Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

[quote=Vasarele,2010 08 11, 08:21]
kaip man elgtis, kad pienuko daugetu?
[/quote]
Pamaitinus krūtimi nusitraukti pieną pientraukiu. Sekančiu maitinimu sumaitinus vaikui gal jau ir mišinuko nereiktų. O jei dar trūksta pienuko, tai duok ir mišinuko, bet nedaug kad po kurio laiko vėl norėtų žįsti krūtį.
[/quote]
Tai, kad pameginau po maitinimo nutraukti- 5 ml. is abieju, visiskai -tuscia schmoll.gif
tai po truputi ir duodu, tai 40-60 ml.o ka daryti, kai pienuko nera unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(arktika @ 2010 08 10, 23:07)
Labas,

Is tiesu daugiau pienuko, nors ir nezymiai, bet jau pritraukiu apie 100 ir daugiau ml per 30-40 min. Geriu daug arbatu (kakavos su pienu ir tos hipp) ir vandens. Pastebejau, kad buna dienu, kai pieno maziau, ir neaisku, nuo ko cia priklauso.

alici, o gal tu pientraukyje ta gumini ratuka ne is tos puses idejai???

taip taip butent taip ir buvo! mano pientraukis naujas, bet kazkada po bandymo vieno ji visa isardziau sterilizavimui ir blogai idejau ta ratuka. dabar jau viskas gerai smile.gif nusitraukineju po truputi pienuko visa diena ir poto uzsaldau. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingese @ 2010 08 10, 22:06)
o jei maniskei maza pienuko, ir ji rekia, as primaitinu misineliais, tai kodel tada jo nedaugeja.Tai man tada duoti zisti kruti, nors tik lasas pienuko isbega? unsure.gif
Papildyta:
kaip man elgtis, kad pienuko daugetu?

jau po poros dienu darbavimosi pientraukiu, ir tai as tai darau, kai dukryte ilgiau miega, tai pvz. gaunasi kokie 3k. per para, pienuko pradejo daugeti, nors dukrytei pavalgyt ir iki siol uztekdavo. tai jei pienuko truktsa, misinukas didziausias jo priesas, nes vaikiuko skrandukas mazas ir uzpildzius ji, kad ir nedideliu misinuko kiekiu, pienelio naturaliai jis suvalgys maziau, tai ir bus taip, kad jo mazes. geriau po kiekvieno maitinimo, kad ir tuscias krutis pabandyt nutraukinet, taip stimuliuosis pieno gamyba ir jo prades daugeti wink.gif o jei tavo mazyle ramiai gali zysti ir pustuste kruti, tai ir leisk jai ta daryti kuo ilgiau. oda - oda kontaktas yra pats geriausias pienuko draugas smile.gif
Atsakyti
Merginos,jei pieno sumažėja tuomet pasidarykit arbatos lygiomis dalimis:
dilgelių lapai, kmynai, pankoliai ir anyziai thumbup.gif Aš asmeniškai anyžių nebuvau radus,bet ir be jų apsėjau, aišku arbatėlę be cukraus reik gert, bet galiu pasakyt padeda.
O vienas iš pagrindinių dalykų pienukui gamintis, geras polisis ir mažojo glaudimas prie krūtinės smile.gif
ech nostalgija ax.gif
Atsakyti
Mamytes, pasakykit, ar maitinant nutrauktu pienuku galioja tos pacios taisykles, kaip ir maitinant krutim- kudikis valgo kiek nori ir kada nori? Aciu smile.gif
Atsakyti
Manau kad nepavyks vadovautis tom pačiom taisyklėm kaip maitinant krūtim, daug pienuko tektų išpilti, nes nežinai kiek mažiukas nori valgyti ir šildytum daugiau. Daug paprasčiau pratintis prie rėžimo ir maitinti pradžioj pvz. kas 3 valandas, o vėliau jau rečiau. O kiekį tai reguliuoji pagal tai kiek suvalgo, jei greit išgeria ir 3 valandų neišbūna, pasidaro neramus, tai kiekį padidini.
Atsakyti
Mamtes, man neduoda ramybes vienas klausimas. O kaip pienuka atsildyti? g.gif indeli deti i sita vandeti is ciaupo r to pakkas? ar indeli deti i vandeni ir ji ant virykles pasildyti? 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes smile.gif
noreciau jusu pagalbos ar bent patarimo, bandysiu papasakoti savo situacija, mano dukrytei 10 dienu. is pradziu pienuko neturejau, bet veliau atsirado ir maitindavau kas 2-3 val viena karta s vienos kruties kita kart is kitos na iseidavo 4-6val tarpas (vienai). pries kelias dienas nusitraukiau is abieju vienu metu ir pastebejau,kad nuo to laiko man eme daugeti pieno labai sparciai, tiesiog nesulaukiu maitinimo pasidaro guziukai ir turiu nusitraukti, as vis dar stengiuosi viena maitinima is vienos kita is kitos, bet jei maitinu kas 2-3val kitoj pusej susidaro guzeliai ir turiu nusitrakti, jei dukryte dar miega.
Taigi kaip jus susireguliavot pieno ''kieki'', jei taip galima pavadinti, kad nereiketu nutraukineti ir kad guziukai nesusidarinetu, nes labai bijau kad po tu guziuku nebutu kokio mastito verysad.gif na nezinau ar aiskiai viska aprasiau, klauskit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzeee @ 2011 04 05, 18:03)

