Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

jau matem smile.gif aisku, kad idomu smile.gif
Atsakyti
Baisu pradet rasyt, kad labai nedusautumet - dar viena blondine uzklydo.. blink.gif Sudetinga man sita tema, o dar sakot, kad cia pablevyzgojimai doh.gif Pasakykit, noriu ka nors sekmingo nuveikti, su kokia 10 tukst. Lt. Jei nieko nenusimanau, ar verta kreiptis i koki speca Finastoj, tarkim, ir jam patiketi investavima i akcijas. Ar ka nors geriau pasiulytumet ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Izabele: 30 rugpjūčio 2007 - 13:11
QUOTE(Izabele @ 2007 08 30, 13:04)
Baisu pradet rasyt, kad labai nedusautumet - dar viena blondine uzklydo.. blink.gif  Sudetinga man sita tema, o dar sakot, kad cia pablevyzgojimai  doh.gif Pasakykit, noriu ka nors sekmingo nuveikti, su kokia 10 tukst. Lt. Jei nieko nenusimanau, ar verta kreiptis i koki speca Finastoj, tarkim, ir jam patiketi investavima i akcijas. Ar ka nors geriau pasiulytumet  ax.gif

Čia yra investicinių fondų apžvalga ir nuorodos į juos:
http://www.spekulian.../page.php?id=13
Patarti kažko tikrai negaliu, nes pati dabar tik renku info.
Galvojau pirkti i.f. vienetus, bet kuo toliau skaitau, tuo suprantu, kad tai nėra pelninga (visokie komisiniai ir t.t.), tik tiek, kad atsiranda didesnis domėjimasis ir investavimo supratimas, taipogi pradedančiąjam nėra rizikos prarasti pinigus.
Bet man vis tiek čia dar gūdus miškas ax.gif
Atsakyti
Kozete, aciu uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 08 30, 16:07)
Čia yra investicinių fondų apžvalga ir nuorodos į juos:
http://www.spekulian.../page.php?id=13
Patarti kažko tikrai negaliu, nes pati dabar tik renku info.
Galvojau pirkti i.f. vienetus, bet kuo toliau skaitau, tuo suprantu, kad tai nėra pelninga (visokie komisiniai ir t.t.), tik tiek, kad atsiranda didesnis domėjimasis ir investavimo supratimas, taipogi pradedančiąjam nėra rizikos prarasti pinigus.
Bet man vis tiek čia dar gūdus miškas

Neskubekite.
Rinkos labai isiaudrinusios.

Pradekit nuo paprasto dalyko: kiekvienas fondas, kiekviena akcija ieina i kazkokia birza: pvz: SEB NVS fondas - vadinasi jis perka akcijas rusijoje, rusijos birzoje.

Ziurim ka turim: Akcijos "guli" rusijos akciju birzoje, ziurime i RTS indeksa - judesys i kur ? zemyn, i sona ? tai kokio velnio ten lysti dabar. Prades kilti - valio, pirmyn.
Tas pac su bet kuriuo fondu.

Taip pat - svarbu strategija, taktika.
Fondai - daugiau skirti taupymui, tai ir uzsibrezkit -> noriu per metus 15 %, noriu 30% noriu 700 % ... tada ir rinksites instrumentus, kaip tai pasiekti.

Tas pac su akcijomis.

Bet ... neskubekite.

Rusai:
RTSI: http://stock.rbc.ru/...tml?show=intra3
Prognozes, svajones ir t.t.: http://otc-stock.rbc...rgets/index.jsp

Finasta - geras pasirinkimas, bet ... galvokite ir sava galva !
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 30, 16:55)
Finasta - geras pasirinkimas, bet ... galvokite ir sava galva !

Leiskite jusu galva siek tiek pagalvoti blush2.gif biggrin.gif Na jei rimciau, perzvelgiau nuoroda, man toks variantas pasirode geras, ka pasakytumet?

