Įkraunama...
Įkraunama...

Asmeninis treneris


sakykit, Pumpum, jums victorijoj treniruojantis pagal asmeninę programą parodydavo treneris kaip atlikti ar ne kai paklausdavai? norėčiau pas jūsų rekomenduotą Rimą programą užsisakyt, bet bijau, kad po to niekas neparodys kaip taisyklingai atlikti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ducky: 12 lapkričio 2013 - 09:10
QUOTE(Ducky @ 2013 11 12, 09:10)
sakykit, Pumpum, jums victorijoj treniruojantis pagal asmeninę programą parodydavo treneris kaip atlikti ar ne kai paklausdavai? norėčiau pas jūsų rekomenduotą Rimą programą užsisakyt, bet bijau, kad po to niekas neparodys kaip taisyklingai atlikti  verysad.gif

Aš nebijočiau pas ten esantį vyruką skusta galva (nepamenu vardo) susidaryt programą. Jis ir parodys ir turėtų sudaryt padoriai, neseniai dar dirba, entuziazmo pilnas... biggrin.gif o aš dar prie tų senųjų sportavau trenerių, tai pažiūrėjus į povyzą atšokdavo noras kažko klaust lotuliukas.gif dabartinių tai galima, atsakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 11 12, 10:38)
Aš nebijočiau pas ten esantį vyruką skusta galva (nepamenu vardo) susidaryt programą. Jis ir parodys ir turėtų sudaryt padoriai, neseniai dar dirba, entuziazmo pilnas... biggrin.gif o aš dar prie tų senųjų sportavau trenerių, tai pažiūrėjus į povyzą atšokdavo noras kažko klaust  lotuliukas.gif  dabartinių tai galima, atsakys smile.gif



aha matyt Saulių turit omeny - jau skaičiau apie jį gerus atsiliepimus, dabar reik jį pagaut salėj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ducky @ 2013 11 12, 09:43)
aha matyt Saulių turit omeny - jau skaičiau apie jį gerus atsiliepimus, dabar reik jį pagaut salėj smile.gif

būna dažnai jis smile.gif atsakys, parodys ir dar patarimų turbūt nepagailės už dyką biggrin.gif pas Savicką tai teko nusivilt treneriu, kai tipo ateini ir sako pirmą kart nemokamai treneris praveda programą. Sakau ai tai aš kaip ir savo turiu, nereikės. Įkalbėjo vis tiek. Nu galvoju ok, sportuot aš tų įvadinių nenusiteikus, senai pereitas tas laikotarpis biggrin.gif sakau paklausiu gal ką gudro pasiūlys rankų ryškinimui, nes viskas išbandyta - išsisemiu po truputį. O jis man rodo įvadinę programą ir sako va du treniruokliai bicepsui ir tricepsui doh.gif draugas mano irgi sportuoja ne metai ir ne du, o treneris jam irgi siūlė įvadinę programą, nors jis irgi galvojo gal ką blauzdai tik pasiūlys ir tiek... Na registratūroj minėjo kad galėsim paklaust lotuliukas.gif nieko nepešėm, tik sako kai padarysi įvadinę ateik išmatuosiu, sudarysiu programą, 60lt... lotuliukas.gif kažkaip nesinori susidarinėt programos pas trenerį, kur net neparodo minimalių žinių savo, nors kaip treneris gal ir geras būtų jis smile.gif ir tokių daug būna, kur kol asmeninės nenusipirksi tol nepadės. Nežinau, man tai patinka kai šiaip gali prieit ir paklaust, šiaip prieina pataisyt, taigi toks jų darbas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 11 07, 23:57)

Sportavau pagal trenerio Rimo, kurio kontaktus ne kartą čia mečiau, programą. Maitinausi irgi pagal jo rekomendacijas. Na o pati tiek susirgau sportu, kad ir pati būsima trenerė dabar...  biggrin.gif



ir aš jau pradėjau pagal jo programą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ducky @ 2013 11 18, 09:47)
ir aš jau pradėjau pagal jo programą  thumbup.gif

Kiek laiko jau?
Atsakyti
QUOTE("Ramune" @ 2013 11 18, 11:14)
Kiek laiko jau?


šiandien bus antra diena fitness4.gif
Atsakyti
QUOTE(Ducky @ 2013 11 18, 11:57)
šiandien bus antra diena  fitness4.gif

Molodiec thumbup.gif
Kiek kartu per savaite sportuosi. Tavo koks tikslas? Svorio numesti ar siaip pasidailinti?
O tu su mityba emei programa?
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2013 10 27, 21:38)
na net nzn ka parasyti g.gif
meniu ikyri nes valgai 12 sav ta paty maista biggrin.gif nors cia visu dietu tokia esme 4u.gif fizinis kruvis man aptiko,kunas tikrai tvirteja,stangreja. man kg krito sunkei,bet tokia amno dalia,nesitikejau nieko. norejau tik sustrangrinti kuna.pavyko thumbup.gif mesti turiu ka dar tikrai,sveriu nemazai.
nei uz nei pries si trenery neesu. nzn ka atsakyti kai neturiu ka lyginti g.gif



kiek kainavo visas sitas reikalas pas grinski? jei nenorit viesai rasyt, i AZ galima? ax.gif
Atsakyti
Tema sportuojančioms sporto klubuose
Atsakyti
Noriu pasidalinti savo patirtimi bendraujant su asmeniniu treneriu Pauliumi Ratkevičiumi dėl mitybos plano sudarymo.

Domiuosi fitnesu senokai, bet vis trukdavo informacijos, tai buvau tokia jau nebežalia, bet norėjosi kad kas kompetentingas patartų.

