QUOTE(Supo @ 2007 05 29, 22:47)
nieko.. tik siaip paklausiau..

taip ir maniau, kad pati turi kazka panasaus patirti kad suprastum ir taip "arsiai" uztartum dublin24
Na, kad žinok mano situacija nei iš tolo neprilygsta. "Kraitelis" gerai paaugintas, turi normalią mamą, močiūtes iš abėjų pusių, tetas, dėdes, tikrai nėra visų pamestas ir paliktas vaikas. Jau, aišku, net ir ne labai vaikas.
Papildyta:
QUOTE(marii @ 2007 05 29, 21:34)
Taigi,as linkusi manyti,kad vaikyste turi nemaza itaka tolesniai zmogaus pasauleziurai.
Įtaką, aišku, turi, bet ta įtaka labiau priklauso (mano nuomone) nuo asmeninių savybių ir tik tada nuo aplinkybių. Vienas nemylimas vaikas galvos: "manęs nemylėjo, bet už tai aš visą širdį atiduosiu vaikams (saviems, o gal ir svetimiems), kad jie nepatirtų to, ką man teko patirt". O kitas visą gyvenimą dejuos: "ak, mano tėvai man neprirko krūčiausių mobiliakų, aš niekam nebuvau rekalingas, nieko keisto kad man meilei nesiseka". Čia, aišku, kraštutinumai, bet asmenybė man rodos yra svarbesnė, nei aplinkybės.
Kalbu apie vaikus turėjusius nors šokią- tokią šeimą. Dėl vaikų namų aukletinių nedrįstu spręst, nes jau tikrai jų vaikystė labai skiriasi nuo daugumos vaikų, net ir gyvenančių su na, kaip čia, nevisai tinkamais, tėvais.