QUOTE(Akropolina @ 2008 03 27, 16:00)
To Tadas_Blinda:
APG buvo padidejusi iki 14, dabar vel kritus ir dar eis zemyn pagal TA. Teoriskai, reiktu pirkti, kai kris zemiau 11.10, bet pranesimas apie Stockmann atejima i LT gali tureti itakos APG akciju kainai.
Kovo apyvarta turbut bus prasta (orai ir ilgieji savaitgaliai kalti), nors kiek atsimenu, kovo 13 atsidare Saules miestas, ten APG yra.
APG buvo padidejusi iki 14, dabar vel kritus ir dar eis zemyn pagal TA. Teoriskai, reiktu pirkti, kai kris zemiau 11.10, bet pranesimas apie Stockmann atejima i LT gali tureti itakos APG akciju kainai.
Kovo apyvarta turbut bus prasta (orai ir ilgieji savaitgaliai kalti), nors kiek atsimenu, kovo 13 atsidare Saules miestas, ten APG yra.
Stockmann ateis tik 2010 m. pabaigoje.
Mano nuomone APG prspektyvos neturi, zmoniu perkamoji galia mazeja, plestis APG nera kur, lieka tik vidine rinka (tiek vakaruose, tiek rytuose didele konkurencija), Pabaltijo rinka yra ribota.
P/E yra labai didelis, lyginant su SFGT ir BLT.
Radau stai koki gera dalyka be to - turime su vyru toki pamirsta

mane sudomino kokiam cia banke ar tai istiesu realu.

Cia gavau toki kvietimuka:
GALL Kauniecius sudomins, telefonas sake - visiems ir nemokamai kawa (gal ir prie kawos ko nors bus !)
Laba diena,
kviečiame Jus į renginį INVESTAVIMO DIENA, kuris vyks 2008 m. kovo 28 d., penktadienį nuo 10 iki 18 val. viešbučio Hotel Reval Neris konferencijų centre, K. Donelaičio g. 27, Kaune.
JŪSŲ LAUKIA:
- Hansabanko ekspertų paskaitos apie asmeninių finansų valdymą, investicinių fondų pasirinkimą, akcijas bei situaciją finansų rinkose;
- stendai su investavimo sprendimais, kuriuose galėsite gauti išsamią informaciją apie įvairius investicinius fondus, jų veiklą, rezultatus, sužinosite apie Hansabanko teikiamas investavimo paslaugas ir jų galimybes.
Įėjimas nemokamas.
Daugiau informacijos tel. 1884 ir www.hansa.lt
Pagarbiai
Hansabankas
GALL Kauniecius sudomins, telefonas sake - visiems ir nemokamai kawa (gal ir prie kawos ko nors bus !)
Laba diena,
kviečiame Jus į renginį INVESTAVIMO DIENA, kuris vyks 2008 m. kovo 28 d., penktadienį nuo 10 iki 18 val. viešbučio Hotel Reval Neris konferencijų centre, K. Donelaičio g. 27, Kaune.
JŪSŲ LAUKIA:
- Hansabanko ekspertų paskaitos apie asmeninių finansų valdymą, investicinių fondų pasirinkimą, akcijas bei situaciją finansų rinkose;
- stendai su investavimo sprendimais, kuriuose galėsite gauti išsamią informaciją apie įvairius investicinius fondus, jų veiklą, rezultatus, sužinosite apie Hansabanko teikiamas investavimo paslaugas ir jų galimybes.
Įėjimas nemokamas.
Daugiau informacijos tel. 1884 ir www.hansa.lt
Pagarbiai
Hansabankas
QUOTE(Vall2 @ 2008 03 28, 09:37)
Cia gavau toki kvietimuka:
Laba diena,
Laba diena,
aš irgi gavau.. ech, gerai būtų pasiklausyti, bet su mažais vaikasi ten tikriausiai nepriims

QUOTE(zilka69 @ 2008 03 27, 19:21)
Radau stai koki gera dalyka be to - turime su vyru toki pamirsta
zemes ukio paskirties sklypa prie Utenos. Pasirodo, galima pinigus uzdirbineti ir is stovincio turto: ikeiti bankui toki sklypa 3 metams, jis Tau paskolina ~100% nuo jo vertes obligacijoms pirkti. Perki obligacijas perspektyviu pasauliniu rinku (vidutinis metinis augimas ~30%, tai per 3 metus galima tiketis ir 90%), o termino pabaigoje sumoki bankui palukanas (kuriu 3 metus nemokejai) bei pasiimi grazu pelniuka...

