Įkraunama...
Įkraunama...

Kai streikuoja širdelė

QUOTE(zyzliukė @ 2007 01 31, 15:05)
At kam nors iš jūsų nėra taip buvę, kad kartais atrodo nei iš šio nei iš to (pvz. pakėlus ranką ar pasilenkus) užeitų labai stiprus širdies plakimas, gniaužtų gerklę ir atsirastų baimė. Kartais jaučiu ir šiaip kažkokius širdies perplakimus. Kardiograma daryta - nustatyta tachikardija, bet kai man retkarčiais apima tokie stiprūs širdies plakimai, kad atrodo širdis iššoks, tai atsiranda baimė, kad nenumirčiau. Gal čia nuo įtampos, streso ar nervų? Gal kas žinote?

Sveika,

Manau, kad tau panikos atakos (PA). Visi trys pozymiai tinka - dauzosi sirdis, baime numirti arba isproteti, kiekvienam savaip, uzgniauzia gerkle, kai kam truksta oro. Google yra daug sia tema.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 05 29, 22:42)
na, toj ekg pulsas - apie 96, daugoka... jei nuolat taip - negerai. skydliauke tirta?
tyriant ant dviracio - svarbiausia pasiekti t.t. pulsa - tuomet vertinama ar atsiranda iseminiai ar kt pokyciai ekg, taip kad tyrimas vertinamas kaip atliktas, jei pulsas buna  =(210-amzius)x0,85
is tikruju - jei jus pati jauciat,  kad pulssas padazneja tik tada kai jaudinates - tai gal nieko ir nereikia daryt, jei tai Jus nervina - raminnacciu vaistuku pagert ar su psichoterapeutu/psichiatru pasikonsultuot, aisku galima sirdies plakimo dazni vaistais retint, bet poveikis bus tol kol gersit. pati galvokit ar verta

P.S. visi skaiciukai normalus

ACIU, Loram dar syki!!! 4u.gif

Tikrai nuolat toks mano pulsas nera, turiu namuose matuokli, kartais uzrasuose pasizymiu, tiek spaudima, tiek pulsa, tikrai jis normalus ( na buna kartais 84 ar 92 ).
Gydytoja paskytre Betaloc, geriu po 1 tabl.( rodos, 25mg) ryte. Is pradziu labai aiskiai jauciau, kaip sirdele nurimsta ir net isgerus kavos, pulsas nepadazneja ! smile.gif
( geriu 1 puodeli per diena, nestiprios ir tikn su pienu )
Taciau po gero menesiuko lyg ir vel kartais pasimatavus, pulsas budavo tarp 80 - 90.
Gal reikia padidinti doze ?

p.s. skydliaukeje turiu viena didesni mazgeli ( nekinta, darau echo kas pusmeti ) bei mazuciu, taciau hormoniniai kraujo tyrimai - be jokiu pakitimu g.gif

Man toks jausmas, kad jei visa velorgometrijos ar kardiogramos irengini atgabentu i namus, visi rezultatai butu normalus ax.gif
Atsakyti
Ir aš norečiau pasiteirauti apie betaloc poveiki .Mb pradejo nuo 100 mg.Sustreikavus skydliaikei pakilom iki 200mg.Vistiek kartais buna iki 110 pulsas,nuolat sutrikes ritmas...Tai gal dabar susigadinsim ka nors.kaip sugadino skydliauke ilgas amiodarono naudojimas? Musu puokšte:I20 I50 I11,9 I48 I49 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiskute @ 2009 05 29, 22:58)
Sveika,

Manau, kad tau panikos atakos (PA). Visi trys pozymiai tinka - dauzosi sirdis, baime numirti arba isproteti, kiekvienam savaip, uzgniauzia gerkle, kai kam truksta oro.  Google yra daug sia tema.

Pas mane irgi matyt bus tos panikos atakos,nes tiesiog nei iš šio nei iš to,prieš miegą staiga pulsas nerealiai padažnėja,pradeda pykinti,trūksta oro ir kamuoja mirties baimė... doh.gif jau toks bjaurus jausmas,kad negaliu...gerai,kad pas kardiologę greit eisiu..gal ką patars man unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpix @ 2009 05 30, 10:03)
tik Jūs pati, pasitarusi su savo gydytoju, galit atsakyt i savo klausimus - didint doze ar ne...

