Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 10

Lazaniją su varške ir aš gaminau. Labai skanu. Net mano vaikas kirto, kad net ausys linko. Vakar vėl prisipirkau lazanijos lakštų tongue.gif .
Atsakyti
Vakar gaminau vištienos keksiukus, niam niam, kaip skanu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
o as iskepiau manu kruoppu apkepa. thumbup.gif tikras skanumelis. thumbup.gif tik nezinau, gal manu kruopos nepakankamai isbrinko g.gif , nes truputi jautesi kruopelytes. o gal taip ir turi buti. g.gif
Atsakyti
user posted image

Pyragas su kriaušėmis, varške ir uogomis

Tešla
300 ml miltų
30 ml cukraus
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens

Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. vanilės
2 kriaušės (250 g)
200 ml uogų

Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Kriaušes supjaustyti plonomis riekėmis ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.

P. S. varškę naudojau Mūsų švelniąją liesą ir jos sudėjau du indelius (iš viso 370 g). Grietinėlės taip pat įpyliau daugiau – 200 ml. Uogas naudojau šaldytas (mėlynes, avietes, braškes). Jų net neatšildžiau ir tiesiog taip subėriau ant varškės. Prapjauto pyrago nuotraukos neturiu, nes nešiausi į darbą... Labai aromatingas ir skanus pyragas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 06 rugpjūčio 2007 - 12:18
Labas vakaras, merginos smile.gif

sviesiaplauke_as, džiaugiuosi, kad balandėlių apkepas gavosi skanus smile.gif

vasarėja, tiesiog reikia stengtis, kad tešla nesukristų... Aš paprastai maišau šluotele - tuomet miltai lengviau išsimaišo. Ir būtent maišau labai trumpai plačiais sukamaisiais judesiais... O kepimo milteliai šie tikrai geri, bet būtinai žiūrėk, ar nepasibaigęs galiojimo terminas 4u.gif

Edme, labai smagu, kad keksas patiko smile.gif O lazaniją ir aš ruošiuosi vėl rytoj kepti... bigsmile.gif

shanet, šaunuolė, kad taip puikiai išsisukai iš padėties biggrin.gif O lazanija atrodo tikrai viliojančiai... rolleyes.gif O verkti visai nėra reikalo smile.gif Gal rudeniop po visų atostogų grįšiu smile.gif Bent jau iš Supermamos tikrai neketinu kol kas išeiti, tad... rolleyes.gif

mmergyte, labai ačiū 4u.gif

Mille, džiaugiuosi, kad patiko smile.gif

MAMICY, reguliuojamos formos būna be dugno ir jos skirtos tortams formuoti. Tiesiog tuo kraštu apjuosi pertepamus lakštus ir paverži iki reikiamos apimties 4u.gif

kaaaramele 4u.gif Aš ventiliatorių jungiu tik tuomet, kai dedu kepti iškart kelias skardas - tada oras tolygiai pasiskirsto po orkaitę ir abi skardos vienodai kepa smile.gif

Bransha, cukrų reikėtų berti į vandenį iškart su sviestu ir druska. Ir turbūt geriau naudoti cukraus pudrą, kad ji tikrai spėtų ištirpti...

laurechka, įsivaizduoju, kaip turėjo būti skanu su gervuogėmis... rolleyes.gif

cosma, labai malonu, kad šie receptai patiko smile.gif

liusinda, taigi visuomet galima improvizuoti ax.gif

Anakondaaz, o kas yra keksiškas keksas? g.gif Paprastai visas tešlas ruošiu mikseriu. Šiaip gi keksai yra gaminami pagal kelias skirtingas technologijas, tarkim, sviestas išplakamas su cukrumi iki baltumo, tada įmaišomi kiaušiniai, o tada likę ingredientai (toks keksas gaunasi ne toks purus, bet vis tiek švelnus) arba sausi ingredientai atsargiai įmaišomi į skystus, tada keksas gaunasi purus ir minkštas ir pan. Tad aš nežinau, kokio tu rezultato tikiesi... Svarbiausia tiksliai laikytis receptų ir per daug neimprovizuoti technologijoje - jei parašyta minkšto sviesto, tai nereiškia, kad tinka ištirpintas ir pan. Tiesiog kuo daugiau gaminsi, tuo labiau pajusi visas vingrybes mirksiukas.gif

