Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

Sveiki 4u.gif

To Vall2:

forumuose beskaitinėdama daug kur pastebėjau, kad iškritikuojat daugumą šiuo metu paplitusių investavimo būdų (invest.fondai, pensijos, draudimai..).
O ką Jūs vietoj to siūlot? ax.gif Targavoti pačiam? bet tam reikia keleto metų, kad savarankiškai įgyti investuotojo profesiją ir įgauti patirties smile.gif o ką daryti su laisvais pinigais per tuos kelis metus? blink.gif negi kojnėj laikyti? unsure.gif aš kol kas galvoju apie fondus..
Turim VB "Fondas HSBC GIF Chinese Equity A", dabar galvoju šiek tiek dėti į Hansa "Templation Global Total Return Fund", o truputį vėliau dar galvoju po nedidelę sumą i Balkanų ir Artimųjų rytų bei Afrikos fondus dėti unsure.gif aišku, atsargai ir terminuotuose indėliuose pasiliekam g.gif
... kol kas mano žinios nepakankamos, kad rizikuočiau pinigais, ir investuočiau pati .. tiesa, buvau užsidegus nusipirkt šiek tiek Lietuvoj AGW akcijų, bet susilaikiau, nes prisiklausiau daug neigiamų atsiliepimų doh.gif taip ir būna nepatyrusiam- klausai kas ką sako doh.gif doh.gif o tokius "investuotojus" lengviausia apgauti ir bankams iš jų naudos išpešti doh.gif

Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 03 31, 07:55)
Sveiki  4u.gif
forumuose beskaitinėdama daug kur pastebėjau, kad iškritikuojat daugumą šiuo metu paplitusių investavimo būdų (invest.fondai, pensijos, draudimai..).
Targavoti pačiam? bet tam reikia keleto metų, kad savarankiškai įgyti investuotojo profesiją ir įgauti patirties smile.gif o ką daryti su laisvais pinigais per tuos kelis metus?   negi kojnėj laikyti?  unsure.gif  aš kol kas galvoju apie fondus..

Ohh. velnias, visuose savo pasisakymuose turejau omeny:
1. Galvokit
2. Skaiciuokit.

Pvz:
... 10% yra daug ar mazai ?
jei nuo melejono - kenciama, o jei nuo 100 Lt ? kawos puodelis.
Todel ir su pensijomis gyvybes draudimais ir t.t. - didele dalimi tai priklauso nuo Jusu pajamu, gaunant minimuma ... sedesit baloje, gaunant maximuma ... tai bus normali investicija "nesukant plauciu".

As pats turiu 2 Investicinius fondus, ir kaip jau kazkur minejau - juos pirkau pries 3-4 metus. Sie abu fondukai sudaro apie 2-3% viso investicinio portfelio, todel remtis pagal juos ...

Neturiu nei 3, nei 2 pensiju pakopos sutarciu. Mano skaiciai rodo - valstybe man duoda daugiau - t.y. is Sodros gausiu daugiau. Blogiausiu atveju zinosiu kur ateiti su plakatu ...

Taip pat, kaip esu minejes - kartais tenka pasedeti "kitoje stalo puseje" - kartais esu darbuotojas, kartais - darbdavys. Siose vietose "atsistoja" skirtingos zaidimo taisykles, kuriomis naudojuosi.

O kas liecia patirti:
kazkur jau minejau - " ... ir pinigai paklus Jusu norams ... " 0 tai daugiau gyvenimo budas. Todel, nesimokykite buti profesionalu investuotoju, nera prasmes (10-20% ilgalaikiame ... per mazai), priverskite bankus, NT agenturas, FMI dirbti uz JUS, bet teisingai naudoti savo lesas - tai gali buti tiek Nekilnojamas turtas, tiek VP, tiek Obligacijos, tiek fondai, tiek gyvybes draudimai, tiek pensija 2 netgi terminuoti indeliai, bet puikiai naudotis istatymais .... butina. Neuzmirskit, valstybe daugiau nieko neveikia tik masto, kaip is Jusu islupti kuo daugiau pinigu ... mokesciu pavidale.

Vakar beskaitydamas viena is istatymu ... radau fokusa, kaip gauta pelna padaryti neapmokestintu. Ir tai leidzia istatymas. Dabar, mazais zingsniukais, pasitikrinsiu, ar mano mintis teisinga, palauksiu atsakymu is VMI, is Sodros, is Darbo inpekcijos. Visiems susirasynejimams ... 40-50 dienu. Bet jei pasiteisins ... turesiu ... dar viena "saltini".

Kitas "saltinis":
Mano draugai man papasakojo, kaip pasidaryti 10 000 paskola visam savo gyvenimui .... be procentu. Naudojuosi 6 menesius. Visai neblogai.

Mazas patarimas del investiciju:
pameginkit atsakyti sau i klausimus: kodel as si VP noriu pirkti (atraskit 3 argumentus) ir kodel as sio VP nenoriu pirkti - taip pat 3 argumentus.
Ant rytojaus ... paziurekit dar karta (cia taip vadinama : permiegok su ideja © SiaipZvejys) ir po to priimkit sprendima.