UAB "Finasta investicijų valdymas" (FIV)
Fondas investuoja į aktyviai augančias Centrinės, Rytų Europos, Balkanų regiono ir kai kurias NVS šalių rinkas ir keičia portfelio sudėtį atsižvelgiant į didžiausio prieaugio galimybę.
Minimali investavimo suma 1000 litų
Fondo investicinio vieneto pirkimo kaina 164.6213 litai
Fondo akcijų vertės pokytis
Metais 2005.03.17.-2005.12.30. +15.23%
Šiais metais 2006.01.01.-2006.12.29. +40.07%

Kiek supratau is Vall2 zinutes, dabar nuo Rusijos rinku reiktu susilaikyti, bet man is esmes neaisku principas: jei as "ikisu" kazkiek pinigu, sakykim pradziai su "Finasta", kiek laiko tuos pinigus laikyti, ar cia reikia nuolat stebeti ir "pagavus" priimtina prieaugi atsiimti viska, ar tik ta pliusa atsiimdineti/toliau leisti jam suktis... Klausimas toks man kyla del to patarimo laukti - jei rinkos permainingos, tai kaip ir iseitu, kad kokiems metams palikt pinigus "suktis" netikslinga? Ar bet kokiu atveju yra svarbu startas, net jei kalba eina apie ilgesni "darbo" laikotarpi?
Atsakyti
Izabele,
Jus teisi, bet gal padarykim va taip va:

pameginkit atsakyti sau i klausima:
Kokia rizika zadate prisiimti ?
tai butu: noriu uzdirbti 20%, rizikuoti noriu 20%. -> idejus 1000 Lt, atgauti pinigai nuo 800 iki 1200.

kiek laiko zadate "sedeti" investicijose: - menesi, puse metu, metus, 5 metus ir t.t.
Cia "atsistos" klausimas - ar gali "uzsaldyti pinigus" ilgam.

trecias klausimas:
pajamu deklaravimas -> GPM. Norite-nenorite.

trecias klausimas + 1 punktukas:
15% pelno mokestis neislaikius vertybiniu popieriu 366 dienas.

Toliau - miske storesni partizanai ...
Atsakyti
Gerai, tada užduosiu konkretų klausimą ax.gif , sakykim noriu uždirbti 20proc.
Kur patartumėte investuoti? Investuočiau ne mažiau kaip 1-2m.
Kaip suprantu ivestuojant į investicinius fondus komisinių ir pan. neišvengsiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 08 31, 10:26)
Gerai, tada užduosiu konkretų klausimą , sakykim noriu uždirbti 20proc.
Kur patartumėte investuoti? Investuočiau ne mažiau kaip 1-2m.
Kaip suprantu ivestuojant į investicinius fondus komisinių ir pan. neišvengsiu?

pakolkas i kojine.
Juk jau minejau - rinkos labai isiaudrinusios, isitempusios. Viena diena raudona, kita zalia. Nezino kur judeti.

O kokia FMI issirinkot ?
Pagal kokius kriterijus ?
Koki fonda issirinkot ?
Kokiais kriterijais remetes ?

pameginkim paieskoti kartu ...
tik pasistenkit, nedurti pirstu i pirma pasitaikiusi ... :
http://www.baltic.om...g=funds&lang=en

Komisiniai - cia mokestis uz Fondo valdytojo darba.
Jei patys zaisit akcijomis - komisiniai bus 0.19 ... 0.5% perkant ir 0.19 ... 0.5% parduodant. Komiso dydis ne maziau 5 Lt. Cia grubiai, o konkrecioje FMI konkretus skaiciai.
Jei parduosit nesulauke metu - komisiniai sumazins pelna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 31 rugpjūčio 2007 - 14:52
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 31, 14:48)
O kokia FMI issirinkot ?
Pagal kokius kriterijus ?
Koki fonda issirinkot ?
Kokiais kriterijais remetes ?

pameginkim paieskoti kartu ...
tik pasistenkit, nedurti pirstu i pirma pasitaikiusi ... :
http://www.baltic.om...g=funds&lang=en
Komisiniai - cia mokestis uz Fondo valdytojo darba.
Jei patys zaisit akcijomis - komisiniai bus 0.19 ... 0.5% perkant ir 0.19 ... 0.5% parduodant. Komiso dydis ne maziau 5 Lt. Cia grubiai, o konkrecioje FMI konkretus skaiciai.
Jei parduosit nesulauke metu - komisiniai sumazins pelna.

