Įkraunama...
Įkraunama...

gimdymas Anglijoje

Flump, sveika cia uzsukus mirksiukas.gif
Na ir istorija apturejai su tuo tyrimu doh.gif
Pas mane irgi nieks diabetu seimoj nesirgo, bet dare ta tyrima, tik man keista, kad jum beveik visom po 2 kartus eme krauja- pries gerima ir po... As tai namie isgeriau, atejau i ligonine po kiek ten reikejo laiko ir paeme krauja, viskas lb paprastai thumbup.gif
Cia jau turbut nuo ligoniniu priklauso...
Papildyta:
Flump, tu kartais gimdymo nepamirsai? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(krevete6 @ 2007 07 20, 19:11)
Flump, sveika cia uzsukus mirksiukas.gif

Papildyta:
Flump,  tu kartais gimdymo nepamirsai? lotuliukas.gif

g.gif g.gif g.gif as ir galvojau, kad kazka pamirsau g.gif g.gif nestukine amnezija doh.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif kaip cia pamirsi, kai visi tik to ir klausineja. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
kazkaip keistai man ta ju systema. gimdyt reikejo 19. pas daktara pasirodysiu tik 24. bijau, kad 24 tik apziures aptars planus ir viskas schmoll.gif o kol jie prades ka nors daryti (skatinti ir t.t.) tai dar savaite praeis schmoll.gif taip jauciu ir kaledu sulauksiu. kazkodel labai nesinori, kad vaikas per ilgai pilve butu. skaiciau, kad po 40 savaites, gali prikakoti arba sysiu padaryti i vandenis, o paskui tuos vandenis i skranduka ar plaucius itraukt. baisu darosi, kas noretu ryti savo ismatas. del to ir nonoriu per daug uzdelsti. nu ziuresim. biggrin.gif
Atsakyti
Teisybe, turi pergyvent paskui, kad kas neatsitiktu doh.gif o cia jei neklystu leidzia iki 2 sav. pernesioti... Gerai, kad mano neuzsivelino lotuliukas.gif Nespejau net gimdymui pasiruosti- beto, koks ten gimdymas- viens du ir viskas tas cezaris thumbup.gif
Nu ziurek, neuzsivelink labai mirksiukas.gif nors kaip jau lelius nores, taip ir bus lotuliukas.gif dabar bet kada gali prasideti bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos. As irgi labai bijau velavimo, bet man dar 6 dienos likusios iki termino smile.gif Jokie kamsciai dar neisejo, tai nezinau ar cia greit gimdysiu ar nelabai.
Atsakyti
aganiux, zinok tas kamstis tai ne rodiklis. jis gali iseit ir dar 2 sav gali laukti to gimdymo ax.gif
Man tai labai klubus ir ten apacioj skaudedavo i pabaiga, nors gimdziau 37 sav, bet manau, kad cia zenklas buvo rolleyes.gif

Zodziu, merginos, greiciau gimdykit, papildysit sia tema savo atsiliepimais mirksiukas.gif
Atsakyti
dabar dar turiu daug laisvo laiko, tai nutariau isversti siokia tokia informacija. cia yra prieziuros tvarkarastis. si tvarkarasti man dave Ealing Hospital, manau jis kai kam pades, nes pradzioj as buvau labai pasimetus, kas ir kada turi ivykti ir nezinojau ko man reikia tiketis, nes buvo baisu, kad apie mane pamirso.
o kitos nestuke.gif ir mamytes paskui papildykite, jeigu pas jus skiriasi, nes kiek zinau kiekvienoj ligoninej sava tvarka.

1-12 savaites
niekas nieko nedaro. biggrin.gif pranesi savo daktarui (GP), kad esi nescia, jis/ji paklausia kokioj ligoninej nori gimdyti ir liepia laukti laisko is tos ligonines.

12 savaite
(ligoninej, antenatal clinic) registracija,medicinine istorija (reikia zinoti tevu ir seneliu ligas), medicinine apziura (pasveria, spaudima pamatuoja), pasiulo issitirti del sifilio, ZIV ir dar kazkokiu ligu, ir jeigu sutinkat paima krauja.
Echoskopija tiksliai datai ir vaisiu skaiciui nustatyti.(paprasykit nuotraukos thumbup.gif , gali tekt sumoket svara ar du, bet visvien thumbup.gif ).
nusiteikit ilgam laukimui.

