
Keliu tema

Sveikutes
Gavau dovanu fondiu
Ten yra 2 puodai , vienas kazkoks metalinis, kitas i ji dedasi keramikinis. Dabar klausimelis Kiek suprantu i metalini verdame aliejuje ar sultinyje mesyte
O i keramikini -surio fondiu ir sokolado
tai ar i ta metalini reik pilt verdancio vandens ir deti keramikini inda ?
nu isivaizduoju kad nesviltu
Dabar gimtadienio proga labai noriu pasigaminti ir svecius pavaisinti sokolado fondiu
bet perskaiciusi tema tik viena tikslu recepta radau
Gal kas galit parasyti kiek tiksliai ir i koki inda deti ta sokolada ir kokio, kiek reikia tos grietineles ar sviesto
ir ant ko ir kaip kaitinti
na ar deti i inda su vandeniu
Tiesa kokius dar vaisius naudojate sokalado fondiu?






Dabar gimtadienio proga labai noriu pasigaminti ir svecius pavaisinti sokolado fondiu


Gal kas galit parasyti kiek tiksliai ir i koki inda deti ta sokolada ir kokio, kiek reikia tos grietineles ar sviesto




QUOTE(Ervina @ 2007 01 15, 15:48)
Mocca fondiu receptas
225 g juodojo šokolado, 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos miltelių, 200 ml riebios grietinėlės, 1 valgomasis šaukštas chereso.
Sutarkuokite šokoladą ir sumaišykite su kavos milteliais. Supilkite į fondiu indą grietinėlę, šokoladą ir kavą. Silpnai kaitindami, maišykite, kol bus vientisa masė. Supilkite cheresą ir gerai išmaišykite. Patiekite su biskvitiniais piršteliais, zefyrais ar pyrago kubeliais.
225 g juodojo šokolado, 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos miltelių, 200 ml riebios grietinėlės, 1 valgomasis šaukštas chereso.
Sutarkuokite šokoladą ir sumaišykite su kavos milteliais. Supilkite į fondiu indą grietinėlę, šokoladą ir kavą. Silpnai kaitindami, maišykite, kol bus vientisa masė. Supilkite cheresą ir gerai išmaišykite. Patiekite su biskvitiniais piršteliais, zefyrais ar pyrago kubeliais.
INGREDIENTAI:
150 g. cukraus,
125 ml. vandens,
350 g. trupinto pusiau saldaus juodojo šokolado,
90 g. sviesto.
Patiekti:
1 bananas, nuluptas, supjaustytas kąsnio dydžio gabaliukais,
1 prinokusi kriaušė, be sėklų, supjaustyta kąsnio dydžio gabaliukais,
2 mandarinai, nulupti, padalyti skiltelėmis,
2 abrikosai, nulupti, be kaulų, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais,
8 braškės,
džiovintos figos, cukatos,
125 g. biskvito, supjaustyto kubeliais,
1 1/4 puodelio kapotų migdolų ar lazdyno riešutų.
GAMINIMAS:
Į mažą keptuvę suberkite cukraus, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps, apie 5 minutes. Prikaistuvyje dvigubu dugnu ant lėtos ugnies ištirpinkite šokoladą. Sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos ir purios masės. Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite cukraus sirupą ir romą. Perkelkite mišinį į fondiu indą virš ugnies. Pastatykite jį ant didelės lėkštės, su kuria patieksite. Jos kraštuose išdėliokite vaisius ir biskvito gabalėlius. Į atskirą dubenėlį sudėkite kapotus riešutus. Jais galima apibarstyti vaisius, prieš tai pamerkus į karštą šokoladą.
150 g. cukraus,
125 ml. vandens,
350 g. trupinto pusiau saldaus juodojo šokolado,
90 g. sviesto.
Patiekti:
1 bananas, nuluptas, supjaustytas kąsnio dydžio gabaliukais,
1 prinokusi kriaušė, be sėklų, supjaustyta kąsnio dydžio gabaliukais,
2 mandarinai, nulupti, padalyti skiltelėmis,
2 abrikosai, nulupti, be kaulų, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais,
8 braškės,
džiovintos figos, cukatos,
125 g. biskvito, supjaustyto kubeliais,
1 1/4 puodelio kapotų migdolų ar lazdyno riešutų.
GAMINIMAS:
Į mažą keptuvę suberkite cukraus, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps, apie 5 minutes. Prikaistuvyje dvigubu dugnu ant lėtos ugnies ištirpinkite šokoladą. Sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos ir purios masės. Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite cukraus sirupą ir romą. Perkelkite mišinį į fondiu indą virš ugnies. Pastatykite jį ant didelės lėkštės, su kuria patieksite. Jos kraštuose išdėliokite vaisius ir biskvito gabalėlius. Į atskirą dubenėlį sudėkite kapotus riešutus. Jais galima apibarstyti vaisius, prieš tai pamerkus į karštą šokoladą.
Aciu Inga222 
Reiks pameginti

