QUOTE(Loram @ 2008 11 18, 20:26)
drįstu pasirodyt nepopuliari

geriau jau toks "blogis", jei pastovus nerimas, baimė ir prasta gyvenimo kokybė. Žymiai blogiau yra, kai tuos vaistus pasiskiria patys žmonės ar nekompetetingi daktarai... Paprastas gydytojas geriausiu atveju žino 3-5 tos grupės vaistus ir skiria pagal gražias akis

Kol geri vaistus - viskas OK, tiek pacientui, tiek gydytojui, bet kai reikia nutraukti - čia ir prasideda

Todėl, mielosios, jei matote, kad raminančius ir įtampa mažinančius vaistukus reiks vartoti >2mėn. - užsukit ir pas psichiatrą... Jie ne tik "durnius" gydo...
kaži kodėl visi veržiasi pas kardiologus, gastroenterologus ir alergologus, bet pas psichiatrus bijo?
Nu kaip - ko bijo

aišku, ko

Teko šnekėtis šiaip. Palaimino mano "savigydą", sakė, viską gerai darau

Ai, sakė, mažai vartoji, paskui pakeisi į kitus. Lengvabūdiškas požiūris. Manęs tas netenkina.

Esmė, kad aš jų "negeriu" kaip vaistų, t.y. pastoviai, sistemiškai. tik retkarčiais tam, pavadinkim, "priepuoliui". Aritminei tachikardijai, kuri nepraeina pati. Bet manau, kad ir tai vertintina kaip nedidelė priklausomybė, kuriai noriu rasti natūralią alternatyvą. Dalinai jau radau, - vėlgi būsiu nepopuliari, tik iš kitos pusės

- homeopatija, kvėpavimo pratimai, poilsis, dar šis tas, bet... na, dar ne visai radau, kad šimtu procentų. Gal mano atveju to šimto ir nebus, visada kažkur turėsiu nešiotis vaistus... kuriuos realiai gersiu laaabai retai. tikriausiai taip bus. Tad ir noriu pasiekti tą: labai retai - beveik niekada.
Gal ir naivu, bet visam mano kontekste yra labai neblogai
(gyd. Šerpytis sakė, esu supermoteris
ale tokia tada visai nesijutau
tai sakiau, nuo tų žodžių bent pasijusiu ...
)
Apskritai iš to, ką rašo merginos - baimės, nerimas... gal ir tikrai verta.
Mane tai jau pagydė nuo daugelio baimių - norėjau rašyti: reanimacija. Ne visai taip. Bet tarkim. Gal tie įvykiai. Aš absoliučiai blaiviai suvokiu, kokiai būklei esant galiu numirti, kaip elgtis, kad nepasiekčiau tos būklės, kaip būna, kai ta širdis sustoja, kada pavojinga ir reikia greitosios, kada nelabai... ir... nu nebijau aš. Žiūriu į tai kaip mokslininkė. Nesijaudinu dėl to. Žinau, kad oi dar ilgai ji nesustos

Ir greitosios dar neprireikė. Kažkaip kitaip viską tą vertini, iš kitos perspektyvos.