Įkraunama...
Įkraunama...

Anginos operacija

QUOTE(SIVERIJA @ 2009 03 27, 15:10)
na kažkaip neatsimenu, kad kas su liežuviu būt buvę po operacijos. Na, aš praktiškai 2 savaitęs beveik nieko nevalgiau, tik jogurtukus, varškytes visokias- tik lengvai ryjamą maistą.
Gal ant liežuvio labai daug apnašų prisikaupė po operacijos?  g.gif Pabandyk gerai su dantų šepetėliu liežuvį nusivalyt.

ne, apnasu jokiu nera, valau, o man iskart po operacijos liezuvis skaudiejo kaip zaizduosia, ir va jauciu kai valgau kartuma, jauciu kaska pridirbo jie man verysad.gif
Papildyta:
svarbiausia ir nerandu jiokios info apie tai, na antradieni eisiu konsultacijai pas ta lor kuris operavo ir paklausiu. sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bim: 27 kovo 2009 - 13:23
man buvo pirma diena aptirpes liezuvis, o po to - vienoj liezuvio pusej ir ant virsutines lupos - patinimai, tokie kaip guzeliai, truputi pradzioj skaudejo (galvoju gal laike su kuo nors uz tuo vietu?). Siandien (operavo irgi pirmadieni) praejo.
Del skonio jokiu pakitimu nejauciu (jauciu nimesilio, kakavos, banano skoni, kitkas ka valgau praktiskai neturi skonio). Bet man jau po teisybei bloga nuo sultinuku, kosyciu, jogurtuku, varskyciu... NORIU MESOS. ax.gif

O kaip siaip sekasi gyti? Man be Nimesilio ziauriai skauda. Su juo - baigiu priprasti...
Atsakyti
QUOTE(Jolantagr @ 2009 03 27, 15:51)
man buvo pirma diena aptirpes liezuvis, o po to - vienoj liezuvio pusej ir ant virsutines lupos - patinimai, tokie kaip guzeliai, truputi pradzioj skaudejo (galvoju gal laike su kuo nors uz tuo vietu?). Siandien (operavo irgi pirmadieni) praejo.
Del skonio jokiu pakitimu nejauciu (jauciu nimesilio, kakavos, banano skoni, kitkas ka valgau praktiskai neturi skonio). Bet man jau po teisybei bloga nuo sultinuku, kosyciu, jogurtuku, varskyciu... NORIU MESOS.  ax.gif

O kaip siaip sekasi gyti? Man be Nimesilio ziauriai skauda. Su juo - baigiu priprasti...

na ir man panasei, tai gal praeis, tai jauciu siandien darnea, bet gal tesok ilgiau uzrtuks.
seip gyt sekasi neblogai, man nemisilis nepadejo tai as kitanova isgeriu du kart dienoj, tai jau virta svelnia mesite zinok ragaujiu, bet irgi nedauk, nes gerkle issiskauda, nes man jau irgi negera nuo sultiniu jogurtu ir kosiu, vemt vercia, tai atsisakiau jau pieno produktu, gyva vandenuku, kose ir sultinuku, kuriam yra virtos mesites spulkei supjaustytos, nedauk suvalgau.
man dar lupa sunkei gyja, nes matomai taip ziojo kad supliso, tai per diena uzsitraukia sasukas, o vakare ziovaut pradedu ir vel plista, neissivaizduojiu kada sugis doh.gif aisku labiausei neramina, tai mane tas lezuvis, baisei nemalonei skauda ir to skonio pakeitimas doh.gif na tikos ir man atistatys mirksiukas.gif biski nuraminot mane ax.gif
Atsakyti
o kas ir kur operavo?
Atsakyti
QUOTE(Jolantagr @ 2009 03 27, 16:01)
o kas ir kur operavo?

