Įkraunama...
Įkraunama...

Anginos operacija

Neisivaizduoju, zinok smile.gif bet kadangi namuose gulejau, tai iskentejau siaip taip...

Man LABAI skaudejo kokias 10 dienu: atsikelus ryte griebdavau Nimesilio, ant tuscio skrandzio, nes neidavo net seiliu nuryt. Po to vos vakaro sulaukdavau, kad isgert antra (nes galima 2k. i diena). O po to staigiai praejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pipe @ 2010 03 26, 22:14)
redulyte aš tai niekada negulėjau ligoninėj, su nerimu laukiu tos dienos.. Man kyla daug klausimų, pvz.: Gal kas gali pavardinti kokius daiktus su savim reikia pasiimti į ligoninę? g.gif  Pasą, sodra, grynu pinigų, saldainiu lotuliukas.gif  ir tyrimus tai aišku, ką dar? Chalatą, treningus? g.gif

na gal ir prevelai rasau, bet tapkes, chalata kaip nori, treninga, dar viena treninga, jei noresis persireng. o kam tau tas sokoladas? manai galesi ji valgyt? tu nieko negalesi valgyt, noresi tik kazko rimto ir daug daug vandens, vandens tai kibirais veskis, o ypac ramuneliu arbatos, be cukraus! cia visoms tai taikau, kurios nezino.
Atsakyti
Ir man tokios pat bedos, jau 2 metai kaip vargstu, bet labai bijau pjauti, o ypac narkozes. Gal kam pjove mikrolitus naudojant ir galite ka papasakoti. Nes kaip vyksta operacija su mikrolitu pagalba, jokios info nerandu, o kiek girdejau, tai maziau skausminga buna. Kazin kiek tiesos? Ir kokias narkozes naudoja ar visa uzmarina, ar tik ta pjaunama vieta? Man tyrimus darant rado streptokoka pniaunomija. Antibijotikai laikinai pagelbsti, bet viruso nepanaikina ir i men po 2 kartus paumeja, kartais i men tik karta, bet geltonos puliningos apnasos visad buna, nedingsta. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kurapka: 14 balandžio 2010 - 10:42
QUOTE(kurapka @ 2010 04 14, 11:40)
Ir man tokios pat bedos, jau 2 metai kaip vargstu, bet labai bijau pjauti, o ypac narkozes. Gal kam pjove mikrolitus naudojant ir galite ka papasakoti. Nes kaip vyksta operacija su mikrolitu pagalba, jokios info nerandu, o kiek girdejau, tai maziau skausminga buna. Kazin kiek tiesos? Ir kokias narkozes naudoja ar visa uzmarina, ar tik ta pjaunama vieta? Man tyrimus darant rado streptokoka pniaunomija. Antibijotikai laikinai pagelbsti, bet viruso nepanaikina ir i men po 2 kartus paumeja, kartais i men tik karta, bet geltonos puliningos apnasos visad buna, nedingsta. 4u.gif

As lygiai pries metus susitvarkiau..su vietine nejautra. Apie elektrolitus pirma karta girdziu (gal taip vadinamas tas "prideginimas" elektra..tai taip ir dare). vietinei nejautrai esant, absoliuciai nieko neskauda. Panasiai kaip pas dantista...dar papurskia vaistuku nuo ziaugciojimo, zodziu nei liezuvio nei gerkles nevaldai, gali tik isizioti. Taip kad be reikalo bijai..greiciau susitvarkyk, kam ta bruda kenti.
Viernintelis nemalonumas - jauti silta beganti krauja, bet ji labai greitai sustabdo ir pridegina kraujagysle. Uztad jei gyd su humoro jausmu tai dar pajuokina, ir smagu stebeti 4 rankas prie savo burnos ir kruva instrumentu vienu metu..kaip ten sutilpo vienu metu biggrin.gif

