Atseit taip, nes pas mus lyg ir fluoro trūkumas vandenyje. O kaip sakė mūsų vaikų gydytoja, seniau skirdavo vaikams fluoro tabletes, o dabar kažkodėl liepta nebeskirti Aš taip supratau, kad dėl kenksmingo fluoro perdozavimo. Tai belieka pasta su fluoru. Sakė, kad reikia dėti pipiro dydžio gabaliuką ir nepergyvent, kad nuryja. Mes turėjom kažkokią specialią pastą naujagimiams (ta prasme iki metukų vaikams), tai manoji ją, galima sakyt, suvalgė
Atseit taip, nes pas mus lyg ir fluoro trūkumas vandenyje. O kaip sakė mūsų vaikų gydytoja, seniau skirdavo vaikams fluoro tabletes, o dabar kažkodėl liepta nebeskirti Aš taip supratau, kad dėl kenksmingo fluoro perdozavimo. Tai belieka pasta su fluoru. Sakė, kad reikia dėti pipiro dydžio gabaliuką ir nepergyvent, kad nuryja.
Mes turėjom kažkokią specialią pastą naujagimiams (ta prasme iki metukų vaikams), tai manoji ją, galima sakyt, suvalgė
Šiandien kai paskambinau, tai liepė atvažiuot. Vos įėjus į poliklinikė ėmė bliauti... O paskui jau klykė nesavu balsu, kol skylę praplatino ir naujų vaistų įdėjo. Bet kai paleido, tai pamačiau tokį laimingą vaiką, kokio dar nebuvau gyvenime mačius Visa sutinus nuo klykimo ir ašarų, bet iš karto nutilo, visoms tik šypsosi, dėkoja, atsisveikino, pamojavo... Pamatė tėtį tarpduryj, puolė į glėbį... Žodžiu - kiek nedaug iki tos visiškos laimės reikia
Mes buvom pas gyd. Eglę Slabšinskienę. Šiandien aš turiu pasiskambint vėl, kad pasakytų kada ateit išimt vaistus
Man irgi ten pasirodė tuštoka, bet gal todėl, kad remontai vyksta. Mes kol sulaukėm gydytojos, tiek prisiklausėm visokių remonto garsų, kad jau buvo baisu ir į kabinetą užeiti
mes irgi vakar buvom pas šią gydytoją, labai maloni, daug visko pripasakojo....tik nepatiko kad visa krūva studentų aplinkui apstoję, tai vaikas visai pasimetęs buvo...gydytoja tik apžiūrėjo dantukus...kai tik paėmė instrumentą vaikas iš karto rėkt pradėjo, neišsižioja...tai daugiau ir nekankino...o kad mes jau ilgokai vaikštom su vaistukais, sakė nieko baisaus....tai musm lieka tik narkozė arba laukti kol vaikas nebijos(o man atrodo kad taip niekada nebus )....
nežinau nei ką daryti, labai bijau narkozės, maža kas bet tikriausiai teks bandyti.... bet tik nesupratu vieno dalyko, gydytoja sakė kad dantukus iš karto trauks, negydys, kad visiems taip daro....nes su narkoze negydo, o tik traukia...man kažkokia nesąmonė... juk kaip čia viena mamytė rašė, kad su narkoze sutvarkė 4dantukus...
prieš tai dar reikia gauti neurologo siuntimą, kad vaikas gali gauti narkozę, po to dar pačiose klnikose darytų tyrimus...
Tai vat ir man ji taip nupasakojo apie tą "gydymą" su narkoze Nesuprantu kam tada iš viso ta narkozė, jei tik raut dantis tegali Šiaip aš tai nieko prieš, kad man gydytų tą klykiantį vaiką - aišku, žiauru, bet mano įsitikinimu tai geresnė išeitis nei negydyti visai
nežinau nei ką daryti na labai labai...man ta narkozė nepatinka.... bet su tokiu rėkimu spiegimu nemanau kad mums kas nors padės...net nosį užspaudus neišsižioja, sukandęs dantis kvėpuoja....vaiko žalojimas...
nežinau nei ką daryti na labai labai...man ta narkozė nepatinka....
bet su tokiu rėkimu spiegimu nemanau kad mums kas nors padės...net nosį užspaudus neišsižioja, sukandęs dantis kvėpuoja....vaiko žalojimas...
