Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

Sveikos dar karteli,

Tai isbandziau ta Meleda Swing ir skubu pasidalinti ispudziais. Man patiko! thumbup.gif Nesunkiai susideda, grazi isvaizda, dirba tikrai tyliai (aisku, kazkoks garsas yra).
Lyginant su mechaniniu Avent, nesitraumuoja speneliai (nuo Avent man buvo skaudus ir paraude per tas vietas, kur spenelis isitempia), pienelis nusitrauke truputi greiciau (su Avent'u per 40-50 min praeita karta nutraukiau 80, su Medela per 40 min nusitrauke visas 100 ml - man tokiu dienos metu cia jau daug). Nereikia maigyt, todel patogiau.
Kas nepatiko, tai soskyte buteliukui, nes esu pripratus prie Avento. Todel turbut pastaraja naudosiu ir toliau.
Tai tiek kol kas tu ispudziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arktika @ 2010 08 03, 17:22)
Sveikos dar karteli,

Tai isbandziau ta Meleda Swing ir skubu pasidalinti ispudziais. Man patiko!  thumbup.gif  Nesunkiai susideda, grazi isvaizda, dirba tikrai tyliai (aisku, kazkoks garsas yra).
Lyginant su mechaniniu Avent, nesitraumuoja speneliai (nuo Avent man buvo skaudus ir paraude per tas vietas, kur spenelis isitempia), pienelis nusitrauke truputi greiciau (su Avent'u per 40-50 min praeita karta nutraukiau 80, su Medela per 40 min nusitrauke visas 100 ml - man tokiu dienos metu cia jau daug). Nereikia maigyt, todel patogiau.
Kas nepatiko, tai soskyte buteliukui, nes esu pripratus prie Avento. Todel turbut pastaraja naudosiu ir toliau.
Tai tiek kol kas tu ispudziu  smile.gif

Tu ir taip ilgai nutraukineji?o traukdama su mechaniniu darai pertraukas. Nes i pabaiga, man reikia kaitalioti krutis vos ne po kiekvieno pompavimo ( nezinau ar supratai ka turiu omenyje), nes bega vos po laseli....po laseliniu ir as daugiau pritraukdavau, vienu momentu net 120 ml., deja dabar vis maziau...
Papildyta:
QUOTE(Ingese @ 2010 08 03, 18:30)
Tu ir taip ilgai nutraukineji?o traukdama su mechaniniu darai pertraukas. Nes i pabaiga, man reikia kaitalioti krutis vos ne po kiekvieno pompavimo ( nezinau ar supratai ka turiu omenyje), nes bega vos po laseli....po laseliniu ir as daugiau pritraukdavau, vienu momentu net 120 ml., deja dabar vis maziau...

kas kiek laiko dienos metu nutraukineji pienuka?
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 08 03, 18:31)
Papildyta:

kas kiek laiko dienos metu nutraukineji pienuka?

Jo, taip ilgai nutraukineju, kol reikiama kieki istraukiu, nes nesinori misinuku dar duot, tikiuosi padauges to pienelio, nes visada man budavo ant ribos su duodamu kiekiu. As irgi darau kaip tu, nes net ir minutes pertrauka, kol pereinu ant kitos kruties, po to vel trumpam srovele pasirodo. O nutraukineju kas 3 val, tik 3 nakties netraukiu.
Atsakyti
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 08 01, 14:57)
gal kas gali pasakyti kiek galima laikyti nutraukta pienuka saldytuve?ar galima triju maitimu nutraukta pienuka sumaisyti ir uzsaldyti?

Jeigu pienas skirtas šaldymui, patartina laikyti apie parą, po to užšaldyti. Maišiau 2-3 maitinimų pienuką ir šaldžiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edditocka @ 2010 08 04, 01:48)
Jeigu pienas skirtas šaldymui, patartina laikyti apie parą, po to užšaldyti. Maišiau 2-3 maitinimų pienuką ir šaldžiau.  4u.gif

o jei dvieju nutraukimu pienuka sumaisai, pastatai i saldytuva, ir per para sugirdai, tai taip galima?
Papildyta:
QUOTE(arktika @ 2010 08 03, 23:09)
Jo, taip ilgai nutraukineju, kol reikiama kieki istraukiu, nes nesinori misinuku dar duot, tikiuosi padauges to pienelio, nes visada man budavo ant ribos su duodamu kiekiu. As irgi darau kaip tu, nes net ir minutes pertrauka, kol pereinu ant kitos kruties, po to vel trumpam srovele pasirodo. O nutraukineju kas 3 val, tik 3 nakties netraukiu.

na as tai neitelpu i savo pienuka...3 val. gaminimo procese max dabar jau 60 ml. pritraukiu.
Atsakyti
sveikos,

matau diskutuojat apie pieno traukima smile.gif As tai dariau 3 menesiukus mirksiukas.gif Pati traukiau su Avent elektriniu pientraukiu (pirmas dvi savaites su rankiniu). Jei trauki kas 3 val tvarkingai ir dar kudiki bent jau nakti dedi prie kruties (taip dariau as), tai pienukas nemazeja visai mirksiukas.gif Buna tos vadinamos pieno krizes, bet as ikaladavau tos Hipp arbateles ir padedavo. O piena saldyti galima taip: galima maisyti visos paros piena, tik visas dalis reikia pries tai atsaldyti, kad nebutu viena silta, o kitos saltos ir per 3 paras sumaitinti. O jei uzsaldyti planuojat, tai reik uzsaldyti per 24 val. surinkta pieneli 4u.gif

