Įkraunama...
Įkraunama...

baigusios mokslus irgi vienykimės

Natali- saunuole thumbup.gif pavydziu as tau, kad turi galimybe mokytis thumbup.gif

sesyte,
va turiu naujiena- zinok po reorganizacijos musu skandinavistikos centro kitais etais nebeliks, taip kad busim baigusios jau nebeegzistavusias specialybes doh.gif
Atsakyti
As baigiau magistra 1999 VU. Filologe esu. Nu ka galiu pasakyti, akd supraau, jog kalbos gerai, bet ne viskas, tik priedas, taigi bandziau isigyti dar ir specialybe RSV. Siuo metu dirbu ir visas kalbas kiek moku naudoju, plius nauju mokausi, nes turksta, o RSV netiesiogiai pasinaudoju.
Galvojau apie antra magistra, bet kazkaip laiko nebelieka tada visai vaikui ir vyrui
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2005 03 21, 17:27)
As baigiau magistra 1999 VU. Filologe esu. Nu ka galiu pasakyti, akd supraau, jog kalbos gerai, bet ne viskas, tik priedas, taigi bandziau isigyti dar ir specialybe RSV. Siuo metu dirbu ir visas kalbas kiek moku naudoju, plius nauju mokausi, nes turksta, o RSV netiesiogiai pasinaudoju.
Galvojau apie antra magistra, bet kazkaip laiko nebelieka tada visai vaikui ir vyrui

Sveikos, vat ir aš galvoju, kad kalbos gerai, be jų blogai, bet vien su jomis dar blogiau smile.gif , oi kaip man reiktų kalbas kartotis, bet tingiu tai ne tas žodis... Ech... O as baigiau techninės pakraipos mokslus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(picolo @ 2005 01 31, 11:52)
Beje, gal kuri girdejote kokiu atsiliepimu apie studijas VU Tarptautiniame ziniu  ekonomikos ir vadybos centre?

Puslapis www.tzc.vu.lt

Noreciau pabandyti stoti i Tarptautine komunikacija arba Informacijos vadyba smile.gif

Arba pareikskite nuomone apie Tarptautine verslo mokykla (TVM)?

Nezinau kuria pasirinkti, man artimiau pirmoji... smile.gif

Labas, apie TVM, kas nori, tas žinių gauna (tikriausiai kaip ir visur), tik labai jau jie už tuos mokslus plešia. Ypač už magistrą, aš pasvajoju apie šias studijas smile.gif , galėtų pvz. darbdavys pasiūlyti kompensuoti nors dalį už mokslus smile.gif , tada tikrai pasirašyčiau tęsti studijas.
Atsakyti
Yra kelios nuomones apie TVM, viena bendra, kad tai brangu, antra, kad ten eina zmones, kurie nori persikvalifikuoti ir tirkai pasiima zinias, kiti, kad eina tipo persikvalifikuoti, ir gauti uz tuos pinigus diploma (kuris nera vis delto univeristetinio issilavinimo lygmuo).
Mano buvusi zefe baige ten TVM , bet kazkaip nei jos verlas pagerejo, nei ji proto daugiau igavo, uz tai diplomai kabo ant sienu ireminti blink.gif
Zodziu galima gal ir pigiau ir panasaus lygio zinias gauti, jei nori ziniu ax.gif
Tai tik mano nuomone rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2005 03 25, 09:12)

Zodziu galima gal ir pigiau ir panasaus lygio zinias gauti, jei nori ziniu  ax.gif
Tai tik mano nuomone rolleyes.gif

nu nu, a tai kur taip pigiau jau galima būtų, prašome pasidalinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadele @ 2005 03 19, 17:00)
sesyte, va turiu naujiena- zinok po reorganizacijos musu skandinavistikos centro kitais etais nebeliks, taip kad busim baigusios jau nebeegzistavusias specialybes doh.gif

