Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės

QUOTE(NakedA @ 2012 04 12, 13:35)
Tai dabar jus  norit pasakyt ,kad man nuo oro ir nuo rukytu lasiniu yra didesne rizika pakisti genams negu nuo kontraceptiku  lotuliukas.gif ?!

o kas paskai2iavo?
Atsakyti
KT tai luosinimas. moterys, domites viskuo, tai domekites ir medicina ir savo kunu. as suprantu kad rodos prarijai tablete ir seksuoti jau saugu.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2012 04 12, 14:28)
o kas paskai2iavo?

Butent ,kad nepaskaiciavo smile.gif , logiskai mastant KT yra chemija ,nes ju sudety yra sintetiniai hormonai ,o sintetika tai ta pati chemija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2012 04 11, 21:03)
Na kiek žinau 100% nieks dar nesugebėjo įrodyti, kas sukelia vežį. (ir kaip žinia, visi nešiojam vėžinias ląsteles, vieniem jos suaktyvėja, kitiem ne.. bet nuo ko tai, nieks nežino) tad gal kiek drąsu teigti, kad būtent nuo KT. Girdėjau kitą pasisakymą šia linkme, kad moterys vartojančios KT daug dažniau tikrinasi pas gydytoją, tai jom daug greičiau ir pastebimas, bei diagnozuojamas toks susirgimas, ir dažnai tokioj stadijoj, kai dar yra vilties.
Pati manau, kad čia jau kiekvienos reikalas ir vienos kardinalios nuomonės negali būti.
Beje, kas dėl informacinio lapelio, ar kas skaitė - lašiukų nuo slogos galimus šalutinius poveikius?  mirksiukas.gif

Ne, aš ir nesakau,kad būtent tokios ir tokios KT ima ir sukelia vėžį. Tiesiog tokia prielaida buvo padaryta, kuria aš pilnai tikiu, kad būtent jos galėjo "pastūmėti" ją į tokią ligą. O šiaip, pykit, nepykit, bet manau, kad KT - nuodas. Gamintojai turi teisę į informacinį lapelį nesurašyti pusės sudėties ar šalutinių poveikių, todėl mes ir nežinom kaip ir kas vyksta iš tikrųjų smile.gif Plius, kiekvienai priklauso nuo organizmo: viena gali naudoti jas 5 metus ir nieko, o kitai jau po poros mėnesių pasireiškia šalutiniai poveikiai.
Atsakyti
QUOTE(varle007 @ 2012 04 12, 19:46)
. O šiaip, pykit, nepykit, bet manau, kad KT - nuodas. Gamintojai turi teisę į informacinį lapelį nesurašyti pusės sudėties ar šalutinių poveikių, todėl mes ir nežinom kaip ir kas vyksta iš tikrųjų  smile.gif Plius, kiekvienai priklauso nuo organizmo: viena gali naudoti jas 5 metus ir nieko, o kitai jau po poros mėnesių pasireiškia šalutiniai poveikiai.

Pritariu ir aš jum 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2007 10 24, 08:18)
Kiek girdėjau, dažniausiai vyrai nenaudoja kontraceptikų tokių dėl to, kad po to retai kada beatsikuria vaisingumas...

O kuom moterys kitokios ? Jug daugumai metus KT irgi ciklas ne visada is karto atsistato . Paprasciausiai vyrai labiau save myli ,nei moterys biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kutikuti:) @ 2011 08 21, 09:52)
Kad reikia prieš vartojant KT apsilankyt pas ginekologę - pritariu. Bet su prezervatyvais gi visą gyvenimą irgi nežaisi. Ne nebent jūs, Jolita, visada esate labai atidi, krupšti (arba jūsų vyras), ir mėgstate maudinėtis prezervatyvus. Aš jaunystėj ilgai naudojausi prezervatyvais, bet per keletą metų naudojausi prezervatyvais, ir pirkdavom tik pačius geriausius, ir tik vaistinėj, bet buvo per visą laiką bent trys atvejai "neramūs", t.y. kai roviausi plaukus galvodama kad gal prabėgo (prezervatyvas apsmuko), kitą kartą galvojom kad lyg ir įplyšo (buvo neaiškus rėželis), dar kitą kartą jis tikrai nusmuko. gyvenant aktyvų lytinį gyvenimą, o jei dar pvz po kokio vakarėlio kiek daugiau išgėrę...Nežinau, aš tikrai prieš prezervatyvus...

