Įkraunama...
Įkraunama...

Anginos operacija

Norejau paklausti, kas neseniai daretes anginos operacija, kaip ilgai gulejot ligoninej ir kiek turejot biuleteni? Ar guldo ta pacia diena kaip ir operacija ir kokius tyrimus daro iki operacijos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gretchene @ 2009 01 04, 01:02)
Norejau paklausti, kas neseniai daretes anginos operacija, kaip ilgai gulejot ligoninej ir kiek turejot biuleteni? Ar guldo ta pacia diena kaip ir operacija ir kokius tyrimus daro iki operacijos? ax.gif

aš operavaus daugiau nei prieš metus, tai jau ne viską pamenu... guldo tą pačią dieną,kaip ir operacija, bent jau mane, aš ir nenorėjau kitaip, ko ten gulėt ir iš anksto nervuotis. ryte atvažiavau, po 2- 3 val. išoperavo. operavaus su narkoze, kai atvežė į palatą iš karto atsigavau, skausmo ypatingo tikrai nėra, gi nuskausminančius 3 k. per dieną leidžia, jei skauda- gali papildomai dar prašyt. skausmas panašus kaip būna per stiprią anginą. mane išoperavo ketvirtadienį, o jau šeštadienį po pietų išleido, manau, ilgiau 3 d. nelaiko, jei viskas gerai. bet aš ir pati namo prašiaus, nes mano vaikas sirgo, tai davė tokių kaukių ant veido namie užsidėt. paskui reikia labai maistą žiūrėti, nieko aštresnio nevalgyti, aš kokias 2 sav. valgiau tik jogurtus, varškytes ir pan. ir atsimenu, kad pasilenkus galvos plaut negalima- nes gali kraujavimas prasidėt. dar kai išrašė, tai davė recepta nimesiliui, bet aš tiek net neišgėriau, kiek buvo išrašyta. išleidžiant iš ligoninės dar pratęsė biuletenį savaitei kažkur ir liepė po to eit pas šeimos gydytoją, kad vėl pratęstų. iš viso biuletenį turėjau geras 3 savaites, ir dar būt pratęsę, jei būčiau tik užsimunus, bet kad darbai jau degė. o prieš operaciją darė kardiogramą, šlapimo, kraujo tyrimus: ir iš piršto, ir iš venos.
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 01 04, 18:23)
aš operavaus daugiau nei prieš metus, tai jau ne viską pamenu...

Labai aciu uz issamu atsakyma 4u.gif Nuraminai, dabar jau lauksiu kol paskirs tikslia data smile.gif
Atsakyti
gal kas zino:ar siuntimo i klinikas anginai opeeruotis reikia is seimos gydytojo,ar butinai is LOR?
teks ir man operuotis verysad.gif limfmazgiai nuo jos kakle padidejo.ASO tyrima dare.zodziu...baisu unsure.gif
Atsakyti

man isoperavo uzvakar. dabar jau namie sedziu ir, kaip kazkas rase anxciau, saugau save kaip kiausini wink.gif

man siuntima israse LOR, nes as pas ji tiesiai be jokiu seimos gydytoju nuejau.

beje, o kas del sekso? negalima kuri laika? man kazkaip nieko nesake, o pati ir nepaklausiau... blush2.gif

Atsakyti
Laba diena,

situacija tokia: panašu, kad turiu lėtinį tonzilitą. Tonzilės visada pilnos pūlių, kas kažkiek laiko juos tik išspaudau ir tuom viskas pasibaigia.
Nebūna nei temperatūros,nei skausmo tik kartais nemalonus kvapas ir šiaip nemalonu..

Buvau pas 3 gydytojus Klaipėdiečius, vien del įdomumo. Vienas - gerai žinomas chirurgas su daugiamete patirtimi iškart pasakė "pjauti, kuo greičiau tuo geriau". Kitas šeimos gydytojas pasake pagerti homeopatinius vaistus ir pagyventi, kol kas nors blogo pasirodys. Trečia LOR gydytoja vėlgi išrašė siuntimą operacijai.

Noriu pabrėžti, kad nei vienas gydytojas niekada nesiūlė vartoti jokių antibijotikų, neėmė jokių tepinėlių ir neatliko jokių tyrimų. Tiesiog pažiūri ir tuoj pat diagnozė - pjauti. Kol kas nei sanariai nei širdis lyg nestreikuoja (nors dėl kelių sanarių čia dar klausimas kai gerai pamastau..) unsure.gif

Ka jus darytumėt mano atveju?

p.s. šiandien paskutinės LOR gydytojos paklausiau: "ar būna pašalinių poveikių, ligų ar komplikacijų po toznilių pašalinimo" atsakė "nebūna" bigsmile.gif Nenorėjau ginčytis, bet ar gražu taip meluoti..

