Obuolių pyragas su varške ir migdolaisTešla1 1/4 puodelio miltų
¼ a. š. druskos
90 g kreminės varškės
4 v. š. (50 g) kambario temperatūros sviesto
1/4 a. š. migdolų ekstrakto
1/4 a. š. vanilės ekstrakto
1/4 puodelio cukraus
1/4 puodelio rudojo cukraus
1/3 puodelio maltų migdolų
Įdaras200 g kreminės varškės
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. citrinų sulčių
žiupsnelis druskos
~ 500 g obuolių, supjaustytų plonomis skiltelėmis
Trupiniai2 v. š. miltų
2 v. š. cukraus
2 v. š. rudojo cukraus
1/4 puodelio migdolų plokštelių
Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 20 x 20 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi
Tešlai persijoti miltus su druska. Sviestą ir varškę išplakti iki vientisos masės, apie 1 2 min. Supilti migdolų ir vanilės ekstraktus ir dar plakti 1 min. Suberti paprastą ir rudąjį cukrų ir vidutiniu greičiu maišyti, kol susimaišys. Nedideliu greičiu įmaišyti miltus ir maltus migdolus, kol gausis trupiniai.
Atidėti 2/3 puodelio trupinių (viršui pabarstyti), o likusius suberti į paruoštą formą, prispausti rankomis, subadyti šakute ir kepti įkaitintoje orkaitėje 16 18 min., kol pagels.
Įdarui išplakti varškę su cukrumi, kol cukrus ištirps, įmaišyti kiaušinį, citrinos sultis ir druską.
Trupiniams sumaišyti likusius trupinius su miltais, cukrumi.
Ant apkepto pagrindo paskleisti obuolius, ant viršaus užpilti varškės įdarą ir pabarstyti trupiniais. Ant viršaus užberti migdolų plokšteles. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 45 50 min. Aušinti formoje apie 30 min. Prieš pjaustant reikėtų visiškai ataušinti.
P. S. puodelis - 237 ml. Rudojo cukraus neturėjau, tad vietoje jo bėriau paprastą, tik šiek tiek mažiau... Varškės sunaudojau 2 indelius po 185 g pusę indelio į tešlą ir pusantro į įdarą. Nepaprastai skanus pyragas...