Papildyta:
noir1, tik nereikia į mane kreiptis "jūs" bigsmile.gif O dėl to apkepo, tai net neįsivaizduoju... Varškę aš naudoju įvairią - ir paprastą, ir kreminę, ir įvairaus riebumo, bet taip nutikę nebuvo... O visi produktai tikrai buvo švieži? g.gif

Inesssija, paskaityk, ką tik rašiau Anakondai... keksas yra gana sąlyginis pavadinimas ir kartais aš jį naudoju tiesiog tokios keturkampės formos pyragui pavadinti... O koks turi būti tas tikras keksas?

Letta, konkrečiai "Napoleone" reikia imti 237 ml. Tas nesusipratimas dėl puodelio ir stiklinės yra tik dėl vertimo - kažkaip automatiškai versdama iš anglų žodį "cup" rašau puodelis, o iš rusų "stakan" - stiklinė... Nors dažniausiai tai yra visiškai tas pats... Dabar visuomet nurodau talpą, o tas receptas vienas iš pirmųjų, todėl ir pražiopsojau...

Romy, aš tikrai nemanau, kad skanumas turi būti tame, kad jaučiasi varškės gabalėliai smile.gif Be abejonės naudočiau kreminę varškę ar rikotą 4u.gif

eziukai, smagu, kad pyragas ir vištienos keksiukai gavosi skanūs smile.gif

vilmine, šiais lakais manyčiau nebėra tokio standarto, kaip stiklinė... Taip, ir aš turiu tarybinę granuotą stiklinę, kurios talpa 200 ml smile.gif , bet dauguma receptų yra vertiniai iš užsienio ir ten stiklinės ar puodeliai yra skirtingos talpos, todėl geriausia tai nurodyti recepte...

Net, labai malonu, kad radai tinkamų idėjų 4u.gif

aca, nėra už ką 4u.gif Išmėgink ir daugiau receptų smile.gif

Comma, na nemanau, kad kas nors ištrins šias temas - vis tik jose nemažai naudingos informacijos smile.gif

rita-x, tiesą sakant, ir man šiek tiek jautėsi manų kruopos, bet apkepas buvo suvalgytas ir taip biggrin.gif

Šeštadienį savaitei išskrendu iš Lietuvos, tad neįsižeiskite, jei nesulauksite atsakymų smile.gif
Atsakyti
siandien gaminau sufle su Nutella thumbup.gif thumbup.gif labai patiko ir man ir dukrytei thumbup.gif (is tokiu patiekalu tai buvo pirmas, bet tikiuosi ne paskutinis ax.gif )

kol taves cia nebuvo, tai pradejau improvizuoti blush2.gif , nes kiekviena savaite dabar buna daug varskes, tai paskutinis buvo - kartu sudejau kelis receptus: Tortas su braskemis (kepiau biskvita), o prie jo idara is Sokoladinio torto su kriausemis ir Citrininio torto. Labai labai patiko ir namiskiems ir darbe thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Sonatina, didelis dekui tau aciuks.gif


Papildyta:


QUOTE(Sonatina @ 2007 07 05, 20:43)
<...> 1. Gal rudeniop po visų atostogų grįšiu smile.gif Bent jau iš Supermamos tikrai neketinu kol kas išeiti, tad... rolleyes.gif
<...>
2. Šeštadienį savaitei išskrendu iš Lietuvos, tad neįsižeiskite, jei nesulauksite atsakymų smile.gif

1. yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif sonatina, tu mums labai labai reikalinga, be taves verysad.gif schmoll.gif tad tu pailsek, o mes taves lauksim ax.gif 4u.gif

