Įkraunama...
Įkraunama...

Anginos operacija

QUOTE(Wiskute @ 2009 04 16, 16:53)
Tikrai nenoreciau sutikti, kad visiems reikia gerti koki nors vaista po operacijos. Apie save nieko negaliu pasakyti, nes isoperavo tik praejusi spali, bet mano tevai be anginos gyvena jau apie 30 metu, anginomis neserga ir tikrai jokiu vaistu negeria. Mano mama gydytoja, opravo mamos kolega, na nejau butu visi pamirse apie vaistus, kuriuos reiketu gerti po operacijos?...

O kas garantuoja, kad nebus komplikacijų. Geriau apsidrausti homeopatiniai vaistukais. Jis skirtas: Vartojimo paskirtis:

lėtinė bei lėtinė pasikartojanti angina
tonzilių padidėjimas (hiperplazija)
kompleksinis gydymas po tonzilių pašalinimo. thumbup.gif Taip pat gali būti naudojamas kaip pagalbinė priemonė kartu su kitais vaistais katarinei anginai gydyti.
Atsakyti
Va, prieš valandą paleido iš ligoninės. Dabar taip: reikia operuotis - tik pirmyn!
Nei aš kraujavau, nei aukštą temperatūrą turėjau (laikėsi 37-37,7), o ir skausmas su vaistukais labai pakeliamas. Aišku nemalonu pirmą dieną spjaudyt seiles, 3 lašelines apturėt, bet viskas praeina. smile.gif Iš vaistų liepė gert tik paracetamolį - kito nieko. O šiaip kai buvau ligoninėj per kateterį vaistukus leido, skausmas pakeliamas, rytais blogiausia... Taip, kad būtinai operuokitės jei reikia. blush2.gif
Atsakyti
siandien buvo atsakymas kraujo tyrimo vadinasi ASO titras kuris parodo ar reikia operacijos tai pas mane neigiamas prie puliuojancios anginos tai sake labai gerai
Atsakyti
O as girdejau kad isoperavus angina pereino ligos i kitus organus tada atseit atvira ertme ir puola visokios plauciuku ligos bronchitai nezinau kiek tame tiesos g.gif
Atsakyti
MAN PASTOVIAI BUDAVO ANGINA,TUREDAVAU PASTOVIA TEMPERATURA.PATARE ISSIOPERUOTI.PASTOVUS KARSCIAVIMAS BAIGESI,BET GERKLE KARTS NUO KATRO SKAUDA.SAKE KAD TURIU CHRONISKA FARINGITA.TAI NET IR NEZINAU AR GERAI PADARIAU KAD OPERAVO.NES PROBLEMA LIKO KITA.
Atsakyti
man tai atrodo tai kad operacija reikia darytis tik labai jau reikalingu atveju nes as ir girdejau kad kaip isoperuoja tada turi kitu problemu pvz bronchitas kartais visvien paskausta gerkle tai mano nuomone todel pries operacija labai gerai pagalvokit ko galima laukti ateityje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dommama @ 2009 04 24, 18:46)
O as girdejau kad isoperavus angina pereino ligos i kitus organus tada atseit atvira ertme ir puola visokios plauciuku ligos bronchitai nezinau kiek tame tiesos g.gif

Išsioperavus anginą, į plaučius lengviau pereina virusai. Taip, tai tiesa, bet jeigu jūsų stiprus imunitetas ir žiemą nevaikštote su trumpom rankovėm - nėra ko bijoti. O angina, pūlinga ar chroniška, pati yra tarsi liga, užkratas, ir tik ją išsioperavus dingsta. Kas nepatyrę nežinos, bet patikėkit, tikrai nervina, kai kasdien galvą skauda, laikosi temperatūra, silpna ir skauda gerklę. Ir taip ištisai. Tada išsioperuoji anginą ir vėl viskas gerai. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zivy: 25 balandžio 2009 - 10:10
laba ir as jungiuosi i pooperaciniu komanda smile.gif

ketvirtadieni isoperavo o vakar gryzau namo tai kaip gryzau ir gavau tik memisilio tai nekas buvo guliu tik ir spjaudausi liepe gerti kazka valgyti tai nieko negaliu verysad.gif tai vyras nuvaziavo paeme mama ir mama atvaziavo suleido sprica kur ligonineje leido tai jauciu kaip gereja gal jau ir pasneket galesiu smile.gif

