Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės

QUOTE(Arven @ 2008 04 20, 22:00)
Studijuoju medicina ir beveik kiekvienas destytojas turi pasakyt ka nors bloga apie KT. Man ir paciai pasidaro slykstu pagalvojus, kad galeciau kisti hormonus i savo puikiai funkcionuojanti, jauna, sveika organizma. Todel su mb nusprendem - prisizaisim, tai turesim - gi zinom, i ka veliames.  bigsmile.gif

Na kol kas per 2m neprisizaidem. Kartais imu jaudintis, kad gal mes nevaisingi, nes visur prirasyta istoriju, kaip "nuo prezervatyvu" pastoja.

Mb sako, kad pastoja ne del prezervatyvu, o del neatsakingo elgesio ir girtumo, Ko gero jis teisus...

Tai vat... o KT poveikis kepenims yra labai daznas. Dazniausiai KT sukelia besimtomes zidinines kepenu hiperplazijas ir tulzies pusles akmenlige. Vat taip va...

Dar neseniai viena profesore aiskino, kad vis daugeja irodymu, kad KT sukelia genetinius pokycius, kurie pasireiskia trecioje kartoje.

va va, kazkaip jauciu, kad uz 20 ar 50 metu jie bus uzdrausti, kaip siandien uzdraustas kokainas, heroinas, amfetaminas...
Atsakyti
Moterys moterys, paskaičius kai kurių iš jūsų pasisakymus imu galvot, kad esu 18-ame amžiuje blink.gif Kokius vėjus jūs čia paistote? Kontraceptikai tėra dviejų hormonų kombinacija, kuri niekaip negali iškreipti asmens genofondo. O jei buvo kažkokių kontraindikacijų asmeninių, ir moteris neatsižvelgdama į tai vartojo kontraceptkus, tai yra jos pačios apsileidimas begalinis. Neveltui kontraceptikai yra RECEPTINIS vaistas. Nereikia pačioms su draugėm pasitarus eit ir pirkt. Reikia kreiptis į ginekologą, pasidaryti tyrimus, atsižvelgti į amžių ir gyvenimo būdą, žalingus įpročius ir turimas patologijas.
Dieve, šitiek tyrimų yra šiai dienai padaryta, tiek studijų, jau seniai paneigti patys kvailiausi mitai apie kontraceptikų žalą doh.gif Aišku, jei lankotės pas nukvakusį gydytoją, kuris mąsto ir dirba sovietmečio metodais, tai man nuoširdžiai jūsų gaila.

Susiraskit išprususį, šiuolaikinį ginekologą, nuolat keliantį savo kvalifikaciją, pasidarykit kruopščius tyrimus ir nereiks tada kažkokiais prietarais idiotiškais tikėti.
Švieskitės, moterys biggrin.gif
Atsakyti
Pavartojus kontraceptikų man ant kaklo, o draugei ant rankų atsirado sausos pleiskanojančios dėmės, patepdavau kaip nuo alergijos kokiu hormoniniu tepaliuku, užsitraukdavo, o ryte vėl iš naujo parausdavo, draugė nuėjo pas odos gydytoją, jos iš karto paklausė ar naudoja kontraceptikus, liepė nutraukt, nutraukiau ir aš, pasveikau staigiai, o kankinausi gal 2 mėnesius.O kontraceptikus naudojau gal kokius 5 metus su pertraukom.
Atsakyti
QUOTE(Skine @ 2008 04 21, 01:13)
O kodel visi taip baidosi prezervatyvu? doh.gif

As irgi nesuprantu kodel baidosi? Na man jie daug geriau nei kasdien gerti KT, pati geriau KT apie 5 metus, tai dabar kai jas meciau naudojame prezervatyvus ir MB nieko pries
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2008 04 21, 13:23)
Moterys moterys, paskaičius kai kurių iš jūsų pasisakymus imu galvot, kad esu 18-ame amžiuje blink.gif Kokius vėjus jūs čia paistote? Kontraceptikai tėra dviejų hormonų kombinacija, kuri niekaip negali iškreipti asmens genofondo. O jei buvo kažkokių kontraindikacijų asmeninių, ir moteris neatsižvelgdama į tai vartojo kontraceptkus, tai yra jos pačios apsileidimas begalinis. Neveltui kontraceptikai yra RECEPTINIS vaistas. Nereikia pačioms su draugėm pasitarus eit ir pirkt. Reikia kreiptis į ginekologą, pasidaryti tyrimus, atsižvelgti į amžių ir gyvenimo būdą, žalingus įpročius ir turimas patologijas. Dieve, šitiek tyrimų yra šiai dienai padaryta, tiek studijų, jau seniai paneigti patys kvailiausi mitai apie kontraceptikų žalą doh.gif Aišku, jei lankotės pas nukvakusį gydytoją, kuris mąsto ir dirba sovietmečio metodais, tai man nuoširdžiai jūsų gaila.

