Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

man taip pat įdomu, ką perskaičiau, ir noriu sužinot daugiau ax.gif
Atsakyti
Aciu jums.

Maniau, nueisiu ramiai miegoti, tik labai norejau uzmesti aki i akciju rinka. Kaip uzmeciau, taip ir nusterau: daugelis akciju beveik pasieke ar net pasieke senas istorines zemumu ribas, o kitos net ir zemiau buvusiu zemumu nusirito. Atrodo, kad si diena baisesne nei kad November 19-20d., baisesne uz gruodzio kai kurias dienas.

Paklausite, kas darosi? As tiek pat isivaizduoju, kaip ir jus blush2.gif .
Akcijos rinkos ivairiu spaudu apzvalgininkai unisonu (ivairiom kalbom: vokiskai, angliskai ir pranzusiskai-, tiek as suprantu. Rusu spaudos neskaitau, gal be reikalo? ) rekia, kad investitoriai prarado vilti, kad rinka atsities. Iv. saliu vyriausybiu planai pasirode visiskai bereiksme parama ekonomikai, nes kad vien tokia imone kaip JAV GM atsitiesti, pasirodo, reikia dar papildomu 5Mrd. $$ blink.gif

Sedziu su pyjama prie monitoriaus ir dar 50min. palauksiu, kol uzsidarys JAV rinka. Tada pulsiu vyreliui skambinti "Ka daryyyyyti??" unsure.gif

As cia sedziu. Iki.
Atsakyti
Kasdien žiūriu rusų RBK verslo kanalą, nes seku situaciją. Labai neblogos informacijos skelbia, daug kas ir mums aktualu. Akcijų pokyčius taip pat.
Šaunu, kad netingi rašyti 4u.gif Jei turėsiu ką naudingo parašyti - prisijungsiu.
Atsakyti
[quote=reniote,2009 02 17, 22:03]
(Laukite tesinio, jei bus idomu. Jei ne - atsiliepkite. Mat mano "ispekuliantiska istorija" prasideda nuo tu nuobodziu Vokietijos banku valdomos vokieciu rinkos blush2.gif ax.gif )

Sveiki, skaitau šios temos susirašinėjimus.... Ir nusprendžiau po savo atostogų mokytis "realioje" aplinkoje žaisti su akcijomis.
Reniote, lenkiu galvą prieš Jus. Patirtis, erudicija. Super 4u.gif
Lauksime pratęsimo Jūsū pasakojimo.
Atsakyti
Vakar buvo labai įdomi laida, kalbėjo Rusijos banko analitikai ir pan. veikėjai. Jie prognozuoja, kad artimiausiu metu dolerio ir euro kursas bus vienas prie vieno arba labai minimalus skirtumas. Žinoma, tai nereikia priimti kaip faktą, bet įdomu, ar išsipildys tokios prognozės. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 02 18, 10:45)
Vakar buvo labai įdomi laida, kalbėjo Rusijos banko analitikai ir pan. veikėjai. Jie prognozuoja, kad artimiausiu metu dolerio ir euro kursas bus vienas prie vieno arba labai minimalus skirtumas. Žinoma, tai nereikia priimti kaip faktą, bet įdomu, ar išsipildys tokios prognozės. rolleyes.gif

paprastai ju prognozes issipildo 4u.gif bet paties Medvedevo kalba liaudziai nuraminti sekmadieni nuteike nemaloniai g.gif
Atsakyti
Siandien vel sugrizau.
Siek tiek jauciuosi pavargus, nes vis tik tas stiprus laiko pasikeitimas (dar normaliai neissimiegu) mane veikia.

Tai siandien atsiprasau uz mano minciu isguldyma, kuris gal nebus labai rislus.

Vakar baigiau tuo, kad 8-to desimtmecio pabaigoje ir 9-to desimtmecio pradzioje Vokietijos visuomene akciju birzai buvo labai pasyvi, o vokiskieji bankai valde akciju rinka. Sali tebevalde p. Kohl, o as tuo metu buvau kazkelinto semestro ekonomikos ir finansu studente su labai maza patirtimi akciju birzoje.
O pinigu labai reikia, kaip ir visiems studentams. ax.gif

Karta 'Capitale" randu zinute, kad p. A. Kostolany rengia Muenchene seminara apie akciju rinka. Tema labai viliojanti, tik seminaro kaina labai kandziojanti. 50DM buvo man labai daug moketi uz neaisku ka. Surizikavau. Merginu neatsirado nei viena i kompanija, tai keliavom 5 vyrukai ir as su miegmaisiais i Muenchena klausytis spekulianto paskaitos.

Sale jau buvo sausakimsa pusei valandos pries prasidedant seminarui. Vietos mums atsirado ant kazkokiu "kabyklu". unsure.gif

Priesais mus sedejo pagyvenes septyniasdesimt kazkeliu metu gentlemanas su peteliske ir maloniai sypsojos. Tai buvo garsusis spekuliantas KOSTO (Herr A. Kostolany)!

Nors sale luzo nuo vyruku antpludzio, merginu buvo galima suskaiciuoti ant pirstu, visa gerb. p. Kosto buvo persunkta elegantiska emancipacija ir feminizmu.

