Įkraunama...
Įkraunama...

Anginos operacija

O aš operavausi prieš tris metus, tada jau pilną narkozę duodavao, tai kai davė tokią, kad dar palatos lovoj, mamos akivaizdoje, užmigau, vėliau ta pati narkozė garavo geras porą dienų, kai per parą jos visiškai turi nelikti, ko pasekoje mano mamai atsirado ne vienas žilas plaukas blink.gif (ji pati medikė, tai žino kaip ten viskas turi būt), dar prisimenu, kad kai parvežė, tai buvau žiauriai sušalus: nei kojų, nei rankų galūnių nebejaučiau, tai kai mama paėmė už rankos tai pasijutau kaip kokiam filme ir galvoju kaip gera jausti, ne tik dvasinę, bet ir fizinę šilumą angel_not.gif (matyt stogas nuo narkozės važiavo), kas dėl skausmo, tai taip skaudėjo, kad net naktį atsibudus ir nebegalėjus tvert net verkt buvau pradėjus, bet aišku seselėm nerūpėjo ir apie jokius nuskausminamuosius ar raminamuosius net kalbos nebuvo gun_rifle.gif, Tačiau nepaisant viso to, dabar jau džiaugiuosi, kad išsioperavau, nes tai suteikė galimybę normaliai gyventi ir mokintis (operavausi 10 klasėj, o prieš tai per ligų nualintą organizmą sunku būdavo mokintis, amžiais galvą skaudėdvo), tačiau dabar jau viską žinodama, nemanau, kad antrą kartą pasirašyčiau tam pačiam, kažkaip per daug prisikentėjau cry.gif
Atsakyti
man angina operavo pries 5 metus ,ja liepe operuoti nes blogai buvo su sirdim ir sanariais ,ir tikrai klydo nei viena beda nedingo,o pati operacija praejo normaliai tik labai sunkei sustabde kraujavima ,niekaip manes negalejo prikelti po narkozes ,pabudau po 2 valandu nuejau i tualeta ir vel luzau ,nieko gerti negalejau kalbeti negalejau ,nu prisiminus tai siaubas suima ,uzkimus buvau beveik 2 menesius ,isleidzent is ligonines liepe galvos neplauti nieko nedirbti tik guleti [toks vaizdelis kad sirdi operavo],zinoma galva issiploviau ,ir to pasekoje po 2 dienu vel papuoliau i ligonine ,buvo gerkleje didziulis kresulys nuo kurio nieko negirdejau ir ausis skaudejo ,gal amzius dauk ka reiske [33m]ar as tokia griuvena , dar buvo labai sunku ismokti gerti ,geras vaizdelis sedziu geriu kava ,siurbiu pro burna o pro nosi isbega,bet gi vaikams kai isoperuoja jie ir zaidzia ir paduksta ir nieko nebuna ,o man tai kazkas baisaus ,gerkle kaip rausdavo taip rausta ,kaip nuo jos karsciuodavau taip karsciuoju ,tai pagerejimo jokio ti mesos gerkleje maziau doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