Atsakyti
Man prieš gerus 7 metus pašalino tonziles, nes sirgau praktiškai nuolat doh.gif O po operacijos esu sirgusi 1 kartą bronchitu, 2 kartus balso stygų uždegimu, 2 kartus sinusitu thumbup.gif Jaučiuosi labai gerai smile.gif Man tikrai buvo naudinga operacija wink.gif
Atsakyti
Sveiki,
As pati siandien esu pirma diena namuose po tonziliu pasalinimo operacijos... Sirgdavau vaikysteje pulinga angina (kitokios neatsimenu), po to buvo tarpas, kai angina nesirgau ir pries kokius gerus 3 metus prasidejo anginos klestejimo metas. Per metus po 4 kartus ji man uzpuliuodavo, be antibiotiku niekada neissiverdavau, kaip kazkas rase, net seiliu ryjimas budavo kancia verysad.gif Na ir pries gera menesi susirgau inkstu uzdegimu... tuomet seimos gydytoja pasake, kad gana - visko priezastis mano angina, nuo jos prasideda visos kitos ligos, t.y. insktai, sirdis, sanariai ir kt.
Tai taip prisiruosiau issioperuoti savo tonziles (man 25). Operacija dare su pilna narkoze, uztruko truputi daugiau nei 2 valandas, pasak gydytojos, tonziles buvo tokios bjaurios, kad turejo tiesiog israuti. Siandien eina trecia para po operacijos, gerkles skausmas siandien turbut stipriausias. Valgyti nelabai ka iseina, be nuskausminamu vaistu sunkiai verciuosi. Na bet pasak gydytojos po poros savaiciu turetu viskas susitvarkyti smile.gif
Nei gydytojai, nei anesteziologei jokiu pakistuku nedaviau ir prieziura nesiskundziu - anesteziologe vis tiek uzmigde, gydytoja tikiuosi savo darba irgi atliko gerai 4u.gif Siandien gydytoja liepe paciai apziureti gerkle - visa gerkle, kur buvo prisiliesta per operacija balta balta, pasidengusi kazkokiu audiniu sluoksiu. Pasak gydytojos jis prades mazeti 5-10 dienomis po operacijos. Tikiuosi ir skausmas palengva mazes...
Tikiuosi su sia operacija pasibaigs ir mano vargas su ta angina smile.gif Sekmes visiems ir visoms besiruosiantiems operuotis 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, mielosios, kurios jau po tonzilektomijos(anginos operacijos) ir kurios dar tik ruosiasi atlikti sia operacija.As noriu papasakoti ir savo istorija.Beje, man 34 metai. O kaip zinia, suaugusiems po tokios operacijos daug sunkiau viskas, nei vaikuciams. Man operuotis buvo butina, nors nieko as blogo nejauciau,kad tik keli mazi pulinukai budavo vis ir viskas,bet tai jau letinis tonzilitas buvo. Pasidariau ASO titra,tai jau rode dvigubai daugiau bacilu nei norma kraujyje. Man tonziles ispjove balandzio 19 diena Kedainiuose. Na jausmas kaip ir tikejausi buvo tikrai ne koks, net miegot po operacijos negalejau normaliai,pusiau sedom, nes toks jausmas,kad springdavau.Bet po narkozes nei vemiau,nei pykino. Gydytoja sake,kad buvo butina operuotis tikrai,nes tonzilese buvo tik vieni puliai jau. Jau po truputi buvau pradejusi jausti ir sanariukus savo ir sirdele padiege. Antra diena po operacijos liepe jau butinai valgyti, tai pries valgyma suleisdavo ketanali, aprimdavo skausmas ir siaip ne taip, kaip springstantis katinas, prarydavau kelis saukstus koses. 21 diena paleido jau namo. Na o paskui prasidejo linksmiausia dalis,brr verysad.gif 24 diena vakare pradejo is desines puses lietis kraujukas ir kadangi labai zemai, tai viskas tiesiai i skrandi tekejo tikraja ta zodzio prasme.Vienu zodziu pradejau kraujais vemti, atsikabino tos puses visas fibrinas(vadinamas sasas), viska isvemiau namie. Apstojo kraujas tada begti, bet jau mes nulekem i ligonine, ten gydytoja atsivezem,nes loristai nebudi po darbo, tai ji vatos tamponais su peroksidu spaude, kol visiskai sustabde kraujavima, isvale viska su peroksidu, lasaline pastate su vaistukais prevencijai nuo kraujavimo, per nakti pagulejau, ryte isleido namo.Tai man jau tada labai baisiai pasirode ir