Reiks pameginti

Dar parsysiu, kaip as nesulaukus patarimu dariau sokolado fondiu 
Nu visai skaniai gavosi ir man
, seimyna ir vaikai visi apsilaizydami kirto 
200g balto sokolado
200g juodo sokolado
1 pokelis 35proc grietineles
Taigi atskirame inde ant dujines islydziau sutrupinta sokolada, po to i ji supyliau grietinele ir kaitindama maisiau, po to viska supyliau i fondiu keramikini puoda,metaliniame puode buvo karstas vanduo ir zvakele jau dege apcioje
Naudojau zefyra
:, vaisius: meliona (neblogai), apelsina
:, vynuoges raudonas ir zalias
: persikas nelabai tiko, nesilaike ir smuko nuo sakutes
, dar obuolys skanu buvo 
Labai norejau braskes ismeginti, bet kur tu ju dabar rasi
PRASOM ISMEGINTI

Nu visai skaniai gavosi ir man


200g balto sokolado
200g juodo sokolado
1 pokelis 35proc grietineles
Taigi atskirame inde ant dujines islydziau sutrupinta sokolada, po to i ji supyliau grietinele ir kaitindama maisiau, po to viska supyliau i fondiu keramikini puoda,metaliniame puode buvo karstas vanduo ir zvakele jau dege apcioje

Naudojau zefyra





Labai norejau braskes ismeginti, bet kur tu ju dabar rasi

PRASOM ISMEGINTI

Bet tikriausiai nedaug susivalgo?
Nu zinok apsala sirdis

Aišku
Dėkoju už atsakymą

surio ir mesos fondiu tai kazkas pasakisko
kai tik darom visada apsivalgom
mama is sveicarijos parupino puodu, pastoviai lauktuviu papildo surio atsargas, kad nespejam ir valgyt
o darau tai paprasta: supilu pakelio turini i inda, iberiu smulkinto cesnako, uzpilu truputi kirses, kad skysciau butu ir islydau, ant dujines, kai issilydo tada perkeliu ant spec. plytos, kuri pastoviai sildo suri, tada jau galima valgyti su prancuzisku batonu, uzgeriant vynu
o mesos fondiu darau tai: mesyte pasaldau, supjaustau plonais grezineliais, susuku i ritinelius, as darau fondiu su sultiniu, tai ant dujines isverdu sultini, tada puoda perkeliu ant plyteles, uzkandam ivairiausiom marinuotom darzovem, bei spec. padazais




o mesos fondiu darau tai: mesyte pasaldau, supjaustau plonais grezineliais, susuku i ritinelius, as darau fondiu su sultiniu, tai ant dujines isverdu sultini, tada puoda perkeliu ant plyteles, uzkandam ivairiausiom marinuotom darzovem, bei spec. padazais

as gaminau surio fondiu. viskas buvo gerai, bet ant dugno tiek prilipo, kad paskui puoda issveist be sansu buvo. ka dariau ne taip?
MERGAITES IR AS SVAIGSTU JAU APIE FONDIU
ESU PASIMETUS PASIRINKIME KOKI ISIGYTI
KOKIOS FIRMOS,LABIAU NORECIAU SURIO IR MESOS,BET KIEK BESKAITRINEDAMA SUPRATAU TIE INDAI ATSKIRI......NORIU JAU TOKIO GERESNIO....PAGELBEKIT PLYZZZZZ




QUOTE(Pentarda @ 2008 07 30, 19:34)
Dar parsysiu, kaip as nesulaukus patarimu dariau sokolado fondiu 
Nu visai skaniai gavosi ir man
, seimyna ir vaikai visi apsilaizydami kirto 
200g balto sokolado
200g juodo sokolado
1 pokelis 35proc grietineles
Taigi atskirame inde ant dujines islydziau sutrupinta sokolada, po to i ji supyliau grietinele ir kaitindama maisiau, po to viska supyliau i fondiu keramikini puoda,metaliniame puode buvo karstas vanduo ir zvakele jau dege apcioje
Naudojau zefyra
:, vaisius: meliona (neblogai), apelsina
:, vynuoges raudonas ir zalias
: persikas nelabai tiko, nesilaike ir smuko nuo sakutes
, dar obuolys skanu buvo 
Labai norejau braskes ismeginti, bet kur tu ju dabar rasi
PRASOM ISMEGINTI

Nu visai skaniai gavosi ir man


200g balto sokolado
200g juodo sokolado
1 pokelis 35proc grietineles
Taigi atskirame inde ant dujines islydziau sutrupinta sokolada, po to i ji supyliau grietinele ir kaitindama maisiau, po to viska supyliau i fondiu keramikini puoda,metaliniame puode buvo karstas vanduo ir zvakele jau dege apcioje

Naudojau zefyra





Labai norejau braskes ismeginti, bet kur tu ju dabar rasi

PRASOM ISMEGINTI

na as vietoj grietines, piena pilu, kaloriju maziau