Susiraskit išprususį, šiuolaikinį ginekologą, nuolat keliantį savo kvalifikaciją, pasidarykit kruopščius tyrimus ir nereiks tada kažkokiais prietarais idiotiškais tikėti.

Tai gal galite Tamstele parekomenduoti tąjį išprususį šiuolaikinį ginekologą? g.gif

Na man rimtai įdomu ir rūpi, kadangi šiuo metu stoviu kryžkelėj: ar prasidėti su hormonais ar likti su prezervatyvais, su kuriais kartais atrodo ne taip smagu mylėtis nei be jų, o plius dar pasitaiko, kad ir suplyšta... va kaip vakar buvo... unsure.gif Tačiau vis dar KT pripaišau daugiau minusų nei pliusų.

P.S. Sunkiai įsivaizduoju ar kuris gydytojas (kad ir ypatingai išprusęs bei šiuolaikinis) apsiimtų tirti visą jūsų genofondą ir patologijas, tsakant. biggrin.gif O jei ir apsiimtų, tai kaži kiek tai kainuotų... Apskritai neįsivaizduoju, kas tai per super duper moksliniai tyrimai turėtų būti, kurie garantuotų, kad KT būtent jums visiškai nežalingi. Ko gero, poliklinikose nelabai tokius atlieka... biggrin.gif

P.P.S. Dėl tų paneigtų mitų: kiek pastebiu aš, kuo toliau, kuo daugiau tyrimų atliekama, tuo daugiau tųjų mitų atsiranda...
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 04 20, 22:00)
Studijuoju medicina ir beveik kiekvienas destytojas turi pasakyt ka nors bloga apie KT. Man ir paciai pasidaro slykstu pagalvojus, kad galeciau kisti hormonus i savo puikiai funkcionuojanti, jauna, sveika organizma. Todel su mb nusprendem - prisizaisim, tai turesim - gi zinom, i ka veliames.  bigsmile.gif

Na kol kas per 2m neprisizaidem. Kartais imu jaudintis, kad gal mes nevaisingi, nes visur prirasyta istoriju, kaip "nuo prezervatyvu" pastoja.

Mb sako, kad pastoja ne del prezervatyvu, o del neatsakingo elgesio ir girtumo, Ko gero jis teisus...

Tai vat... o KT poveikis kepenims yra labai daznas. Dazniausiai KT sukelia besimtomes zidinines kepenu hiperplazijas ir tulzies pusles akmenlige. Vat taip va...

Dar neseniai viena profesore aiskino, kad vis daugeja irodymu, kad KT sukelia genetinius pokycius, kurie pasireiskia trecioje kartoje.

Kiekvienas medicinos studentas "perserga "visomis ligomis,apie kurias mokosi tuo metu lotuliukas.gif Tai jau patyriau savo kailiu(pati studijavau mediciną).Pamenu,kai po vienos paskaitos apie apsigimimus buvo dingęs bet koks noras turėti vaikų.Bet dabar auginu sveiką nuostabų vaikutį.Prieš tapdama nestuke.gif vartojau kontraceptikus.Nesakau,kad KT yra gėris ar blogis,bet vskas turi šalutinių poveikių-nepageidaujamas nėštumas taip pat gali turėti šalutinį poveikį t.y.stipriai paveikti psichologiškai unsure.gif Kikviena mes turime galvą ant pečių ir renkamės sau priimtinus dalykus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2008 04 21, 13:42)
Pavartojus kontraceptikų man ant kaklo, o draugei ant rankų atsirado sausos pleiskanojančios dėmės, patepdavau kaip nuo alergijos kokiu hormoniniu tepaliuku, užsitraukdavo, o ryte vėl iš naujo parausdavo, draugė nuėjo pas odos gydytoją, jos iš karto paklausė ar naudoja kontraceptikus, liepė nutraukt, nutraukiau ir aš, pasveikau staigiai, o kankinausi gal 2 mėnesius.O kontraceptikus naudojau gal kokius 5 metus su pertraukom.