tiesa sako kad operacijos nereik bijoti as operacineje juoktis pradejau nevalingai o pabudau jau palatoje smile.gif tik va jau kaip narkoze isgaruoja tada prasideda linksmumas visas
Atsakyti
Galiu patarti tik vieną dalyką - nors ir labai sunku ir neina ryti - gerkite daug skysčių po operacijos. Jei organizme prasideda dehidratacija (skysčių trūkumas) - skausmas stiprėja ir tada gerti dar sunkiau. "Išsausėjusiame" organizme žymiai didesnė kraujavimo tikimybė. Todėl pasiimkite negazuoto mineralinio vandenuko ir kasdien bent 1-1,5 ltr išgerkite ir pamažu pasveiksite smile.gif
Šiandien man jau 17 diena po operacijos, vienoj pusėj gerklę dar šiek tiek jaučiu, bet nepavadinčiau to skausmu tikrai smile.gif Valgau jau daugiau ar mažiau viską, pradedu stipriau judėti ir poryt jau lėksiu į darbą :/ Didysis persilaužimas buvo apie 10 dieną kai pajaučiau, kad atsilupo nemažas gabalas šašo gerklėje - nuo tada galiu normaliai kalbėti ir plačiau išsižioti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dommama @ 2009 04 24, 17:46)

Tame tiesos labai daug, bet jei tavo tonzilės išėstos pūlių ir vistiek nebeatlieka apsauginės funkcijos, o tik platina infekciją gilyn į organizmą - jos nuo bronchitų tavęs tikrai neapsaugos ir jas reikia kažkokiu būdu gydyti, kartais įmanoma tik chirurginiu... Pažįstu žmonių, kuriem prieš 30 metų išoperuotos tonzilės ir nei karto nesirgo jokiais bronchitais.
Atsakyti
nu ir baisybių prisiskaičiau unsure.gif

sveikos (-i) 4u.gif

mano istorija tokia:
pradėjo skaudėti čiurnų sąnariai, po savaitės pradėjo tinti ir mėlynuoti blink.gif kartu prasidėjo ir kelių bei rankų sąnarių skausmai... terapeutė nusiuntė pas reamatologą, o anas pas LOR'ą, kuris paėmęs pasėlį nustatė - lėtinė angina blink.gif t.y. B-streptokokas.... buvau daugiau nei labai nustebus, kokius 10 metų nebuvau poliklinikoj, nes nei sirgau nei ką, gerklę kaip ir visiems kartą per metus šaltuoju laiku paskausdavo, temperatūros senai neturėjau ir nežinau kas yra biuletenis... kortelėj vien ginekologo užrašai blush2.gif per visą ligos laiką temperatūra buvo dvi dienas 37,5, bet uždegimas buvo ohoho - 54... sugėriau antibiotikų kursą, paskirtą LOR'o, sugėriau hormonų kursą, paskirtą reumatologo... dabar viskas gerai, bet sakė operuotis unsure.gif tai dabar ir galvoju - ar operuotis man tas tonziles, kurios mane jau tiek metų nuo visų ligų saugo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 04 27, 10:42)
nu ir baisybių prisiskaičiau unsure.gif

sveikos (-i) 4u.gif

mano istorija tokia:
pradėjo skaudėti čiurnų sąnariai, po savaitės pradėjo tinti ir mėlynuoti blink.gif kartu prasidėjo ir kelių bei rankų sąnarių skausmai... terapeutė nusiuntė pas reamatologą, o anas pas LOR'ą, kuris paėmęs pasėlį nustatė - lėtinė angina blink.gif t.y. B-streptokokas.... buvau daugiau nei labai nustebus, kokius 10 metų nebuvau poliklinikoj, nes nei sirgau nei ką, gerklę kaip ir visiems kartą per metus šaltuoju laiku paskausdavo, temperatūros senai neturėjau ir nežinau kas yra biuletenis... kortelėj vien ginekologo užrašai blush2.gif per visą ligos laiką temperatūra buvo dvi dienas 37,5, bet uždegimas buvo ohoho - 54... sugėriau antibiotikų kursą, paskirtą LOR'o, sugėriau hormonų kursą, paskirtą reumatologo... dabar viskas gerai, bet sakė operuotis unsure.gif tai dabar ir galvoju - ar operuotis man tas tonziles, kurios mane jau tiek metų nuo visų ligų saugo unsure.gif

Tavo atveju gal ir nereiktų operuotis, jei angina per daug nekankina.
Atsakyti
QUOTE(Zivy @ 2009 04 27, 13:42)
Tavo atveju gal ir nereiktų operuotis, jei angina per daug nekankina.

manęs angina niekada nekankino... juk parašiau, kad į polikliniką kelią buvau pamiršus mirksiukas.gif tai ir nustebau, kai pasakė operuotis blink.gif gal man daugiau gyvenime to nepasikartos unsure.gif
Atsakyti