Man irgi pasakos patinka

jei butu garantuotas 30 proc. prieaugis tai bankai jums pinigu neskolintu uz 6-10 proc. palukanu, tiesiog pirktu obligacijas ir turetu kas metai grazaus +30 proc. pelniuko.
Cia yra loterija.
QUOTE(Vall2 @ 2008 03 28, 10:03)
As tai nesuprantu ... negi tiek drasos truksta ? kad sedim namuose.
Eiciau drasiai ...
Eiciau drasiai ...
drąsos tai netrūksta ir namie taip jau labai nesėdim, bet su metų laiko vaikučiu kelias valandas išsėdėti seminare tiesiog būtų neįmanoma.. tą norėjau pasakyti

manau bus dar tų seminarų, o kol kas didžiausias informacijos šaltinis ir maitintojas- mano mielas kompiuteriukas

Kartais kaip parasai (-ote)... Atrodytu, kad jau netoli Saliamono esi (-ate)...
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 03 28, 17:21)
Man irgi pasakos patinka 
jei butu garantuotas 30 proc. prieaugis tai bankai jums pinigu neskolintu uz 6-10 proc. palukanu, tiesiog pirktu obligacijas ir turetu kas metai grazaus +30 proc. pelniuko.
Cia yra loterija.

Cia yra loterija.
QUOTE(daiwulencija @ 2008 03 28, 17:39)
drąsos tai netrūksta ir namie taip jau labai nesėdim, bet su metų laiko vaikučiu kelias valandas išsėdėti seminare tiesiog būtų neįmanoma.. tą norėjau pasakyti

Galiu pasakyti -
nieko nepraradai. Daugiau reklamos, ir eiliniu "vadybininku" kurie ... nera girdeja, koks vidutinis atlyginimas Europoje ?
koks buvo vid. atlyginimas pries 15 metu ?
bet "suokia" .... JUS laimesite .... investuokite ... mes pardaveme o po to tvanas.
pasakyk savo "antrai pusei" ... pas KaunoSpekuliatus isgirstum daugiau, ir vis tik siulau ateiti ....
Uzsipuoliau Hanza banko Lina Grineviciu - kaip su mokesciais ... hebrantas pasislepe krumuose, ir galva paslepe smelyje (kaip strutis) as ne VMI atstovas ... nezinau, bankas pas VMI vaiksto .... kaip zmogus is gatves ! Fantastika. Pasibaisejau, jei bankas pas vmi ateina atsiklaupes ant keliu .... baisu darosi, ka daryti zmogui, kuris "netycia isoko i fondus" ir teks deklaracija pildyti ... bankas juk "krumuose" .... is ju pagalbos, kaip is ozio pieno.
jei realiai yra taip , kaip Hanza direktorius sneka .... investuotojai ismirs kaip ismire dinozaurai:
fondai ir valdomi portfeliai yra ne INDIVIDUALI VEIKLA, o prekyba akcijomis - INDIVIDUALI veikla ir taip sneka banko atstovas ... (Finansu maklerio departamento direktorius) man baisu darosi ....
QUOTE(Vall2 @ 2008 03 28, 22:06)
.... baisu darosi, ka daryti zmogui, kuris "netycia isoko i fondus" ir teks deklaracija pildyti ... bankas juk "krumuose" .... is ju pagalbos, kaip is ozio pieno.
na, tyčia ar ne tyčia, bet į fondus biski esam įšokę

ir šiaip jau kalbant apie paprastą žmogų- tai kur jam daugiau investuoti atliekamus kelis litus jei ne į fondus?

norint pačiam targavot juk reikia išmanyti nemažai ir manau praktikos įgyti po truputį žaidžiant.. o tam žinoma reikia labai nemažai laiko..
aišku, tokį žmogų bankui ir lengviausia prisivilioti .. o juk tapt profesionaliu investuotoju tai manau tolygu antrą aukštąjį baigt

mano tikslas tai gal būtų ne tik išorinis investavimas, bet ir nuosavas verslas.. nu, bet laikas parodys..
QUOTE(daiwulencija @ 2008 03 28, 23:01)
na, tyčia ar ne tyčia, bet į fondus biski esam įšokę ir nemanau kad dėl tų deklaracijų ten būtų kažkas sudėtingo (aišku kol kas dar neprireikė deklaruoti pajamų iš fondų)
blogiausiau atveju į VMI pasiskambini ir paklausi
ir šiaip jau kalbant apie paprastą žmogų- tai kur jam daugiau investuoti atliekamus kelis litus jei ne į fondus?
norint pačiam targavot juk reikia išmanyti nemažai ir manau praktikos įgyti po truputį žaidžiant.. o tam žinoma reikia labai nemažai laiko..
aišku, tokį žmogų bankui ir lengviausia prisivilioti .. o juk tapt profesionaliu investuotoju tai manau tolygu antrą aukštąjį baigt
be to, norint uždirbti pinigų manau net neužtenka gerai išmanyti techninę ir fundametinę analizę. aišku, tą išmanyti reikia, bet kažin ar pakanka..
mano tikslas tai gal būtų ne tik išorinis investavimas, bet ir nuosavas verslas.. nu, bet laikas parodys..

