
HELP, šiuo metu ruošiuosi daryti rabarbarų - braškių pyragą. pradėjau nuo rabarbarų pjaustymo ir žiūriu kad man jų užteks tik 1 puodeliui. ar galiu apkeisit rabarbarų kiekį su braškėmis?

QUOTE(krika @ 2007 06 26, 18:35)
HELP, šiuo metu ruošiuosi daryti rabarbarų - braškių pyragą. pradėjau nuo rabarbarų pjaustymo ir žiūriu kad man jų užteks tik 1 puodeliui. ar galiu apkeisit rabarbarų kiekį su braškėmis? 

Aisku galima,tik pyragas bus saldokas,nes visa rugstuma ir duoda rabarbarai

QUOTE(Mama_Tania @ 2007 06 26, 14:12)
P. S. Dėl torto "Marso", ar galima vietoj šokoladukų "Mars" įdėt Triufelių saldainius
Gali dėl. Manau bus labai skanu

QUOTE(krika @ 2007 06 26, 16:35)
HELP, šiuo metu ruošiuosi daryti rabarbarų - braškių pyragą. pradėjau nuo rabarbarų pjaustymo ir žiūriu kad man jų užteks tik 1 puodeliui. ar galiu apkeisit rabarbarų kiekį su braškėmis? 

kepiau si pyraga. rabarbaru irgi buvo maziau, dejau daugiau braskiu, bet vietsdiek gavosi labai skanus

aciu sonatinai

tik vat savaitgali bandziau kepti varskes keksa su sokolado gabaleliais ir kazkas man nesigavo





QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 06 24, 22:28)
Forma, kaip ir pas Sonatiną, 20x20 cm
Žiūrint į jos nuotrauką, tie biskvitai atrodo normalaus storio, o pas mane perpus plonesni gavosi
Ir nesuprantu, kodėl
Nei vieno produkto tikrai nepamiršau.



nugi buvau apgauta čia jūsų



o va pertepimas man skystokas



bet šiaip geras tortas... skanuuuus

QUOTE(vasarėja @ 2007 06 26, 19:59)
kepiau si pyraga. rabarbaru irgi buvo maziau, dejau daugiau braskiu, bet vietsdiek gavosi labai skanus
aciu sonatinai
tik vat savaitgali bandziau kepti varskes keksa su sokolado gabaleliais ir kazkas man nesigavo
skonio jis buvo neblogas ( vyras sukimso girdamas
), bet man kazkodel jo isvaizda atrode kaip zalio
ta tesla vidury nebuvo puri, o tokia tarsi slapia, bet valgant neatrode kad jis neiskeps, juo labiau kad kepe turbut 1.5 valandos. gal kazka ne taip dariau, nes juk nebuvo jam nuo ko slapiai atrodyt, t.y. vaisiu kokiu nedeta, negi nuo varskes...
ir tie sokolado gabaleliai man visi " i dugna nuejo" 

aciu sonatinai

tik vat savaitgali bandziau kepti varskes keksa su sokolado gabaleliais ir kazkas man nesigavo





Gal tešlą permaišei


QUOTE(manjana @ 2007 06 26, 11:12)
Vakar dariau lazaniją su varške - apsirijimas
Nesitikėjau kad gali būti taip skanu be mėsos 


Jau kelintą žinutę skaitau, kad visoms pavyko ta lazanija. Bet ar galit pasakykit su kokias lakštais darėt, nes šviežių (kaip kad gamino Sonatina) aš paruotuvėse nerandu.
Labas vakaras
Atsiprašau, kad ilgokai neparašiau
Kadangi labai daug prirašėte (ačiū
), atsakysiu tik į klausimus
O visoms kitoms dar kartą ačiū už gražius žodžius ir išsamias ataskaitas
Nome, tie švieži makaronai tikrai būna prie dešrų ir sūrių šaldytuvuose (įvairiose Maximose skirtingai), o atrodo pakuotė štai taip:

Bet manau, kad greitu laiku pakuotės atrodys štai taip:

