Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Mano berniukui dabar yra 1,7m tad galiu pasakyti kalbame nedaug bet po truputi ir pas mus i kiema ateis svente lotuliukas.gif ,mes sakoma,mama,teti,mano,au au,miau,ate,cia,,ir dar yra gal keliatas bet uzkrito,bet as manau kad pradesime sneketi ir mes tik veliau mirksiukas.gif (nu cia as save raminu)
Atsakyti
Kamilei 2,4metai, tai jau pusmeti kalba visai laisvai smile.gif , t.y. viska, tobuleja zaibiskai. Viskas, kas nuo mamos siuo klausimu priklauso, buvo daroma nuo pat gimimo, knygutes- nuo 6 men ax.gif . Oi, ji tikra knygu fanatike, pati teveliams pasakas "skaito" savais zodziais. Mokam eilerastuku, ruosiames "seneliui Kaledui" (taip vadina). biggrin.gif

PERLELIAI:
Kai tevelis uzaugs, leisiu pasokineti kartu ant lovos.
Mama, as menesines pakakojau. blush2.gif
Maziems vaikuciams negalima lipti i rusi - ten purvina.
Mes neisim i ta kiema (kaimynu), ten sudai (ji tai supranta kaip purvina, bandom taisyt). blush2.gif
Kaskart, kai tetis grizta is lauko, klausia: "Tu nepurvinas?" (mes grize is lauko visad plaunam "purvinas" rankas)
Imeciau i duobe kibiriuka, bleee... blush2.gif
Mano plaukuciai tamsus, o tavo juodi.
(kai glosto mamai plaukus):Duok, as padarysiu tave garbanota! (visi mes tamsus ir garbaniai) biggrin.gif
As dabar nesidazysiu, kai busiu didele - tada. wub.gif

daug ji visko prikalba, atkartoja..
Atsakyti
QUOTE(krisjon @ 2007 11 21, 00:55)
Kamilei 2,4metai, tai jau pusmeti kalba visai laisvai smile.gif , t.y. viska, tobuleja zaibiskai. Viskas, kas nuo mamos siuo klausimu priklauso, buvo daroma nuo pat gimimo, knygutes- nuo 6 men ax.gif . Oi, ji tikra knygu fanatike, pati teveliams pasakas "skaito" savais zodziais. Mokam eilerastuku, ruosiames "seneliui Kaledui" (taip vadina). biggrin.gif

PERLELIAI:
Kai tevelis uzaugs, leisiu pasokineti kartu ant lovos.
Mama, as menesines pakakojau. blush2.gif
Maziems vaikuciams negalima lipti i rusi - ten purvina.
Mes neisim i ta kiema (kaimynu), ten sudai (ji tai supranta kaip purvina, bandom taisyt). blush2.gif
Kaskart, kai tetis grizta is lauko, klausia: "Tu nepurvinas?" (mes grize is lauko visad plaunam "purvinas" rankas)
Imeciau i duobe kibiriuka, bleee... blush2.gif
Mano plaukuciai tamsus, o tavo juodi. 
(kai glosto mamai plaukus):Duok, as padarysiu tave garbanota! (visi mes tamsus ir garbaniai) biggrin.gif
As dabar nesidazysiu, kai busiu didele - tada. wub.gif

daug ji visko prikalba, atkartoja..

Ale kokia šaunuolė pupa jūsų thumbup.gif Mūsų mažės amžius panašus, bet ji kol kas nekalba tiek daug schmoll.gif Niu tikiuosi kaip nors pradės jau, nes ir brolis vyresnis yra ir mes kalbam su ja ir pasakas skaitom ir darželį lanko...
Atsakyti
Musiskiui dabar 2 metai ir 5 men. iki siol idomiausias pazertas "perliukas" buvo - "o kokios spalvos vejas? ". dabar uzejes periodas visaip iskraipyti brolio varda, mamos varda bei visokius pavadinimus. Teta Maryte pradejo vadinti "Maritka". mama - "mamatka" ir pan. is musu nieko panasaus nera girdejes. nesureiksminame tokiu prasivardziavimu ir tikimes, jog praeis smile.gif
Atsakyti
Atsikelia ryte, puola prie lango, o ten- sniegas istirpes...

