Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 10

gal patarsite kokias paprastas salotas galima pagaminti iš menkių kepenėlių g.gif nusipirkau indelį ir suku dabar galvą doh.gif esu ragavus kažkokių salotų su kiaušiniu lyg tais ir majonezu kažin ar skanu bus g.gif
Atsakyti
Vakar pietums padariau silkę su grietine biggrin.gif , kol gaminau, vyrui nieko nesakiau, nes tikrai nebūtų leidęs obuolio ir acto dėti schmoll.gif Bet kai ragavo, viskas tiko, ir net sakė, kad skanu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Vakar gaminau kepsnį iš faršo įdarytą kiaušinais ir slyvomis.Buvo tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Obuolių pyragas su varške ir migdolais

Tešla
1 1/4 puodelio miltų
¼ a. š. druskos
90 g kreminės varškės
4 v. š. (50 g) kambario temperatūros sviesto
1/4 a. š. migdolų ekstrakto
1/4 a. š. vanilės ekstrakto
1/4 puodelio cukraus
1/4 puodelio rudojo cukraus
1/3 puodelio maltų migdolų

Įdaras
200 g kreminės varškės
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. citrinų sulčių
žiupsnelis druskos
~ 500 g obuolių, supjaustytų plonomis skiltelėmis

Trupiniai
2 v. š. miltų
2 v. š. cukraus
2 v. š. rudojo cukraus
1/4 puodelio migdolų plokštelių

Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 20 x 20 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi

Tešlai persijoti miltus su druska. Sviestą ir varškę išplakti iki vientisos masės, apie 1 – 2 min. Supilti migdolų ir vanilės ekstraktus ir dar plakti 1 min. Suberti paprastą ir rudąjį cukrų ir vidutiniu greičiu maišyti, kol susimaišys. Nedideliu greičiu įmaišyti miltus ir maltus migdolus, kol gausis trupiniai.
Atidėti 2/3 puodelio trupinių (viršui pabarstyti), o likusius suberti į paruoštą formą, prispausti rankomis, subadyti šakute ir kepti įkaitintoje orkaitėje 16 – 18 min., kol pagels.

Įdarui išplakti varškę su cukrumi, kol cukrus ištirps, įmaišyti kiaušinį, citrinos sultis ir druską.

Trupiniams sumaišyti likusius trupinius su miltais, cukrumi.

Ant apkepto pagrindo paskleisti obuolius, ant viršaus užpilti varškės įdarą ir pabarstyti trupiniais. Ant viršaus užberti migdolų plokšteles. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 45 – 50 min. Aušinti formoje apie 30 min. Prieš pjaustant reikėtų visiškai ataušinti.

P. S. puodelis - 237 ml. Rudojo cukraus neturėjau, tad vietoje jo bėriau paprastą, tik šiek tiek mažiau... Varškės sunaudojau 2 indelius po 185 g – pusę indelio į tešlą ir pusantro į įdarą. Nepaprastai skanus pyragas... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
As italiskas salotas vakar gaminau sveciam, niam niam kaip gyre. I padaziuka dar balzamiko padaziuko ipyliau, toks saldziai rugstus buvo. SUPER
dar kepiau apelsininius blynus su jogurtu ir cukiniju blynus, tai pagaliau man pavyko blynai, bu visad kazkokie ploni ir kieti gaudavosi. Cia kaltas matyt jogurtas

Aciu tau Sonatina. Tik sutaisys orkaits dureles, bu sudauzem kai state, tai jau vyrui pasakaiu kad ir pietaut namo varysi.
Atsakyti
user posted image

Marmurinis keksas „Juodojo miško vyšnia“

1 stiklainis vyšnių be kauliukų kompoto (720 ml)
250 g sviesto
200 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 a. š. vanilinio cukraus
5 kiaušiniai
125 g grietinės
4 v. š. vyšnių degtinės
425 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. kakavos miltelių

Vyšnias gerai nuvarvinti ir nusausinti.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės (7 – 10 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno plakti apie 1 min.). Įmaišyti grietinę ir vyšnių degtinę. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į tešlą.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti kakavą ir į abi dalis po pusę nusausintų vyšnių.
Kepimo formą patepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsiais. Sukrėsti šviesią tešlą, o ant viršaus tamsią. Pamaišyti tešlas šakute.
Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 1 – 1 ¼ val. Iškepusį keksą 10 min. aušinti formoje, o tada visiškai ataušinti ant grotelių.