Kadangi negaliu lankytis sporto klube, radau asmeninį trenerį online. Pasirinkau Paulių Ratkevičių dėl teigiamų atsiliepimų, patirties su "įžymybėm" ir t.t. Kainos pas jį aišku wow, už mitybos planą prašė 350Lt. Na ok, geram specialistui pinigų negaila.

Susirašiau su juo, apibūdinau savo situaciją (mitybos planas, sportui namie, noriu auginti raumenis ir riebalą nusimesti po nėštumų). Prašiau mitybos plano pavyzdžio, bet tokio negavau, o gavau tik žodinį apibūdinimą.. Bet kadangi rimtas žmogus atrodė, nusprendžiau imt.

Pervedžiau pinigus, užpildžiau jo anketą (atsakiau į klausimą apie pageidautiną svorį blink.gif ) išsiunčiau savo nuotraukas ir ėmiau laukti 10 dienų.

Truputį paaiškinsiu, jei kas nesuprato dėl "pageidaujamo svorio". Jei nori sveikai ir teisingai atsikratyti riebalų (ne svorio!) ir turėti raumeningą ir tvirtą kūną - visai nesvarbu kiek sversi. Raumenys sveria daugiau nei riebalai, bet jie tankesni ir todėl net tuo pat svorio kaip pradžioje, bet su žymiai mažiau riebalų žmogus atrodo puikiai. Tai žino kiekvienas fitneso profesionalas, nes tai yra pati pradžių pradžia.

Maniau tuoj kaip man profesionalas patars, surašys ką valgyti, kiek, kada, ko siekti, kiek kalorijų, kokia norma, skirstymą į baltymus/angliavandenius/riebalus.. Viską viską, ir dar tokiu būdų, kad "galėsiu laikytis šios dietos visą gyvenimą" (p.Ratkevičiaus citata).

Praeina 10 dienų ir aš gaunu savo mitybos planą:

Paprastas wordo failas, kuriame surašytas tik meniu (8:00 avižų košė, 9:30 pusė banano, varškė.. ) ir tt.
Jokių kalorijų, jokių skaičių.. tiesiog plikas maistas ir valandos. Na taip, jis labai atsižvelgė į tai ką rašiau anketoje, kad mėgstu saldumynus ir tt.. Bet, ar tai leis man pasiekti mano tikslą? (beje, dėl tikslo, kadangi tuo metu nežinojau ko norėjau labiau ar riebalo atsikratyti ar raumenis auginti, taip jam ir parašiau, kad nesu tikra kaip geriau.. Bet niekas man nieko nepatarė ir nepakonsultavo)

Taciau viskas atrodė įtartinai mažai. Paskutinis rimtesnis maistas yra per pietus. Toliau jau vien vaisiai.. 1 obuolys pavakariams ir 1 vaisius vakarienei..

Pasiėmiau kalkuliatorių, atsidariau myfitnesspal programelę ir suvedžiau visą jo siūlytą dienos racioną. Ką matau? Pirmadienis - 900kal. blink.gif doh.gif


Kiekvienas, kas kiek domėjosi riebalų deginimu, žino, jog jokiu būdu negalima drastiškai mažinti kalorijų, kitaip kūnas pereis į badavimo režimą ir atia atia riebalų deginimas. O kai pradėsi vėl maitintis nors kiek daugiau, riebalai grįš su kaupu, nes kūnas sulėtino visas medžiagų apykaitas ir didesnį kiekį kalorijų tiesiog nėra kur panaudoti.. Na čia teorija ir visą ko pagrindai.

Tai kodėl tai žinau aš, o jis, profesionalas, siunčia man šitą niekalą už mano sumokėtus 350Lt?!

Parašiau nepatenkintą laišką, su klausimais ir kt..

P.Paulius gražiai ignoravo mano "nepatogius" klausimus, atsakė tik į tai kas jo manymu buvo reikalinga, labai prašė "pabandyti maitintis taip bent kelias savaites ir pranešti jam kaip seksis".


Tai žinoma! Nuo 900 kal bet kas atsikratys bent kelių kg per kelias savaites. Vanduo, raumenų masė ir kt.. Ir manys kad p.Paulius yra stebukladarys! Bėgs tuoj pat rašyti teigiamą atsiliepimą, dėti laiką į jo FB ir kt..
O paskui kai vėl apaugs riebalais, p.Paulius galės švelniai pagrūmoti pirštu kad nesilaikei jo "maisto plano" (o koks sveikas žmogus gali išgyventi su pora vaisių nuo 14val?) ir vėl ims pinigus sudarant stebuklingą mitybos planą...

Vienu žodžiu nukišau tą jo planą kuo toliau, parašysiu atsiliepimą ir pamiršiu kaip blogą sapną ir pamoką sau.
Kaip man vėliau pasakė pažįstama, tokių "trenerių" yra labai daug, ir tokiais greitais ir akivaizdžiais, bet abejotinais sveikatai būdai kelia sau populiarumą.


Iš savo pusės labai rekomenduoju paskaityti (tiesa, angliškai) knygą Burn the Fat feed The muscles autoriaus Tom Venuto. Radau daug rekomendacijų įvairiuose fitness ir bodybuilding forumuose. Ir tikrai viena iš puikiausių knygų!






Atsakyti
QUOTE(tacify @ 2014 01 20, 16:03)

dar turbūt verta pridurti, kad kiekvienas fitneso treneris žino, jog vakare neišnaudoti angliavandeniai kaupiasi tiesiai į pilvą. t.y. vaisiuose esančios fruktozės paprastai vakare nebeišeikvosim, taip kad sėkmingai turėsim barankytę ant pilvo ta proga. tik baltymai vakarienei smile.gif na, aš tau sudaryčiau geresnį mitybos planą už 20lt lotuliukas.gif
Atsakyti