Del fondu: "mama", "IF", "valdytojas", paziurekit, ka sie 3 veikejai yra padare gero-blogo. Vel bus lengviau daryti sprendimus.
Paziurekit kitos "mamos" tas pacias "IF" kryptis, gal rinktis "kita" mama ?

Pasaulio padetis: judam i kalna, ar judam pakalnen ??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 31 kovo 2008 - 07:41
QUOTE(Vall2 @ 2008 03 31, 08:30)
Neuzmirskit, valstybe daugiau nieko neveikia tik masto, kaip is Jusu islupti kuo daugiau pinigu ... mokesciu pavidale.

sutinku drinks_cheers.gif ir labiausiai skriaudžiami paprasti žmogeliai, dirbantys samdomą darbą- nuo jų mokesčiai plėšiami dižiausi. Na, o turtingiesiems įstatymai leidžai dar labiau turtingėti. pvz vien turint įmonę galima įvairiais būdais pasididint pajamas ir tuo pačiu "paslėpti" pelną, apkarpyti legaliai mokėtinus mokesčius smile.gif

Papildyta:

Kitas "saltinis":
Mano draugai man papasakojo, kaip pasidaryti 10 000 paskola visam savo gyvenimui .... be procentu. Naudojuosi 6 menesius. Visai neblogai.

kad jau sukurstėt smalsumą, tai gal išduosit koks tas kitas šaltinis? biggrin.gif ax.gif ax.gif

Papildyta:

Vakar beskaitydamas viena is istatymu ... radau fokusa, kaip gauta pelna padaryti neapmokestintu. Ir tai leidzia istatymas. Dabar, mazais zingsniukais, pasitikrinsiu, ar mano mintis teisinga, palauksiu atsakymu is VMI, is Sodros, is Darbo inpekcijos. Visiems susirasynejimams ... 40-50 dienu. Bet jei pasiteisins ... turesiu ... dar viena "saltini".

čia kaip suprantu kalbat apie įmonės pelną? irgi įdomu ax.gif
aš tai kaip vieną iš būdų paminėčiau labdaros teikimą- galima smarkiai pelno mokestį pasimažinti ax.gif aišku, manau, dar labiau apsimoka iš viso pelno "negauti".

Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 03 31, 08:59)
kad jau sukurstėt smalsumą, tai gal išduosit koks tas kitas šaltinis? 

saltinis - bankas.
Kaip ... tik ne i eteriu !

Del samdomu darbuotoju pasakysiu ziauriai:
jei gyvenimo budas:
islipau is lovos
nusiprausiau
nubegau i darba
parbegau is darbo
nusiprausiau
TV, alus, ar stipriau,
ir in lova ...

Tai tokiems zmonems gali padeti tik giljotina.

Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2008 03 31, 08:08)
saltinis - bankas.
Kaip ... tik ne i eteriu !

Del samdomu darbuotoju pasakysiu ziauriai:
jei gyvenimo budas:
islipau is lovos
nusiprausiau
nubegau i darba
parbegau is darbo
nusiprausiau
TV, alus, ar stipriau,
ir in lova ...

Tai tokiems zmonems gali padeti tik giljotina.

aš tai lyginu save su žiurkėnu rate mirksiukas.gif bėgi bėgi, kad gautum paėst wub.gif nes baisu, kad iš rato išlindęs ėdesio neberasi lovely blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2008 03 31, 12:05)
aš tai lyginu save su žiurkėnu rate  mirksiukas.gif bėgi bėgi, kad gautum paėst  wub.gif nes baisu, kad iš rato išlindęs ėdesio neberasi lovely  blush2.gif

gal yra žmonių kurie gali su tuo susitaikyti ir jaučiasi laimingi dirbdami savo darbą ir apie nieką daugiau negalvodami, deja aš - niekaip negaliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 03 31, 08:55)
Sveiki  4u.gif

To Vall2:

O ką Jūs vietoj to siūlot?  ax.gif  Targavoti pačiam? bet tam reikia keleto metų, kad savarankiškai įgyti investuotojo profesiją ir įgauti patirties smile.gif o ką daryti su laisvais pinigais per tuos kelis metus?  blink.gif  negi kojnėj laikyti?  unsure.gif  aš kol kas galvoju apie fondus..
Turim VB "Fondas HSBC GIF Chinese Equity A", dabar galvoju šiek tiek dėti į Hansa "Templation Global Total Return Fund", o truputį vėliau dar galvoju po nedidelę sumą i Balkanų ir Artimųjų rytų bei Afrikos fondus dėti  unsure.gif aišku, atsargai ir terminuotuose indėliuose pasiliekam  g.gif
... kol kas mano žinios nepakankamos, kad rizikuočiau pinigais, ir investuočiau pati .. tiesa, buvau užsidegus nusipirkt šiek tiek Lietuvoj AGW akcijų, bet susilaikiau, nes prisiklausiau daug neigiamų atsiliepimų  doh.gif  taip ir būna nepatyrusiam- klausai kas ką sako  doh.gif  doh.gif  o tokius "investuotojus" lengviausia apgauti ir bankams iš jų naudos išpešti  doh.gif

