Apsidraudem studiju draudimu, ir bac... gavom paskola. Tai tos gyvybes draudimo imokos, dabar mums kaip virve ant kaklo. Gal kas zino, kaip galima nutraukti?
Kad kol kas tik viena menesi mokeje esam

Aš mokėjau apie I m. draudimo įmokas, o kai nutraukiau, tiesiog kreipiausi į draudimo bendrovę.Tiesa, pinigėlių praradau nemažai.

QUOTE(Veronika @ 2005 06 20, 10:50)
Sveikutes, gal kas galesite man patarti.Griztu i Lietuva, nezinau, kiek joje laiko busiu.Vaiku neturiu, i darbo birza nenoriu registruotis, o tai reiskia, kad busiu be privalomojo sveikatos draudimo.Ka daryti? 

Moketi savanoriskai sodrai ir gausi valstybiniu sveikatos istaigu paslaugas. Sodroje visa info turetum rasti.
O del kaupiamojo draudimo: mes su vyru apsidraude VB, dviese vienoje sutartyje, kadangi turime paskola, pasiememe maksimalias draudimo sumas (tuo atveju, jei kas atsitiktu), o taupymo, siuo metu nelabai yra, bet metams begant paskola mazes (nes draudimas 25 metams), galesime sumazinti draudimo sumas ir palikti daugiau lesu taupymui. Apdraudziau ir dukra kaupiamuoju, bet plius dar If draudime apdraudziau nuo nelaimingu atsitikimu, nes VB smulkiausiu traumu neturi, o vaikui, del viso pikto reiktu gal

Beje jau esame ir ismoka gave, vyras susilauze koja, kadangi pati nuveziau nuotrauka is ligonines isklencinusi, tai pervede pinigus per 4 dienas

Man patiko VB, kad tai vienintele bendrove, kuri parodo visus mokescius juodu ant balto parasytus ir kad sioje bendroveje po to kazka keisti nera problemu, net jei tavo vadybininkas, jau kazkur kitur dirba, yra skyriai banko filialuose, eini ir tvarkaisi ka tau reikia, kitos bendroves, pvz Comercial Union labai miglotai sneka apie imamus pinigus uz paslaugas, vos ne taip, kad ju bendrove visai neima mokesciu