Man buvo taip pat,nutraukiau KT vartojima baigesi ir odos pleiskanojimas,pasirodo jie buvo priezastis g.gif
Atsakyti
Galim diskutuoti kiek norim ir burtis į stovyklas, tačiau kontroceptikus tikrai ne bereikalo padarė receptinius. Su gydytoja tikrai verta pasitarti, nes jų skiriasi hormonų kiekis, pasidaryti tyrimus ir t.t. Aš naudoju seniai, jų pagalba išsigydžiau kažkokias miomas, išnyko kažkokia cista (nežinau terminų, nes medicinos nestudijuoju ir visa žinančia tikrai nesidedu ax.gif ) ir kai neseniai buvau pas gydytoją, sakė, kad viskas idelau, net netikėjo, kad taip gali pasikeisti :-) O kad nustoti gerti kontroceptikus ir iškart bandyti pastoti, man gydytoja sakė, ne iš kokio žurnaliuko paskaičiau, tad nereikia klaidinti, kad visada reikia daryti tik taip, ar anaip. Kiekvienos kūnas individualus ir kiekvienai gydytoja patars geriausią variantą 4u.gif

O dėl kontraceptikų, kaip apsisaugojimo priemonės, jie tinka, jei turi nuolatinį partnerį, nes kitaip geriau prezervatyvus naudoti, nes nuo ŽIV ir kitokių brodų tabletės neapsaugo cool.gif

Papildyta:
QUOTE(Poema @ 2008 04 21, 22:04)
Man buvo taip pat,nutraukiau KT vartojima baigesi ir odos pleiskanojimas,pasirodo jie buvo priezastis g.gif