16 savaite
Tripple Test. kraujo testas Dauno sindromo rizikai nustatyti.

20-22 savaites
Detali anomaliju echoskopija. skanas uztrunka daug ilgiau negu pirmas. apziuri vaikelio vidaus organus, ar visos kojos ir rankos ir t.t.
susitinkate su savo obstetrician - tikslaus vertimo nezinau, turbut ginekologe/as. ji/jis aptaria kraujo tyrimu rezultatus ir atiduoda jusu nestumo dokumentus, kurios turesite atsinesti su savim, kiekviena karta kai lankysites pas daktare, akusere, kraujo tyrimams ir gimdymui.

25 savaite PIRMAKARTEM MAMOMS
Susitikimas su jusu bendruomenes akusere (community midwife) arba GP.
susisiekite su savo GP ir paprasykite, kad jums reikia susitikti su MW. mano atveju MW kiekviena pirmadieni atvazioja i mano GP klinika.

28 savaiteVISOMS MOTERIMS
Eilinis patikrinimas pas MW arba GP
kraujo testas del hemaglobino ir antikuniu visoms moterims.
Anti D injekcija toms kuriu kraujas yra rhesus neigiamas.
Glukozes toleracijos testas (tikrina del diabeto). nors raso, kad sis testas tik kaikurioms, as supratau, kad ji daro visoms, del viso pikto.
gali buti, kad sia savaite jus apsilankysite ir pas MW ir ligonineje (antenatal clinic).

31 savaite PIRMAKARTEM MAMOMS
Eilinis susitikimas su MW arba GP.

34 savaite VISOMS MOTERIMS
kraujo testas del antikuniu ir antra Anti-D doze toms kuriu kraujas yra Rhesus neigiamas.
pakartotine echoskopija toms kuriu placenta yra zemai.

36 savaite VISOMS MOTERIMS
susitikimas su Obstetric team (cia turbut ginekologu), jeigu vaikas guli ne taip kaip reikia - vyksta ligoninej (antenatal clinic)

38 savaite
eilinis patikrinimas pas MW arba GP.

40 savaite
eilinis patikrinimas pas MW arba GP

41 savaite
susitikimas su obstetric team patikrinimui ir gimdymo skatinimo metodu aptarimui. tai vyksta ligoninej (antenatal clinic)

Atsakyti
mano pradzia siek tiek skyresi:
iki 12 sav jie tikrai nieko nedaro, bet tu pasidarai appointment'a su GP, pranesi, kad nescia, GP duoda visa tolimesne info ka daryt..
Man reikejo pasiskambinti i ligonine del pirmo susitikimo su MW 13 sav, tik neatsimenu kaip del skano, kas uzrase, ar pati, ar MW 13sav...

ir jau nuo to laiko turejau reguliarius susitikimus su MW savo surgery...

Toliau lyg ir tas pats, tik 34 sav kraujo tyrimo nedare.. gal man nereikejo
Papildyta:
Beje ligoninej, kurioj gimdziau, mane MW uzregistravo gimdymui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(krevete6 @ 2007 07 21, 16:58)
mano pradzia siek tiek skyresi:
iki 12 sav jie tikrai nieko nedaro, bet tu pasidarai appointment'a su GP, pranesi, kad nescia, GP duoda visa tolimesne info ka daryt..
Man reikejo pasiskambinti i ligonine del pirmo susitikimo su MW 13 sav, tik neatsimenu kaip del skano, kas uzrase, ar pati, ar MW 13sav...

ir jau nuo to laiko turejau reguliarius susitikimus su MW savo surgery...