"Kur mano sniegas?!..." (su tookiu nusivylimu ir liudesiu.. verysad.gif )
Papildyta:
QUOTE(junga @ 2007 11 27, 03:09)
Musiskiui dabar 2 metai ir 5 men. iki siol idomiausias pazertas "perliukas" buvo - "o kokios spalvos vejas? ". dabar uzejes periodas visaip iskraipyti brolio varda, mamos varda bei visokius pavadinimus. Teta Maryte pradejo vadinti "Maritka". mama - "mamatka" ir pan. is musu nieko panasaus nera girdejes. nesureiksminame tokiu prasivardziavimu ir tikimes, jog praeis smile.gif

"kokios spalvos vejas? " thumbup.gif
Papildyta:
Beje, sniego seni pavadino "Snagiu", kadangi jis istirpo, laukia nesulaukia gausesnio sniego, kad nauja Snagi lipdytume smile.gif
Papildyta:
Ziurejom su dukrele giminaiciu nuotraukas is Maskvos. Kita diena pamate draugu nuotraukas su Niujorko panorama.
Sako: "Cia Maskva?"
As: "Ne, cia Niujorkas."
Dar kita diena ziuri Niujorko nuotraukas, sako: "Cia Niujorkas. AS nenoriu Niujorko! Mama, as nenoriu Niujorko!"
Atsakyti
Labukas,

Mano Kasparas sako AMĖMĖ, o tai reiškia BMW smile.gif
Dar sako AUTOTO - autobusas. Juokingas labai yra GAKM - tai yra ačiū ir dar GEKN GEKN - čia skaičiukas.

Dabar jam 2 m. ir 3 mėn. 4u.gif
Atsakyti
sveiki,
Mums igi greit du metai, o kalbame puikiai.Net gatvėje praeiviai ją kalbina , o manęs klausia kiek pupai metų, kad taip gražiai šneka.pvz.senis saltis atnes dovanų.Ugilė( R neištaria) gela. kokia mes mokam dainelę?
Kadangi būnu su ja namuose, tai mes jau ir du gaidelius mokam, pati padainuoja pradžią ir pabaigą.....Smagumėlis.... 4u.gif
Atsakyti
Mažiukei 2 metukai ir 6 mėn. Man atrodo, kad ji tikrai labai daug kalba. Iš tokių juokingų žodelių, tai sako: eisim valgyti, o paskui žiūrėsim Tesį su asiliuku (Tesis tai Šrekas). biggrin.gif
Manau, kad kalbą labai lavina knygutės. Mes jas vartome jau nuo 6 mėn. O štai kada iki 6-ių išmoko suskaičiuoti net nepastebėjau. Vieną dieną man obuolius dėlioja ir skaičiuoja. O dabar sako : "mamyte, pamokyk daugiau skaičiuoti". lotuliukas.gif
Dainuojam daineles, ruošiamės Kalėdų Senelio atėjimui. Ji sako: jau žiema, sniego nėra unsure.gif ", "laukiu senio, aš padainuosiu ir gausiu daug dovanų". bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 04 gruodžio 2007 - 16:56
mano sunus kalba aiskiai ir daug tik kartais kai nori greitai papasakoti dienos ispudzius tai prasideda neaiski kalba rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituskas @ 2007 09 28, 16:11)
Man tai kieciausia, kai mazge (1 metai 10 men) "dainuoja" Queensu daina "We will rock you". Gaunasi taip "We We jok ju"  ir trept koja biggrin.gif . Smaginasi nerealiai.

