Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Na mano zuikis tia kalba daug ir tikraiau suprantamai ne tik man..sakinuką surezga iš 4-5 žodelių.mokam tris elėraštukus..na ir žinma juokų visokių būna

sako(tos moterys) biggrin.gif lygiai taipp sakom mes, sutytės-sultytės, damblys-dramblys, zirafa- hiafa..na o šiep visus žodelisu taria, kaip jau jam pavyksta taip, dauskaitom kartu, pasiima knguę ir jau kai jis prisimena, tai sako": senei senei, pamikšai...tipo senei senei pamiškėj biggrin.gif

kalbos netrūksta, dabar jau tik tokių visokių sakinukų juokingų surezga:mama, gausi, noi?dizas noji? biggrin.gif nei jis gauna nei ką, bet žino kad diržiukas negerai.

arba:, negamalia, mama, negamalia radijas smile.gif
Papildyta:
dar labai gražiai sako , pasiigau, mama...myliu mama, labali-labanakt ax.gif siokam , siokam- šokam smile.gif

et kai pagalvoju, nieko nėra gražesnio už vaiko ištartus žodelius wub.gif
Atsakyti
Na, mes kalbame gana gražiai ir aiškiai. Dainuojam daug dainelių. Tai auklėtoja juokiasi, kad lopšelyje prieš užmigdama, visai grupei sesės daileles padainuoja. Auklėtoja net nenuėjusi į vyresniųjų grupę, žino visą jų repertuarą. thumbup.gif Gal tik sakant žodį "bagažinė", jai išeina "gabažinė". O šiaip viskas thumbup.gif Net "Griežle, griežle, kuoduotoj, kame tave kamarėlė languotoj" plėšia iš visos dūšios mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano sūnelis labai anksti pradėjo kalbėti, 2-jų metukų jau kalbėjo sakiniais, pakartoja beveik visus žodžius, jei nesigauna - ieškome atitikmenų, pvz, raganosis - ragas ir nosis, taip ir išmoko. O geriausias mokytojas tai vyresni vaikučiai, su kuriais draugauja. Po tokių pasibuvimų išgirstu ne vieną naują žodį ar frazę. ax.gif
Atsakyti
[B] mirksiukas.gif MUMS JAU GREITAI TREJI TAI KALBAM GERAI SAKINIAIS RIŠLIAIS, FANTAZUOJAM RIŠLIAI.nA DVEJŲ SU PUSĘ PRADĖJOM LANKYT DARŽELĮ TAI KALBA DAR NEBUVO TOKIA TURTINGA, BET PRAĖJUS VOS PORAI SAVAIČIŲ NEGALĖJOM ATSISTEBĖTI KIEK DAUG KALBĖTI PRADĖJO.. UHŪHŪ 4u.gif bigsmile.gif smile.gif tURBŪT TO IR TRŪKO- BENDRAVIMO SU BENDRAAMŽIAIS, NA O PIRMIEJI ŽODŽIŲ DERINIAI TAI PYLĖSI JAU IR NUO PUSANTRŲ METUKŲ, BET SAVA KALBA. čIAUŠKĖTI ANKSTI PRADĖJOM biggrin.gif
Atsakyti
Man tai kieciausia, kai mazge (1 metai 10 men) "dainuoja" Queensu daina "We will rock you". Gaunasi taip "We We jok ju" ir trept koja biggrin.gif . Smaginasi nerealiai.

"Grazesni" jos zodyno zodziai yra apkaka (apgamas) ir apisimas (apelsinas) biggrin.gif
Atsakyti
Prabalsavau: kalba skinukais, bet dar yra neaiškių žodelių
Atsakyti
Mes kalbame labai daug ir neblogai, bet "r" raides nesakome blush2.gif .
Geriausiai perlai: "Pindzindzendzis"- pinigėlis, "Mandongalas"- Mc Donaldas, "Bungungis"- brangusis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
mano dukryte jau bando kartoti daug zodziu, pasako ir sakini, tiesa tai skamba labai juokingai biggrin.gif , bet daug padejo ir darzelis, kai tik pradejom lankyti, is karto pasipilde jos vaikiskas zodynas mirksiukas.gif
Atsakyti

Maze ir jau sneka sakinukais ir taip aiskiai,bet turi problemu su m raidele doh.gif Vyras atsiunte dideli kiski Kvanka su morka rankose,tai maze sako,Mama,noriu pusti porka 4u.gif Kai supratau ka pasake,tai juokingai atrode,mama,noriu musti morka... 4u.gif Nors MAMUTE kuo puikiausiai istaria bigsmile.gif
Atsakyti
mes tai šnekame dar labai mažai - bet užtad stengiamės kuo daugiau žodelių mokytis ištarti 4u.gif
Atsakyti
o aš tai labai pergyvenu, kad mano mažoji kalba tik skiemenim, bet gydytoja ramina, nes dar tik 2 m. 4 mėn., o atrodo tokia gudri, ir dėlionę iš 30 dalių sudeda, dar pyksta, jei kas žaidžia ir ne ten padeda reikiamą detalę, ir be sauskelnių gyvenam ir susitariam, kad ir dėl vaistukių gėrimo, o nekalba. verysad.gif
Atsakyti
mums greit du metukai bet kalba dar mazai ir bet suprast tai ojojoj viska supranta bet uztai sokejas koks DIDELIS thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif visiems maziukams savas laikas kalbet iki triju metuku dar reik paaugt 4u.gif 4u.gif g.gif
Atsakyti