Cikadele, ka tu sakai??? blink.gif blink.gif blink.gif Tai tipo nebebus galimybiu studijuoti skandinavu kalbu? As apakusi, cia tai bent naujiena...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 29 kovo 2005 - 21:41
sesyte, siaip tai as net nebezinau ax.gif n- neseniai susitikau tokia mergicka, daba studijuoja suomiu regis, papasakojau, o ji isputus akis ziuri- sako, kad nieko negirdejo, bet man sia zinia pasnibzdejo vienas asmuo is valdzios- tai as galvoju, gal cia kokie planai, nes pvz svedu yra siuometiniai pirmakursiai- ju nera kur deti sad.gif

bet siaip tai nekoks jausmas apima, kai paduosi diploma, o busiu baigusi jau nebeegzistuojancia specialybe nebeegzistuojanciame fakultete sad.gif
Atsakyti
Cikadele, paziurek i ta reikala is kitos puses - paduosi savo reta diploma, tai ne vienas nustebs, kad tokia egzotiska specialybe esi baigusi smile.gif O kad ji nebeegzistuoja tai niekam ne motais. Vat pvz. konkurentu maziau biggrin.gif

Cia as taip gaudziu mus abi smile.gif Bet siaip tai gaila labai, kad nebeliks Skandinavistikos centro. Zinai, kokia mano pirma mintis buvo? O kur desys musu Karin? smile.gif Ji gi ta centra sukure ir pasieke, kad KU butu galimybe studijuoti suomiu, svedu, danu kalbas. Joooo, manau, kad cia kazkam is valdzios naudinga pasidare...
Atsakyti
Sesyte, Cikadele, matau, kad ir jus palietė reorganizacijs. VU irgi nori panaikinti skandinavistikos katedrą, arba bent sujungti su germanais doh.gif Logikos jokios, nes remiantis užsienio patirtimi, tokių jungimų nelogiškų nėra. doh.gif Tačiau VU pradėjo optimizacijos procesą, neatsižvelgdami į specialybių svarbumą, o remdamiesi finansais. Mat jiems neužtenka algoms. Todėl visi dėstytojai, paprasti darbuotojai, universitete dirbantys kaip antraeilininkai, turės palikti VU. Viską spres Jo didenybė dekanas. Nors jau dabar aišku kas ir kodėl liks rolleyes.gif
Atsakyti
Pupa, va čia tai naujieną pasakei ax.gif nebesuprantu, dabar dažnai peržiūrinėju darbo skelbimus- ištisai eina vienas ir tas pats- reikalinga švedų kalba, reikalinga danų kalba, reikalinga suomių kalba ir t.t Vakar radau skelbimą, kur švedų kalba jau nebe privalumas, o reikalavimas biggrin.gif

Tai tada nebesuprantu aš- jei yra akivaizdus darbdavių poreikis, tai kodėl viskas yra naikinama....bet žinot, aš jau švietimo sistema esu LT nusivylusi. Mūsų fake panaikino vokiečių filologiją (o Klaipėdoje vokiečių kalba itin aktuali), anglų vos laikosi, va skandinavų išvis nebeliks...

Vienintelė paguoda (kaip man sakė pažystami)- žymiai sumažės konkurentų, pasidarysim deficitu biggrin.gif
Atsakyti
Deficitu tai tikrai nepasidarysit. Mat Vilniuj organizuoja vakarinius kursus (500 Lt/mėn.) Pasimokina chebra ir eina dirbti. Ne to, VU švedų, danų ar norvegų ruošiama laida kas 4 metai po 15 žmonių. Taigi, pertekliaus nelabai yra. O vokiečių kalbą (magistrantūrą) žada ruošti kas 2 - metai. Vienu žodžiu, optimizuoja kaip tik gali. Vietoj to, kad mažintų kitų specialybių (verslo vadybos, teisininkų bei kitų), tai mažina pačias aktualiausias.
Atsakyti