Įkraunama...
Įkraunama...

"Nuo ... iki"

QUOTE($kristina$ @ 2005 01 19, 23:47)
taip taip,kaip gerai,kad ne čia kažkur o kinijoj ar kur,kas jiem tie 3 milijonai...
kartais merginos kaip parašot  doh.gif  doh.gif



Ji dziaugiasi, kad slidines ne Kinijoj, o Europoj. Man atrodo, tu supratai jos pasakyma kaip "Gerai nors, kad prie Kinijos, o ne cia pat Europoje". Perkelus zodeli NE gaunasi visai kita reiksme smile.gif

Nemaciau laidos, bet visi tie burtai abrakadabra kelia abejone, kodel tiek visko zinodami pranasautojai neturi realiu galiu ispeti ten busianciu zmoniu. Juk jei nelaime stichine - zmones gali evakuoti... Pati Biblija pranasavo visus siuos ivykius, o dabar daugelis tik spekuoliuoja datom.
Atsakyti
Hmmm, man atrodo, kad laidoje ta latvi pirma pristate kaip matematikos profesoriu, o veliau kaip istorijos mokslu daktara. O gal as kazka supainiojau ziuredama unsure.gif Arba jis, ir matematikos profesorius, ir istorijos mokslu daktaras biggrin.gif
Atsakyti
O kaip ten skaiciuot reikia? Prie gimimo datos 3 men, pakilimas, 6 men itin sekmingas laikotarpis, - 4 blogumas. As ten gerai nesupratau kaip reikia skaiciuoti. Gal yra geriau supratusiu?
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2005 01 20, 17:01)
O kaip ten skaiciuot reikia? Prie gimimo datos 3 men, pakilimas, 6 men itin sekmingas laikotarpis, - 4 blogumas. As ten gerai nesupratau kaip reikia skaiciuoti. Gal yra geriau supratusiu?




Zmogus n metu formules isradineja,kad kazka apskaiciuotu,tai manau mums taip paprastai sudet ir atimt nepavyks g.gif laugh.gif
Atsakyti
Jis pateike tik pacia elementariausia skaiciuokle cool.gif . Si karta laidos nemaciau, bet kiek pamenu tai taip: prie gimimo datos plius 6 menesiai pats pakilimas, is gimimo datos minus 4 menesiai -pats blogumas. Atrodo kad taip, jei nepainioju blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Nu as irgi taip supratau, bet kaip skaiciuoti, pvz as gimus 1981 08 16, tai jei tiesiogiai suprast, man pakilimas turejo buti 1982 02 men? Ar prie gimtadienio 2004 08 16 + 6 men, tai tipo 2005 02 man pakilimas, o kada nuosmukis?
Atsakyti
Bet juk pries ta cunami tai niekas nekalbejo "katastrofa katastrofa"... Isvis buvo netiketa.
Atsakyti
Jei teisingai supratau-tai taip elementariai skaiciuoti galima kiekvienais metais biggrin.gif
Atsakyti
Bandžiau paskaičiuoti aš pagal tą latvio formulę. Tai keli metai atgal, kai turėjo būti tas didysis pakilimas, man buvo didžiausia depresija gyvenime. Va taip tongue.gif
Atsakyti
Atrodo pranasystes gali issipildyti blink.gif

Katastrofos megapoliuose gali būti baisesnės už Aziją nusiaubusį cunamį

Sugriovimai, kuriuos perpildytuose megapoliuose gali sukelti kataklizmai, bus kur kas baisesni, nei po 225 tūkstančius gyvybių nusinešusių žemės drebėjimo ir cunamių virtinės Azijoje, pranešė ekspertai Jungtinių Tautų konferencijoje dėl katastrofų padarinių švelninimo.

Megapolių tyko daug pavojų - žemės drebėjimų, tropinių uraganų, potvynių, o laiko jiems pasirengti gali pritrūkti, mano ekspertai.
"Megapoliai - labiausiai pažeidžiami iš visų (gyvenviečių)", - sakė Tarptautinės strategijos katastrofoms išvengti sekretoriato vadovas Salvano Briseno (Salvanas Brisenas).

Megapoliais laikomi miestai su dešimčia ir daugiau milijonų gyventojų. JT duomenimis, penki didžiausi pasaulio megapoliai - tai Tokijas, kuriame gyvena 35,3 mln. žmonių, Meksikas (19 mln.), Niujorko-Niūarko aglomeracija (18,5 mln.), taip pat Bombėjus ir San Paulas (po 18,3 mln.).

Neretai miestai auga taip sparčiai, kad valdžia sunkiai pajėgia kontroliuoti jų plėtimąsi. Antai seismiškai pavojingoje zonoje įsikūręs Stambulas šeštajį praėjusio amžiaus dešimtmetį turėjo milijoną gyventojų, dabar - beveik dešimt.

Nors labiausiai nuo kataklizmų gali nukentėti besivystančių šalių megapoliai, išsivysčiusioms sritims taip pat gresia pavojus dėl žemės drebėjimų ar potvynių, mano ekspertai.

"Kai kurios katastrofos vyksta toki gražu ne egzotiškuose, tolimuose rajonuose, bet Europoje, sakė JT Universiteto Aplinkos ir žmogaus saugumo instituto direktorius Janošas Bogardi. - "Mes patys save apgaudinėjame sakydami, jog esame saugūs".

Ekspertų nuomone, Niujorkui, be atšiauraus klimato, gresia žemės drebėjimo pavojus. O kai kurie mokslininkai mano, kad sykį visą rytinę Šiaurės Amerikos pakrantę gali nusiaubti cunamis, kurį sukels povandeninė nuošliauža prie Kanarų salų krantų.

Japonijai pavojų kelia ciklonų įtaka, tačiau be galo grėsmingi ir žemės drebėjimai. Požeminiai smūgiai Kobėje prieš dešimtmetį nusinešė 6433 gyvybes, padarė didžiulės ekonominės žalos, kuri buvo įvertinta beveik 100 mlrd. dol. (260 mlrd. litų).

"Galbūt baisiausia, kas gali įvykti, - tai išties didžiulė katastrofa megapolyje, - sakė "Reuters" Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus pavaduotojas Janas Egelandas, koordinuojantis šios organizacijos humanitarinę veiklą. - Tuomet mes patirsime nuostolių, kurie gali šimteriopai viršyti cunamio Azijoje padarytą žalą".
Atsakyti
Pradėsiu su baime laukti vasario vidurio blink.gif
Atsakyti
sakot,kodėl niekas nesiruošia,jei tiek pranašautojų?nepamenat,kai per tą pačią nuo...iki prieš kelis metus buvo pasakota bene apie tą patį latvį-jis apskačiavo 09 11 tragediją.tada bandė įspėt JAV valdžią,visokias institucijas,bet ką?visi spjovė į jį kaip į eilinį šarlataną ir tiek.jei visi bent minimaliai tikėtų tuo,ką sako tokie žmonės,gal pavyktų išvengt tragedijų.juk,kaip sakoma,atsargumas gėdos nedaro
Atsakyti