mane operavo vilniuj, santariskese, gyd Rauba, o jus? bet man atrodo kad ne jis mane operavo o jio rezidente, nes labai jau isdraskyta ta gerkele, su manim moterys gulejo, tai irgi jis operavo, tai ji ta pacia diena ir valge jau po truputi ir kalbejo, lig neoperota, o pas man iki siandien dar balsas iskraipytas ir sunku kalbet, beja kaip jus su kalbejimu ir balsu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bim @ 2009 03 27, 15:08)
mane operavo vilniuj, santariskese, gyd Rauba, o jus? bet man atrodo kad ne jis mane operavo o jio rezidente, nes labai jau isdraskyta ta gerkele, su manim moterys gulejo, tai irgi jis operavo, tai ji ta pacia diena ir valge jau po truputi ir kalbejo, lig neoperota, o pas man iki siandien dar balsas iskraipytas ir sunku kalbet, beja kaip jus su kalbejimu ir balsu? g.gif

man su balsu viskas ok iš pat pradžiių buvo g.gif na aišku, iš pradžių tai pašnibždom daugiau, bet trikrai gerai. Ir skausmo nelabai jaučiau, ligoninėj tai man leido vaistus nuo skausmo, siūlė ir daugiau, bet tikrai nereikėjo man, namie gert nimesil išrašė, tai visko neišgėriau aš...
gal nelabai gyja pas tave? o temperatūros turi?
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 03 27, 17:09)
man su balsu viskas ok iš pat pradžiių buvo  g.gif na aišku, iš pradžių tai pašnibždom daugiau, bet trikrai gerai. Ir skausmo nelabai jaučiau, ligoninėj tai man leido vaistus nuo skausmo, siūlė ir daugiau, bet tikrai nereikėjo man, namie gert nimesil išrašė, tai visko neišgėriau aš...
gal nelabai gyja pas tave? o temperatūros turi?

buvo tireciadieni 37.4 o sias dienas tai 37, betskambinau gyd sakie kad normalu g.gif na seip antradieni vaziosiu pas ta daktariuka paziuries, na jai nepageres nei kiek tai pirmadieni nuvaziosiu unsure.gif
Atsakyti
Ar normalu, kad praėjus pusantros savaitės po tonzilektomijos vis dar labai labai skauda? blink.gif Skauda valgyt, skauda kalbėt, ypač vakarais ir rytais...
Atsakyti
mane operavo R. Pliauksta santariskese.
nu balsas truputi "prislopes" - tyliau kalbu (ypac kai skauda), nedainuoju ir garsiai nesijuokiu unsure.gif bet manau tai laikina - kol dar skauda...
nakti labiausiai skauda - as nezinau gal issiziojus kvepuoju, ten pradziuna viskas ir del to..? o siaip ryjant po vaistuku beveik neskauda, aisku dar priklauso ka valgau.. (nes mesyte kokia ryjant skauda, vistienos sultinuka - ne kiek... ). dar man toks vaizdas kad kartais uzstringa maistas tose vietose...
po truputi imu "jausti" skrandi.. nezinau, ar nuo nimesilio ar tokios nerealios privestines dietos? g.gif jums nieko?

noriu paklausti - kiek laiko imate nedarbinguma? as tureciau rytoj uzdaryt, bet kad pasveikau, nepasakyciau.. kita vertus, jei sveixiu tris savaites, tai...
ir ar einate i lauka? per tv sako, bus silta, nebegaliu sedet namie... blush2.gif

linkejimai visoms kovojancios su skausmu ir bandancioms pasveikti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liulia* @ 2009 03 30, 01:49)
Ar normalu, kad praėjus pusantros savaitės po tonzilektomijos vis dar labai labai skauda?  blink.gif  Skauda valgyt, skauda kalbėt, ypač vakarais ir rytais...

