QUOTE(zilsta @ 2007 05 28, 19:53)
as noreciau,kad bent minutelei isivaizduotumet save jos situacijoje.Jei
NE JUSU vaikas pradeda taip elgtis.Jus veda is kantrybes,nuolat kazka iskrecia,meluoja,galu gale vagia? as tikiu ,kad jus kalbetumetes,aiskintumet tam vaikui,bet jei tai neduotu rezultatu? Nejau,jusu sirdis tokia minkstutelaite,kad vistiek jusu tas vaikas nenervintu ir jus butumet patenkinta,kad jis bendrauja su jusu vaikais ir rodo jiems negera pavyzdi?
Manau,kad ne...
As dar karta pasakysiu,kad Dublin sioje situacijoje yra maziausiai kalta,yra mama,tetis ir tegul jie ir sprendzia,ka daryti.O Dublin turi savus vaikus ir jos pareiga rupintis jais o ne svetimais.Uzpulti zmogu galima greitai tik kartais reikia pagalvot...ar uzpuolam TA zmogu...
Man labai sunku įrodinėti žmogui, kuris nebandė net to daryti. Aš bandžiau, man tai pavyko. Manojo sūnaus nesugadino. Tikiuosi ir toliau seksis. Vaikui tik reikia supratimo, dėmesio ir laiko. Niekas nesako, kad per mėnesį bus rezultatai. Vienam iš manųjų iki šiolei praslysta, senosios bėdos, meluoja rūpužiokas. Kai juokais pradedi su juo kalbėti supranta, bet savisauga staigiai sudirba. Ko norėti, su laiku jis pats tai nugalės, svarbiausia suvokia, kad negerai. Vaikai pasisavina pieštukus, dažus... dabar eidama į vaikų namus perku visas priemones, kad ten jas palikti, neprovokuoti jų savinimuisi. Lai suvokia, kad tai ne laikina ir viskas jų.
Nėra blogų vaikų yra, neišmanėliai suaugę. Ir ta mergytė, ką ji gero buvo mačiusi. Jei vadovautumėmės Dublin, ja motina nesirūpino. Nereikia kaltinti vaiko, kad jis toks, nes jį tokį padarė suaugusieji, gyvenimo sąlygos. Vadinasi iš vaiko gyvenimo reikia pašalinti visus provokuojančius faktorius, kad jos gynybiniai sugebėjimai būtų nereikalingi, tada jie savaime atkris. Bet tai gali padaryti tik gerą vaikui linkintys žmonės. O teisintis, kad ne moters vaikas... Man tai ne argumentas. Vadinasi svarbiausia tik mano vaikai, o toliau tik tvanas. Jei vadovautis jūsų nuostatom, jei nemano vaiką muša nereikia kištis, lai užspardo negyvai. Gal todėl mūsų gatvėse pilna smurto, kad visi abejingi... Kaip rusai sako svoja rubaška blyže k telu. Tada kur moralė, dorovė, visuomeninės vertybės...