P. S. keksas iškepė per 45 min., tad stebėkite, kaip kepa smile.gif Vietoje vyšnių degtinės naudojau stiprų apelsinų likerį... Labai skanu ir aromatinga... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 01 rugpjūčio 2007 - 15:21
QUOTE(Sonatina @ 2007 08 01, 11:27)

Obuolių pyragas su varške ir migdolais



Valiooo smile.gif Sonatina apsireiske su skaniu pyragu 4u.gif
Tikiuos, gerai pailsejot? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2007 08 01, 11:46)

Marmurinis keksas „Juodojo miško vyšnia“

1 stiklainis vyšnių kompoto (720 ml)



Cia kompotas be kauliuku turi but?
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 08 01, 10:27)
Ant apkepto pagrindo paskleisti obuolius, ant viršaus užpilti varškės įdarą ir pabarstyti trupiniais. Ant viršaus užberti migdolų plokšteles. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 45 – 50 min.

o per tiek laiko nesuskrunda migdolų plokštelės? g.gif
ir beje, kur jų yra pirkti?
Atsakyti

Šian dariau kepenis karališkai. Vo jėzsmarija kaip skanu, o kepenų išvis nevalgom. Susigundžiau pabandyt, vien dėl to, kad tai Sonatinos receptas.

Sonatina, eilinį kartą dėkui 4u.gif
Atsakyti
Saldziarugstes vistu kepeneles - labai skanu, tikras kinieciu patiekalas, o vis galvodavau kaip jie ten skaniai tuos padazus padaro thumbup.gif

Kiausiniu - farso vyniotinis - labai skanu ir paprasta, atrodo ispudingai, darbo nedaug thumbup.gif

Varskiniai rageliai - skanus sausainukai, tik vietoj marmelado dejau obuolius pabarstytus cinamonu, labai skanu, greitai pasigamina thumbup.gif

Universalus blynas - nelabai man gavosi, nei tai blynas nei tai kiausiniene tongue.gif

Varskines pynutes - skanios bandeles, darbo nedaug, tik kodel man jos atvesusios sukieteja unsure.gif Pasildzius mikrobangines tampa minkstos tongue.gif

Mielines bandeles su cinamonu - dariau kaip ir tu, is puses porcijos, bet gal mazokai mieliu, arba per daug miltu idejau, tu rasiai kad dejai daugiau miltu kad tesla neliptu, bet gal as padauginau, nes tesla nelabai iskilo, ir bandeles buvo kietokos ax.gif Bet velgi iseitis mikrobange, pasildziau ir buvo kaip ka tik iskeptos.

Siaip nerealus tu Sonatina zmogus, as tavo receptu prisiskaicius pasikraunu maisto gaminimo ideju kelioms savaitems, kazkaip tai uzkreciama gal biggrin.gif


Atsakyti
Sonatina ir kitos mergaites, prasau patarimo 4u.gif As vis darau keksiukus su nutela, nes juos tiesiog dievinu, bet nezinau, ka darau blogai, kad keksiukus tarsi pritraukia prie popierinio dekliuko apacios. Na, ju isimti neina, reikia su saukstu valgyt, nes viskas pritraukta prie apacios. Nutela, kuria vos vos paslepiu su dantu krapstuku, irgi nuseda i dugna ir sukieteja ant dugno..Gal galit patarti, ka darytI? Skoniui, aciu dievui, tai nekenkia, taciau norisi estetiskesnio vaizdo. smile.gif Laukiu atsakymu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cica:) @ 2007 08 01, 16:31)
Sonatina ir kitos mergaites, prasau patarimo 4u.gif  As vis darau keksiukus su nutela, nes juos tiesiog dievinu, bet nezinau, ka darau blogai, kad keksiukus tarsi pritraukia prie popierinio dekliuko apacios. Na, ju isimti neina, reikia su saukstu valgyt, nes viskas pritraukta prie apacios. Nutela, kuria vos vos paslepiu su dantu krapstuku, irgi nuseda i dugna ir sukieteja ant dugno..Gal galit patarti, ka darytI? Skoniui, aciu dievui, tai nekenkia, taciau norisi estetiskesnio vaizdo.  smile.gif  Laukiu atsakymu 4u.gif


As turbut kepciau juos silikoninese formelese ir nedeciau popieriniu formyciu...
O siaip geda, bet ju vis nesugeba issikept - pazadu, nusiperku nutelos, ir suvalgau ja su kokia duonkepes duonyte (dazniausiai kepu Sonatinos duona su pyne is puses porcijos) doh.gif
Atsakyti