Įkraunama...
Įkraunama...

Kai streikuoja širdelė

QUOTE(Rasucci @ 2009 04 19, 16:33)
Tai va man baige kardiologe tyrimus visus. EFT nieko blogo neparode, bet Holterio rezultatai parode daznus sirdies ritmo sutrikimus, ir gydytoja man liepe pagerti magnio, kalio bei dave receptuka vaistams Procoloran, kai padideja pulsas pagerti.
Nuejau i vaistine jus nera, sako kazkaip ju galiojimas baiginejasi ant dienu. Galutine diagnoze buvo prolapsas ir trachikardija, ir ir dar  skydliaukes echo pasidaryt teks, bet hormonai skydliaukes tvarkoje (darem tyrima).

Bet visa ko ji kardiologe pasake kad jie kompensuojami, ir tureciau issimti knygele, bte seimos gydytoja pareiske kad man nepriklauso  schmoll.gif  na ir nezinau kas teisus, be visa ko kardiologe man parase kitu vaistuku pavadinima and atsakymo gydytojai, jei man pirmnieji netiktu, ir atseit jie brangsesni, bet tas pats procoloran apie 200 kainuoja. Tai nieko nesuprantu ar as tu vaistu is vis gausiu kadanors?
Ir kaip zinot kada tau priklauso kazkokie kompensuojami vaistai?  g.gif

na net susinepatoginau...

kokį EFT darė? per nosį ar per kirkšnį?
Procoralaną reikia gerti pastoviai, o ne tik tada kai padažnėja pulsas, kitaip jis arba neveik, arba bus nepakankamai efektyvus.
Dėl kompensacijos tiksliai dabar atsakyti negaliu.. bent pernai tai jis tikrai nebuvo kompensuojamas niekam, gal šiais metais jau ir pasikeitė tvarka.
šiaip yra kompensuojamų vaistų žinynai, kurie išleidžiami kiekvienais metais nauji, juose surašyta kokie vaistai ir prie kokių ligų (pagal ligos šifrą) ir kiek procentų kompensuojami. Beje, tie žinynai yra daugelyje knygynų - galima nuėjus pasiskaitinėt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 04 19, 16:49)
na net susinepatoginau...

kokį EFT darė? per nosį ar per kirkšnį?
Procoralaną reikia gerti pastoviai, o ne tik tada kai padažnėja pulsas, kitaip jis arba neveik, arba bus nepakankamai efektyvus.
Dėl kompensacijos tiksliai dabar atsakyti negaliu.. bent pernai tai jis tikrai nebuvo kompensuojamas niekam, gal šiais metais jau ir pasikeitė tvarka.
šiaip yra kompensuojamų vaistų žinynai, kurie išleidžiami kiekvienais metais nauji, juose surašyta kokie vaistai ir prie kokių ligų (pagal ligos šifrą) ir kiek procentų kompensuojami.  Beje, tie žinynai yra daugelyje knygynų - galima nuėjus pasiskaitinėt wink.gif

EFT per nosi dare. A aisku, tai jei as sugersiu kursa vaistuku, man poveikis bus ilgalaikis? ar tik tuo metu pulsas susireguliuos?
Beje gadl yra kokiu panasiu vaistuku siai problemai, nes situ gauti nera paprasta
Atsakyti
QUOTE(Rasucci @ 2009 04 19, 16:54)
EFT per nosi dare. A aisku, tai jei as sugersiu kursa vaistuku, man poveikis bus ilgalaikis? ar tik tuo metu pulsas susireguliuos?
Beje  gadl yra kokiu panasiu vaistuku siai problemai, nes situ gauti nera paprasta

nustojus gert dar kažkiek vaistas veiks, kol bus įsisotinęs kraujas... bet nelabai ilgai.
Procorolanas pasižymi tuo, kad visiškai neveikia kraujospūdžio, kiti visi vaistai, kurie veikia pulsą, veikia ir spaudimą.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 04 19, 17:25)
nustojus gert dar kažkiek vaistas veiks, kol bus įsisotinęs kraujas... bet nelabai ilgai.
Procorolanas pasižymi tuo, kad visiškai neveikia kraujospūdžio, kiti visi vaistai, kurie veikia pulsą, veikia ir spaudimą.