isgazdino. Aisku, gydytoja,sake,kad as cia kalta, reikia guleti namie ir nieko nedaryti.Nieko as ir nedariau tokio,ko negalima.Bet cia, pasirodo, buvo dar ne baisiaus scenarijus.Lygiai vel po penkiu dienu, ta pacia diena,kai gydytoja kita,nes ta kur operavo mane,atostogauja, paziurejo ir pasake,kad viskas tvarkoje, vakare apie 9 val.pajutau ta saldu beganti kraujo skoni blink.gif Vyras kaip tik isvaziaves buvo ir dar nebuvo galima su juo susisiekti niekaip telefonu.As vel kraujais taskiausi tualete, ziaukciojau,vemiau, nes kraujas pyle, kresuliai kazkokie krito.Tai mano vyresnelis verkdamas paskambino draugui seimos ir nuveze mane i priemimo skyriu i kedainius.Ten tik galejo parasyti siuntima i kauna ir dave paklode,kad tureciau kur krauja deti.Lekem su savo masina i kauna.Fibrinas uzsikabino ir matyt truputi uzlipde ta kraujuojancia vieta,nes kol dalekem iki kliniku ,tai taip nebego.O ten kol pasiekiau lor skyriu,tai jau buvo praejusios dvi valandos nuo kraujavimo ir jau einant i skyriu vemiau kraujais,kraujas liejosi laisvai su visais kresuliais,vaizdelis buvo baisus.23 valanda pradejo stabdyti kraujavima, net tryse ten buvo proceduriniame, sekesi labai sunkiai, springau nuo kresuliu, siurbe su siurbliuku visa ta geri, spaude su vata bandydamos sustabdyti kraujavima ir taip beveik dvi valandas,kol galu gale netekus tiek kraujo man pasidare bloga, uztemo akyse, virsutinis spaudimas tik 60 buvo, kai normalus 120.Tada mane gaivino parankinemis priemonemis, slapiais ranksluosciais ir jau atsigulusiai ant sono, o budinti medike atsiklaupusi prie manes vel ten siurbe,spaude, galu gale surado is kur tiksliai kraujas tryksta, tai uzsaldzius vietiskai su elektokauteriu pridegino siaip ne taip.Sulasino lasaline ir pagulde, kraujavimas liovesi aisku, ketvirta diena tik namo isleido, nes stebejo vis.Tai va, pasijauciau tada kaip kokio siaubo filmo aktore...Tai dabar viena puse kaire skaitosi,kad operuota 19 diena, o desine,kuri du kartus kraujavo taip,tai 30 diena,nuo kraujavimo sustabdymo dienos, nes gaunasi tas pats,kas operuota is naujo. Nezinau,bet man tos desines puses matyt ispjovus tonziles, nepridegino,nei kraujagysliu perriso,nes sake ta puse nekraujavo, o kaire labai kraujavo operacijos metu,tai ja pridegino. Bet uztat kiek vargo buvo su ta desine ir kiek siaubo ivare.Bet kauniskiai dabar kraujagysle kai pridegino,tai gal jau nebus tokiu abra kadabra.Na tokiu isgyvenimu nelinkeciau net savo pikciausiam priesui,nors tu priesu lyg ir neturiu smile.gif Tai tokia mano asmenine patirtis su ta anginos operacija.Tai iki visisko pasveikimo dar man toli.Ir toliau valgau trinta viska,skystesni,neastru,nesuru,nesaldu,daug vandens geriu,nekilnoju,nesilankstau.Na laikausi rezimo,kaip ir laikiausi.Tiesa, viena maloni tik akimirka,kad nukrito 6 kilogramai,aisku jie greitai ko gero ataugs,kai pradesiu iprastai maitintis.Nors nesinoretu,nes turiu virsvori.Su savo pasakojimu nieko nenoriu gasdinti, tik norejau pasidalinti patirtimi.Tokie atvejai nera dazni.Ziuresiu kas cia toliau bus.Man geguzes 29 diena krikstyti vaikiuka reikes,tai tikiuos,kad jau bent busiu apysveike smile.gif
Atsakyti
laba diena... 4u.gif ar yra cia, kas jau po tonziliu oprecijos? man jau 1.5 men , bet vel gerkle skauda, persti ir pan., blink.gif gal kam pavyko be antibijotiku apsieiti , ka naudojate? kazkaip nenoriu ju, neseniai atsigavu tik nuo ju... blink.gif
Atsakyti
Ekantaute, skaitant tavo istorija net silpna pasidare, uzjauciu. Vadinasi, man pati operacija praejo super lengvai, tik paskaudejo 10 dienu. As labai domejausi, kas gerai operuoja, issirinkau gydytoja su labai gerom kitu LOR gydytoju ir operuotu pacientu rekomendacijomis (Santariskese - gyd. Salavejiene).