Išsirinkus dar nesu nieko, kol kas tik renku info.
Galbūt investuočiau į SEB Nordic ir Europe2 fondus. Čia jei planuočiau investiciją nuo 1 iki 5m.
Jei kartais kiltų minčių ilgesnei investicijai na nemažiau 10m. SEB Medical Fund.
Iš tikrųjų, kai pradedu gilintis, tai suprantu, kad dar nieko nesuprantu šiuose reikaluose - norisi pradėti, bet ir baisu.
Kita vertus man dar labai neaišku dėl tų fondų, kai valdo valdytojas ir už tai moki komisinius, ir kai pats investuoji į akcijas, kaip minėjot tada komisiniai 0,19-0,5proc. Bet tai yra jau akcijų pirkimas, ar kaip? blush2.gif Ir rizika tada žymiai keičiasi, jei pats perki akcijas. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 08 31, 16:05)
Galbūt investuočiau į SEB Nordic ir Europe2 fondus. Čia jei planuočiau investiciją nuo 1 iki 5m.
Kita vertus man dar labai neaišku dėl tų fondų, kai valdo valdytojas ir už tai moki komisinius, ir kai pats investuoji į akcijas, kaip minėjot tada komisiniai 0,19-0,5proc. Bet tai yra jau akcijų pirkimas, ar kaip?  Ir rizika tada žymiai keičiasi, jei pats perki akcijas.

SEB Nordic -> doleriai. teks prisiimti valiutu rizika. Zinant, kas darosi su JAV NT rinka ...
SEB Europe 2 Fund Fondas investuoja į Europos šalių akcijas ir išvestines finansines priemones.
SEB Eastern Europe ex Russia Fund
Investicinis fondas investuoja į Rytų Europos šalyse (išskyrus Rusiją) registruotų bendrovių arba didžiąją savo veiklos dalį Rytų Europoje (išskyrus Rusiją) vykdančių bendrovių akcijas ir išvestines finansines priemones.

Kaip Jums atrodo, ar Vokieciai gali kilti 50% ir daugiau ? O Bulgarai, kroatai ?
Suprantama, vokieciu rizika bus mazesne, bet ir galimas pelnas ... taip pat. Bulgarai - velnias zino, ir rizika, ir graza GALI buti labai ivairi.

paziurekit i cia: http://www.eastcapit...dex.php?cid=169

Kiekviename fonde yra 20% pinigu suma, kuria atiduodate fondo valdytojui.
Akcijose, netgi pramovus 10% ... jums dar lieka 10 % !!!
Akcijose rizika ir darbas bus paciam. Taciau zinios pasemtos akcijose ... bus vertingos Jusu vaikams.
apie FMI prekybos platformas: http://www.spekulian.../page.php?id=49

Atsakyti
Na po truputį kažkas aiškėja... 4u.gif
Bet kita vertus pažiūrėjus į tuos investicinius fondus, tai per du metus rodikliai išauga beveik dvigubai. Tai kiek aš nuo to gaučiau?
Ir kitas tada klausimas investuojant į akcijas blink.gif
Sakykim investuoju į estų Arco Vara, akcija vakar kainavo 1,92euro.
Sakykim perku 100akcijų (jei aš čia teisingai suprantu ax.gif ) ir laikau jas 1m. Po vienerių metų stebiu ir kada man labiausiai apsimoka jas parduodu. Ar taip?
Atsakyti