotu) vartojimas siejamas su padidejusia tam tikru vezio tipu rizika, apie tai informuojama informaciniuose lapeliuose, taip pat konsultacijos metu su KT skirianciu gydytoju/vaistininku ar kas tai butu. Paciento privilegija ir teise apsvarscius gauta informacija priimti sprendima del KT vartojimo. Labai teisingai pastebeta, kad ir tie patys lasiukai nuo slogos turi nemazai salutiniu poveikiu

Arba mano megstamiausias momentas: vienas is vaistu nuo galvos skausmo galimu salutiniu poveikiu - galvos skausmas!
QUOTE(varle007 @ 2012 04 12, 17:46)
...
Gamintojai turi teisę į informacinį lapelį nesurašyti pusės sudėties ar šalutinių poveikių, todėl mes ir nežinom kaip ir kas vyksta iš tikrųjų

Ar tikrai gamintojai turi tokia teise??? Niekad neteko girdeti, prasau pataisyti jei klystu
O del to, kad nezinom kaip ir kas vyksta, daugiau pagalvojus nezinom kaip veikia liepziedziu arbata arba medus nuo persalimo, o vistiek vartojam. Ir lygiai taip pat, vieniems padeda, kitiems salutiniai poveikiai. Reikia dometis tuo ka vartojam/ketinam vartoti, o ne klijuoti etiketes is serijos "chemija=blogis"
QUOTE(lolita4611 @ 2012 06 12, 19:26)
as apsisaugojimo tikslais naudojau 7 metus -pasekme didele fibroadenoma kruty, nepaisant to dabar bruka gine nuo endometriozes, as jai sakau, kad man del krutu rizikinga, o jai px

aiskina, kad net vezio tipo jos nesukelia, vos nesusimusem per ana vizita
Ziaurus Hipokrato priesaikos niekinimas. Tokiem zmonem i med komisija del etikos pazeidimu ir tirt ar tinkami dirbt gydytojais!
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.