Įkraunama...
Įkraunama...

Korsetai ir nėščiųjų diržai

as gana anksti pradejau nesioti dirza,net nepamenu,kiek sav buvo,kadangi man labai skaudejo nugara jau nuo 13 sav kazkur,nors pilvukas buvo labai mazas.bent man,ji nesiojant (nors gana retai ir teuzsidedavau),buvo lengviau vaiksciot.dabar kazkaip nebenesioju g.gif sakyciau,gal patogiau toks,kur po pilveliu... kazkaip su kelnaitem manes neviliojo.prisimatavau ir as ju visokiu dydziu,kol netycia radau man tinkanti.pirkau lietuviu gamybos,bet toks pat kaip latviskas (kazkur apie 30 lt-tiksliai nepamenu sad.gif )
geriausiai nueiti i vaistine ar i ortopedini (tennet gamina pagal uzsakyma,man atrodo - bent jau Kaune),ir paprasyti pasimatuoti.kur prasiau,visur dave ir dar patarimu padalino biggrin.gif
Atsakyti
Man liepe nesioti ta dirza del nugaros skausmu,bet nieko jis man nepadejo,eidavau kaip supanciota,ir taip oro truko,o dar tas dirzas verze.Ir atsisest su juo nepatogu.Bet gal tau bus kitaip? Nuvaziavau i 'Lietuvos ortopedijos technika" parduotuve ir nusipirkau lietuviska dirza uz 35lt.Tik dydi reikia imt 'su avansu' ,nes nezinai gi kokia busi smile.gif
Atsakyti
Nors mano dirzo problemos jau seniai praeityje, bet viena galiu pasakyti: su juo jauciausi puikiai, pirkau ta su kelnaitemis, toks man pasirode patvaresnis, o kadangi be jokiu ten raisteliu, tai ir po plonais rubais nesimate. Kai pirkau, vaistineje leido pasimatuoti. Aisku, nenesiojau jo vietoje kelnaiciu, o tik su kelnaitemis. Bet vien dirzas man neatrode labai jau gundanciai.
Atsakyti
Man tai su pirmuoju pilva kazkaip i apacia temdavo, tai dirzas siek tiek pagelbedavo (kazkur nuo 5-6 men). Turejau toki kur po pilvu. Tik nepatogus baisiai, spausdavo sedint o ir per drabuzius ziauriai matydavos.
Atsakyti
Nicci, nu matai kokia gera tema uzvedei smile.gif . As irgi ilindau pasiskaitinet patarimu. As tai bandysiu eiti i vaistine ir matuotis. Buk Mamoj dar yra kiek zinau, reiktu ir ten pavaziuoti, Bimbo manau irgi turi. O tau kelnaites apie kurias snekejom nepatogios? Man tai visai nieko. Ir tai, kad didokos, kaip suprantu tik laiko klausimas smile.gif
Atsakyti
Visu triju nestumu metu,nuo penkto menesio devejau nestumo dirza. Jis padeda esant nugaros skausmams,pilvo tempimui,netgi,as manau,jis man padejo,kad neatsirastu daug striju(po pirmo nestumo as ju visai neturejau,o veliau jom atsirasti priaugtas nemazas svoris blink.gif ). Pirmas dirzas buvo latviskas,jis nebuvo labai patogus,,bet tuo metu ziurejau kad butu pigus. Jis gana kietas ir matosi per aptemptus rubus,spaudzia sedint,bet vis tiek tai yra geresnis variantas nei nedeveti jokio(nebent jauciat,kad jo tikrai jums nereikia).
Veliau man padovanojo labai patogu dirza,po pilvu dedasi plati elastine juosta,susegama ant sono lipuku(galima pasiaurint ar paplatint). Juostos priekyje yra svelnios medziagos maisas,kuris labai patogiai prilaiko vis didejanti pilvuka. Tik nezinau ar tokiu yra pas mus,nes man ji pirko Vokietijoj.
Jei turit problemu su nugaros skausmais,ar bent karts nuo karto tempia pilvo apacia-tikrai patariu,kad nepagailetumet pinigeliu ir nusipirktumet nors koki dirza.
Taip pat galit pagalvoti ir apie dirza po gimdymo,jis irgi yra labai patogus dalykas,daug lengviau atsikelt is lovos,ypac jei jums dare cezari,ar esat jautresnes skausmui.
Sekmes smile.gif
Atsakyti
pasiskaityk cia jau daug apie tai busimos mamkos diskutavo smile.gif
Atsakyti
Gal kas zinot, koks dirzas geriau - medziaginis ar elastinis? Kazkaip niekur neradau paminint, is ko pagamintus pirko viena ar kita nestuke. Vaistininke siule medziagini, nes, tipo, geriau prilaiko, bet man atrodo, kad elastinis patogiau nesiot. Nezinau, kuri pasirinkt unsure.gif
Atsakyti
man viena gydytoja rekomendavo nuo 20 savaitės nešioti diržą, nes
man susitraukinėja gimda, ji teigia, kad diržas iš esmės reikalingas tam pačiam, kam ir liemenėlė PAPAMS.
Aš su ja sutinku, nes tai yra logiška.

Kai mums išdyksta apvalumai, mes pradedame nešioti liemenėles-ir niekas neklausia kam to reikia.
Iš pradžių būna nepatogu, bet paskui pripranti ir be liemenėlės neįsivaizduoji gyvenimo.
O jeigu liemenėlė nekokybiška ar paprasčiausiai netinka forma ar pan. tai ir jausimės nepatogiai.
Manau tas pats ir su diržu- galų gale tik keletą mėnesių reikia jį nešioti.
Aš nusipirksiu.

Sėkmės
Atsakyti
as dirza nesioju nuo 5 menesio, nes placenta labai zemai. labai patinka latviski, kur po pilvu segasi. turejau ir lietuviska (aisku, jis perpus pigesnis), bet labai greit issitampe.
Atsakyti
Stringai prilaikantys pilva: http://www.ortopedij...nos/list/?pid=9
gaila, kad tik aprasymas sad.gif
Atsakyti
Sveikutes nestuke.gif ,

As irgi nesioju dirza, bet dabar jei pirkciau tai geriau kelnaites pasiziureciau ax.gif Dirzas matosi po kelnemis ir kartais nera itin patogus sad.gif
Atsakyti