Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

QUOTE(daiwulencija @ 2008 03 31, 15:07)
gal kas trumpai galit nusakyti kaip  yra su  nekilnojamo turto mokesčiais (įsigyjant nekilnojamą turtą ne kaip pirmą gyvenamą būstą, o kaip dar vieną nekiln.turto objektą), kokius mokesčius fizinis asmuo turi mokėti?

Kuo toliau i miska, tuo storesni partizanai,

Per mazai informacijos ....

NT isbaigtumas ? NT kaina ? + jei zaidziama su akcijomis ... bandoma prikabinti individuali veikla (VMI smarkiai kabinejasi).

Nu o dar toliau ziurint .... patarimai kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2008 03 31, 19:50)
Nu o dar toliau ziurint .... patarimai kainuoja.

ir kiek kaštuoja tamstos konsultacija pvz. vakarų Lietuvai? Tik jau ne aš domėčiaus, MB labiau pažengęs toj srity ax.gif
Atsakyti
Biskutis reklamos:

Gerb. Kaunieciai,

del Parex banko Rusijos krypties fondu seminaras-pokalbis, verslo pusryciai ir t.t.

Kaip minejau - 10 vietu. Balandzio 24 d. 10:00-15:00 Veiksmas rusu kalba.

Veiksmas Kauno centre - Donelaicio g. (ne KaunoSpekuliantu susitikimo vietoje)

Norintys:

Sugaukit kaip nors mane: as turiu zinoti Jusu varda, pavarde, adresa kur siusti kvietima i rengini, telefona.

Darbo metu galima skambinti 8-670-32660, jei busiu darbo vietoje - atsiliepsiu.
Papildyta:
QUOTE(joreta @ 2008 03 31, 22:23)
ir kiek kaštuoja tamstos konsultacija pvz. vakarų Lietuvai? Tik jau ne aš domėčiaus, MB labiau pažengęs toj srity 

As pats tikrai nekonsultuoju. Daug maz isivaizduoju, bet nezinau tiksliai.
As pats konsultuojuosi pas kitus.
Taciau:
Svajonese yra seminaras NT tema.
Kada ivyks ... nezinau.
Zmoniu skaicius ne is mano zmoniu - ne daugiau 5. Is viso bus maximum 15-18 zmoniu.
Veiksmas netoli Klaipedos. 10:00 ... kol baigsis.
Pernai buvau pirmoje dalyje ... Kaune buvau po 22:00.
Atsakyti
QUOTE(greitai @ 2008 03 13, 14:07)
na mano klausimas del palyginimo su balticu kiek ir kvailai nuskambejo, nes netikslaii ji uzdaviau, aisku rusijoje vandenys didesni, na betkuriuo atveju reiks pasekti juos, seip mane domintu dar lenkijos birza smile.gif

Rusija, Baltija, Lenkija
Svarbu gauti informacija suprantama kalba.
Svarbu gauti duomenis del TA.
Butu gerai gauti ka masto rinkos analitikai. (kad kartais padaryti atvirksciai)
Butu gerai brokerio patarimai.

Toliau laikas.
Kol ieini i kita rinka ... 3-6 men. kaip nebuta. ir si laikotarpi sedi minusuose, arba nuliuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 01 balandžio 2008 - 07:42
QUOTE(Vall2 @ 2008 04 01, 06:52)
As pats tikrai nekonsultuoju. Daug maz isivaizduoju, bet nezinau tiksliai.
As pats konsultuojuosi pas kitus.
Taciau:
Svajonese yra seminaras NT tema.
Kada ivyks ... nezinau.
Zmoniu skaicius ne is mano zmoniu - ne daugiau 5. Is viso bus maximum 15-18 zmoniu.
Veiksmas netoli Klaipedos. 10:00 ... kol baigsis.
Pernai buvau pirmoje dalyje ... Kaune buvau po 22:00.

g.gif tiesiog reikėtų ir mums truputį į savo kopūstus daugiau info įsimest, tai ir domiuosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif nežinau ar čia į temą būtų šis klausimas g.gif bet gal kas esate susidūrę ir padėtumėt išspręsti galvosūkį? unsure.gif

Klausimas toks - fizinis asmuo valdo kontrolinį imonės A akcijų paketą (90%). Tas pats asmuo steigia kitą įmonę B (valdo tos įmonės 100%), suformuoja naujos įmonės įstatinį kapitalą pinigais (10'000) ir papildomai nori perleisti naujai įsteigai įmonei A įmonės akcijas, didindamas įmonės B įstatinį kapitalą.

Čia kaip ir nėra akcijų pardavimo, tik perleidimas, tad kyla sekantys klausimai:
1) Turtinio įnašo vertė. Kokia verte turime įvertinti akcijas, kurios bus įnešamos kaip turtinis įnašas?
2) Gyventojų Pajamų Mokestis. Ar darant turtinį įnašą į naują įmonę akcijų perleidimas (turtinis įnašas) bus apmokestinamas gyventojų pajamų mokesčiu?
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 04 02, 07:51)
Sveiki smile.gif nežinau ar čia į temą būtų šis klausimas  g.gif  bet gal kas esate susidūrę ir padėtumėt išspręsti galvosūkį?  unsure.gif

Oj ta lietuviu kalba - parduoti-perleisti.
Jei imone "B" turi 10 KLT istatini, tai velniam ji dar didinti ?
Imone B tegu perka imones A akcijas ir viskas. Nebent cia kazkas labiau specifinio, ir reikalingas didesnis istatinis.

kas liecia akcijas - kaina sugalvoji kokia nori.