Del savijautos po operacijos: esu 2men. po operacijos - kartas nuo karto gerkle uzrausta ir paskauda (tik nebe tonziliu vietose, o gerokai zemiau), buna minimali temperatura. LOR gyd. sako, kad nereikia tiketis, kad ispaus tonziles ir visi vargai iskart pasigais, ypac, jei problema buvo isisenejusi (kaip pas mane). Sako, tokie pablogejimai gali varginti ir puse metu.

Sekmes visoms sveikstancioms!
Atsakyti
as esu jau beveik 8men po anginos operacijos. Ekantaute, uzjauciu, tikrai daug reikejo istverti. bet kaip yra sakoma, per kancias i zvaigzdes. tikiuos viskas susitvarkys, siaip ir turetu susitvarkyti. mano operacija praejo sklandziai, tik po to 3kart per diena gerdavau ketanova, nes negalejau nieko i burna paimti. siaip man labai padejo zalias kiausinis, ji geriau. ryte isgerdavau tada vaistus isgerdavau na ir valgydavau kosytes.
operavausi ir kedainiuose. Ekantaute,gal galima butu suzinoti pas koki lor operavotes?

laikykites! o operuotis tikrai verta!
Atsakyti
QUOTE(vikce333 @ 2010 05 06, 11:11)
as esu jau beveik 8men po anginos operacijos. Ekantaute, uzjauciu, tikrai daug reikejo istverti. bet kaip yra sakoma, per kancias i zvaigzdes. tikiuos viskas susitvarkys, siaip ir turetu susitvarkyti. mano operacija praejo sklandziai, tik po to 3kart per diena gerdavau ketanova, nes negalejau nieko i burna paimti. siaip man labai padejo zalias kiausinis, ji geriau. ryte isgerdavau tada vaistus isgerdavau na ir valgydavau kosytes.
operavausi ir kedainiuose. Ekantaute,gal galima butu suzinoti pas koki lor operavotes?

laikykites! o operuotis tikrai verta!

Sveikute vikce333. As operavausi pas Liutinskaite Kedainiuose.Kazkaip pradejau pas ja vaikscioti del tos anginos,nes buvo paumejusi ir greiciausiai talonelis, jau net kita diena buvo tik pas ja. Siaip anksciau del sinusito lankiausi ir gydziausi pas Pauliukeviciu. Ji laiko geriausiu loristu kedainiuose. Bet nesakau,kad gydytoja kalta del to,kad sitaip man buvo, gal mano taip organizmas reagavo, o jei per operacija is tos kraujagysles netrysko kraujas,tai zinoma,kad nereikejo jos nei perristi, nei prideginti. Nors siaip kiek gydytoju,tiek skirtingu nuomoniu... Buvo kaip buvo, ziuresiu kaip cia toliau viskas man su tuo gijimu.Nusibodo jau burnoje tas kvapas bjaurus, del skystesnio maisto ir mazesnio jo kiekio zarnynas dar plius visiskai vangus patapo verysad.gif Taigi dar viena problema prisidejo.O del kiausinio,tai as buciau pabijojus gerti del galimo grauzimo, bet jai tiko,tai matyt jis negrauzia. Sekmes visoms, besiruosiancioms operuotis ir gyjancioms po operacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ekantaute @ 2010 05 06, 19:36)
Sveikute vikce333. As operavausi pas Liutinskaite Kedainiuose.Kazkaip pradejau pas ja vaikscioti del tos anginos,nes buvo paumejusi ir greiciausiai talonelis, jau net kita diena buvo tik pas ja. Siaip anksciau del sinusito lankiausi ir gydziausi pas Pauliukeviciu. Ji laiko geriausiu loristu kedainiuose. Bet nesakau,kad gydytoja kalta del to,kad sitaip man buvo, gal mano taip organizmas reagavo, o jei per operacija is tos kraujagysles netrysko kraujas,tai zinoma,kad nereikejo jos nei perristi, nei prideginti. Nors siaip kiek gydytoju,tiek skirtingu nuomoniu... Buvo kaip buvo, ziuresiu kaip cia toliau viskas man su tuo gijimu.Nusibodo jau burnoje tas kvapas bjaurus, del skystesnio maisto ir mazesnio jo kiekio zarnynas dar plius visiskai vangus patapo verysad.gif Taigi dar viena problema prisidejo.O del kiausinio,tai as buciau pabijojus gerti del galimo grauzimo, bet jai tiko,tai matyt jis negrauzia. Sekmes visoms, besiruosiancioms operuotis ir gyjancioms po operacijos  smile.gif

laikykis, baigsis tos kancios, paskui tik pasijuoksi. as buciau net nezinojus apie kiausini, man pasake anyta, kai jai buvo isoperuota ji gere ir man pasiule ir as geriau. ir man ir padejo, aisku pajegiau tik baltyma isgert, o kartais ir visa. as buvau pas Sinkeviciene, nejau nei pas viena.
Atsakyti