Jo zodzius gaudeme ir konspektavome. Stai pora jo isminties perliuku, kurie visam gyvenimui man liko gyvenimo ekonomikos ABC.

***"Turtingieji, t.y. turintys ganetinai pinigu GALI i akciju rinka investuoti. Mazai turintys pinigu, TURI laikytis kuo toliau nuo akciju birzos. Visai neturintys pinigu PRIVALO investuoti. "
a.a. Kosto paaiskinimas: Turtingieji gali investuoti, nes jei praras pinigus, didelio nuostolio nepajaus. Mazai turintys pinigu, tenedrista investuoti, nes pinigu reikia kasdieniams rupescias spresti ir juos padengti. Pinigai negali buti eikvojami a. rinkai.
Biednas, arba visai neturintis pinigu privalo investuoti, kad uzsidirbti. Jam akciju birza butina isgyvenimui. Jam nera ka prarasti.

***"Akciju birza-ne "vyru" (suprask ne logikos) reikalas".
Kosto paaiskinimas: Vyrai stengiasi visus piniginius "ejimus" paaiskinti logiskai, rasti formule, kaip rinka, akcijos veikia. Retas kuris naudojasi nuojauta, patirtimi ar "uosle". Vyrai rinkoje yra agresyvus. Jei pajunta pergales skoni, daznai praranda nuovoka.
Moterys rinkoje daznai daug sekmingesnes, nes priesingai nei vyrai nebraizo jokiu grafiku, neskaiciuoja jokiu formuliu, o pamatave savo galimybes zino, kada laiku sustoti ir nepasiduoti visuotinam impulsui. Akciju birzoje retai rasi moteri, kuri priklausytu "drebanciu akcininku bureliui".

***Akciju rinka yra ne gamtos mokslu, bet socialinio mokslo "kurinys". Zmones susitinka a. rinkoje linksmi, irzlus, turintys savo nuotaikas, charakterius, troskimus ir siekius. T.y. visos variables yra kintamos. Nera nieko pastovaus.

***Anot Kosto, akcininkai yra skirstomi i "drebanciuosius" ir "ramiuosius". Kai "ramieji" dominuoja akciju birzoje, investicijos daznai buna ilgalaikes krypties.
Kai "drebantieji" uzima akciju birza, tada dominuoja "siandien pirkau, siandien pardaviau" tendencijos. T.y. vyrauja trumpalaikes investicijos rinkoje.

***Moterims. Jei esi istekejus (ar dar netekejus, bet be vaiku), stenkis susidraugauti su vienisa mama (issiskyrusia ar netekejusia moterimi, turincia vaiku). Sia draugyste gerbk ir puoselek. Moteris su vaiku daznai turi lb. isvystyta nuojauta ir atsakomybes jausma.
**Vienisoms motinoms. Isigyti ekonomikos/akciju rinkos pagrindus ir marsh drasiai i akciju birza. Jusu isvystyta nuojauta (uosle) ir bazines zinios akciju rinkoje (kurias tobules su patirtimi) yra jusu pranasumas ir sekmes akciju birzoje.

Tiek siam kartui apie a.a. Kosto isminti ir mano patirti. ax.gif
----------------------------------------------------------------------------------------

Ziurint i siandienos ir pastaruju menesiu akciju rinka, siuo metu ja valdo "drebanciuju kinku" burelis.

As stengiausi laikytis ilgalaikes investiciju politikos. Iki siol sekesi.
Deja, pastaraisiais menesiais teko pakeisti "stovykla" ir esu aktyvi "drebanciuju kinku" burelio atstove.

Siandien tiek. Jei nepatinka, prasom pasireiksti.

Ar reikia tesinio toliau? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2009 02 18, 20:45)
Ar reikia tesinio toliau?  ax.gif

Be jokios abejonės. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2009 02 18, 22:45)

Ar reikia tesinio toliau?  ax.gif

Kokios įdomios įžvalgos dėl intuicijos.. Yra tiesos. Mano antroji pusė "priklausė drebančiųjų ratui" - rėmėsi skaičiais, lentelėmis - ir "dugną" pasiekė.

Laukiame tęsinio smile.gif
Atsakyti
O mūsų vietinis investuotojas - oligarchas D. Mockus pasakė taip (pažodžiui necituosiu): "Nemėgstu svetimų žaidimų". T.y. jis nežaidžia su akcijomis ir niekada nekiša savo pinigų ten, kur pats negali atsakyti, kontroliuoti ir t.t. Jokių akcijų, lošimų, azartiškumo. Viskas skaičiuojama ir žino, kur kodėl kaip. Kiekviena sėkmė ar nesėkmė - tai asmeninis nuopelnas.
Atsakyti
Reniote sveika sugryzus. nu ka ir laukiam pasisakymu bei tesinio. thumbup.gif
Atsakyti
gerb. Reniotė pavarė super, mano stalčius atsidaręs iki kelių iš įdomumo. Žiauriai dominanti sritis, į kurią vis labiau noriu gilintis, tik laukiu kol mano bachūras biškį paaugs ir galėsiu po darbų užsiimti investavimu 100 proc. Dabar tik 20 proc. savęs galiu šiai sričiai skirti per dieną verysad.gif .
Atsakyti