Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų bėdelės

Pasirodo, kad ten negydo nei su narkoze, nei su tablete (bent jau mūsų atveju tai nebuvo tinkami metodai -sakė, kad ta tabletė, tai tipo relanium, ar kažkas panašaus ir visai neaišku kaip kuriam vaikui ji gali suveikti g.gif ). O narkozė mums netinka todėl, kad dantys taip sugedę, kad jei mums padarys narkozę, tai tuos dantis visus išraus doh.gif Sakė, kad su narkoze gydo tuomet, kai yra pagydomos nedidelės skylutės verysad.gif
O mes aišku kol sulaukėm savo eilės, praėjo bet koks noras gydytis ir nesiruošėm net išsižioti apžiūrai doh.gif
Bet gydytoja buvo tokia super, kad suspėjo pamatyt visas skyles rėkimo ir šaukimo, kad nesigydysiuuuuu metu, todėl gavus mano sutikimą, atvedė dar dvi seseles, aš laikiau savo pupą ir kojom, ir rankom, viena seselė įdėjo kažkokį išžiodiklį, kita padavinėjo gydytojai instrumentus. Per kokias penkias minutes mes jau buvom laisvos su pragręžtu nervu, uždėtais vaistukais ir įteiktu žieduku - dovanų thumbup.gif
Sakė, kad jei dar temptumėm gumą - dantis supūliuotų, žandas sutintų ir neaišku ką reiktų daryt toliau - greičiausiai tik rauti doh.gif
Tai tokia mūsų gydymosi pradžia. Manau, kad sekantį kartą raudosim jau pakeliui į miestą, bet aš pasiryžus būtinai bet kokiais būdais sugydyti jai tuos dantis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Renadai @ 2007 11 01, 11:40)
Pasirodo, kad ten negydo nei su narkoze, nei su tablete (bent jau mūsų atveju tai nebuvo tinkami metodai -sakė, kad ta tabletė, tai tipo relanium, ar kažkas panašaus ir visai neaišku kaip kuriam vaikui ji gali suveikti  g.gif ). O narkozė mums netinka todėl, kad dantys taip sugedę, kad jei mums padarys narkozę, tai tuos dantis visus išraus  doh.gif Sakė, kad su narkoze gydo tuomet, kai yra pagydomos nedidelės skylutės  verysad.gif
O mes aišku kol sulaukėm savo eilės, praėjo bet koks noras gydytis ir nesiruošėm net išsižioti apžiūrai  doh.gif
Bet gydytoja buvo tokia super, kad suspėjo pamatyt visas skyles rėkimo ir šaukimo, kad nesigydysiuuuuu metu, todėl gavus mano sutikimą, atvedė dar dvi seseles, aš laikiau savo pupą ir kojom, ir rankom, viena seselė įdėjo kažkokį išžiodiklį, kita padavinėjo gydytojai instrumentus. Per kokias penkias minutes mes jau buvom laisvos su pragręžtu nervu, uždėtais vaistukais ir įteiktu žieduku - dovanų  thumbup.gif
Sakė, kad jei dar temptumėm gumą - dantis supūliuotų, žandas sutintų ir neaišku ką reiktų daryt toliau - greičiausiai tik rauti  doh.gif
Tai tokia mūsų gydymosi pradžia. Manau, kad sekantį kartą raudosim jau pakeliui į miestą, bet aš pasiryžus būtinai bet kokiais būdais sugydyti jai tuos dantis  doh.gif

Mums buvo tas pats.
Vaistus uzdejp,bet kai reikejo plombuoti-nesileido,apsiveme-gydytoja bijojo liesti.Dave savaite laiko,nes vaistus irgi negalima laikyti ilgai.
Kita savaite keliavo su tevi-as laukiau uz duru verysad.gif sirdis plyso,bet laukiau uz duru,nes as negalejau jo islaikyti kedej.
Asaros mums jau prasidejo is pacio ryto.

Sekmes jums wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Va, va - dėl to apsivėmimo tai man ir baisiausiai - kriokia tiek, kad atrodo neįmanoma neapsivemti doh.gif
Reikės jaučiu nevalgydint visą dieną g.gif
Atsakyti
QUOTE(Renadai @ 2007 11 02, 12:27)
Va, va - dėl to apsivėmimo tai man ir baisiausiai - kriokia tiek, kad atrodo neįmanoma neapsivemti  doh.gif
Reikės jaučiu nevalgydint visą dieną  g.gif

Mes ejome apie 12-tai nuo pat ryto ir nieko nedaveme.
Atsakyti
o pas mus išvis bėda, Šiaip dantukai nuo mažumės buvo l.gražūs ir balti, nuolatiniai taip pat. Bet pirmieji pieniniai krūminukai-katastrofa doh.gif . Abu lygiagrečiai apačioje genda, gydant trupa, visai nurudavo, tik šaknys jau beliko verysad.gif . Medikai aiškino, jog šis gedimas galėjo prasidėti dar nėštumo metu, nes aš apie ketvirtą penktą mėnesį sirgau gripu ir kaip tik tuomet vystėsi dantukai verysad.gif . Tik traukti beliko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(olgunia_2006 @ 2007 04 02, 15:30)
Labas mamytes, o gal kas nors gyrdejo apie Sodium fluoride tabletes vaikams nuo karieso? Ka galyt apie jas pasakyt? Niekur negaliu ju nusipirkt..... sad.gif