Tikrai gali būti, nes mano draugė tiesiog pati nusprendė pakeisti kontraceptikus be gydytojos žinios (tipo "ant pigesnių, bet "draugė sakė" - geresnių biggrin.gif " Tai taip išbėrė veidą ir kūną raudonomsi dėmėmis, kad teko ne tik kulniuoti pas gydytoją, bet ir nutraukus tuos kontroceptikus gal tik po mėnesio atsistatė... Kelis mėnesius nieko nenaudojo, po to vėl pradėjo ankstesnius naudoti ir viskas gerai ax.gif Manau jei būtų jau anksčiau juos receptinius padarę, būtų mažiau tokių "nesusipratimų", kurie po to mitus ir sukuria 4u.gif
Atsakyti
Turiu nemažą patirtį geriant KT. Dariau pertraukas, gimdžiau ir vėl gėriau ir taip apie 10m. doh.gif
Viena dieną pasakiau GANA - nutraukiau ir............ organizmas sureagavo gana sunkiai, kaip gyd. sako nebegauna dozės hormonų, todėl išsibalansavo. Savijauta bloga, spuogai, sunkus PMS , svorio augimas, nežmoniškas apetitas ir t.t...... per pusmetį taip ir neatsistatė, dabar kalnas tyrimų ir laukiu atsakymų, noriu grįšti į senas vėžiais. Nes geriant KT iki 5m. jau yra rizikos gr. o aš joje jau esu senokai doh.gif .
Aišku KT man buvo thumbup.gif , bet susimąsčiau apie savo ateitį ir nuodijamą organizmą.
Prezervatyvai nėra blogai, spiralės nelabai noriu nes irgi su hormonais, žiedo gyd. tikrai nerekomendavo. Vaikučių kol kas neplanuojam daugiau, tai gumytės viena iš natūralesnių priemonių. thumbup.gif Kalbos apie natūralų planavimą net nėra schmoll.gif
Manau visos pasirenkam individualiai kaip gyventi, elgtis ir jausti gyvenimo malonumus. : mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goya: 22 balandžio 2008 - 08:30
Apsigimimų buvo visais laikais,tik tokie vaikiukai džniausiai neišgyvendavo.Buvo natūrali gamtos atranka.Dabar medicina gali viską ir gresencius persileidimus sustabdyti ir per anksti gimusius išsaugoti.Gal taip ir iškrypsta žmonijos genetinis fondas.Nes to vaikelio genose gali būt patologijų,o ir jis turės palikuoniu ir tie genai keliauja iš kartos į kartą.O patalogija gali atsirasti ir nieštumo metu sutrikus vaisiaus vystimuisi.Daugumą apsigimimų būna ne iš anksto nulemti,o atsiranda nieštumo metu.Nieščia būdama per radijo žinias išgirdau apie mokslinį aksperimenta kaip karvę šerė gęnetiškai išaugintu pašaru ir veršiuko genuose atsirado pakitimų.O kažkada buvo skandalas,kad pieno gamintojai deda į pieną kažkokį antibiotiką,kad produktai geriau laikytūs.Tai taip išeina,kad reikia nevartot jokiu vaistų,nieko nevalgyt,negert,nesinaudot telefonais ir beja kompiuteris irgi gali pakenkt vaisiui.Tai pavojinga viskas,niaurozė irgi lotuliukas.gif
Papildyta:
O paranoja išvis baisi liga... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės,
vartojau KT su pertraukomis 6 metus. Nesu nei už, nei prieš jas. Kaip ir viskas šiame pasaulėlyje, taip ir KT, turi savų pliusų ir minusų.
Džiaugiuosi, kad jų nevatojau prieš susilaukdama mažių. Pirmagimei jų visai neteko, o prieš antąjį vartojau ne pilną mėnesį. Nutraukiau dėl šalutinių poveikių ir iš karto nestuke.gif . Išėjo labai laukiams netyčiukas 4u.gif
Moteris gali rinktis vartoti ar ne KT, kenkti savo sveikatai ar ne. Bet dėl malonumų, kuriuos teikia saugus sexas, kelti pavojų ateinančioms kartos - čia jau reiktų gerai pagalvoti.... g.gif Nepriimkite šių mano minčių kaip kritikos, tiesiog, toks pamastymas perskaičius šios temos pasisakymus.
Beje, šiandien turėčiau pradėti naują pakuotę KT, bet aš to nedarysių!!! Pasiduodu vyro įtikinėjimams gyventi sveikiau ir nebevartoti KT. VISO GERO TABLETĖMS!!!
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2008 04 21, 14:23)
Moterys moterys, paskaičius kai kurių iš jūsų pasisakymus imu galvot, kad esu 18-ame amžiuje blink.gif Kokius vėjus jūs čia paistote? Kontraceptikai tėra dviejų hormonų kombinacija, kuri niekaip negali iškreipti asmens genofondo. O jei buvo kažkokių kontraindikacijų asmeninių, ir moteris neatsižvelgdama į tai vartojo kontraceptkus, tai yra jos pačios apsileidimas begalinis. Neveltui kontraceptikai yra RECEPTINIS vaistas. Nereikia pačioms su draugėm pasitarus eit ir pirkt. Reikia kreiptis į ginekologą, pasidaryti tyrimus, atsižvelgti į amžių ir gyvenimo būdą, žalingus įpročius ir turimas patologijas.
Dieve, šitiek tyrimų yra šiai dienai padaryta, tiek studijų, jau seniai paneigti patys kvailiausi mitai apie kontraceptikų žalą doh.gif Aišku, jei lankotės pas nukvakusį gydytoją, kuris mąsto ir dirba sovietmečio metodais, tai man nuoširdžiai jūsų gaila.

Jei tikrai studijavote medicina, tai turetumete zinoti, kad nebuna tokio dalyko, kaip "tik hormonas". Nervu ir endokrinine sistemos reguliuoja visa organizmo veikla, charakteri, isvaizda, savijauta. Kiekvienas "tik hormonas" veikia visa organizma vienu metu. Pvz.: skydliaukes hormonu trukumas pirmas 3-4 naujagimystes savaites ir jusu vaikas jau niekada neislaikys mokyklos baigiamuju egzaminu.

Ir dar: kiek teko bendrauti su ginekologais - mokslininkais, o ne ginekologais - farmacijos kompaniju atstovais, tai dauguma ju tvirtina, kad toks lytiniu hormonu vartojimo bumas, nera taip jau labai nuostabu ir vertetu susimastyt pries pradedant hormonine kontracepcija.

Aisku as neteigiu, kad kontraceptikai - nuodai ir manau, kad jau geriau gerti hormonus, nei darytis aborta ar susitraumuoti visam gyvenimui... bet... kita vertus visi zino, is kur vaikai atsiranda ir tai yra ju samoningas apsisprendimas. Faktas, kad visko gyvenime suvaldyti nepajegsime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arven: 23 balandžio 2008 - 21:05