Labai aciu Loram uz informacija smile.gif
Atsakyti
As irgi noreciau pasitarti ax.gif
Kazkaip nuo penktadienio pradejo sirdi skaudeti, lyg maudzia, tai duria, kad kviepuoti sunku - na kazkaip jauciu kad kazkas nelabai gerai.
Noreciau issitirti nueiti, gal galit rekomenduoti kur?
I poliklinika nelabai noriu eiti - nes tas atsakymas: ai jus jauna, ko cia atejot tokioj jaunystej - nepatinka man... lyg isankstinis nusistatymas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponchik @ 2009 04 20, 11:42)
As irgi noreciau pasitarti  ax.gif
Kazkaip nuo penktadienio pradejo sirdi skaudeti, lyg maudzia, tai duria, kad kviepuoti sunku - na kazkaip jauciu kad kazkas nelabai gerai.
Noreciau issitirti nueiti, gal galit rekomenduoti kur?
I poliklinika nelabai noriu eiti - nes tas atsakymas: ai jus jauna, ko cia atejot tokioj jaunystej - nepatinka man... lyg isankstinis nusistatymas  unsure.gif

turiu nuvilti - niekur Jums nieko gero nepasakys schmoll.gif skundai visiskai nesusije ssu sirdimi tongue.gif
jei turit daug pinigu ir neturit kur det - bet kuri privacios medicins klinika mielai Jus priims - is karto aisku, kad nieko blogo - tai tikra laime - leidi kliento pinigus i kaire ir i desine ir nebijai, kad ka praziuresi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 04 20, 11:49)
turiu nuvilti - niekur Jums nieko gero nepasakys  schmoll.gif skundai visiskai nesusije ssu sirdimi  tongue.gif
jei turit daug pinigu ir neturit kur det - bet kuri privacios medicins klinika mielai Jus priims - is karto aisku, kad nieko blogo - tai tikra laime - leidi kliento pinigus i kaire ir i desine ir nebijai, kad ka praziuresi  lotuliukas.gif

hm, rimtai g.gif o tai su kuo tokie skundai susije?
nes man kazkaip neramu.
tai ka tiesiog valerionu pagerti ir nustoti galvoti apie tai - nu aisku gali buti cia ir is psichologines puses kazkas, tas nerimas...
Atsakyti
va kokia situacija,labai gavau stipru stuburo radikulita,na turiu isvarza ir net pagulde i ligonine .Tuo skausmo periodu pulsa visada virs 100 ir nemaziau.Daktarai sako ,kad cia nuo skausmo gali buti,bet va jau skausmas mazesnis o pulsas 100.Parase tachikardija,vaistu jokiu ,na gerai.Bet va kitas dalykas ,keleta kartu taip ziauriai suspaude krutine ,na tarsi kokie spazmai,kad net ka pasakyt sunku,kvepuot ,perejo baisulinis skausmas i nugara ,zodziu kelias minutes suimta ir nugara ir krutine ,o tada atleidzia .Lieka toksai lengvas skausmelis ,kuris toks sakyciau ikyrus ,nes ilgai jauciasi ir vercia apie tai galvot.

Loram ,kaip manot ? Ka patartumet.?
Atsakyti
QUOTE(xxx37 @ 2009 04 24, 22:16)
va kokia situacija,labai gavau stipru stuburo radikulita,na turiu isvarza ir net pagulde i ligonine .Tuo skausmo periodu pulsa visada virs 100 ir nemaziau.Daktarai sako ,kad cia nuo skausmo gali buti,bet va jau skausmas mazesnis o pulsas 100.Parase tachikardija,vaistu jokiu ,na gerai.Bet va kitas dalykas ,keleta kartu taip ziauriai suspaude krutine ,na tarsi kokie spazmai,kad net ka pasakyt sunku,kvepuot  ,perejo baisulinis skausmas  i nugara ,zodziu kelias minutes suimta ir nugara ir krutine ,o tada atleidzia .Lieka toksai lengvas skausmelis ,kuris toks sakyciau ikyrus ,nes ilgai jauciasi ir vercia apie tai galvot.

