QUOTE(Limcamca @ 2005 09 03, 16:01)
Žiūriu daug kas rašo, kad studijų draudime apdraudę sūnų ar dukrą. Kai mums aiškino banke, tai mūsų sūnus liko neapdraustas, tik aš ir vyras. Sūnus tik 18 metų paveldės tuos draudimo pinigus ir jei man ir vyrui kas atsitiks, gaus išmokas.
Nenoriu sukelti skandalo, bet gal galėtų kas nors patikslinti su savo draudimo agentu ar tikrai taip?
Limcamca, tu visiškai teisi. Studijų draudimu apddraudžiama vieno arba abiejų tėvų gyvybė, o pasibaigus draudimo laikotarpiui, vaikui mokama taip vadinama studijų stipendija. Papildomai galima pasirinkti draudimą našlaičiui. T.y., mirus apdraustajam ar vienam iš apdraustųjų, vaikui iki draudimo laikotarpio pabaigos kiekvieną mėnesį mokama pusės studijų stipendijos dydžio našlaičio pensija. Taigi jei klausimas yra, ar apsidraudus šiuo draudimu apdraudžiama vaiko gyvybė, ar vaikas apdraudžiamas nuo traumų rizikos - tuomet atsakymas neigiamas

. Na bent jau taip taisyklėse parašyta. Aš dėl to ir nesirinkau šitos draudimo rūšies, tačiau tai nereiškia, kad studijų draudimas kažkuo blogesnis už investicinį. Tiesiog kiekvienas renkasi, ko jam labiau reikia.