Astyte, aš formuodama bandeles, jei tešla lipnoka, rankas vos vos patepu aliejumi... O tešla tikrai normaliai iškilusi buvo? Kažkaip man įtarimas, kad gal tešla perkaitinta buvo...
ingakyca, aš paprastai kelias minutes skardinę praaušinu po tekančiu šaltu vandeniu, o tada atidarau
O verdame, kaip ir sakė merginos, tikrai ne tam, kad būtų karštas, o tam kad įgautų karamelės skonį
Matyte, verdamas kremas sutirštėja ir visas kremas atšalęs gaunasi pakankamai standus
O kadangi kremas be želatinos, jis geriau susigeria į biskvitą ir tortas gaunasi minkštesnis bei drėgnesnis.
egliene, visos idėjos pateiktos mano temose
laurindre, labai keista, dėl to skysto pyrago įdaro... Dariau tikrai ne kartą ir visuomet gaudavosi normaliai - gi kiaušiniai bet kokiu atveju turi sukepti
Aš siūlyčiau tiesiog ilgiau pakepti...
Paloma
(ir kitos merginos), na ir kriminalas gavosi su tuo biskvitu
Prisipažinsiu - aš biskvitą kepiau vienu sluoksniu, kaip vyniotiniui, 40 x 25 cm skardoje, o vėliau tiesiog perpjoviau į dvi dalis... Realiai mano skarda net didesnė nei nurodyta 20 x 20, todėl biskvitas tikrai turėtų gautis normalus...
kedute, atleisk, kad taip vėlai rašau, bet manyčiau, kad kremas gaunasi skystokas dėl nepakankamai gerai išplaktų kiaušinių... Kiaušinius reikia išplakti kaip biskvitui - iki baltos purios masės. Dėl rikotos negaliu atsakyti, nes jos netgi neragavau, bet maskarponė visgi suteikia tą specifinį nepakartojamą skonį...
mantaniuke25, išbandyto recepto neturiu, bet pažadu prie progos iškepti
TerrorisTe69, kaip ir sakė bea, skonis tikrai nenukentės
bazuka, manau, kad tinka ir bulvių krakmolas... Tiesą sakant, man kremui išvis neužteko krakmolo, tad įbėriau vietoje jo miltų...
Gabanne, tikrai nežinau konkretaus recepto (net ir nesu ragavusi to pyrago) - bet mėgink eksperimentuoti - gi taip tiksliai parašei, iš kokių sluoksnių jis susideda
naaringiux, ir aš vietoje trintų braškių dėčiau tiesiog supjaustytas
ingakyca, paskutiniu metu naudoju paprasčiausią Karūnos juodą šokoladą ir viskas gaunasi tikrai skanu
Tiesiog reikėtų vadovautis savo skoniu - jei nemėgsti kartaus šokolado su daug kakavos - tai ir kepiniuose jo nenaudok
Papildyta:
ypata, aš tavo vietoje tiesiog suformuočiau kukuliukus ir iškepčiau paprastai skardoje
O tada juos būtų galima sunerti ant iešmelių
Šalti irgi skanūs
Šiaip popierinių formelių tikrai nereikia niekuo kepti, bet bijau, kad keksiukai vien tik jose neišlaikys formos.
Mama_Tania, kulinarijoje viskas galima
Drąsiai keisk šokoladukus, tik prisilaikyk proporcijų. Eksperimentuok ir parašyk, kaip sekėsi
Limcamca, o palaikei kažkiek kambario temperatūroje? Šiaip šiltai laikant kremas turėtų susigerti į krekerius, o pašaldžius visa masė turėtų sustandėti...
Dorinda, žinoma gali dėti, tik tada pamažink cukraus kiekį įdare
krika, žinoma, galima keisti
vasarėja, gali būti, kad būtent dėl varškės keksas ir atrodė šlapias. O kokią varškę naudojai?
šešėli, reikėjo kremą tiesiog ilgiau pakaitinti - jis turėjo gautis tirštas


Kadangi labai daug prirašėte (ačiū



Nome, tie švieži makaronai tikrai būna prie dešrų ir sūrių šaldytuvuose (įvairiose Maximose skirtingai), o atrodo pakuotė štai taip:

Bet manau, kad greitu laiku pakuotės atrodys štai taip:

Astyte, aš formuodama bandeles, jei tešla lipnoka, rankas vos vos patepu aliejumi... O tešla tikrai normaliai iškilusi buvo? Kažkaip man įtarimas, kad gal tešla perkaitinta buvo...

ingakyca, aš paprastai kelias minutes skardinę praaušinu po tekančiu šaltu vandeniu, o tada atidarau


Matyte, verdamas kremas sutirštėja ir visas kremas atšalęs gaunasi pakankamai standus

egliene, visos idėjos pateiktos mano temose

laurindre, labai keista, dėl to skysto pyrago įdaro... Dariau tikrai ne kartą ir visuomet gaudavosi normaliai - gi kiaušiniai bet kokiu atveju turi sukepti