QUOTE(amarrile @ 2009 05 31, 20:00)
Ir aš norečiau pasiteirauti apie betaloc poveiki .Mb pradejo nuo 100 mg.Sustreikavus skydliaikei pakilom iki 200mg.Vistiek kartais buna iki 110 pulsas,nuolat sutrikes ritmas...Tai gal dabar susigadinsim ka nors.kaip sugadino skydliauke ilgas amiodarono naudojimas? Musu puokšte:I20 I50 I11,9  I48  I49 doh.gif
na, dazniausi Betaloko salutiniai poveikiai - brochu spazmas, periferines kraujotakos pablogejimas, impotencija
Atsakyti
LoraM, bukit gera, patarkit ir vel. Zodziu laukiuos trecio, netyciuko. Dabar 12 savaiciu. Sirdi be galo daznai permusa, bet ant tiek daznai, kad palyginus kaip buvo iki nestumo tai tada galima sakyti isvis retai. Dabar permusa tiek ramybes busenoje tiek judant. Suprantu, kad tai gali buti nuo hormonu (kaip kad pries menesines, kai paumeja visi tie nerimo priepuoliai ir t.t.). Esu Anglijoje, ir buvau del to nuejus pas savo GP (apylinkes gydytoja)... Tai ji to is vis nesureiksmino ir sake praeis, tai del streso ir nepasiule net kardiogramos. Kaip jus patarsit ar vis tik eiti vel ir reikalauti tyrimu, ar tai nieko bloga ir stengtis reaguoti ramiau i tuos permusimus (jie kartais buna tokie dazni, kad permusa kas 3ia duzi). Ar jie nieko bloga kudikiui?
Labai dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2009 05 31, 21:38)

jei nesutrukdi kraujotakos - vaisiui nekenkia (ta prasme jei spaudima sdel to nebuna aukstas/zemas)
mano patarimas - stengtis nusiraminti smile.gif siaip visi vaistai, kuriuos paprastai skiria prie ekstrasistoliu, nestmo metu nerekomenduojami ir skiriami tik esant labai didekiam reikalui. pabandykit magnio pagert.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 05 31, 20:45)
jei nesutrukdi kraujotakos - vaisiui nekenkia (ta prasme jei spaudima sdel to nebuna aukstas/zemas)
mano patarimas - stengtis nusiraminti smile.gif siaip visi vaistai, kuriuos paprastai skiria prie ekstrasistoliu, nestmo metu nerekomenduojami ir skiriami tik esant labai didekiam reikalui. pabandykit magnio pagert.

Dekoju smile.gif Taip, stengsiuos nusiraminti kiek imanoma, nes kai jauti sirdi tai ir pradedi nerimauti del nerimo... Geriu dabar Kardiokali ir magni.
Atsakyti
Sveikos,noreciau patarimo -taip uzkankino sirdies permusimai ,kad nebezinau ir ka galvot.Kelinta diena skauda kaire menti ,ranka ,siandien persimete i desine puse,kazkokia krutine uzspausta ,bet butu nieko ,jei ne tie permusimai .Na gal ten tos ekstrasistoles ,nes spaudimo aparatas aritmijos nerodo.Tarsi pulsas,spaudimas ir normalus (pas mane i zemesne puse) bet jau taip kala sirdis su tokiais sustojimais ,kad net bloga.Bandziau apciuopt pirstais pulsa,tai jauciasi ,vos ne kas 30s apsivertimas .Paskui lyg apsiramino toks nenormalus sustojinejimas.
Tai kam cia galima butu suverst beda.Vaistu jokiu negeriu nuo permusinejimo.
Atsakyti
Sveikos merginos jungiuosi ir as prie jusu.Anksciau dalyvaudavau tachikardijos skyrelyje, o dabar parasau i sy priimti.Man jau pora metu kai padidejas pulsas budavo apie 90-110 o streso metu net 130, taciau kiek apejau kardiologu niekas rimtos ligos nerado.Labai placiai buvau aprasius savo tyrimus tachikardijos skyrelyje, tad Loram tikrai turetu atsiminti smile.gif .Paskui prasidejo permusimai, tad jau ketvirtas menuo geriu betalozoc.Pulsas normalizavosi ramybes busenoj 65-80 (kartasi buna dar 90 -100, bet jau po darbo, aisku kruvio metu jis tikrai manau dar didesnis sad.gif ), lyg ir permusimai sumazejo , bet va paskutine savaite pradejo dusinti, atrodo lyg man oro vis truksta kvepuojant ir netgi nedyrbant o gulint lovoj ar sedint ramiai prie kompo sad.gif .Jei staiga pasisusku ar ka nors staigiai pradedu daryti sirdis atrodo taip sunkiai plaka, bet pulso nejauciu padaznejimo.Pries kelias dienas pradejo skaudeti sirdy, skausmas ne veriantis ar duriantis, bet toks kaip raumens.(skauda apie 3-15min ).Be to pries pora dienu tik uzmigus staiga nubudau , nes labai truko oro (traukiau kaip dusdama).
Loram, zinau kad as Jus labai isvarginu , bet prasau Jusu pagalbos.Ar tai gali but koks nors sirdies ligos pozymis?
Atsakyti
Labas merginos. O as norejau paklaust apie sirdies voztuvo operacija. Mano teveliui 70m jau sia sav keis ta voztuva klinikose. La noreciau suzinoti kiek kainuoja tokia operacija? Kiek duoti anestezeologui?
Atsakyti
QUOTE(agne.s @ 2009 07 27, 09:39)
Labas merginos. O as norejau paklaust apie sirdies voztuvo operacija. Mano teveliui 70m jau sia sav keis ta voztuva klinikose. La noreciau suzinoti kiek kainuoja tokia operacija? Kiek duoti anestezeologui?

Labutis, na cia labai jau rimtas klausimas,del operacijos tai nieko nezinau, bandyk ieskot google, forumuose, o anesteziologui manau 100-200 (nes tokios kainos)
Atsakyti