NATRIO FLUORIDO tabletemis (dantu karieso profilaktikai) prekiauja Eurovaistine

QUOTE(lincikas5 @ 2007 10 09, 21:10)
Mums irgi stomatologe ''prirase''butelini kariesa.Visiskai nesutinku schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif .Sunaus priekiniai dantukai juodi,be emales,BET buteliuko jis nemego.Ilgai maitinau,poto greitai ismoko is puodelio gerti. Galvoju,kad antibiotikai savo padare...
Netaiso tokiu dantuku tikrai verysad.gif Aciu Dievui mes jau dideli ir dantukai vieni krenta ,kiti dygsta clap.gif

Buteliuko kariesui "pasitarnauja" naktinis maitinimas. Ir nebutinai is buteliuko mirksiukas.gif . MP irgi maistas, tik apie jo zala maitinant nakti daznai nutylima doh.gif .

O dauguma stomatologu atsisako taisyti vaiku dantis greiciausiai del finansiniu sumetimu.Laiko ir nervu reikia skirti daug, o vaikiskos plombu kainos zenkliai mazesnes nei suaugusiu unsure.gif
Atsakyti
Mums liepė dantis valyti pasta su fluoru (būna parašyta, kad tinka vaikams nuo 6 metų). Kadangi bevalant tos pastos vistiek priryja (manoji tai viską prarija, o kiek ten išsskalauja, tai tik dėl paties skalavimo proceso smile.gif ). Tai tada gal ir tų fluoro tablečių nebereikia manau. Seniau jas vaikams išrašydavo, o dabar gydytoja sakė, kad neberašo...
Aš savo vyriausiam vaikui jas duodavau, bet dantys tada kokie buvo blogi, tokie ir buvo - su tabletėm ar be jų - tas pats g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renadai: 06 lapkričio 2007 - 13:21
rytoj keliaujam ir mes į klinikas..tikslaiu į Lukšos-Daumanto g. esančią klinikų stomatologijos kliniką... g.gif
oi mes irgi vargstam su dantukais verysad.gif turim dvi skylutes krūminukuose...vaikas tik pavalgo ir rėkia, nes prilenda maisto ir skauda... kai prasidėjo bėdelės, kreipėmės į Kalniečių polikliniką kur ir esam prisirašę....ten tik per cypimus, rėkimus, klyksmus ir suspaustas rankas kojas, įdėjo vaistukus doh.gif doh.gif širdį drasko tokie dalykai verysad.gif kai nuėjom išsiimti vaistukų, nieko nepadarė, nes bijojo ir sužalot, nes dar reikia gręžt... o su vaistukais jau per ilgai vaikštom, ačiū Dievuliui kad nekilo jokių komplikacijų dėl to(tikiuosi nieko neatsitiks iki rytojaus), nes negalima jų pernešioti... tai keliausim į klinikas...vakar registravausi o rytoj jau keliausim, galvojau eilės bus nežmoniškos g.gif
Papildyta:
Renadai, o pas kokią gydytoją jūs buvot?
Atsakyti
Mes buvom pas gyd. Eglę Slabšinskienę. Šiandien aš turiu pasiskambint vėl, kad pasakytų kada ateit išimt vaistus smile.gif
Man irgi ten pasirodė tuštoka, bet gal todėl, kad remontai vyksta. Mes kol sulaukėm gydytojos, tiek prisiklausėm visokių remonto garsų, kad jau buvo baisu ir į kabinetą užeiti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renadai: 07 lapkričio 2007 - 09:08
QUOTE(Renadai @ 2007 11 06, 14:20)
Mums liepė dantis valyti pasta su fluoru (būna parašyta, kad tinka vaikams nuo 6 metų). Kadangi bevalant tos pastos vistiek priryja (manoji tai viską prarija, o kiek ten išsskalauja, tai tik dėl paties skalavimo proceso  smile.gif ). Tai tada gal ir tų fluoro tablečių nebereikia manau. Seniau jas vaikams išrašydavo, o dabar gydytoja sakė, kad neberašo...
Aš savo vyriausiam vaikui jas duodavau, bet dantys tada kokie buvo blogi, tokie ir buvo - su tabletėm ar be jų - tas pats  g.gif

Tai su kokia pasta gydytoja sake valyti dantukus blush2.gif ?
Mes valom su vaikiska Lacalut
Atsakyti
Mums parodė Colgate Smiles 6+, o paskui parduotuvėj ir pamatėm būtent šitą pastą, tai ir nusipirkom. O prieš tai valydavom su normalia suaugusiems pirkta Amway dantų pasta Glister. Dabar pažiūrėjau, kad ir ant jos parašyta, kad dėl joje esančio fluoro, ją galima naudoti ne jaunesniems kaip 6 metukų vaikams.
Atsakyti
QUOTE(Renadai @ 2007 11 07, 10:22)
Mums parodė Colgate Smiles 6+, o paskui parduotuvėj ir pamatėm būtent šitą pastą, tai ir nusipirkom. O prieš tai valydavom su normalia suaugusiems pirkta Amway dantų pasta Glister. Dabar pažiūrėjau, kad ir ant jos parašyta, kad dėl joje esančio fluoro, ją galima naudoti ne jaunesniems kaip 6 metukų vaikams.

Amway g.gif Turime ir mes,bet vaikui turiu kita.

Tai reikia valyti dantukus su fluoru-pasimeciau
Atsakyti