"Grazesni" jos zodyno zodziai yra apkaka (apgamas) ir apisimas (apelsinas) biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif clap.gif clap.gif
Papildyta:
QUOTE(stebukliuke @ 2007 11 18, 18:35)
na, maniškė dabar įsikando vieną žodį... vietoj piešim sako "pisim" doh.gif  doh.gif  doh.gif

thumbup.gif thumbup.gif
Maniske anksciau sakydavo "noliu paisinuko" - cia ir rasymo priemones piestukai, ir sasiuvinukas. O man liepdavo: "pais, pais!" (piesk)
ati pries kelis men buvo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*Lina* @ 2007 11 18, 20:51)
uteliukas lotuliukas.gif - buteliukas

lotuliukas.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Nanata @ 2007 11 20, 13:06)
Na mes tai labai šnekučiai. Tiesa, dar labai neaiškiai, bet mums tik 1,5 m.
Dabar žiūrėdamas i savo nuotrauką sako "čia tu",o kai nebemato sako "nė tu" (suprask "nėra manęs). Tai norėjau mamyčių paklausti, kaip tą painiavą vaikui padėti suvokti, kad tu - tai aš ir kad aš - tai tu.... pačiai painu...  smile.gif

lotuliukas.gif ir mums buvo taip - ateis laikas!...
Papildyta:
QUOTE(lliolia @ 2007 11 20, 16:17)
gerai pazysta visas raides, bet istart dar nevisas gali

??????????????raides ??????????? g.gif g.gif
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(krisjon @ 2007 12 16, 23:58)
thumbup.gif  thumbup.gif  clap.gif  clap.gif
Papildyta:
thumbup.gif  thumbup.gif
Maniske anksciau sakydavo "noliu paisinuko" - cia ir rasymo priemones piestukai, ir sasiuvinukas. O man liepdavo: "pais, pais!" (piesk)
ati pries kelis men buvo biggrin.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif  thumbup.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif ir mums buvo taip - ateis laikas!...
Papildyta:
??????????????raides???????????  g.gif  g.gif
thumbup.gif

lotuliukas.gif O kodėl ne? Ir maniškis 1m 9mėn. pažįsta visas raides (išskyrus lietuviškas su visokiais ženklais: ę,ė,į... ) Ir ištaria plius minus, tik "r" dažnai tampa "l" arba "j".
Suprantu, kad atrodo įtartinai ir neįtikėtinai lotuliukas.gif Nesu aš mama drakonas, kad prisispaudus tą vaiką tokio amžiaus mokyčiau raidžių. Turim tokį kilimuką-puzlį iš daug raidelių ir skaičių, ten visa lotyniška abėcėlė. Jis nuo kokių 1m. ir 4 mėn. rodydavo į pavienes raides ir klausinėjo - iš pradžių "ė?", paskui "kas?" na, suprask, kas čia per ženklas. Tempdavo mane prie to savo kilimuko pats ir ištisai klausinėjo. 1m. ir 6 mėn. mokėjo kokių 10 raidžių, dabar varo visas be klaidų. Aišku, jei mato raides knygutėje, būna kad susimaišo, ypač kai raidės stilizuotos. Ir tik didžiąsias pažįsta, žinoma, iki mažųjų dar nepriaugom lotuliukas.gif
A, dar kompo klaviatūra mums labai tinka "pratyboms" biggrin.gif

O šneka tai nemažai. Normaliais sakiniais iš 3-4 žodžių, tik kartais ne visi gali suprasti visus jo žodelius. Tada BAISIAI pyksta. Trumpų žodžių neiškraipo, o su ilgais visaip būna: bekanianis (besmegenis), anasianas (ananasas), autiabas (autobusas)... ech, kartais taip juokinga, bet negaliu juoktis, žinau, kad įsižeis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 17 gruodžio 2007 - 00:41
Maniskiui beveik 3 jau, tai pradedam primirsti kinieciu kalba, o 2 metu kalbejo viska, bet suprasdavau as viena tik lotuliukas.gif
čikuka- mociute
abakukas- autobusas
liumlia- laukas
viva- reikia
vavu- labas
vavavu- labanaktis
diundia- skauda ir t.t lotuliukas.gif
Jau savaite kaip atlanke darzeli ir netgi kai kuriuos zodzius pamirso kinietiskai ir pradejo normaliai kalbeti thumbup.gif
Atsakyti