Zodziu as balsuoju uz VB arba Sampo

Mes apsidraudėm dukrą studijų draudimu + vyrą ir dukrą nuo nelaimingų atsitikimų Lietuvos draudime (gal patikimiausias).
Draudimo laikotarpis 17 m. sumai 26000 lt. Pasibaigus draudimo terminui, išmokės visą pasirinktą studijų stipendiją (atskaičius 15 % pajamų mokesčio) su papildoma bendrovės pelno dalimi (2,5 proc. metinių palūkanų normą).
Jei kas nors ar vyras ar aš mirsim, tai iki draudimo laikotarpio pabaigos įmoką mokės draudimo bendrovė (man tai aktualu), o vaikas tuo metu gaus našlaičio pensiją; pasibaigus draudimo sutarčiai vaikas gaus visą pasirinktą stipendiją su papildoma bendrovės pelno dalimi.
Draudimo apsauga galios visame pasaulyje.
Per mėn. turiu mokėti 148 lt (iš jų apie 10 lt nuo nelaimingų atsitikimų).
Be to galėsim nemokamai keisti ir pasirinkti papildomas draudimo rizikas arba jų atsisakyti; galėsime nemokamai keisti draudimo įmokų ir sumų dydį bei laikotarpį; prireikus galėsime sustabdyti draudimo įmokų mokėjimą vieneriems metams.
Manau, beveik visų draudimo bendrovių sąlygos beveik tokios pat, skirtumas tik bendrovių patikimumu ir kainose.
Draudimo laikotarpis 17 m. sumai 26000 lt. Pasibaigus draudimo terminui, išmokės visą pasirinktą studijų stipendiją (atskaičius 15 % pajamų mokesčio) su papildoma bendrovės pelno dalimi (2,5 proc. metinių palūkanų normą).
Jei kas nors ar vyras ar aš mirsim, tai iki draudimo laikotarpio pabaigos įmoką mokės draudimo bendrovė (man tai aktualu), o vaikas tuo metu gaus našlaičio pensiją; pasibaigus draudimo sutarčiai vaikas gaus visą pasirinktą stipendiją su papildoma bendrovės pelno dalimi.
Per mėn. turiu mokėti 148 lt (iš jų apie 10 lt nuo nelaimingų atsitikimų).
Be to galėsim nemokamai keisti ir pasirinkti papildomas draudimo rizikas arba jų atsisakyti; galėsime nemokamai keisti draudimo įmokų ir sumų dydį bei laikotarpį; prireikus galėsime sustabdyti draudimo įmokų mokėjimą vieneriems metams.
Manau, beveik visų draudimo bendrovių sąlygos beveik tokios pat, skirtumas tik bendrovių patikimumu ir kainose.
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 24, 16:35)
Draudimo laikotarpis 17 m. sumai 26000 lt.
Arsiprasau, draudimo laikotarpis 16 metų sumai 26000 lt.
Mes apsidraudėm dukrą studijų draudimu + vyrą ir dukrą nuo nelaimingų atsitikimų Lietuvos draudime (gal patikimiausias).
Draudimo laikotarpis 16` ` m. sumai 26000 lt. Pasibaigus draudimo terminui, išmokės visą pasirinktą studijų stipendiją (atskaičius 15 % pajamų mokesčio) su papildoma bendrovės pelno dalimi (2,5 proc. metinių palūkanų normą).
Per mėn. turiu mokėti 142.80 lt (iš jų apie 10 lt nuo nelaimingų atsitikimų).
Sudarant sutartį, galima iškart pasirinkti norima valiutą: ar litais, ar doleriais, ar eurais.
Ar verta, pasakysiu po 16 m.
Bet, nutraukus sutartį anksčiau laiko, yra sudaryta tokia lentelė:
Draudimo Orientaciniai išperkamosios
sutarties sumos dydžiai sutarties
galiojimo galiojimo metų pabaigoje (Lt)
metai
1 - 510
2 - 1806
3 - 3147
4 - 4536
5 - 5976
6 - 7467
7 - 9013
8 - 10616
9 - 12279
10 - 14006
11 - 15799
12 - 17664
13 - 19602
14 - 21617
15 - 23714
16 - 26000
Iškart matosi, kad neapsimoka nutraukti sutartį anksčiau laiko.
Bet ar aš pravalgysiu tuos pinigus, ar geriau pasirūpinsiu vaiko ateitimi. Atsakymas, manau, aiškus.
Draudimo laikotarpis 16` ` m. sumai 26000 lt. Pasibaigus draudimo terminui, išmokės visą pasirinktą studijų stipendiją (atskaičius 15 % pajamų mokesčio) su papildoma bendrovės pelno dalimi (2,5 proc. metinių palūkanų normą).
Per mėn. turiu mokėti 142.80 lt (iš jų apie 10 lt nuo nelaimingų atsitikimų).
Sudarant sutartį, galima iškart pasirinkti norima valiutą: ar litais, ar doleriais, ar eurais.
Ar verta, pasakysiu po 16 m.
Bet, nutraukus sutartį anksčiau laiko, yra sudaryta tokia lentelė:
Draudimo Orientaciniai išperkamosios
sutarties sumos dydžiai sutarties
galiojimo galiojimo metų pabaigoje (Lt)
metai
1 - 510
2 - 1806
3 - 3147
4 - 4536
5 - 5976
6 - 7467
7 - 9013
8 - 10616
9 - 12279
10 - 14006
11 - 15799
12 - 17664
13 - 19602
14 - 21617
15 - 23714
16 - 26000
Iškart matosi, kad neapsimoka nutraukti sutartį anksčiau laiko.
Bet ar aš pravalgysiu tuos pinigus, ar geriau pasirūpinsiu vaiko ateitimi. Atsakymas, manau, aiškus.
aš irgi tu UŽ draudimą.
Ir sprendžiu klausimą, kokiam drauidime drausti mažąją, nes mes su tėčiu jau apsidraudę.

Na man, pavyzdžiui, gimus vaikui net nekilo klausimas, ar draustis ar ne. Teko tik apsispręsti, ar sudaryti paprastą metinį draudimą nuo nelaimingų atsitikimų, ar ilgalaikę investicinio draudimo sutartį. 4 metus draudėmės tuo paprastu draudimu, po to įvertinę visus pliusus ir minusus, nusprendėme, kad investicinis draudimas mums daug patrauklesnis - esi apsaugotas nuo draudiminių įvykių ir tuo pačiu kaip ir kaupi pinigėlius, o dar ir mokesčių lengvata pasinaudoji. Taigi teko tik išsistudijuoti visų gyvybės draudimo kompanijų taisykles ir pasirinkti. Manau, kad pasirinkome geriausią:-)). Vaikas išsikūlė priekinius dantis, tai gavom net 2500 lt išmoką. O dabar aju puikuojasi išdygusiais nuolatiniais dantukais. Aišku, ar draustis ar ne, kiekvienas turi spręsti pats. Bet aš tikrai už.