Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

QUOTE(giege @ 2007 10 25, 20:59)
Tarkim vasario mėn. investavau į n fondą x banke ir tame pačiame banke spalio mėnesį vėl investavau į tą patį fondą. Ar kiekvienas pirkimas-investavimas apskaitomas atskirai (t.y. rodant to paties fondo dvi eilutes), ar man tik bendrai (vienoje eilutėje) rodys, kad į n fondą investuota tam tikra pinigų suma?
Tarkim kitų metų kovo mėn. dalį fondų parduodu. Jei parduodami vasario mėn. pirkti fondai, tai metai praėję ir 15 proc. GPM nebus, o jei spalio mėn - bus GPM. Ar parduodant kur nors fiksuojasi, kurio pirkimo fondai parduodami? 

QUOTE(Kris_ @ 2007 10 26, 07:24)
man irgi idomus sis klausimas smile.gif nes keleta kartu jau pirkau fondu, tai jei noreciau parduoti keleta fondu vienetu? jei dalis vienetu buvo pirkta daugiau nei pries metus, o kita dalis dar neisbuvo metu..

Saskaitoje matai tik kiek turi to fondu vienetu, nepriklausomai uz kiek juos pirkai, bei ju siandienos rinkos verte. jei nori visko detaliau - trauki israsa smile.gif
fondai apskaitomi FIFO metodu (first in - first out). t.y. parduodami anksciausiai pirkti fondu vienetai.
Atsakyti
ir tarkim jei fondai isbuvo daugiau nei metus ir as juos isperku reikia vmi deklaruoti?nors mokesciu juk nereikes moketi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2007 10 26, 12:44)
ir tarkim jei fondai isbuvo daugiau nei metus ir as juos parduodu
reikia vmi deklaruoti?nors mokesciu juk nereikes moketi?

Reikes.
Atskiras lapas, neapmokestinami pinigai.

FIFO:

2006 01 01 pirktos 10 VP A pirkimas
2006 09 01 pirkots 20 VP B pirkimas

Apskaitoje matysi 30 vnt VP.

2007 01 05 parduotas 10 VP bus suprantamas kaip islaikytas metus -> 2006 01 01 - 2007 01 05.

jei parduosi 2007 01 05 d. daugiau nei 10, 11 ir likusios bus neislaikytos metus.

Paprastai FMI savo ataskaitose (skirtuose deklaravimui) tvarkingai isdelioja, kurios jau virs metu, o kurios iki metu.

VP - tai tiek akcijos, tiek investiciniu fondu vienetai.

Atsakyti
Sveikinuosi su jumis, patyrusios investuotojos, 4u.gif ir prasau patarimo blush2.gif Noretume investuoti kokiu 10-20 tukst. Lt kad nelaikyti banke kaip indelio ir bent jau apsisaugoti nuo infliacijos. Kur patartumete investuoti, kad rizika butu nedidele, o graza apie 7 proc. unsure.gif

O gal geresniu sprendimu pasiulytumete bigsmile.gif
Atsakyti
mane taip pat domintų kur geriausia investuoti kad bent +5-1proc graža būtų (nuo 10-20tūkstančių) ?
Atsakyti
QUOTE(Raganėlė @ 2007 10 24, 14:09)
taigi kas per dalykas tas Gyvybės draudimo investavimo kryptys, gal kas galit patirtim pasidalinti????

As su tuom dirbu..nu nedraudziu, bet skaiciuoju kiek suinvestavome klientams, kurie draudesi investiciniu draudimu mirksiukas.gif ir fondus zinau, kurie geriau einasi, nes kasdien tai seku rolleyes.gif

Atsakyti
Na tai prašome pasidalinti patirtimi smile.gif
Visų pirma KAS TAI YRA INVESTICINIS GYVYBĖS DRAUDIMAS?
Paskiau KUR GERIAU INVESTUOTI? biggrin.gif
Atsakyti
Investicinis gyvybės draudimas – maksimalios draudimo išmokos siekiantiems ir nebijantiems rizikuoti žmonėms skirta draudimo paslauga.
Investicinis gyvybės draudimas nuo kitų gyvybės draudimo rūšių skiriasi tuo, kad dalis įmokos skiriama investicijoms, tikintis gauti daugiau pelno nei iš fiksuotų palūkanų. Todėl būtent šia gyvybės draudimo šaka verta apsidrausti investicijomis besidomintiems asmenims, nes galutinė sukaupta pinigų suma priklausys nuo to, kaip sėkmingai investuosite. Kadangi per keletą metų sukaupiama investicinė suma tikrai nemenka, todėl ją sėkmingai investavus, gyvybės draudimo išmoka gali išaugti net keletą kartų!

Vienzo, paprasciau apsidraudi gyvybe ir savo pinigus mokamus kas menesi arba iskart uz kuri nors laikotarpi investuoji. Sudarant draudimo polisa nurodai, kad pvz 30 proc i toki fonda, 30 i kita, o 40 dar i trecia. Ta kompanija, kuri draudzia ir nuperka tau tuos fondus ir laiko pas save ir pelna tavo skaiciuoja. Nu kaupi, kaupi tuos pinigelius,jei trauma ar kas, tai gauni ismoka ka suinvestaves arba jei viskas laimingai gyvenime klosotosi, tai pinigelius pasiimi pasibaigus draudimo laikotarpiui (aisku, jei nepatinka kas nors, tai bet kada gi gali nutraukti draudimo sutarti).

Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 10 25, 15:02)
ir kai VMI tikrina - siuos spausdintus (atsiustus) lapus ir nesiesi.
"kaip paslapti"  SEB'as i VMI neteikia NIEKO !

g.gif tai jei prekiaujio per SEB'ą, gal gali apsimest, kad tu niekur nieko nepriakiauji rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Planuoju siek-tiek painvestuoti. Gal butu norinciu prisijungti? bigsmile.gif Rasykit i AZ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Josephine: 09 lapkričio 2007 - 14:59
Ziuriu i draudimus perbegot.

paziurekit draudimo tema, apie tuos visus stebuklus kaip gyvybes draudimas (pensiju fondas III) ten daugiau apsneketa.

didelis prasymas, kas rasot, kad gyvybes draudimas yra gerai - paviesinkit, ar patys apsidraude, kokiose fonduose esate, savo pliusus-minusus procentine israiska, ir kiek turite rysiu su draudimo imonemis.

Nes, kaip taisykle, giria tie, kurie parduoda, bet ne pirkusieji.

is mano asmenines patirties - paskambinau i Lietuvos draudima ir panorejau apsidrausti (gyvybes + sveikatos draudimas) 1 metams (neatsimenu draudimo sumos)- > suma apie 120 Lt. klausiausi 20-30 min. kol isgirdau mane dominanti skaiciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 09 lapkričio 2007 - 15:38
Man irgi tie gyvybės draudimai pakankamai įtartini g.gif . Jo, prašom su pavyzdžiais, kame tas gerumas to draudimo. Manes per 5 metus niekaip neįtikina apsidrausti. Man priimtini kiti keliai tongue.gif
Atsakyti