Įkraunama...
Įkraunama...

Visos draudimo rūšys

QUOTE(Temidė @ 2005 08 29, 14:25)
Taigi teko tik išsistudijuoti visų gyvybės draudimo kompanijų taisykles ir pasirinkti. Manau, kad pasirinkome geriausią:-)).

Kokį pasirinkote? Gali į biggrin.gif az kad nebūtų reklama
Atsakyti
QUOTE(jovita02 @ 2005 08 29, 14:15)
Kokį pasirinkote? Gali į  biggrin.gif az kad nebūtų reklama

Jovita, parašiau į až. Brolis draudė šeimą prieškeletą dienų, tai taisyklės jau pasikeitę, bet į gerą pusę. Daug visokių papildomų patrauklių galimybių. Bet manjau tai negalios cry.gif . Nes aš pagal senų taisyklių redakciją apsidraudusi.
Atsakyti
Sakykit, ar yra tokia draudimo rūšis, kai apdraudi vaiko sveikatą nuo traumų. Susidūriau su kažkokiu apsurdu. Vasarą norėjau apdrausti taip vaikus tai visokie agentai siūlė tokį variantą tik prie pensijų kaupimo fondo ir labai nepalankiomis sąlygomis. Maždaug: įmoku 13000, bet išmokų gausiu 10000. Toliau dar gražiau, jei vaikas susitraumuos, tai iš tos sumos padengs gydymo išlaidas, o man ta "pensija" sumažės tokia suma, kiek vaikui išleisiu. Tarsi blogiau nei pinigus laikyti paprasčiausiam banke. Visai neišmanau tų draudimų ir bijau apsigauti. Padėkit
help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
Žiūriu daug kas rašo, kad studijų draudime apdraudę sūnų ar dukrą. Kai mums aiškino banke, tai mūsų sūnus liko neapdraustas, tik aš ir vyras. Sūnus tik 18 metų paveldės tuos draudimo pinigus ir jei man ir vyrui kas atsitiks, gaus išmokas.
Nenoriu sukelti skandalo, bet gal galėtų kas nors patikslinti su savo draudimo agentu ar tikrai taip?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2005 09 03, 16:01)
Žiūriu daug kas rašo, kad studijų draudime apdraudę sūnų ar dukrą. Kai mums aiškino banke, tai mūsų sūnus liko neapdraustas, tik aš ir vyras. Sūnus tik 18 metų paveldės tuos draudimo pinigus ir jei man ir vyrui kas atsitiks, gaus išmokas.
Nenoriu sukelti skandalo, bet gal galėtų kas nors patikslinti su savo draudimo agentu ar tikrai taip?

Limcamca, tu visiškai teisi. Studijų draudimu apddraudžiama vieno arba abiejų tėvų gyvybė, o pasibaigus draudimo laikotarpiui, vaikui mokama taip vadinama studijų stipendija. Papildomai galima pasirinkti draudimą našlaičiui. T.y., mirus apdraustajam ar vienam iš apdraustųjų, vaikui iki draudimo laikotarpio pabaigos kiekvieną mėnesį mokama pusės studijų stipendijos dydžio našlaičio pensija. Taigi jei klausimas yra, ar apsidraudus šiuo draudimu apdraudžiama vaiko gyvybė, ar vaikas apdraudžiamas nuo traumų rizikos - tuomet atsakymas neigiamas schmoll.gif . Na bent jau taip taisyklėse parašyta. Aš dėl to ir nesirinkau šitos draudimo rūšies, tačiau tai nereiškia, kad studijų draudimas kažkuo blogesnis už investicinį. Tiesiog kiekvienas renkasi, ko jam labiau reikia.
Atsakyti
Sveiki,
esam "sviezi" studiju draudimo vartotojai. Visi trys siame draudime - vyras, as ir vaikas apsidraudeme nuo traumu. Taip kad netiesa, kad studiju draudimas nedraudzia nuo traumu: pasirenki, ka nori apdrausti, kokia suma, kokioms traumoms (vidutinems, sunkioms) ir pirmyn.
Tecio ar mamos mirties atveju vaikas gauna naslaicio ismoka. o stai vaiko mirties atveju tevai gauna tam tikra dali imoketu imoku (ne nustatyta is anksto suma, kaip gyvybes draudime).
Atsakyti
Nedurna, o koks bankas pas jus?
Atsakyti
Aha, ir man labai įdomu. Kažkaip pagal aprašymą panašu į investicinį draudimą, bet gal kokia naujovė tai? Pasidalink, Nedurna, prašau 4u.gif
Atsakyti
Bet kaip gi yra su pinigu nuvertejimu, dabar 26 000 daug, o po 16 metu? gi pinigai nuverteja, ka manot siuo klausimu?
Atsakyti
Ai, manau nuo to niekas neapsaugos. Kad ir kur tuos pinigėlius padėsi.
Atsakyti
Ir aš taip manau. Vis tiek tuos pinigus kur nors praleisčiau. Tai dabar nors ramu, kad jei kas atsitiks, gaus vaikas mano išmoką. O jei neatsitiks irgi gaus. Tik teks palaukti kol sutarties pasibaigs. O gauti visuomet malonu 4u.gif . Kad ir kaip nuvertėję tie pinigai būtų biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, tai Hansa draudimas. Kad butu tiksliau, nukopijuoju keleta sakiniu is ju apie studiju draudima:
Kodėl verta draustis studijų draudimu?

* Taupysite — mokėdami draudimo įmokas, ne tik kaupsite pinigus vaiko ateičiai, bet ir, pasinaudoję pajamų mokesčio lengvata, galėsite susigrąžinti iki 33 proc. visų sumokėtų draudimo įmokų sumos.
* Efektyviai investuosite — pasibaigus draudimo terminui, išmokėsime visą pasirinktą studijų stipendiją su papildoma mūsų bendrovės pelno dalimi:
o mes garantuojame jums 2,5 proc. metinių palūkanų normą;
o "Hansa gyvybės draudimas" jau 7 metus iš eilės dalį savo investicinių pajamų skiria savo klientams. Vien 2004 metais draudėjams papildomai skyrėme 3,3 mln. litų.
* Galite apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų ne tik save, bet ir savo vaiką — nelaimės atveju išmokėsime traumų draudimo sumos dalį, kurios dydis priklausys nuo traumos pobūdžio. Dėl išmokų už traumas studijų stipendija nemažės.
* Draudimo apsauga galios visame pasaulyje.

Toliau:
Papildomas draudimas

Pasirinkus papildomas draudimo rizikas:

* nelaimingo atsitikimo atveju išmokėsime traumų draudimo sumos dalį priklausomai nuo traumos dydžio;
* vienam iš apdraustųjų mirus arba visiškai ir nuolatinai praradus darbingumą, nereikės mokėti įmokų iki draudimo laikotarpio pabaigos — įmokas už jus mokės "Hansa gyvybės draudimas", o vaikas tuo metu gaus našlaičio pensiją; pasibaigus draudimo sutarčiai vaikas gaus visą pasirinktą stipendiją su papildoma mūsų bendrovės pelno dalimi.
Atsakyti