dabar dar turiu daug laisvo laiko, tai nutariau isversti siokia tokia informacija. cia yra prieziuros tvarkarastis. si tvarkarasti man dave Ealing Hospital, manau jis kai kam pades, nes pradzioj as buvau labai pasimetus, kas ir kada turi ivykti ir nezinojau ko man reikia tiketis, nes buvo baisu, kad apie mane pamirso.
o kitos

ir mamytes paskui papildykite, jeigu pas jus skiriasi, nes kiek zinau kiekvienoj ligoninej sava tvarka.
1-12 savaites niekas nieko nedaro.

pranesi savo daktarui (GP), kad esi nescia, jis/ji paklausia kokioj ligoninej nori gimdyti ir liepia laukti laisko is tos ligonines.
12 savaite (ligoninej, antenatal clinic) registracija,medicinine istorija (reikia zinoti tevu ir seneliu ligas), medicinine apziura (pasveria, spaudima pamatuoja), pasiulo issitirti del sifilio, ZIV ir dar kazkokiu ligu, ir jeigu sutinkat paima krauja.
Echoskopija tiksliai datai ir vaisiu skaiciui nustatyti.(paprasykit nuotraukos

, gali tekt sumoket svara ar du, bet visvien

).
nusiteikit ilgam laukimui.
16 savaiteTripple Test. kraujo testas Dauno sindromo rizikai nustatyti.
20-22 savaitesDetali anomaliju echoskopija. skanas uztrunka daug ilgiau negu pirmas. apziuri vaikelio vidaus organus, ar visos kojos ir rankos ir t.t.
susitinkate su savo obstetrician - tikslaus vertimo nezinau, turbut ginekologe/as. ji/jis aptaria kraujo tyrimu rezultatus ir atiduoda jusu nestumo dokumentus, kurios turesite atsinesti su savim, kiekviena karta kai lankysites pas daktare, akusere, kraujo tyrimams ir gimdymui.
25 savaite PIRMAKARTEM MAMOMS
Susitikimas su jusu bendruomenes akusere (community midwife) arba GP.
susisiekite su savo GP ir paprasykite, kad jums reikia susitikti su MW. mano atveju MW kiekviena pirmadieni atvazioja i mano GP klinika.
28 savaiteVISOMS MOTERIMS
Eilinis patikrinimas pas MW arba GP
kraujo testas del hemaglobino ir antikuniu visoms moterims.
Anti D injekcija toms kuriu kraujas yra rhesus neigiamas.
Glukozes toleracijos testas (tikrina del diabeto). nors raso, kad sis testas tik kaikurioms, as supratau, kad ji daro visoms, del viso pikto.
gali buti, kad sia savaite jus apsilankysite ir pas MW ir ligonineje (antenatal clinic).
31 savaite PIRMAKARTEM MAMOMS
Eilinis susitikimas su MW arba GP.
34 savaite VISOMS MOTERIMS
kraujo testas del antikuniu ir antra Anti-D doze toms kuriu kraujas yra Rhesus neigiamas.
pakartotine echoskopija toms kuriu placenta yra zemai.
36 savaite VISOMS MOTERIMS
susitikimas su Obstetric team (cia turbut ginekologu), jeigu vaikas guli ne taip kaip reikia - vyksta ligoninej (antenatal clinic)
38 savaiteeilinis patikrinimas pas MW arba GP.
40 savaiteeilinis patikrinimas pas MW arba GP
41 savaitesusitikimas su obstetric team patikrinimui ir gimdymo skatinimo metodu aptarimui. tai vyksta ligoninej (antenatal clinic)
Dominika: gime- 3355g, 53cm; 1men.- 4,5kg; 9men.-9,2 kg; 13men.- 11,8kg; 19men.- 12.5kg;
Erika: gime- 3436g, 54cm; 1men.- 3.7kg; 2men.- 4,2kg;
Apsigyvenkit Dominikos mieste Geriau gailėtis dėl to ką padarei, negu to, ko nepadarei...