QUOTE(reniote @ 2009 02 17, 21:03)
1. Mano "miegancioji" saskaita buvo ikurta kartu su keliais bendramoksliais studentais. Apie savo akciju "studeniska kooperatyva", rasiau dar labai seniai, "Investicju klubas I", kai raginau SM irgi burtis i kooperatyvus ar grupeles, kur butu galima nebijant savo nezinojimo, nesupratimo, kartu su draugais prie alaus butelio alubary viska aptarti, nusisneketi, daryti klaidingas isvadas ir del nieko nesijaudinti. Tokioje atmosferoje, buvo ikurtas mano "mieganti" saskaita.
Baigus studentauti ta saskaita, arba tiksliau tariant, to kooperatyvo neardeme, o palikome valdyma savo kursiokui, kuris veliau nuseke bankininko karjeros savo saly. Taigi, tas musu kooperatyvas, atrodo, uzmigo amziams ir as ta saskaita tik viena karta buvau susirupinus 1999m rudeni. Po to vel "uzmirsau". Iki siu dienu.
Oba, man patiko.
startavau Lietuviskoje akciju rinkoje 2003 metais, ko pasekoje "ant savo kailio" suzinojau:
Makleris nera JUSU draugas. Jo draugas yra Jusu sumokami komisiniai.
(nezinau kaip ne Lietuvoje, taciau VISU LT FMI (finansu maklerio imoniu) pirsciukai "nulinke i save" iki alkuniu)
Makleris Niekada nepagelbes mokestiniuose reikaluose - tai yra tik JUSU reikalas. Daznai netgi ikis pagali i ratus. (kadangi investicijos nera 100% pajamu saltinis, todel visu istatyminiu peripetiju zinoti neimanoma, o makleris labai "sekmingai" apie tai nutyli).
Paskutinis atsakymas is Finastos susitikimo: "musu tikslas yra uzdirbti", bet galima netycia "uzdirbta pelna" palikti mokeciams - tiek komisiniams FMI, tiek Sodrai, tiek VMI, rezultatas gali buti nulinis.
perfrazavus -> is laikinosios SOStines i Palanga galima nulekti greitai ignoruojant duobes, ir galima nuvaziuoti normaliai - apvaziuojant duobes. Pasiekus tiksla (Palanga) suskaiciuoti keliones savikaina: automobilio kuras + remontas.
finansu srytyje: "komisiniai mokesciai" + VMI + SODRA.
Lietuva yra "svogeriu" krastas, todel inside pluduriuoja skersai-isilgai.
man patiko "kooperatyvai". Lietuvoje tai -> grupuotes ... darancios realia itaka akciju kainoms.
Tiesa pasakius, "isradome" ta pati dvirati, tik zaidziame truputi kitaip - kiekvienas su sava saskaita: 2007 metais startavom micex birzoje. Ir labai akivaizdziai pasijuto -> OMX -> smelio deze, kurioje turi iranki - kastuva, tuo tarpu "ten" - karjeras, kur irankiai prasideda nuo dantu krapstuko ir baigiasi ekskavatorium.
Taip pat pajutom informacijos kieki, todel be "kooperatyvo", be komandos - praktiskai nera sansu, nebent day trading'e.
Trecias dalykas:
man atrodo Variakojis snekejo:
- jei tave domina pasto zenklai - ieskai pasto zenklu kolekcionieriu,
- jei tave domina automobiliai - ieskai auto fanu,
- jei tave domina investicijos - ieskai bendraminciu investicijose.
trumpai: po naujuju i KaunoSpekuliantu kluba atejo nauju zmoniu. Padejom ir literatura (daugelis isivaizdavo akciju birza - "sukaliojimai iskelus leteneles") ir AmiBrokeri "suvaldyti", dabar judam taktikoje-strategijoje. Aisku, susitarimai su Admiral Market nepraejo be pedsaku - ivyko didelis susidomejimas Forex'u. Finasta parode ETF'us. Akys pamazu krypsta commodities.
ir pabaigai:
Investicijos - tai gyvenimo budas. Todel pagalvokit, ar sugebesit 20 metu ziureti Bloomberg, finance.yahoo.com, sekti valiutu kursus, liborus - viliborus ir kitokius "borus", ar nepabijosit "pusti pries veja": bankai sneka is savo varpines - jus ziurit i ta pacia vieta is savo boksto (arba nuo kedes).
As jau nesneku apie tai, kad busit visada mokinukas, kuris privales mokytis diena is dienos, vakarykstes tiesos finansu rinkose veikia trumpai !
Taip pat islys mokestiniai fokusai: pajamu (pelno) deklaravimai.
Civilinis kodeksas, AB istatymai, fiziniu - juridiniu asmenu mokestiniai reikalai. Imoniu valdymo, fundamentalios informacijos "skaitymo" menas.
Papildyta:QUOTE(Subjektyvi @ 2009 02 22, 18:30)
Euras kris. Eurą palaipsniui tiesiog devalvuos, nes Europoje krizė gilės ir neturės kitos išeities.
Cia iskyla klausimas kieno atzvilgiu ?
jei tau EUR-USD pora - tai nei USA "blizga", nei Europa. Todel "mases" pluduriuoja ir nezino kas yra "saugu".
jei tai EUR-LT pora .... cia jau LT devalvacija labiau sviecia, nei EUR LT atzvilgiu.
Jei tai EUR-GPB ...
Jei tai EUR-JPY ...
Jei tai EUR-CFH ...
Tik pac idomumas, tie melejardai $ islinde is spaudos masinos ar isgelbes, ir kaip isgelbes USA, kaip si papildoma popieriu mase paveiks kitus popierius: Eura, Svara, Jena, Franka ? GaLL saugu yra Juaniai ?