Jei bus daugiau klausimuku, galit rasyt mielai atsakysiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spindulia: 05 rugpjūčio 2010 - 14:39
QUOTE(Spindulia @ 2010 08 05, 15:38)
sveikos,

matau diskutuojat apie pieno traukima  smile.gif  As tai dariau 3 menesiukus  mirksiukas.gif  Pati traukiau su Avent elektriniu pientraukiu (pirmas dvi savaites su rankiniu). Jei trauki kas 3 val tvarkingai ir dar kudiki bent jau nakti dedi prie kruties (taip dariau as), tai pienukas nemazeja visai  mirksiukas.gif  Buna tos vadinamos pieno krizes, bet as ikaladavau tos Hipp arbateles ir padedavo. O piena saldyti galima taip: galima maisyti visos paros piena, tik visas dalis reikia pries tai atsaldyti, kad nebutu viena silta, o kitos saltos ir per 3 paras sumaitinti. O jei uzsaldyti planuojat, tai reik uzsaldyti per 24 val. surinkta pieneli  4u.gif 

Jei bus daugiau klausimuku, galit rasyt mielai atsakysiu  4u.gif

Gerai, kad patarei, kad galima maisyti tik atsaldyta pienuka, dekoju rolleyes.gif
As taip pat su rankiniu nutraukineju, tik nedaug pas mane pienuko.
Na siryt is po nakties buvo rekordas-100 ml. isspaudziau, o po 3 val. petraukos pas mane snipstas-30-40 ml. tad daduoti misinelio kaip suprantat- reikia.
Na is kur cia bus tas pienelis, kai as vos kojas patempiu-einu,kad reikia eiti.Hipp arbatele ir as geriu, taip pat daug geriu kakavos su pienu...
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 08 05, 21:14)
Gerai, kad patarei, kad galima maisyti tik atsaldyta pienuka, dekoju rolleyes.gif
Na siryt is po nakties buvo rekordas-100 ml. isspaudziau, o po 3 val. petraukos pas mane snipstas-30-40 ml. tad daduoti misinelio kaip suprantat- reikia.
Na is kur cia bus tas pienelis, kai as vos kojas patempiu-einu,kad reikia eiti.Hipp arbatele ir as geriu, taip pat daug geriu kakavos su pienu...

Žinau, kad yra sudėtinga, kai lelius dar toks mažas, bet pasistenk prigult, kai vaikas miega - man net pusvalanduko užtekdavo- ir pieno daugėjo. Gėriau arbata su pienu - litrais blink.gif , tiesa, kakava gali alergizuoti mirksiukas.gif . Ir dabar pastebiu - mažiau geriu, ir pieno mažiau, nors dabar mum MP tik atsigerti.
Atsakyti
QUOTE(Edditocka @ 2010 08 06, 02:33)
Žinau, kad yra sudėtinga, kai lelius dar toks mažas, bet pasistenk prigult, kai vaikas miega - man net pusvalanduko užtekdavo- ir pieno daugėjo. Gėriau arbata su pienu - litrais  blink.gif , tiesa, kakava gali alergizuoti  mirksiukas.gif . Ir dabar pastebiu - mažiau geriu, ir pieno mažiau, nors dabar mum MP tik atsigerti.

as tai ir daug kakavos su pienuku geriu.... ax.gif na taip pusvalandis daug ka reiskia....
Papildyta:
QUOTE(Edditocka @ 2010 08 06, 02:33)
Žinau, kad yra sudėtinga, kai lelius dar toks mažas, bet pasistenk prigult, kai vaikas miega - man net pusvalanduko užtekdavo- ir pieno daugėjo. Gėriau arbata su pienu - litrais  blink.gif , tiesa, kakava gali alergizuoti  mirksiukas.gif . Ir dabar pastebiu - mažiau geriu, ir pieno mažiau, nors dabar mum MP tik atsigerti.

O kokia arbata, juoda gerei?ir kiek ten tu litru per diena reikia? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 08 05, 21:14)

Mergyt, dazniau reiskias trauk pienuka ir daugiau ilsekis mirksiukas.gif Ir kiek gali daugiau del leliu prie kruties, bent jau glausk. Siaip pas dauguma pradzioj buna iki 50 ml, po menesio padaugeja iki 80, paskui atitinkamai padideja dar, jeigu trauki pilnai mirksiukas.gif kantrybes ir didelio didelio ryzto, o ypac vyro supratingumo ir pagalbos jums abiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 08 06, 19:18)
as tai ir daug kakavos su pienuku geriu.... ax.gif na taip pusvalandis daug ka reiskia....
Papildyta:

Juodą arbatą su pienu, saldžią, kmynų, dilgelių kartais. Žinok, taip pripratau, kad ir dabar man dar skanu jos atsigerti. Prieš - po maitinimo laksčiau po namus su puodeliu vienoj rankoj, su pientraukiu- kitoj doh.gif . Ir šiaip, yra laisva minutėlė - įpilu arbatos. Pakartosiu mūsų gydytojos žodžius - pienas gaminasi mūsų smegenyse. Būk tikra, kad jo turi.
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 08 06, 19:18)
Papildyta:

Siaip kava mazina skyscius organizme, kofeinas pereina ir per pienuka, vaikelis irzlesnis gali buti, alergizuoja,kaip beja ir sokoladas, juodos arbatos poveikis panasus tik silpnesnis, nes ir turi kofeino, tai jau maitinant reiktu keisti i arbata, kokia kmynu, krapu seklu taip pat gerai mazins pilvuko negalavimus 4u.gif Ir siaip vanduo gerai, sriubos. nereikia persistengti , svarbu pakankamai gerti , bet ne prievartauti saves. Jei nusitraukinejat , tai butina daryti nors kart nakti arba duoti vaikeliui zysti, nes nakti labai reguluojasi pieno gaminimas 4u.gif O kad buti zvalesniai tinka dusas, zali vaisiai ir darzoves, miegoti su vaiku keik galima ilgiau diena 4u.gif
Atsakyti