Įkraunama...
Įkraunama...

Fondiu

Keliu tema ax.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Gavau dovanu fondiu wub.gif Ten yra 2 puodai , vienas kazkoks metalinis, kitas i ji dedasi keramikinis. Dabar klausimelis Kiek suprantu i metalini verdame aliejuje ar sultinyje mesyte g.gif O i keramikini -surio fondiu ir sokolado g.gif tai ar i ta metalini reik pilt verdancio vandens ir deti keramikini inda ? g.gif nu isivaizduoju kad nesviltu g.gif
Dabar gimtadienio proga labai noriu pasigaminti ir svecius pavaisinti sokolado fondiu blush2.gif bet perskaiciusi tema tik viena tikslu recepta radau unsure.gif
Gal kas galit parasyti kiek tiksliai ir i koki inda deti ta sokolada ir kokio, kiek reikia tos grietineles ar sviesto doh.gif ir ant ko ir kaip kaitinti doh.gif na ar deti i inda su vandeniu g.gif Tiesa kokius dar vaisius naudojate sokalado fondiu? g.gif
QUOTE(Ervina @ 2007 01 15, 15:48)
Mocca fondiu receptas
225 g juodojo šokolado, 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos miltelių, 200 ml riebios grietinėlės, 1 valgomasis šaukštas chereso.
Sutarkuokite šokoladą ir sumaišykite su kavos milteliais. Supilkite į fondiu indą grietinėlę, šokoladą ir kavą. Silpnai kaitindami, maišykite, kol bus vientisa masė. Supilkite cheresą ir gerai išmaišykite. Patiekite su biskvitiniais piršteliais, zefyrais ar pyrago kubeliais.


Atsakyti
INGREDIENTAI:

150 g. cukraus,
125 ml. vandens,
350 g. trupinto pusiau saldaus juodojo šokolado,
90 g. sviesto.

Patiekti:
1 bananas, nuluptas, supjaustytas kąsnio dydžio gabaliukais,
1 prinokusi kriaušė, be sėklų, supjaustyta kąsnio dydžio gabaliukais,
2 mandarinai, nulupti, padalyti skiltelėmis,
2 abrikosai, nulupti, be kaulų, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais,
8 braškės,
džiovintos figos, cukatos,
125 g. biskvito, supjaustyto kubeliais,
1 1/4 puodelio kapotų migdolų ar lazdyno riešutų.


GAMINIMAS:

Į mažą keptuvę suberkite cukraus, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps, apie 5 minutes. Prikaistuvyje dvigubu dugnu ant lėtos ugnies ištirpinkite šokoladą. Sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos ir purios masės. Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite cukraus sirupą ir romą. Perkelkite mišinį į fondiu indą virš ugnies. Pastatykite jį ant didelės lėkštės, su kuria patieksite. Jos kraštuose išdėliokite vaisius ir biskvito gabalėlius. Į atskirą dubenėlį sudėkite kapotus riešutus. Jais galima apibarstyti vaisius, prieš tai pamerkus į karštą šokoladą.
Atsakyti
Aciu Inga222 aciuks.gif
Reiks pameginti 4u.gif
Atsakyti
Dar parsysiu, kaip as nesulaukus patarimu dariau sokolado fondiu 4u.gif
Nu visai skaniai gavosi ir man wub.gif, seimyna ir vaikai visi apsilaizydami kirto lotuliukas.gif

200g balto sokolado
200g juodo sokolado
1 pokelis 35proc grietineles

Taigi atskirame inde ant dujines islydziau sutrupinta sokolada, po to i ji supyliau grietinele ir kaitindama maisiau, po to viska supyliau i fondiu keramikini puoda,metaliniame puode buvo karstas vanduo ir zvakele jau dege apcioje ax.gif

Naudojau zefyra thumbup.gif:, vaisius: meliona (neblogai), apelsina thumbup.gif:, vynuoges raudonas ir zalias thumbup.gif: persikas nelabai tiko, nesilaike ir smuko nuo sakutes ax.gif , dar obuolys skanu buvo smile.gif
Labai norejau braskes ismeginti, bet kur tu ju dabar rasi doh.gif

PRASOM ISMEGINTI mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pentarda: 30 liepos 2008 - 18:44
Bet tikriausiai nedaug susivalgo?
Atsakyti
Nu zinok apsala sirdis lotuliukas.gif
Atsakyti
Aišku smile.gif Dėkoju už atsakymą
Atsakyti
surio ir mesos fondiu tai kazkas pasakisko wub.gif kai tik darom visada apsivalgom lotuliukas.gif mama is sveicarijos parupino puodu, pastoviai lauktuviu papildo surio atsargas, kad nespejam ir valgyt lotuliukas.gif o darau tai paprasta: supilu pakelio turini i inda, iberiu smulkinto cesnako, uzpilu truputi kirses, kad skysciau butu ir islydau, ant dujines, kai issilydo tada perkeliu ant spec. plytos, kuri pastoviai sildo suri, tada jau galima valgyti su prancuzisku batonu, uzgeriant vynu wub.gif
o mesos fondiu darau tai: mesyte pasaldau, supjaustau plonais grezineliais, susuku i ritinelius, as darau fondiu su sultiniu, tai ant dujines isverdu sultini, tada puoda perkeliu ant plyteles, uzkandam ivairiausiom marinuotom darzovem, bei spec. padazais thumbup.gif
Atsakyti
as gaminau surio fondiu. viskas buvo gerai, bet ant dugno tiek prilipo, kad paskui puoda issveist be sansu buvo. ka dariau ne taip?
Atsakyti
MERGAITES IR AS SVAIGSTU JAU APIE FONDIU doh.gif ESU PASIMETUS PASIRINKIME KOKI ISIGYTI doh.gif KOKIOS FIRMOS,LABIAU NORECIAU SURIO IR MESOS,BET KIEK BESKAITRINEDAMA SUPRATAU TIE INDAI ATSKIRI......NORIU JAU TOKIO GERESNIO....PAGELBEKIT PLYZZZZZ 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2008 07 30, 19:34)
Dar parsysiu, kaip as nesulaukus patarimu dariau sokolado fondiu 4u.gif
Nu visai skaniai gavosi ir man wub.gif, seimyna ir vaikai visi apsilaizydami kirto lotuliukas.gif

200g balto sokolado
200g juodo sokolado
1 pokelis 35proc grietineles

Taigi atskirame inde ant dujines islydziau sutrupinta sokolada, po to i ji supyliau grietinele ir kaitindama maisiau, po to viska supyliau i fondiu keramikini puoda,metaliniame puode buvo karstas vanduo ir zvakele jau dege apcioje ax.gif

Naudojau zefyra thumbup.gif:, vaisius: meliona (neblogai), apelsina thumbup.gif:, vynuoges raudonas ir zalias thumbup.gif: persikas  nelabai tiko, nesilaike ir smuko nuo sakutes ax.gif , dar obuolys skanu buvo smile.gif
Labai norejau braskes ismeginti, bet kur tu ju dabar rasi doh.gif

PRASOM ISMEGINTI mirksiukas.gif



na as vietoj grietines, piena pilu, kaloriju maziau biggrin.gif, skonis tas pats
Atsakyti