QUOTE(sapokiene @ 2008 01 18, 10:43)
ISVADA cia viskas nuo magnio trukumo pas tave ? o tachikardja irgi nuo magnio , nes man irgi yra toks dalykas kaip tachikardija , ir kiek laiko gerti magni ir koki, nugi baisu ka tu cia pasakiai ,as ir ka tik po gimdymo , o tie dusuliai stiprus buvo ? br... laikykis , kiek jusu leliui laiko
Laba. Vaikis nemažas, 1m. ir 10 mėn. Mano tachikardija gali būti polinkis, kaip ir aritmija, kuri pas mane minimali, bet irgi buvo prasidėjusi su visu tuo reikalu kartu. O šiaip priklausau "aritmikų" giminei, bet jie visi neapturėjo niekada infarkto ir sėkmingai gyvena. Seneliui su aritmija jau 92
Nuo magnio trūkumo ji netiesiogiai gali būti, nes nuo to trūkumo silpsta širdis ir kraujagyslės, spazmuoja, o širdis bando atsikompensuoti "užvarydama" didelį pulsą, kas ir yra tachikardija. Nuo jos širdis dar labiau silpsta, ir taip užsiveda tas ratas. Kadangi mane per nėštumą žiauriai pykino (tiek jau nenormalu), dar sutriko elektrolitų pusiausvyra, kas, pasirodo, numušė imunitetą, pradėjo kabintis infekcijos ir t.t.
Dusuliai po gimdymo pradžioj buvo nelabai stiprūs, o paskui - vis didyn, turėjau atseit vartoti purškalus nuo bronchų, jie man nieko nepadėjo, o jų šalutinis poveikis - didina tachikardiją (nuo ko iš esmės ir turėjo gydyti

). Paskui į galą prieš šitus įvykius vos galėjau įtraukt oro.
Ką patarčiau: reikia širdies echoskopijos, vadinamos "širdies tyrimas dinamikoje", kur stebi širdies darbą. Kardiograma NIEKO neparodys. Bet neįsivaizduoju, kur ir kaip gali tai atlikti, jei esi ne Lietuvoje (o gal Lietuvoje?)...
O profilaktiškai reikia gert magnį su vit. B grupe, bet kiek, neaišku. Aš dabar geriu standartiškai, bet man toks jausmas, kad mažoka. Reikia patikrinti, ar viskas gerai su elektrolitais. Man daro tokius tyrimus, vadinamą elektrolitų pusiausvyrą. Nes ant šito, pasirodo, viskas ir laikosi pas mane
Bet jei tikrai jauti, kad negerai, kad savijauta kažkokia "ne tokia", reikėtų kreiptis į gydytojus ir aiškintis. Širdis - dalykas rimtas, vien patarimai iš šono čia mažai padėti gali.
Aš dar vartoju tokius silpnus raminamuosius nuo tachikardijos, bet labai mažas dozes, plius tai savaime silpni vaistai, o geriu jų po pusę tabletės nakčiai, tai pripratimų būti neturėtų. Be to, reikės po kokio mėnesio juos mesti.
Tiesa, dar - būtų gerai matuoti kraujospūdį ir pulsą. Aš dabar kaip tik to mokausi - studijuoju, ką reiškia mano tokia ar anokia savijauta, koks pulsas ir kraujospūdis tada būna. Kad neišsigąsčiau, jei kažką negero pradėsiu jausti, ir kad žinočiau, ką daryti.
T.y. būtų pravartu įsigyti gerą aparatą, tokį, kur rodo pulsą ("Microlife" yra geras). Tada ir gydytojui gali argumentuoti, kad va, būna taip ir taip. Suprantu, kad juokingai atrodo kaip bobutei vis zyzinti tą aparatą, bet kai susiduri su tokiom problemom, juokas kažkaip dingsta.