Atsiprasau, as vakar po tokiu pokalbiu ... ir tokios "investiciju dienos" ...
buvo karsta ...
Deklaracija VMI turi teise tikrinti visa likusi JUSU gyvenima (duok dieve kad klysciau)
mano atveju tikrino 2005 metus.
pritruko skaiciu - patikrino 2004, dar pritruko - pradejo nuo nulio - 2003.
praejo metai, tikrinam 2006 ... 2005 ... 2004 ir 2003.
Tikiuosi trecio patikrinimo nebus.
Bankas nemokamai popierelius teikia tik uz paskutinius 2 metus, o visi like ... klok pinigus ant stalo, mes padarysim.
Kaune VMI sedi 3 moteriskes ... kiekvienas patikrinimas - tai du menesiai galvos skausmo (skaiciavimus atlieki tai letenelemis .... gali ir pats suklysti). VMI tikrina iki pirmo neatitikimo JU skaiciavime ir mano ... pagalvokit, kuri puse turi irodyti kad 2+2=4 o ne 2+2=5 ?
fokusai su VMI telefonu:
Manau, kad zinote, VP (vertybiniai popieriai) yra seimos turtas. (kai vienas is Jusu megins parduoti, kita puse privales pasirasyti popiereli - sutinku)
Paskambinau, sakau kaip su ta individualia veikla - akcija tai seimos. Tai atsakymas - ir kita puse privalo registruoti individualia veikla.
Aisku, tai buvo pries 2-2,5 metu tikiuosi siandie sedintys konsultantai tokiu pievu nebesneka, taciau ... tai kas pasakoma telefonu - JUS neprisegsite prie savo deklaracijos - kai VMI pasakys -> JUS suklydote, bauda n+k lituku. Prisegti galite tik tai ... ka VMI atsiuncia adresuota TIK Jums. (kai kuruos JU popierelius saugau arsiau, nei ...)
ir ...
mano asmenine nuomone apie finansines lesas.
As tikiuosi, kad daugelis matete filmuka "Buratino nuotykiai", ir jame buvo epizodas, kaip Buratinas sodina auksinius. Jis tikejosi ...kad uzaugs ...
taip ir as ...
sodinu pinigus, kad uzaugtu pinigai, aisku, galima eiti tradiciniu keliu: perki seklas, meti jas i dirva, parduodi derliu, gaunasi -> pinigai-preke-pinigai, o jei is sio kelio ismetus kintamaji - preke ? liktu tik: pinigai-pinigai arba pinigai-turtas, turtas-pinigai.
ziurint toliau:
as atejau is Tarybu Lietuvos, kur nebuvo jokiu vertybiniu popieriu, gal isskyrus obligacijas, taciau mano vaikai siandien "krenta" i visa si visokiausiu VP ir banku paslaugu liuna.
Kaip atrinkti ? kas yra kas ?
Gal ir ziauriai skamba, taciau ... daug ka bandau ant savo kailio, ir po to ... "sukramtyta" parodau savo vaikams. Nuostolius priimu - kaip mokesti uz moksla. Pakolkas uz mano moksla moka kiti - kitaip sakant - esu pelne.
Kadangi zaidziu ir su fondais ir su akcijomis ... tenka atrasti istatymus, tenka atrasti buhalterija (siam klausimui turiu fantastinius konsultantus), tenka atrasti imoniu valdyma, tenka paieskoti sekmes formuliu istatymuose "tarp eiluciu", tenka pazaisti "kitoje stalo puseje".
Tokioje aplinkoje auga mano vaikai, as viliuosi, kad tai ko nepavyko padaryti Buratinui, gal pavyks man, o gal mano vaikams.
Taciau tvirtai tikiu, kad jie nesvaiguliuos ir nelaikys pinigu be darbo: galima dirbti del pinigu, gali pinigai dirbti Tau ... kaip jie tai realizuos ? o velniai zino ... jie tures sekmes formule atrasti patys. Taciau, kai kurias sekmes formules ir nesekmes formules, formuliu gabaliukus bus gave is manes, tikiuosi, isleisdamas savo xebra i gyvenima i ju letenas busiu ispraudes meskere, o ne zuvi ...
p.s. esu eilinis inzinierius-elektrikas.