O jeigu visos tos hormonines kontracepcijos atsisako organizmas schmoll.gif , plinka pakausis del sintetiniu hormonu ,kas tada ??? Nusiskusti plikai ir duot i klyna lotuliukas.gif ??? lotuliukas.gif Gal geriau naudosim prezervatyvus ,negu nuodysiu save 4u.gif
Atsakyti
as apsisaugojimo tikslais naudojau 7 metus -pasekme didele fibroadenoma kruty, nepaisant to dabar bruka gine nuo endometriozes, as jai sakau, kad man del krutu rizikinga, o jai px doh.gif aiskina, kad net vezio tipo jos nesukelia, vos nesusimusem per ana vizita doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 12 birželio 2012 - 20:27
Kaip maniskei dingo bet koks potraukis teko traukt grizt prie prezervatyvu. Jau geriau toks seksas nei joks....
Atsakyti
Atsakant i tema, taip KT (kaip ir kitu vaistiniu preparatu) vartojimas turi salutiniu ilgalaikiu ir trumpalaikiu poveikiu. Kadangi daugeliu atveju KT vartojimas yra savanoriskas, tai vartotoju pareiga atsakingai apsvarstyti visus uz ir pries ir tada priimti joms tinkanti sprendima 4u.gif Informacija nera slepiama (nors gausu ir pagrazinimu), pilni forumai su asmeninem patirtim, moksline literatura taip pat prieinama esant noro. Zodziu tik norek zinoti. Svarbiausia nesivaikyt madu ir i viska ziuret blaiviai mirksiukas.gif

QUOTE(varle007 @ 2012 04 11, 10:28)
Aš apie KT tik neigiamos nuomonės. Draugė nuo jų susirgo krūties vėžiu. O kadangi mama mano ginekologė, tai sakė, kad kuo naujesnės tabletės, tuo daugiau šalutinių poveikių ir neigiamos įtakos sveikatai ;]

Atleiskite, bet kokias konkreciais irodymais paremtas sis teiginys? Is mano patirties, gydytojai tokia patys zmones kaip ir mes visi ir taip pat turi savo nuomone, todel viena ginekologe gali ne nemirkteledama israsyti KT, o kita primygtinai siulys NSP. Abiem atvejais stipri asmeninio poziurio itaka.
QUOTE(saulyteee @ 2012 04 11, 20:03)
Na kiek žinau 100% nieks dar nesugebėjo įrodyti, kas sukelia vežį. (ir kaip žinia, visi nešiojam vėžinias ląsteles, vieniem jos suaktyvėja, kitiem ne.. bet nuo ko tai, nieks nežino) tad gal kiek drąsu teigti, kad būtent nuo KT. Girdėjau kitą pasisakymą šia linkme, kad moterys vartojančios KT daug dažniau tikrinasi pas gydytoją, tai jom daug greičiau ir pastebimas, bei diagnozuojamas toks susirgimas, ir dažnai tokioj stadijoj, kai dar yra vilties.
Pati manau, kad čia jau kiekvienos reikalas ir vienos kardinalios nuomonės negali būti.
Beje, kas dėl informacinio lapelio, ar kas skaitė - lašiukų nuo slogos galimus šalutinius poveikius?  mirksiukas.gif