Ir mano antram vaikeliui sugedo 4 priekiniai dantukai dėl taip vadinamo "buteliuko" ėduonies, o kaltas tas naktinis maitinimas, nors ir maitinau savo pienu, bet susidaro burnoje rūgšti terpė ir dantukai genda. Nors, aišku, ne visiems taip atsitinka, kiek pažįstamų žindo savo vaikelius net iki 2,5 metų ir nieko. Kitos naktimis duoda sulčių ar pirktinių jogurtų "Miau", o dantys puikūs, taigi tai priklauso dar ir nuo kitų dalykų. Jau metinukui nulūžo priekinio danties kampelis, tada pamačiau, kad iš išorės dantukai balti, bet iš vidinės pusės pageltę, t.y. jau suėsti karieso. Labai norėjau pataisyti dantukus, tad Žalgirio klinikoj su narkoze 1,5 m. berniukui bandėm taisyt, bet atėjusi gydytoja pasakė, kad jau nebėra, ką taisyt, begręžiant dantukai sutrupėjo, teko ištraukt ir šaknis, kad nesupūliuotų. Pasakė, kad nuolatiniai dantukai vėluos, t.y. išdygs vėliau. Po 2 savaičių pastebėjau, kad ir kiti du kandžiai sugedę. Dabar mažyliui jau greit 2 metukai, priežastis nemaitinti krūtimi labai svari, aš tai suprantu, bet neištversiu tų kelių parų jo draskymosi, jis net ant rankų neina, jo nepaimsi, nepanešiosi, guli lovoj ir klykia. Visai kitoks buvo mano pirmasis vaikelis, jam svarbiausia, kad jį paimi ant rankų, ir tada viskas gerai. O mažasis stebina savo savarankiškumu, tvirta nuomone. Skaičiau, kad prasidedant tretiesiems metams, daugelis mažylių atsisako bent jau naktinio maitinimo, pažįstamos vaikelis atsisakė žindymo būdamas 2 m. ir 3 mėn. Tai ir aš dar laukiu, blaškausi, bet, jei jam suges ir iltiniai dantys, tada, garbės žodis, pražilsiu. Tikrai daug yra vaikučių, kuriems duosi krūtį - gerai, neduosi - nereikalauja, tada mamos ir nutraukia maitinimą, bet mano kaip koks maniakas, atsigula ant manes ir tik laka laka, ir dieną, ir naktį, bandau naktį nukalbint, tai pradeda šaukt, rėkt, o, atrodo, jau viską supranta, jau greit 2 metukai, net gali mane mušt pradėt, aš gi ne tokia žiauri, kad turiu pieno, ir dabar pagailėsiu, neduosiu. Tad tas malonumas žįsti mums kainuoja labai brangiai, keturis puikius dantukus ir dar neaišku, kaip bus toliau. Vis tiek kažkada reiks ištraukt ir kitus du kandžius. Užjaučiu visas mamytes, kurios susiduria su tokiom problemom, bet nebijokit narkozės, nieko blogo neatsitiks, bet pataisykit savo mažyliams dantukus, kol dar yra ką taisyt. Žalgirio klinikoj narkozė vaikams iki 3 metų nieko nekainuoja, o nuo 3-jų - apie 1000 lt.Tai nedelskit, nes yra eilė. O jei norit be eilės, tai mes, pvz., sumokėjom 300 lt. anesteziologei, ir atsirado vieta operacinėj, manau, kad kaip ir visur viską daro pinigai, pakišos. Aš dar prašiau užrašyt mus į eilę, nes mačiau, kad prireiks mums tos narkozės dar kartą, bet gydytoja atsisakė. Kas ten išsigydo nemokamai, aš nežinau, nes pakliūti pas juos labai sunku. Laikykitės, mamytės.
Skaičiau, kad prasidedant tretiesiems metams, daugelis mažylių atsisako bent jau naktinio maitinimo, pažįstamos vaikelis atsisakė žindymo būdamas 2 m. ir 3 mėn.
Aš čia gal biškį ne į temą pasisakysiu, bet man pasisekė labai lengvai atpratint nuo maitinimo.