Pritariu kritikuoti visada lengviausia manau nei sugalvoti alternatyva smile.gif jei atvyrai idomu butu zinoti kaip galeciau geriau nei investuojant i fondus taupyti.
Atsakyti
QUOTE(Milda84 @ 2008 03 31, 14:00)
Pritariu kritikuoti visada lengviausia manau nei sugalvoti alternatyva smile.gif jei atvyrai idomu butu zinoti kaip galeciau geriau nei investuojant i fondus taupyti.

o kaip ismokti vaziuoti dviraciu ? neuzlipus ant jo ?
Kaip jusu maziukai ismoko vaikscioti ? GaLL jie niekada negriuvo ?

Taip ir su taupymu - investavimu.
Kol "guzo" ant kaktos neisidesit, tol ... nieko.

Kaip yra zmoniu, kurie nemoka vaziuoti dviraciu, taip ir yra zmoniu, nesugebanciu taupyti. Aciu dievui, vaikscioti visi ismoksta.
Buti profesionaliu sportininku yra viena - tada ir busi profesionalus investuotojas, bet nuvaziuoti is tasko "A" i taska "B" dviraciu bus greiciau, nei nueiti.

Va tik sita laiko skirtuma ir pameginkit laimeti, o ne ziurekit TV, kur per savaite - melejonas.

Papildyta:
QUOTE(daiwulencija @ 2008 03 31, 09:08)
čia kaip suprantu kalbat apie įmonės pelną?

ne apie labdara. Nors, tai irgi vienas is keliu.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2008 03 31, 14:38)

Taip ir su taupymu - investavimu.
Kol "guzo" ant kaktos neisidesit, tol ... nieko.

pritariu drinks_cheers.gif mažiausiai, mano manymu, turi tie, kurie niekada nesuklysta, arba kitaip tariant nieko nedaro bijodami suklysti, paradoksas- bet daugiausiai turi tie, kurie yra patyrę didžiulius nuostolius. Tik skirtumas tas, kad vieni patyrę pirmą nesėkmę pasiduoda ir grįžta atgal , kaip aukščiau buvo išsireikšta, į žiurkėno ratą doh.gif , o kiti iš nesėkmės pasimoko ir vėliau tos pamokos padeda susikrauti turtus smile.gif

PS: gal kas trumpai galit nusakyti kaip yra su nekilnojamo turto mokesčiais (įsigyjant nekilnojamą turtą ne kaip pirmą gyvenamą būstą, o kaip dar vieną nekiln.turto objektą), kokius mokesčius fizinis asmuo turi mokėti? unsure.gif

Atsakyti
Kiek zinau ir kiek anta savo kailio patyriau, kol kas jokiu mokesciu savininkui nera, jei isigyji papildomai NT (na, turi ne tik busta, bet ir pvz zemes sklypa, kita busta ir t.t. ir pan.). ATeity zadama ivesti NT mokesti (na, tiems, kurie turi kelis NT objektus).

Beje, apie NT mokesti - jis gali kilti jeigu pvz turi NT objekta ir netycia issiimi individualios veiklos pazymejima, pagal kuri nuomoji ta objekta juridiniam asmeniui. Tada teks susimoketi kasmet NT mokesti, kuris tiesiogiai priklauso nuo NT objekto vertes. Tad, jei isigyjate kazkoki objekta ir ji nuomosite juridiniam asmeniui, neissiminekite jokio ind. veiklos pazymejimo, o tiesiog sudarykite nuomos sutarti. Tada NT mokesti mokes firma - juridinis asmuo, kuris ta turta nuomojasi is Jusu.

PS: gal kas trumpai galit nusakyti kaip yra su nekilnojamo turto mokesčiais (įsigyjant nekilnojamą turtą ne kaip pirmą gyvenamą būstą, o kaip dar vieną nekiln.turto objektą), kokius mokesčius fizinis asmuo turi mokėti? unsure.gif
[/quote]
Atsakyti
kad jį kur g.gif reikalų su nekilnojamu turtu nelabai yra tekę turėti, tai dar nelabai zinau kas prie ko doh.gif bet dabar neseniai vienai įmonei apskaitą tvarkyt pradėjao, o ten patalpas įmonė nuomojasi iš įmonės savininko, bet joks nekilnojamo turto mokestis nemačiau kad būtų skaičiuotas g.gif reiks išsiaiškinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 03 31, 11:36)
gal yra žmonių kurie gali su tuo susitaikyti ir jaučiasi laimingi dirbdami savo darbą ir apie nieką daugiau negalvodami, deja aš - niekaip negaliu  doh.gif

bėda, kad po kurio laiko daros nuobodu, ir vis kirminas pagriaužia, kad gal jau dabar laikas lįst lauk blush2.gif
Atsakyti