Toliau lyg ir tas pats, tik 34 sav kraujo tyrimo nedare.. gal man nereikejo
Papildyta:
Beje ligoninej, kurioj gimdziau, mane MW uzregistravo gimdymui thumbup.gif

man irgi 34 savaite kraujo tyrimu nedare. cia tik toms kuriu kraujas rhesus neigiamas.

norejau paklaust mamyciu del skiepu nuo Rubela (cia kazkokia vejaraupiu rusis,ar kazkas panasaus). man nustate, kad as neturiu imuniteto sitam virusui. ir kaip supratau mane paskiepis po gimdymo. ar kam nors reikejo situ skiepu? ir kur juos daro- ligoninej po gimdymo, ar paskui - pas GP?
Atsakyti
QUOTE(Flump @ 2007 07 23, 09:43)
man irgi 34 savaite kraujo tyrimu nedare. cia tik toms kuriu kraujas rhesus neigiamas.

norejau paklaust mamyciu del skiepu nuo Rubela (cia kazkokia vejaraupiu rusis,ar kazkas panasaus). man nustate, kad as neturiu imuniteto sitam virusui. ir kaip supratau mane paskiepis po gimdymo. ar kam nors reikejo situ skiepu? ir kur juos daro- ligoninej po gimdymo, ar paskui - pas GP?

[CODE]
As tikrai nezinau del tu skiepu, bet manau, kad ligoninej dar turetu skiepa duoti del viso ko rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos visos, man dar kilo klausimeliu del vaiko pinigeliu is darbovietes ir kt. cia, Anglijoje? Ar susitvarket (ar tvarkysites) ir Lietuvoje? Pasidalinkite patyrimu.
Atsakyti
Sveikos. Na as nieko negaunu, nei 1ct sad.gif Kadangi neisdirbau pakankamai ilgai savo darbovieteje, tai is darbdavio gauti Statutory Maternity Pay negalejau, o pries tai buvau dirbus nelegaliai...Jei butume Gavau tik laiska kad jiems atsiusciau pazyma is GP kad negaliu dirbti ir jie man kazkoki Sick Pay mokes. Bet pagalvojau, as gi nesu sick, as tuoj gimdysiu! O paskui irgi negalesiu dirbti, bet ne del to kad sergu, o juk vaika auginsiu. Nu idiotiska cia sistema, blyn... Ai vyras sako neimk i galva, isgyvensim is jo atlyginimo. NU bet vis tiek kaip abydna kai taip...
Kai pagimdysiu, zadu kreiptis del Child Benefit, Working Tax Credit ir Child Tax Credit, gal bent vaikui mokes kazka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2007 07 25, 11:08)
sveikos visos, man dar kilo klausimeliu del vaiko pinigeliu is darbovietes ir kt. cia, Anglijoje?  Ar susitvarket (ar tvarkysites) ir Lietuvoje? Pasidalinkite patyrimu.

As gaunu is darbovietes, dabar laukiu child benefit, tvarkysiuosi working ir child tax credit, o is Lt nieko neprasysiu, nes zinau toki atveji, kai viena mergina gavo is abieju valstybiu pasalpas, kazkas issiaiskino ir teko viska grazinti ir dar bauda gavo, as kadangi lb sazininga ax.gif tai neuzsiimsiu tokiais dalykais, baisoka truputi ax.gif

QUOTE(aganiux @ 2007 07 25, 11:44)
Sveikos. Na as nieko negaunu, nei 1ct sad.gif Kadangi neisdirbau pakankamai ilgai savo darbovieteje, tai is darbdavio gauti Statutory Maternity Pay negalejau, o pries tai buvau dirbus nelegaliai...Jei butume Gavau tik laiska kad jiems atsiusciau pazyma is GP kad negaliu dirbti ir jie man kazkoki Sick Pay mokes. Bet pagalvojau, as gi nesu sick, as tuoj gimdysiu! O paskui irgi negalesiu dirbti, bet ne del to kad sergu, o juk vaika auginsiu. Nu idiotiska cia sistema, blyn... Ai vyras sako neimk i galva, isgyvensim is jo atlyginimo. NU bet vis tiek kaip abydna kai taip...
Kai pagimdysiu, zadu kreiptis del Child Benefit, Working Tax Credit ir Child Tax Credit, gal bent vaikui mokes kazka smile.gif

Vistiek tau turi moketi job centras tada, tu nueik ir pasidomek, tikrai turi gauti dekretini uzmokesti..

Papildyta:
Cia viskas apie statutory maternity pay
http://www.direct.go...ies/DG_10029290]

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krevete6: 25 liepos 2007 - 13:28