Paloma



kedute, atleisk, kad taip vėlai rašau, bet manyčiau, kad kremas gaunasi skystokas dėl nepakankamai gerai išplaktų kiaušinių... Kiaušinius reikia išplakti kaip biskvitui - iki baltos purios masės. Dėl rikotos negaliu atsakyti, nes jos netgi neragavau, bet maskarponė visgi suteikia tą specifinį nepakartojamą skonį...
mantaniuke25, išbandyto recepto neturiu, bet pažadu prie progos iškepti

TerrorisTe69, kaip ir sakė bea, skonis tikrai nenukentės

bazuka, manau, kad tinka ir bulvių krakmolas... Tiesą sakant, man kremui išvis neužteko krakmolo, tad įbėriau vietoje jo miltų...
Gabanne, tikrai nežinau konkretaus recepto (net ir nesu ragavusi to pyrago) - bet mėgink eksperimentuoti - gi taip tiksliai parašei, iš kokių sluoksnių jis susideda

naaringiux, ir aš vietoje trintų braškių dėčiau tiesiog supjaustytas

ingakyca, paskutiniu metu naudoju paprasčiausią Karūnos juodą šokoladą ir viskas gaunasi tikrai skanu


Papildyta:
ypata, aš tavo vietoje tiesiog suformuočiau kukuliukus ir iškepčiau paprastai skardoje



Mama_Tania, kulinarijoje viskas galima


Limcamca, o palaikei kažkiek kambario temperatūroje? Šiaip šiltai laikant kremas turėtų susigerti į krekerius, o pašaldžius visa masė turėtų sustandėti...

Dorinda, žinoma gali dėti, tik tada pamažink cukraus kiekį įdare

krika, žinoma, galima keisti

vasarėja, gali būti, kad būtent dėl varškės keksas ir atrodė šlapias. O kokią varškę naudojai?
šešėli, reikėjo kremą tiesiog ilgiau pakaitinti - jis turėjo gautis tirštas

QUOTE(Limcamca @ 2007 06 26, 07:08)
Viską dėjau pagal normas, bet kažkodėl man tie krekeriai nesulipo. Po palaikymo šaldytuve krekeriai gavosi ant viršaus, kondensuotas pienas subėgo po apačią. Ką galėjau ne taip padaryti? 

o tu ar virta kondensuota piena dejai?

Keksiukai su braškėmis, avietėmis ir baltuoju šokoladu
300 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
150 g cukraus
170 g susmulkinto balto šokolado
2 a. š. citrinų sulčių
250 ml pieno
125 ml bekvapio aliejaus
1 didelis kiaušinis
200 g uogų (braškių, aviečių)
Orkaitę įkaitinti iki 190º C ir pasiruošti 12 keksiukų formelių. Sumaišyti citrinų sultis, pieną, aliejų ir kiaušinį. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir šokoladą. Įmaišyti uogas. Atsargiai įmaišyti pieno mišinį į miltus. Maišyti tik kol neliks sausų miltų. Nepermaišyti! Paskirstyti tešlą į formeles ir kepti 22 27 min.
P. S. turėjau tik braškių (jas pjausčiau į keturias dalis), bet avietės čia tikrai puikiai derėtų... Labai aromatingi ir skanūs keksiukai


nežinau ar šiandien ne mano diena, bet
pritrūkau rabarbarų - bet tai niekis 
pradėjau tešlą daryti: supyliau miltus ir sudėjau sviestą. kažkai pįtartinai miltų pasirodė per daug. pažiūrėjau į receptą ir nubraukiau 100 g. sumaišiau tešlą, ji pasirodė skystoka - vėl žiū į receptą, o pirminis variantas miltų kiekis buvo geras, bet va antrą kartą pažiūrėjau į kito ingridiento kiekį
vėl užpyliau nugriebtus 100 g miltų.
tešlą šaldytuve užlaikiau ilgiau nei 30 minučių
paruošiau pilnai kepimui tešlą -prisiminiau kad orkaitė neįjungta.
nu nežinau kas bus su tuo pyragu


pradėjau tešlą daryti: supyliau miltus ir sudėjau sviestą. kažkai pįtartinai miltų pasirodė per daug. pažiūrėjau į receptą ir nubraukiau 100 g. sumaišiau tešlą, ji pasirodė skystoka - vėl žiū į receptą, o pirminis variantas miltų kiekis buvo geras, bet va antrą kartą pažiūrėjau į kito ingridiento kiekį

tešlą šaldytuve užlaikiau ilgiau nei 30 minučių

paruošiau pilnai kepimui tešlą -prisiminiau kad orkaitė neįjungta.
nu nežinau kas bus su tuo pyragu