Žadu operuotis..
Atsakyti
tikrai siulau ramybes delei nueiti ir pasidaryti paseli, paziureti kokios bakterijos ten renkasi..

jeigu sirdelei ar sanariams dar nieko, tai nereiskia kad bus taip visuomet.. po to kas jau bus sugadinta neatstatysi..

procedura siaip ne is maloniuju.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantagr: 26 kovo 2009 - 16:59
Kad nei vienas gydytojas nedaro nieko.. Klausiu aš jų ar tyrimus kokius reikia daryti, gal kokiais vaistais įmanoma gydyti.. O jie man - "nėra ką čia gydyti reik pjauti".. smile.gif
Kol kas susitariau dėl operacijos balandžio mėnesį Klaipėdos miesto ligoninėje..

P.S. paskaičius Jūsų komentarus apie operaciją darosi drąsiau žymiai - ačiū smile.gif Jei po kelių dienų jau mintys apie seksą blush2.gif tai vadinasi nėra viskas taip blogai smile.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif

jeigu yra galimybes, geriau eiti pas privatu LOR, jis paseli tikrai paims. Gal sugersi kursa antibiotiku ir viskas - nebeatsiras tu puliu? Tik gydytojas turi juos parinkti teisingai (paselio metu nustato kokios rusies bacilos veisiasi ir kokioms antib. grupems jos yra jautrios). Man karta israse kazkokiu "universaliu" ir ne velnio.

as dariausi todel, kad reikejo gert antibiotikus po 3-4 kartus per metus, sugerus kursa, po men. vel buvo tas pats - skaudejo gerkle, laikesi apie 37 temp., maskatavosi sirdele, ir buvo puliai su blogaisiais stafilokokais ir streptokokais priesaky. blink.gif

ir tai man dar sake pagalvoti, gyd. dare kazkoki tu bakteriju "tankio" tyrima, kol nustate kad antib. niekada iki galo nepagydys..
pagrindinis man motyvas buvo - del kada nors busiancios nestuke.gif atseit negerai vaikeliui kai pas mama yra tokios bacilos. nors kita vertus, yra daug zmoniu, kurie ir nesiojo ir maitino su jom... bet gi savam norim visko geriausio, tiesa?

o del padrasinimo - tai man legva kalbet kai viskas gerai gavosi (pats salinimas) - kai nei vemiau, nei pykino, nei kraujavo labai ilgai. be to, as dar nezinau ar mano visas problemas (pvz., temperatura) si operacija issprende..

pries operacija daug 'parkiu' buvo. o ant op.stalo tirtejau kaip sesutes issireiske "kaip zuikelis" ax.gif

o dabar tai aisku ka namie veikt... svajoooot... wub.gif

jeigu bus klausimu, drasiai smile.gif
o jei ne, linkiu teisingo pasirinkimo ir sekmes!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantagr: 26 kovo 2009 - 17:23
Na ačiū už padrąsinimus. Remiuosi teorija, kad nei vienas iš lankytų daktarų nenori man pakenkti, o nori geriau, kad būtų smile.gif Pjausiuos tą anginą ir tikėsiuos geresnės gyvenimo kokybės smile.gif Nebenoriu skaityti daugiau informacijos ir saves nervinti, parašysiu po operacijos, iki smile.gif
Atsakyti
sveiki, man si pirmadieni ispjove angina. norejau paklaust mergaiciu kuriom irgi operavo, kaip jusu liezuvei gyvena ir kaip su skonio jutimu, nes man baisei skauda visa liezuvi ir jaciu kartuma kai valgau ir geriu, ko saldziau to realei karciau verysad.gif idomu ar tai praeis ar tai kaskas pazeista?
Atsakyti
QUOTE(bim @ 2009 03 27, 13:57)
sveiki, man si pirmadieni ispjove angina. norejau paklaust mergaiciu kuriom irgi operavo, kaip jusu liezuvei gyvena ir kaip su skonio jutimu, nes man baisei skauda visa liezuvi ir jaciu kartuma kai valgau ir geriu, ko saldziau to realei karciau verysad.gif idomu ar tai praeis ar tai kaskas pazeista?

na kažkaip neatsimenu, kad kas su liežuviu būt buvę po operacijos. Na, aš praktiškai 2 savaitęs beveik nieko nevalgiau, tik jogurtukus, varškytes visokias- tik lengvai ryjamą maistą.
Gal ant liežuvio labai daug apnašų prisikaupė po operacijos? g.gif Pabandyk gerai su dantų šepetėliu liežuvį nusivalyt.
Atsakyti