Va kas liecia mokescius ... susimeciau. Man atrodo, turint daugiau nei 10% paketo GMP bus visada, bet ... cia reiktu paziureti i istatyma. (kiek veliau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 02 balandžio 2008 - 08:47
Gal galite man pasakyti kaip yra su akcijų pirkimu?
Sakykim būna parašyta, kad galima pirkti akciją pvz. nuo 10,50 iki 12,50Lt. už vnt. Tai už kokią sumą pirkti geriausia? Ar vis tiek kažkokį vidurkį dienos išveda? blush2.gif Žalia aš dar šituose reikaluose... jei galite kas nors paaiškinkit man. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2008 04 02, 10:45)
Gal galite man pasakyti kaip yra su akcijų pirkimu?

Pirmiausias reikalas: vertybiniu popieriu saskaita, ar tai banke, ar tai FMI. (apie hanza kaip apie mirusius).
po to nors 1000 Lt VP (vertybiniu popieriu) saskaitoj. (vel ta hanza, pas juos viskas kruvoje)
visi Bankai, FMI turi kokia nors programele prekybai internetu: SEB -> VB makleris, Hanza -> Investuotojas, LHV - PowerTrader ir t.t.
Sita softa gaunat nemokamai - t.y. prisijungus prie savo saskaitos internete is karto matysit akciju kotiruotes realiam laike. (su 15 min. velavimu galit ziureti sakykim cia: www.jt.lt)
Ir ... UKB -> Ukio banko akcija dabar perkama uz 3.52, parduodama uz 3.53.
Cia kaip turguj -> bulviu kg 1.00 LT, bet paderejus ... 0.90. Jei kaina tinka - perki is karto uz 3.53 ir vsio, jei nori deretis: statai pavedima pirkti uz 3.52 (gal atsiras parduodanciu).
Siandien dienai kainos svyravo 3.51 ... 3.55. Vadinasi teoriskai buvo galima nupirkti ir uz 3.51, bet ar nupirksite ? o velnias zino, gal pirkejai sutiks pirkti ir uz 3.53.

Taciau - nupirksite visada uz kazkokia konkrecia kaina. Portfelyje turesite UKB1L - 300 vnt 3.53 savikaina, ir kazkokia rinkos verte. Rinkos verte bus 300 akciju padauginta is close kainos.

Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2008 04 02, 11:50)
Ir ... UKB -> Ukio banko akcija dabar perkama uz 3.52, parduodama uz 3.53.
Cia kaip turguj -> bulviu kg 1.00 LT, bet paderejus ... 0.90. Jei kaina tinka - perki is karto uz 3.53 ir vsio, jei nori deretis: statai pavedima pirkti uz 3.52 (gal atsiras parduodanciu).
Siandien dienai kainos svyravo 3.51 ... 3.55. Vadinasi teoriskai buvo galima nupirkti ir uz 3.51, bet ar nupirksite ? o velnias zino, gal pirkejai sutiks pirkti ir uz 3.53.

Taciau - nupirksite visada uz kazkokia konkrecia kaina. Portfelyje turesite UKB1L - 300 vnt 3.53 savikaina, ir kazkokia rinkos verte. Rinkos verte bus 300 akciju padauginta is close kainos.

Ačiū domino būtent šis atsakymas. Vertybinių popierių sąskaitą turiu, nes perku fondų vienetus.
Dabar dar noriu papildyti portfelį akcijomis. ax.gif
Dar kartą ačiū už info. 4u.gif
Atsakyti
del akciju pirkimo-pardavimo.

FMI visada pasiima savo "kasni" komisiniu pavidale.
Todel Lietuvoje perkant ... 5 Lt komisas dazniausiai garantuotas. o jei perki 1 UKB1L akcija uz 3.53, o komiso 5 Lt ... pelnas bus kada ??

va cia:
Tarifai prekybai internetu Rusijos MICEX birzoje:

1.
Apyvarta vienai sesijai:
iki 300 KRub - 0.045%
300-500 KRub - 0.040%
500-1000 KRub - 0.035%
1 MRub - 5 MRub - 0.030%
5 MRub - 10 MRub - 0.025%
daugiau nei 10 MRub - 0.020%
Taciau, ne maziau 50 rub. sesijai.

Komisiniai skaiciuojami ne Lietuvos bajeriu -> uz sandori 5 Lt ...
cia biskutis kitaip -> ne maziau 50 rub. uz diena. gali zaisti po 1 akcija , sakykim kokios nors ROSN (Ros neft) 200 rub vienetas. Visa diena stumdyti i abi puses ... kol atsibos.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2008 04 02, 09:36)
Va kas liecia mokescius ... susimeciau. Man atrodo, turint daugiau nei 10% paketo GMP bus visada, bet ... cia reiktu paziureti i istatyma. (kiek veliau)

Būtent -įdomu kaip su turto perleidimu g.gif jei sakykim aš perleidžiu ( neparduodu) turtą (šiuo atveju akcijas) kitai įmonei, tai ar skaičiuosis GPM unsure.gif na, man čia kažkokia makalynė, kol kas dar neiššifravau šio galvosūkio doh.gif
Atsakyti