Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti vaikams žiūrėti filmukus,

Aš vaikui leidžiu žiūreti TV diena, net pati pakvieciu kokią laida kartu pažiūrėti ar kokį žaidimą,viktoriną.Bet naktim tai jau filmų žiureti neleidžiu.Ir televizoriaus į jo kambarį nestatau ,nors labai prašo.
Atsakyti
Visiškai televizijos išvengti, manau, nepavyks. Juk yra draugai, seneliai, pas kuriuos vaikas vis tiek pažiūrės televizorių.
Namuose televizijos išvengsit, jei teliko neturėsit 4u.gif Mes neturim, ir nė kiek diskomforto dėl to nejaučiam. Vaikui retkarčiais (yra sutarimas kada ir kiek laiko) leidžiam pažiūrėti filmukus ar fimus visiems kartu per kompiuterį. Patys visas naujienas ir reikalingą info susižinom irgi kompo pagalba.
Taip kad sąlyginai įmanoma auginti be teliko vaiką, tik reikia tam pasiryžti. 4u.gif
Atsakyti
Mano 5-mete dukra pastoviai trinasi aplink ir praso ijungti fimuka per kompa, o jeigu as esu prisedus prie kompo, tai istisas teroras prasideda. Stengiuosi labai nedrausti, ijungiu per kompa grazu fimuka 2-3 kartus per savaite, bet teroras vyksta kiekviena diena.
Skaiciau straipsni, jog jeigu 4 metu vaikas nesugalvoja ka veikti, eina zyzdamas ratais, tai jau reikia susimastyti, ar nera vaikas priklausomas nuo tv ar kompo. Nes tokio amziaus vaikam turi buti lengva sugalvoti zaidimu net su paciais paprasciausiais zaisliukai. Tai reiskia, kad mano vaikas jau prikausomas???
Atsakyti
Manau, kad be jokių problemų galima auginti vaiką apsaugojus nuo TV, jei namuose iš viso televizoriaus nėra. O kai kiekviename kampe (ir virtuvėje, ir svetainėje, ir miegamajame) jie nuolatos įjungti, vaiką reikėtų laikyti nebent WC...
Šiaip skaičiau psichologo komentarą, kad kol vaikas nepradėjo rišliai kalbėti, jam televizorius - ne draugas.
Bet kiekviena šeima renkasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Manu imanoma, jei TV ir tevai nelabai megsta, randa idomesniu dalyku. Bet jei tevai istisa diena isijunge TV, tai jau aisku kad neimanoma biggrin.gif
Atsakyti
Gal jau mate daugelis, o gal ir ne, bet si nuorodele laaabai i tema http://video.yandex....r-matas/view/6/
Nepatingekit paziuret. As asmeniskai zinojau, kad siuolaikine animacija kenksminga, bet kad tiek....
Atsakyti
Nežinau kodėl bet mano vaiką traukia filmukai ne lietuvių kalba doh.gif
Atsakyti
Manau, kad nereiktu vaiko riboti. Tegul dziaugiasi, kad gali daryti tai, kas idomu - kitaip taps toks kuris daro taip kaip visi. : )
Atsakyti
Manau, galima leisti kita kalba žiūrėti, vaikai imlūs, greičiau perpranta kalbą. Tik, žinoma, TV žiūrėjimą reikia būtinai riboti.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeliukas77 @ 2011 03 25, 11:33)
Manau, galima leisti kita kalba žiūrėti, vaikai imlūs, greičiau perpranta kalbą. Tik, žinoma, TV žiūrėjimą reikia būtinai riboti.

visiškai pritariu drinks_cheers.gif.
Atsakyti
Mes ziuryme rytais rusu multikus kur moka japonu ir anglu kalbas.Nieko blogo tame ne matau.
Atsakyti
nematau tame nieko blogo, tik pastebėjau, kad mano penkiametė jau moka nemažai angliškų žodžių. Vadinasi nauda tik yra thumbup.gif
Atsakyti