Pasidomekite daugiau sia tema. Veziniu lasteliu buvimas tai tera viena is teoriju. Yra vezio tipu su zinomais sukelejais (pvz ZPV) ar paveldimu (pvz kruties vezys), kiti vezio tipai stipriai siejami su tam tikrais veiksniais (juk teko girdeti apie kancerogenus?) ir dalis (tikrai ne maza) vezio tipu neturi aiskiu priezasciu. KT (kombinuotu) vartojimas siejamas su padidejusia tam tikru vezio tipu rizika, apie tai informuojama informaciniuose lapeliuose, taip pat konsultacijos metu su KT skirianciu gydytoju/vaistininku ar kas tai butu. Paciento privilegija ir teise apsvarscius gauta informacija priimti sprendima del KT vartojimo. Labai teisingai pastebeta, kad ir tie patys lasiukai nuo slogos turi nemazai salutiniu poveikiu drinks_cheers.gif Arba mano megstamiausias momentas: vienas is vaistu nuo galvos skausmo galimu salutiniu poveikiu - galvos skausmas! blink.gif
QUOTE(varle007 @ 2012 04 12, 17:46)
... Gamintojai turi teisę į informacinį lapelį nesurašyti pusės sudėties ar šalutinių poveikių, todėl mes ir nežinom kaip ir kas vyksta iš tikrųjų  smile.gif

blink.gif Ar tikrai gamintojai turi tokia teise??? Niekad neteko girdeti, prasau pataisyti jei klystu 4u.gif
O del to, kad nezinom kaip ir kas vyksta, daugiau pagalvojus nezinom kaip veikia liepziedziu arbata arba medus nuo persalimo, o vistiek vartojam. Ir lygiai taip pat, vieniems padeda, kitiems salutiniai poveikiai. Reikia dometis tuo ka vartojam/ketinam vartoti, o ne klijuoti etiketes is serijos "chemija=blogis" doh.gif
QUOTE(lolita4611 @ 2012 06 12, 19:26)
as apsisaugojimo tikslais naudojau 7 metus -pasekme didele fibroadenoma kruty, nepaisant to dabar bruka gine nuo endometriozes, as jai sakau, kad man del krutu rizikinga, o jai px doh.gif aiskina, kad net vezio tipo jos nesukelia, vos nesusimusem per ana vizita doh.gif

Ziaurus Hipokrato priesaikos niekinimas. Tokiem zmonem i med komisija del etikos pazeidimu ir tirt ar tinkami dirbt gydytojais!
Atsakyti
Neesu prieš KT, tiesiog ji man netinka, vartojant dingsta drėgmė. Išties pavargom kankintis abudu, nes prieš Jų vartojimą nereikėjo nieko jokių lubrikantų, ar pan, užtekdavo manajam mane paliesti imtymiau ar labaiu prisiglausti, bet va pradėjus naudoti KT išdžiųvau kaip koks upelis sausros metu. Tikiuosi, kad ši problema susitvarkys, nes žmogus mane traukia, bet kur kas mažiau nei prieš KT. O ginekologė pasakė tik tiek, kad Jum tinkamų KT neturime pasiųlyti, išrašė bandymui dar vienas, bet nusprendėm kad neverta naudoti ir kankintis daugiau.

Be traukos sumažėjim ir "išdžiūvimo" daugiau neigiamų poveikių nepastebėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chiokle: 22 rugpjūčio 2012 - 08:43
Gana sveikai gyvenu, sveikai valgau, ligonių giminėje nėra, tik apie 6 metus naudojau kontraceptikus. Dabar turiu antros stadijos labai piktą vėžį krųtyje g.gif
Atsakyti
Rasiau kitoj temoj, tai ir cia parasysiu...
Jau praejo menuo po paskutines tabletes. Menesiniu nera doh.gif Bet...Plaukai nustojo slinkti blink.gif Kol vartojau tikrai slinkdavo. Tikrai nemanau, kad sutapymas schmoll.gif
Atsakyti