Loram ,kaip manot ? Ka patartumet.?

tachikardija tikrai gali buti del skausmo - sumazejo, bet nepranyko. kai isnyks skausmas, palaipsniui mazes ir tachikardija - jei labai nevargina, nera dusulio - gerti vaistu del tachikardijos nereikia.
del skausmo, tikiu, kad paskyre gydytojai tinkama gydyma biggrin.gif skausmas kuri pasakojat - del radikulito.
Atsakyti
Sveikutes, skaitinejau sia tem ir anksciau, bet dabar ziuriu pasirode Loram ir as taip pat noreciau konsultacijos blush2.gif
Probelmos su sirdele prasidejo mazdaug pries metus. Labai stipriai dauzydavosi, net bijodavau uzmigti, nakti prabusdavau ir vel tas pats. Tada gyvenau ne Lietuvoje. Nuejau pas gydytoja, padare kraujo tyrimus, kurie nieko blogo neparode, israse kazkokiu vaistu sirdies ritmui reguliuoti (nepamenu dabar kokiu blush2.gif ), lyg ir padejo kazkiek... Kai gryzau i Lietuva, nuvykau pas seimos gydytoja. Ji pamatavo spaudima, kursi lyg ir normalus, padare elektrokardiograma, kuri irgi gera ir pasake, akd nusiraminciau, nes cia nieko blogo. Bet as visa laika jauciau, akd turiu sirdi, kartais dayzydavosi stipriau, kartais maziau. Kartais jausdavau skausma nemaza sirdies plote. Tad nuvykau pas teta i ligonine, ji nuvede pas kardiologe, paziurejo sirdele su echoskopu ir atrado kazka (nzn, kaip mediciniskai vadinasi), bet kaip aiskino gydytoja, kad sirdies voztuvas berods pilnai neuzisdaro ir sieneles varinedamos krauja prasilenkia ( atsiprasau uz toki buitini aiskinima blush2.gif bet neturiu dabar salia saves to israso medicininio), sulasino magnio ir kalio man, israse pagerti Mildronate ir pasake nesiotis su savimi ta israsa medicinini unsure.gif Klausiau ar galiu toliau normaliai gyventi ir nesijaudinti del savo ateities, bet kazkaip tiesaus atsakymo negavau unsure.gif Dabar vel sirdele skaudena, kartais labiau, kartais maziau, lipant laiptais padustu... Bet kas keista, kad jei sportuoju, tai viskas su sirdele lyg ir gerai,o va ramybes busenoj nelabai unsure.gif Kelios dienos skauda galva, spaudzia stipriai. Galvoju gal tai su spaudimu susije... Atsimenu uzsienyje kai buvau pas gydytoja, tai pajuokavo, kad visa kalte reikia versti mano teciui, nes jis hipertonikas jau daug metu... O ir as pati noreciau svorio numesti, kad palengvinti darba sirdelei, nes noriu buti sveika, noriu vaikuciu pagimdyti, noriu gyventi bigsmile.gif

Loram, kokia jusu nuomone apie visa aprasyta bukle? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Kadra @ 2009 04 28, 15:04)

primenu - visais klausimais geriausiai pasitarti su savo gydytoju arba vaistininku smile.gif siaip tai as galiu pasakyt bendras tendencijas, bet kiekvienas atvejis individualus!
pagal echoskopija - panasu i mitralinio voztuvo prolapsa (yra tema MV nesandarumas, ten daug apsneketa apie prolapsa). o visi tie jutimai, kurie ypac sustipreja ramybeje budingi somatoforminei autonominei disfunkcijai (aptariama vegetodistonijos temoj).
Galiu patart ramiai gyvent ir nekreipt demesio i tuos jutimus - jie nepavojingi, nekenkia, bet zinau - praktiskai tai neimanoma smile.gif tokia jau ta vegetodistonikiu dalia wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loram: 28 balandžio 2009 - 15:37
QUOTE(Loram @ 2009 04 28, 16:36)
primenu - visais klausimais geriausiai pasitarti su savo gydytoju arba vaistininku smile.gif siaip tai as galiu pasakyt bendras tendencijas, bet kiekvienas atvejis individualus!
pagal echoskopija - panasu i mitralinio voztuvo prolapsa (yra tema MV nesandarumas, ten daug apsneketa apie prolapsa). o visi tie jutimai, kurie ypac sustipreja ramybeje budingi somatoforminei autonominei disfunkcijai (aptariama vegetodistonijos temoj). 
Galiu patart ramiai gyvent ir nekreipt demesio i tuos jutimus - jie nepavojingi, nekenkia, bet zinau - praktiskai tai neimanoma smile.gif tokia jau ta vegetodistonikiu dalia wink.gif

aciu labai, pasiieskosiu ir tu kitu temu 4u.gif Aciu, nuraminai biski bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti