Gal dar kokiu komentaru sulauks sis vardelis?
Panašu kaip Rokas
,nu jo aplinkinių nuomonės sulauksi visokios.Man asmeniškai tai patinka

Pagal lietuvių k. taisykles (jei tik gerai jas prisimenu), šauksmininko linksnis turėtų būti "Rūkai!". Nei šis, nei tas. O ir su mažybiniu (juk bent retsykiais norėsis į vaiką kreiptis ir mažybiniu vardu) variantu - ne kas..
IMHO, vns. vardininkas (kaip vardas) skamba neblogai, bet juk yra ir dar visi kiti linksniai, kurie skamba gražiai tik kalbant apie gamtos reiškinį.
Bet kuriuo atveju, tikrai geriau už Lui Albertą..
IMHO, vns. vardininkas (kaip vardas) skamba neblogai, bet juk yra ir dar visi kiti linksniai, kurie skamba gražiai tik kalbant apie gamtos reiškinį.
Bet kuriuo atveju, tikrai geriau už Lui Albertą..

o man rukas labai graziai skamba,ir kaip tik toks mielas vardas man atrodo

Savotiskas vardelis
nors savo vaikui tokio neduociau, bet isgirdusi is pa-salies tikrai nieko blogo nepagalvociau
.
Man baisesni vardai - Judrutis, Jaunutis..

Man baisesni vardai - Judrutis, Jaunutis..
QUOTE(juodaplauke_ilgakase @ 2007 06 16, 11:51)
kaip jau minėjo, kreiptis reikėtų Rūkai (sve žudai automatiškai man lendą į galvą)
QUOTE(Filia @ 2007 06 22, 07:17)
Bėga toks mažutis pampersinis baltapūkis, raudonskruostis ir staiga "Rūkai!" jį pakviečia.
QUOTE(Harienė @ 2007 09 25, 11:10)
Pagal lietuvių k. taisykles (jei tik gerai jas prisimenu), šauksmininko linksnis turėtų būti "Rūkai!". Nei šis, nei tas. O ir su mažybiniu (juk bent retsykiais norėsis į vaiką kreiptis ir mažybiniu vardu) variantu - ne kas..
O man atrodo, kad ne ''Rūkai'', o ''Rūke'' būtų šauksmininkas. Bet kirčiuojasi ne Rūke (kame), o Rūke. Vat ir pasibagia visos asociacijos su rūkymu. Ir net jei šauki Rūkai, tai kirčiavimas vis tiek skiriasi nuo veiksmažodžio rūkai.
O mažybinis irgi gražu- Rūkuti, Rūkeli

Gal ir nieko
Bet asociacija nekokia...

Labai labai gražu, ir savo vaikui tokio vardo norėčiau

o as kai paskaiciau, tai taip ir isivaizduoju vyra juodais usais ir dar rukanti, na toki aprukusi visa
gazus labai

QUOTE(Šelmė @ 2007 06 15, 10:34)
Noreciau pasiteirauti, kokios nuomones butu apie varda Rūkas. Man jis šiuo metu yra pats gražiausias, bet aplinkiniams tai
Taigi tiesiog idomi jusu nuomone.
P.S. tik nereikia piktu ispuoliu

P.S. tik nereikia piktu ispuoliu

dar Prieblanda sugalvokit...
Rūkas, Dūmas - kaip viena rasė, kažkas panašaus į apsiblausiusį, o man į .... apsirūkiusį gatvės muzikantą ir šiaip tokį "priplaukusį". Gal ir skamba gražiai, svajingai, bet net į galvą neateitų savo vaiko vadinti tokiu vardu. Dar per orų prognozes: šiandien palis, vietomis didžiulis rūkas. Mano vardas irgi su gamta susietas, skambesys gražus, bet kai užsieniečiams (o jų vis daugėja ir bendrauti su jais reikia vis daugiau) reikia paaiškinti reikšmę, tai galvoji kodėl aš ne kokia Ona. Nebus patogu su tokiu vardu gyventi tikrai
ir tas mūsų "išradingumas" renkant vardus, nemanau, kad džiugins jų "nešiotojus"