2. gerai tau pailseti 4u.gif
Atsakyti
laurindre, aha, tikrai specialiai tau lotuliukas.gif Tikiuosi, patiks smile.gif

Mama_Tania, nėra už ką smile.gif Labai smagu, kad nebebijai improvizuoti thumbup.gif O pailsėti tikrai tikiuosi, nors teoriškai skrendu į seminarą tongue.gif
Atsakyti
4u.gif

as dariau makaronu lizdeliai grietineles padaze liux thumbup.gif tikrai skanu smile.gif

taip pat esu kepus varskes apkepa taip pat liux dar pavaisinau puse gimines biggrin.gif visiems lb patiko smile.gif

siandien kepiau keksiukus su nutela na gavosi tikrai lb skanus smile.gif bet groziu su sonatinos ner ko lygint smile.gif man toli grazu biggrin.gif
Atsakyti
laba diena, žiūrinėjau kepenėlių receptukus g.gif

turiu sukaupus šiek tiek triušio kepenėlių ir, atrodo, širdelių, o gal ten plaučiai (kaip atskirti, susipainiojau sad.gif

ar triušio kepenėlės tiktų vietoj vištos kepenėlių unsure.gif

beje, skaičiau receptą ir nepastebėjau, kad parašyta, jog reikia mirkyti piene g.gif o mano uošvienė visada jas mirko.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2007 07 06, 13:11)
laba diena, žiūrinėjau kepenėlių receptukus g.gif

turiu sukaupus šiek tiek triušio kepenėlių ir, atrodo, širdelių, o gal ten plaučiai (kaip atskirti, susipainiojau sad.gif

ar triušio kepenėlės tiktų vietoj vištos kepenėlių unsure.gif

beje, skaičiau receptą ir nepastebėjau, kad parašyta, jog reikia mirkyti piene g.gif o mano uošvienė visada jas mirko.... unsure.gif

Karves ir kiaules mirkyti reikia, o tokiu mazu gyvunu ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 07 05, 19:43)

Gal rudeniop po visų atostogų grįšiu smile.gif Bent jau iš Supermamos tikrai neketinu kol kas išeiti, tad... rolleyes.gif

Šeštadienį savaitei išskrendu iš Lietuvos, tad neįsižeiskite, jei nesulauksite atsakymų smile.gif

assa.gif Viltis - geras dalykas. Asmeniškai labai norėčiau, kad dar būtum ir būtum su savo receptais.
Gero poilsio bigsmile.gif

Lazaniją su varške ir aš išbandžiau. Su mėsa man labiau patiko. Gal todėl, kad nesu varškės mėgėja. Tačiau MB labai patiko.
Apskritai mūsų stalas tavo, Sonatina, dėka labai praturtėjo. Kotletus kepu tik pagal tavo receptus, visus jau išbandžiau ir daugiau ar mažiau, bet visi patiko. Vištą arba jos dalis taip pat kepu pagal tavo receptus. Labiausiai patinka su medum ir garstyčiom bigsmile.gif Šitą tai galiu kept vos ne kasdien, MB niekaip jos neatsivalgo doh.gif Žuvies receptai irgi praktiškai visi išbandyti. Na, vienu žodžiu, lobis tu bigsmile.gif
Atsakyti
va, vakar kepem taip visu isgirta rabarbaru - braskiu pyraga ir skonis SUPER thumbup.gif tik va atveses vidurys pyrago sukrito verysad.gif
kepiau apvalioje formoj, dariau is 1.5 normos ir gavosi truputi aukstesnis nei kad Sonatinos ax.gif
kepem ~50min, is kart dar neemem is orkaites, leidau atidarius dureles atvesti,

ir vistiek sukrito... ir vidus toks skystas gavos... ar toks ir turi but? o gal neiskepes buvo unsure.gif
bliamba skonis ir tokio liuks, tik va idomu, ka ne taip visgi padariau unsure.gif nes uosviene labai megsta rabarbarus, norejau pasimeilint, o she, kaip gavos rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bransha: 06 liepos 2007 - 15:09