o as apturejau sia operacija pries 1,5 men. Tikrai galiu drasiai pasakyti, kad nieko ten baisaus nera, nors mane operavo turint temperaturos (37,6). Operacijos metu nieko nejauciau, o po narkozes nubudau labai greitai ir buvau labai zvali (nei galvos skaudejo, nei miego norejau, zodziu, viskas buvo super biggrin.gif ). Taciau greiciausiai mano gera savijauta leme narkoze, kuria pirkau atskirai (t.y. nenaudojau nemokamos, o paprasiau anestiozologo, kad israsytu geresne mokama. Ji juokingai pigi - tik 20 litu.
Taip pat man niekas nekraujavo, siek tiek buvo kraujo seilese (apie kokias 2 val. po operacijos), o po to viskas svaru. Tiesa, man draude vaikscioti (operavo apie 12 val., o pradejau vaikscioti tik 5 ryto), neleido iki ryto gerti, aisku, nieko valgtyti ir kalbeti (tai nieko tokio, reikia pasirupinti tik rasikliu ir popieriumi:)) Baisiausi problema - troskulys, net negalejau uzmigti - visur aplinkui maciau vandeni:)) taciau jau is pat ryto atsigeriau ir pamirsau visas kancias. Tiesiog buvau laiminga, kad visakas sklandziai praejo:))
Na o toliau - aisku, negaliu sakyti, kad nieko nejauciau - kartais buvo ir sunku kalbeti, kartais ir ryti, taciau po savaites jau skausmo is esmes nejauciau . Tiesa, ligonineje kartas nuo karto suleisdavo nuskausminamuosius, o namuose tik viena karta geriau nimesili. Aisku, negalima pasilenkus plauti galvos, maudytis vonioje, sportuoti, lankstytis, daryti staigius judesius ir pan. bet visa tai trunka tik 10 dienu ir visakas.
Taigi reziumuojant, jeigu tik reikia operacijos - DARYKITES IR NEBIJOKITE biggrin.gif viska greitai pamirsite ir gal dar, netekusios tonziliu, pajusite pagerejima:)) TIESA, TURITE SAVE SAUGOTI KAIP KIAUSINI, cia as labai rimtai, tuomet nebus jokiu pakartotoiniu vizitu i ligonine, ir grieztai laikytis gydytoju nurodymu del maisto, sporto, sekso ir t.t.smile.gif)) bet tai truks tik 10 dienu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Turiu mitralinio voztuvo I laipsnio prolapsa. Paskutiniu metu sustreikavo sirdis (padidejes plakimas, permusimai). Darant sirdies echoskopija ant sirdies rado nuo tonziliu kazkokiu daliu (pamirsau pavadinima). Niekada neitariau kad gali buti padideje tonziles, nes man siuo metu neskauda gerkles, bet LOR gydytoja kaip suspaude savo prietaisais tai pasirode puliai. Kardiologai sako, kad nuo kiekvienos virusines infekcijos gali progresuoti sirdies prolapsas. Noriu paklausti ar verta operuotis gerkle, ar dar galima gydytis antibiotikais. Aciu. rolleyes.gif
Atsakyti
o kaip išsiaiškinti pačiai (be gydytojo), ar ataugo? operuota prieš ~ 3 metus. juk gerklę gali ir šiaip skaudėti, tai visai nereiškia, kad angina g.gif
Atsakyti
Manau, kad tik gydytojas gali pasakyt. Man operavo vaikystej, bet kad ataugo suzinojau tik dabar (kai neapsikentus nuvariau privaciai).
Poliklinikose i tokius dalykus net gilintis nenori. Bent jau man nepasiseke. schmoll.gif
Atsakyti
sveiki,
man angina operuota prieš šešis mėneius. Gerklėje matosi tose vietose it puškiukai. Tai čia jau atauga?
Atsakyti
Labas, man spalio 23 d. numatyta anginos operacija, t.y. 22 d. turesiu gultis į ligoninę, o kitą dieną operuos. Aš esu didelė bailė visko, kas susiję su gydytojais ir ligoninėmis, tačiau ši operacija man neišvengiama, nes dėl traumos yra problemų su kelio sąnariu, o angina jas pagilina. Operacija numatyta su narkoze.
Operacijos visaip stengiaus išvengti. Man tai skyrė tokį kraujo tyrimą iš venos (mokamas, bet tik apie 20 Lt kainuoja), kuris parodo, ar operacija būtina. Vadinasi ASO titras ir parodo, ar yra daug streptokokų. Jeigu tas ASO titras teigiamas, tai operuotis būtina.
Dabar prieš operaciją šeimos gydytoja man skyrė kraujo tyrimus (iš piršto), ekg (kardiogramą) ir šlapimo tyrimus ir 2 metų laikotarpyje turi būti plaučiai peršviesti. Kraujo tyrimas išsamus, tikrina ir cukraus kiekį. Tai vakar kaip tik laborantė sakė, kad jeigu cukraus kiekis žemas ir neviršija normos, tai yra labai gerai, nes daug lengviau atsigauti po operacijos ir savijauta geresnė.
Tai va, matysim, kaip ten bus.
Atsakyti
issioperavau angina savo noru pries pora metu, nes daznai kamuodavo pulingos anginos. buvau girdejusi ir as kad anginos atauga, bet klausiau operavusio gydytojo jis tik nusijuoke ir sake kad tikrai neatauga. sitas gandas kad atauga likes nuo senesniu laiku, kai net narkozes neduodavo, tik uzsaldydavo. gal tada buvo anginos operacija netokia tobula. as taip galvoju g.gif
Atsakyti
Man taip pat paskyrė LOR gydytojas anginos operaciją.Bet dabar alergologė-pulmanologė pripažino astmą verysad.gif tai nežinau ką daryti g.gif ar operuotis? eilinė sloga baigiasi bronchitu, siaubingu dusinimu.Dabar paskyrė 3mėn, vaistus nuo astmos, nesinervinti, ilsėtis, neperšalti.Žodžiu prisižiūrėti savę kaip naujagimį smile.gif o operacija 11mėn 20d manau, kad nesioperuosiu schmoll.gif
Atsakyti
Labas,
ruosiuosi daryti anginos operacija. Gal galit rekomenduoti gera LOR gydytoja Kaune? Mastau apie 3ligonine. Gal kam teko susidurti?
Atsakyti
turejau angina pulinga kai jau tonziles vos ne putpees kiausinio dydzio gerklej buvo , man tai nemaise, bet sustreikavo sirdis . Angina operavausi budama 20m nes gydytoja pasake jei nesioperuosiu anginos , veliau galesiu operuotis sirdi. Anksciau persalimais sirgdavau ziema vos ne kas dvi sav . Dabar tfu tfu tfu vos karta ir tai ne kiekvienais metais . smile.gif
Atsakyti