Turejau tokia pacia "beda" tai darydavau taip: mazutei duodavau viena kruti po to kita (abu pieno bankus po truputi atlaisvindavo smile.gif)(svori jinai normaliai priaugdavo). Svarbu nelaisti pilnai istustinti kruties, nes tuomet ima gamintis daugiau pienelio. Jeigu neiseina taip tai bandyk tik vos vos nutraukti (jokiu budu viso neistraukinek), trauk tiek, kad pasidarytu minkstesne krutis, kad nejaustum verzimo, bet tik ne visa.
Aisku jeigu atsiradines guziukai tai reikia istraukineti, kad neatsirastu mastitas, bet dar labai mazai laiko po gimdymo tai tikrai viskas po 2-3 sav. turetu nusistoveti i gera puse.

Sekmes
Atsakyti
gile:) labai dekui reiks isbandyti 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Boruzeee @ 2011 04 08, 10:53)
gile:)  labai dekui reiks isbandyti 4u.gif

Mano mazei 3 men. Pirmus du men, daviau paciai valgyti ir dar traukdavau sui pientraukiu, kad tik daugiau pienuko pasigamintu. Kiek kartu valgo - tiek traukiu. Pritraukta piena kitu maitinimu sumaitindavau. Trecia men, pati tik valgo ir svorio mazai priaugo. Ir kaip tai paaiskinti, kad turejo pienuko but labai labai daug. Net nesuprantu kiek is tikruju jo turiu verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, gaila, kad si tema neaktyvi. Joje radau daug naudingos informacijos, kuri padejo man ismaitinti vaikeli iki 3 men nutrauktu savo pienu. Siandien sedziu ir mastau, gal vistik nebetraukti daugiau ir duoti misinuka, nes nebegaliu daugiau..Nebeturiu laiko niekam. I save bijau ir pasiziureti veidrodyje, didzioji dukryte visiskai viena per dienas kambaryje sedi, nes net neturiu laiko i lauka iseit ar su ja pazaist. Vis traukiu, plaunu, maitinu ir vel nuo pradziu..Vyras sako, kad su manim nebeimanoma kalbetis, nes as vis rekiu, mane viskas nervina. Pas mane niekas nebeateina ir as niekur nebeiseinu. Traukimas pradzioj trukdavo apie 1.5-1 val. dabar jau greiciau - apie 40 min. ir tai tik 100 ml is abieju krutu. Gerai, kad mano vaikas daugiau ir nesuvalgo..Vaiko maitinimas man tapo kosmaru, o turetu buti dziaugsmas..Vis tikiuosi, kad ryt begs pienas greiciau, ir bus jo daugiau. Jau 2 men taip. Kazin, ar dar tiketis? Gal kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(Skirmux @ 2011 05 01, 13:46)
Sveikos mamytes, gaila, kad si tema neaktyvi. Joje radau daug naudingos informacijos, kuri padejo man ismaitinti vaikeli iki 3 men nutrauktu savo pienu. Siandien sedziu ir mastau, gal vistik nebetraukti daugiau ir duoti misinuka, nes nebegaliu daugiau..Nebeturiu laiko niekam. I save bijau ir pasiziureti veidrodyje, didzioji dukryte visiskai viena per dienas kambaryje sedi, nes net neturiu laiko i lauka iseit ar su ja pazaist. Vis traukiu, plaunu, maitinu ir vel nuo pradziu..Vyras sako, kad su manim nebeimanoma kalbetis, nes as vis rekiu, mane viskas nervina. Pas mane niekas nebeateina ir as niekur nebeiseinu. Traukimas pradzioj trukdavo apie 1.5-1 val. dabar jau greiciau - apie 40 min. ir tai tik 100 ml is abieju krutu. Gerai, kad mano vaikas daugiau ir nesuvalgo..Vaiko maitinimas man tapo kosmaru, o turetu buti dziaugsmas..Vis tikiuosi, kad ryt begs pienas greiciau, ir bus jo daugiau. Jau 2 men taip. Kazin, ar dar tiketis? Gal kam taip buvo?

Dieve, kaip as jus suprantu. Kai as traukdavausi pienuka, reikedavo 13 - 14 val. su traukimais, valgymais, plovimais ir dar duodavau (.). Bijau pagalvoti, kad vel reiktu traukti. As traukdavau apie 30 - 40 min. Pritraukdavau irgi gera 100 ml. Dabar valgo is (.) ir kaip gera thumbup.gif O kodel jus traukiat? Neima? As traukiau, nes ji pilnai neiisvalgydavo, mazai slapinosi is pradziu ir norejau, kad pienelis daugiau gamintusi. Pirmomis savaitemis pritraukiau tik 40 ml is abieju krutu. Sakyciau, kad pienuko dabar daug neturiu, nes per 3 men. priiaugom 400 gr. verysad.gif Dabar zadinu naktimis, kad tik valgytu ir viskas bus gerai. Mergaite labai spardosi ir yra nepikta. Tikiuosi, kad si menesi priiaugsim daugiau rolleyes.gif
Atsakyti