Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Mano dukterėčia ir mano draugės dukra irgi sakydavo vietoj k raidę t - draugės dukra beveik lygiai 3 m. ėmė tarti normaliai, o sesers dukra irgi truputį vyresnė negu 3 m. būdama išmoko vietoj t sakyti k. Dabar joms po 5,5 m. - nešveplos, jų kalba aiškiausia. Taip kad nepergyvenkit, man atrodo... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gievka @ 2010 01 25, 01:24)
kalba dukrytė be problemų.....  4u.gif "žodynas" labai gausus, ir pritaiko ten kur reikia  (kartais gal kokį žodelį nepavyksta taisyklingai ištart...,bet labai stengiasi atkartot teisingai  4u.gif ) Gerą atmintį turi....  blush2.gif  prieš šventes ne tik savo trumpučius eilėraštukus išmoko, bet klausydamasi kaip brolis mokinasi eilėraščius išmoko dar 2 ilgokas brolio eiles....nors seses  nieks net nemokino.... 4u.gif  tai bvau nustebus kai po kelių dienų sūnui deklamuojant eilėrasčius  sesė liepė patylėt broliui  rolleyes.gif  ir pati išpyškino brolio eilėrasčius  wub.gif

Na fantastika, as irgi taip svaojau kad maniske kalbetu, nes mama sako kad as labai anksti ir aiskiai snekjau jau metuku, net aukletojos patvirtino. Bet maniske turbut i teti. vietoje T taria k, .Pvz, mamika, babika, lelika. O kitu zodziu zino nemazai, bet nelabai gaunasi viskas:
Balionas- baboja,
kiskis - titi
vaziuoti -adiuoti
ir t.t.
Atsakyti
mes taip pat papildome snekuciu gretas lotuliukas.gif siaip graziai taria ir beveik teisingai... bet niekaip negaliu ismokyti pasakyti brolis,jai BABA ir viskas, biggrin.gif FUFA-karsta arba sunku, prrrrrrr-masina,de-gerti...
Atsakyti
Maniškė jau neblogai kalba, sakinukais. Svetimi dar kai ko nesupranta, bet šiaip jau galima susikalbėti normaliai...
Atsakyti
Sveikos, papasakosiu ir as savo dvimecio vyruko paskutini kalbos perliuka: iseina teta namo (aukle), apsirenge, uzsidejo kepure, salika, o jis ir sako: Teta, tu ne boba... Teta klausiamai ziuri i ji, o jis: teta, tu ciucela biggrin.gif , mat kazkada ji taip ant saves pasake, kai buvo salika ant galvos uzsivyniojus, tai mazasis rado proga pritaikyti naujai isgirstam zodziui smile.gif . O siaip kalbam viska ka girdi, pritaiko situacijas naujiems isgirstiems zodziams... Jau smagu pasikalbet su vyruku smile.gif
Atsakyti
sveikutes,
uzsukau ir as pasigirti smile.gif vakar dukryte sudainavo pirma savo dainele thumbup.gif
"TIKU-TAKU TIKU-TAKU LAIKRODUKAS TYLIAI SAKO" labai nustebau ir apsidziaugiau,nes seniau sakydavo tik tiku-taku ir viskas,o vakar niekieno neprasoma atejo ir padainavo man.... wub.gif ir zodelius visus istare aiskiai...nu zodziu bigsmile.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Musu mazoji kalba panasiai i tikraja kalba, visi saskambiai tie, tik raides buna netos, ar zodziai bent jau panasus.As tai suprantu, kiti dar ne tongue.gif Dazniausiai sako taip ant daikto, koki garsa jis skleidzia.Taip pauksciukai tapo Cipcypiais, suniukai auau ir t.t.ir negalim to atsikratyti, nes nesako nei suo, nei paukstis ir viskas.Namie nesnekam taip, kai ji sugalvoja, tai lyg ir turetu kartoti, bet ne ir viskas.Uztat visus garsus pakartoja, visu reklamu garsus, ka aplink girdi tiksliai ir i tona.Dar normaliai manau, sneka daug, kad ir nelabai aiskiai.Pvz.du gaideliai- du gaidejei, uzdegti - utiagu, lektuvas - tule, medziai- medziai(graziai taria 4u.gif ),orai - ojai, zodziu, vietoj r visur dazniausiai j.Sakiniai dar trumpuciai ir paprasti - tsss cipcypi, aaa pupa(tildo pauksciukus kad miegotu), Amely dziudzi daje, valio(Amelyte sysiu padare, valio), noji/nenoji kaku(kai nori ar nenori pvz.kakulio), nė pote(nera puodo)ir t.t.Suprasti imanoma, kiekviena mama savo maziu supranta 4u.gif
Atsakyti
Mano dvimetes topinis pasakymas tu matei ..., viena ryta paeme ir pasake: tu matei batiuka apmoviau? biggrin.gif
Atsakyti
O man tai stai ka pasake sia savaite...Uzsidejo maisa ant peties kaip rankinuka ir sako per peti iseidama - fsio, ate lotuliukas.gif Nu ir prisijuokiau...Po to migde suniuka, pagulde i lova, uzklojo ir vel - fsio, aa-a pupa... ax.gif Va cia tai pasigavo zodeli... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2010 03 12, 20:42)
O man tai stai ka pasake sia savaite...Uzsidejo maisa ant peties kaip rankinuka ir sako per peti iseidama - fsio, ate  lotuliukas.gif  Nu ir prisijuokiau...Po to migde suniuka, pagulde i lova, uzklojo ir vel - fsio, aa-a pupa...  ax.gif Va cia tai pasigavo zodeli...  lotuliukas.gif

'sioooo' ir mūsiškis sako biggrin.gif pvz.pasibaigė koks multikas-sako sioooooo.dar vienas geras pasisakymas yra olia,tai tipo nustemba bigsmile.gif .pvz.pamatęs daug varnų sako "olia"!tipo suprask-oho kiek varnų biggrin.gif
Atsakyti
kalba savo teletabiu kalba. kalba tikrai nedaug. mokam eilerastuka DU GAIDELIAI, as sakau eilerastuka kartas nuo karto nutildama,tada ji pasako sekanti zodeliuka ir aisku viska parodo,kaip muse maiso ,kaip saulele verda thumbup.gif . mums du metukai uz menesio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingulka35: 09 gegužės 2011 - 13:51
Mano mazylis ir jau daug kalba,megsta atkartoti ka isgirdo, vis klausia kas cia,ir taip ismoksta nauju zodeliu smile.gif tiks senelis juokais pyksta kad ji anukelis saukia "seni" biggrin.gif
moka lopsine a a pupa, mazesnis ja daznai girdedavo,dabar matyt prisimine, skaiciuot patinka, klausia ar matei, daznai visur pradejo sakau naudoti smile.gif
Pvz. senelis klausia: kur tetis? Jis atsako: diba sakau (suprask,kiek cia visi galit to paties klausineti) biggrin.gif
per langa pamato masina kieme ir klausia: kas cia atvaziavo?
jei paprasom kad garsiau ka nors pasakytu,tai jis zodi pakartoja issisiepes "gasiau" smile.gif
Smagu girdeti jo kalbele ax.gif
Tai ir namuos privercia galvot ka sakom,kad jis nesumastytu atkartot smile.gif
Atsakyti