Sveikutes, mielosios, kurios jau po tonzilektomijos(anginos operacijos) ir kurios dar tik ruosiasi atlikti sia operacija.As noriu papasakoti ir savo istorija.Beje, man 34 metai. O kaip zinia, suaugusiems po tokios operacijos daug sunkiau viskas, nei vaikuciams. Man operuotis buvo butina, nors nieko as blogo nejauciau,kad tik keli mazi pulinukai budavo vis ir viskas,bet tai jau letinis tonzilitas buvo. Pasidariau ASO titra,tai jau rode dvigubai daugiau bacilu nei norma kraujyje. Man tonziles ispjove balandzio 19 diena Kedainiuose. Na jausmas kaip ir tikejausi buvo tikrai ne koks, net miegot po operacijos negalejau normaliai,pusiau sedom, nes toks jausmas,kad springdavau.Bet po narkozes nei vemiau,nei pykino. Gydytoja sake,kad buvo butina operuotis tikrai,nes tonzilese buvo tik vieni puliai jau. Jau po truputi buvau pradejusi jausti ir sanariukus savo ir sirdele padiege. Antra diena po operacijos liepe jau butinai valgyti, tai pries valgyma suleisdavo ketanali, aprimdavo skausmas ir siaip ne taip, kaip springstantis katinas, prarydavau kelis saukstus koses. 21 diena paleido jau namo. Na o paskui prasidejo linksmiausia dalis,brr

24 diena vakare pradejo is desines puses lietis kraujukas ir kadangi labai zemai, tai viskas tiesiai i skrandi tekejo tikraja ta zodzio prasme.Vienu zodziu pradejau kraujais vemti, atsikabino tos puses visas fibrinas(vadinamas sasas), viska isvemiau namie. Apstojo kraujas tada begti, bet jau mes nulekem i ligonine, ten gydytoja atsivezem,nes loristai nebudi po darbo, tai ji vatos tamponais su peroksidu spaude, kol visiskai sustabde kraujavima, isvale viska su peroksidu, lasaline pastate su vaistukais prevencijai nuo kraujavimo, per nakti pagulejau, ryte isleido namo.Tai man jau tada labai baisiai pasirode ir isgazdino. Aisku, gydytoja,sake,kad as cia kalta, reikia guleti namie ir nieko nedaryti.Nieko as ir nedariau tokio,ko negalima.Bet cia, pasirodo, buvo dar ne baisiaus scenarijus.Lygiai vel po penkiu dienu, ta pacia diena,kai gydytoja kita,nes ta kur operavo mane,atostogauja, paziurejo ir pasake,kad viskas tvarkoje, vakare apie 9 val.pajutau ta saldu beganti kraujo skoni

Vyras kaip tik isvaziaves buvo ir dar nebuvo galima su juo susisiekti niekaip telefonu.As vel kraujais taskiausi tualete, ziaukciojau,vemiau, nes kraujas pyle, kresuliai kazkokie krito.Tai mano vyresnelis verkdamas paskambino draugui seimos ir nuveze mane i priemimo skyriu i kedainius.Ten tik galejo parasyti siuntima i kauna ir dave paklode,kad tureciau kur krauja deti.Lekem su savo masina i kauna.Fibrinas uzsikabino ir matyt truputi uzlipde ta kraujuojancia vieta,nes kol dalekem iki kliniku ,tai taip nebego.O ten kol pasiekiau lor skyriu,tai jau buvo praejusios dvi valandos nuo kraujavimo ir jau einant i skyriu vemiau kraujais,kraujas liejosi laisvai su visais kresuliais,vaizdelis buvo baisus.23 valanda pradejo stabdyti kraujavima, net tryse ten buvo proceduriniame, sekesi labai sunkiai, springau nuo kresuliu, siurbe su siurbliuku visa ta geri, spaude su vata bandydamos sustabdyti kraujavima ir taip beveik dvi valandas,kol galu gale netekus tiek kraujo man pasidare bloga, uztemo akyse, virsutinis spaudimas tik 60 buvo, kai normalus 120.Tada mane gaivino parankinemis priemonemis, slapiais ranksluosciais ir jau atsigulusiai ant sono, o budinti medike atsiklaupusi prie manes vel ten siurbe,spaude, galu gale surado is kur tiksliai kraujas tryksta, tai uzsaldzius vietiskai su elektokauteriu pridegino siaip ne taip.Sulasino lasaline ir pagulde, kraujavimas liovesi aisku, ketvirta diena tik namo isleido, nes stebejo vis.Tai va, pasijauciau tada kaip kokio siaubo filmo aktore...Tai dabar viena puse kaire skaitosi,kad operuota 19 diena, o desine,kuri du kartus kraujavo taip,tai 30 diena,nuo kraujavimo sustabdymo dienos, nes gaunasi tas pats,kas operuota is naujo. Nezinau,bet man tos desines puses matyt ispjovus tonziles, nepridegino,nei kraujagysliu perriso,nes sake ta puse nekraujavo, o kaire labai kraujavo operacijos metu,tai ja pridegino. Bet uztat kiek vargo buvo su ta desine ir kiek siaubo ivare.Bet kauniskiai dabar kraujagysle kai pridegino,tai gal jau nebus tokiu abra kadabra.Na tokiu isgyvenimu nelinkeciau net savo pikciausiam priesui,nors tu priesu lyg ir neturiu

Tai tokia mano asmenine patirtis su ta anginos operacija.Tai iki visisko pasveikimo dar man toli.Ir toliau valgau trinta viska,skystesni,neastru,nesuru,nesaldu,daug vandens geriu,nekilnoju,nesilankstau.Na laikausi rezimo,kaip ir laikiausi.Tiesa, viena maloni tik akimirka,kad nukrito 6 kilogramai,aisku jie greitai ko gero ataugs,kai pradesiu iprastai maitintis.Nors nesinoretu,nes turiu virsvori.Su savo pasakojimu nieko nenoriu gasdinti, tik norejau pasidalinti patirtimi.Tokie atvejai nera dazni.Ziuresiu kas cia toliau bus.Man geguzes 29 diena krikstyti vaikiuka reikes,tai tikiuos,kad jau bent busiu apysveike