Man atrodo normalu mirksiukas.gif aš 2 sav. praktiškai nieko kietesnio nevalgiau, na, kad neskaudėtų.....na ir neskaudėjo man labai, taip pakenčiamai visai. nimesil geri?
Papildyta:
QUOTE(Jolantagr @ 2009 03 30, 08:13)
mane operavo R. Pliauksta santariskese.
nu balsas truputi "prislopes" - tyliau kalbu (ypac kai skauda), nedainuoju ir garsiai nesijuokiu  unsure.gif  bet manau tai laikina - kol dar skauda...
nakti labiausiai skauda - as nezinau gal issiziojus kvepuoju, ten pradziuna viskas ir del to..? o siaip ryjant po vaistuku beveik neskauda, aisku dar priklauso ka valgau.. (nes mesyte kokia ryjant skauda, vistienos sultinuka - ne kiek... ). dar man toks vaizdas kad kartais uzstringa maistas tose vietose...
po truputi imu "jausti" skrandi.. nezinau, ar nuo nimesilio ar tokios nerealios privestines dietos?  g.gif jums nieko?

noriu paklausti - kiek laiko imate nedarbinguma? as tureciau rytoj uzdaryt, bet kad pasveikau, nepasakyciau.. kita vertus, jei sveixiu tris savaites, tai...
ir ar einate i lauka? per tv sako, bus silta, nebegaliu sedet namie...  blush2.gif

linkejimai visoms kovojancios su skausmu ir bandancioms pasveikti  4u.gif

aga, ir man iš pradžių buvo jausmas, kad ryjant ten kažkas pastringa. Paskui praeis. blush2.gif
aš tai žinok nedarbingumą turėjau 3 savaites.... mano gyd. net į kalbas nėjo, kad anksčiau užbaigti, iš pradžių- apnašos laikės ant gerklės, be to, kaskart atėjus temperatūrą man matuodavo- jei koks 37- 37,2- viskas sako, negalima užbaigt, tipo kad kokia infekcija ar komplikacija neįsimestų.... mano žemas hemoglobinas buvo, todėl ilgaiu ir sveikau.
į lauką tai aš eidavau, nors buvo lapkritis, vėsoka. Nemanau, kad grynas oras pakenks g.gif
Atsakyti
sveikutes, na ka dauk ko suzinuojau, es siestadieni pakilo temperatura man iki 39 tai atsiduriau ir vel santariskse, gavau antibijotiku ir pakonsultavo labai maloni gyditoja. tai gi liezuvis skausmingas buna nuo to kad kai musu gerkle paburksta, isstume liezuvi i prieki, jis prissitrina i dantukus ir nuo to skauda. man su antibijotikais atiejo zimus paderejimas, balsas atistate jau, ir valgau zimei geriau ir geriu ir skauda zimei maziau, sakyciau viena puse jau bevveisk neskauda na o kitadar taip normalei paskauda. sakie normalu kad skauda ir normalei valgyt negalim, iki dvieju savaiciu, temperatura iki 37.5 irgi norma, bet jai pakila auksciau nei 38, reike skubei kreiptys i medikus. gavau kitokius nuskausminamosius, kurie dar ir nuima paburkima, tai man leizuvis iskart atsigavo, del to ir kalbet negaliejau nes liezuvis ne vietoj buvo.
ka gi mergaites sveikym!!!
be ja, man nakti irgi labiau skauda ir ryte, as manau kad cia del to ka kai gulim, kraujo daugiau plusta iki tu vietu ir atitinkamai suaktievejius kraujotakai, labiau ir paskauda, plius dar knarkimas ir nusausiejimas.
sekmes mergaites sveikstant!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
oooj, bim, dziugu kad geriau jautiesi ir kad nuotaika geresne wink.gif

as siandien irgi buvau pas savo gydytoja, apziurejo, sake viskas gerai gyja, bet kadangi temperatura laikosi, i darba dar sia savaite neisleido..
irgi sake, kad normalu cia viskas - ir kad skauda, ir temperatura.. reikia tik iskentet. bet blogiausia jau tikrai praejo tongue.gif
linkejimai 4u.gif

P.S. o tai gaunasi kad mes dabar knarkiam? thumbup.gif
Atsakyti