Aš mergaitę maitinau 2 metus ir mėnesį, nes maniau, kad atpratinti bus neįmanoma. Bet kai jau nebeturėjau ramybės nei dieną, nei naktį (naktį tai būdavo kažkoks košmaras ), pasiryžau - pasitepiau spenelius skysčiu, kur reikia tept nagučius, kad vaikai nekramtytų (ten paprikų ekstraktas kažkoks) Daumexol vadinasi (pradžioj pasitepiau pirštą ir palaižiau, nes bijojau vaiką nunuodyti - metus laiko tą buteliuką nusipirkus laikiau, bet vis nedrįsdavau panaudoti ). Vieną kartelį ji paragavo - iš kart atšoko - sako susirgo niamniai - ir viskas Kadangi pieno vis prisikaupdavo, tai vieną naktį miegančiai išmaitinau vieną krūtį, kitą naktį - kitą, o trečią naktį, nors ir miegodama, bet pasakė - serga niamniai, neskanu ir net miegodama nebevalgė. Dar dabar vis manęs kartais paklausia - ar jau pasveiko niamniai, bet valgyti nebesiprašė niekados.
Tai vat kokia ilga istorija, bet gal ir jums padėtų Daumexol (aš net galėčiau atiduoti savo buteliuką, nes jis panaudotas vieninteliam patepimui)
Aš čia gal biškį ne į temą pasisakysiu, bet man pasisekė labai lengvai atpratint nuo maitinimo.
Aš mergaitę maitinau 2 metus ir mėnesį, nes maniau, kad atpratinti bus neįmanoma. Bet kai jau nebeturėjau ramybės nei dieną, nei naktį (naktį tai būdavo kažkoks košmaras ), pasiryžau - pasitepiau spenelius skysčiu, kur reikia tept nagučius, kad vaikai nekramtytų (ten paprikų ekstraktas kažkoks) Daumexol vadinasi (pradžioj pasitepiau pirštą ir palaižiau, nes bijojau vaiką nunuodyti - metus laiko tą buteliuką nusipirkus laikiau, bet vis nedrįsdavau panaudoti ). Vieną kartelį ji paragavo - iš kart atšoko - sako susirgo niamniai - ir viskas Kadangi pieno vis prisikaupdavo, tai vieną naktį miegančiai išmaitinau vieną krūtį, kitą naktį - kitą, o trečią naktį, nors ir miegodama, bet pasakė - serga niamniai, neskanu ir net miegodama nebevalgė. Dar dabar vis manęs kartais paklausia - ar jau pasveiko niamniai, bet valgyti nebesiprašė niekados.
Tai vat kokia ilga istorija, bet gal ir jums padėtų Daumexol (aš net galėčiau atiduoti savo buteliuką, nes jis panaudotas vieninteliam patepimui)
Ačiū labai, gal ir padėtų tokia priemonė, nes anyta vis ragina garstyčiom ar pipirais pasitept, tai vis įsivaizduoju, kaip mano vaikelis vidury nakties pradės klykti nuo tų pipirų ir aš persigandusi jam vandens siūlysiu atsigert. O viena mama man pasakė, kad skaitė pediatro A. Vingro pasisakymą, kad nuo naktinio maitinimo dar nei vienam vaikui dantukai nesugedo, būtų įdomu paskaityt tą straipsnį, bet dar nežinau, kur, reiks pasidomėt.
Ir aš esu skaičius, kad nuo MP genda dantukai, bet tuo pačiu esu skaičius, kad ir negenda, o kaip čia yra iš tiesų tai neaišku Na čia gal nuo daug ko prilauso, ne tik nuo naktinio valgymo. Mano dukrytei 2,2, vis dar geria MP, naktimis irgi....kol kas atrodo dantukai sveiki, valomės vakarais - truputį aš pavalau kruopščiau paskui pačiai leidžiu....oi kaip nelaukiu dantukų bėdelių
Aš irgi manau, kad kam jau lemta, tai, kad ir tris kartus per naktį dantis valytum - jie vistiek suges, o kam nelemta, tai nors ir su čiulpinuku gali miegoti Mano pirmąjam vaikui dantys ėmė gest 9 mėnesių, nors nei maitindavau naktim, nei arbatėlių saldžių gerdavo, nei antibijotikų buvo ragavęs - tikrai nebuvo jokių "tikrų" priežasčių. Antras vaikas užaugo be jokių bėdu dėl dantukų, o va su trečiąja istorija pasikartojo ir dar "dvigubu stiprumu"