Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

QUOTE(reniote @ 2009 02 18, 20:45)
Ar reikia tesinio toliau?  ax.gif

g.gif
4u.gif
vis dar laukiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 02 18, 10:45)
Vakar buvo labai įdomi laida, kalbėjo Rusijos banko analitikai ir pan. veikėjai. Jie prognozuoja, kad artimiausiu metu dolerio ir euro kursas bus vienas prie vieno arba labai minimalus skirtumas. Žinoma, tai nereikia priimti kaip faktą, bet įdomu, ar išsipildys tokios prognozės. rolleyes.gif

Tai tokiu atveju ar doleris kils, ar euras kris?
Atsakyti
Euras kris. Eurą palaipsniui tiesiog devalvuos, nes Europoje krizė gilės ir neturės kitos išeities.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 02 22, 18:30)
Euras kris. Eurą palaipsniui tiesiog devalvuos, nes Europoje  krizė gilės ir neturės kitos išeities.

Tuomet jei tai pasitvirtintu, tie kas turi paskolas eurais labai išloštu. Nors iš kitos pusės jei davalvuos litą, laimės kad turi LT ppaskola...
Atsakyti
QUOTE(žirniukas @ 2009 02 22, 13:34)
vis dar laukiu

Atsiprasau, kad nepratesiu savo "isminties". Siuo metu esu pati giliai paskendus akciju birzoje. Vos speju suktis per abi: ryte vokiska, po pietu JAVainiska. O dar darba reikia suziureti. Artimiems padeti. Ir nesu namuose, o kelioneje pas teva, tai reikia dar ir draugams rasti laiko ir su tevu apie gyvenima paplepeti ir dar spet savo seimai i JAV suskambinti. Kai noriu prisesti ka nors parasyti, galva buna jau tuscia ir bunu labai pervargus.
Tai mintys apie jokias ismintis nesisuka, nes siuo metu trumpalaikiuose akciju birzose, atrodo, siuo metu jokie moraliniai ir finansiniai principai neveikia. "Drebanciu kinku" akcininkai uzvalde rinka ir dar ilgai jos nepaleis atrodo.

O akcijoms dar daug "oro" yra kristi. Tai kas ka speja ryte pagauti, po valandos (ar trumpiau) parduoda ir vel i kova, ka prigriebus.

Siuo metu man sekasi nekaip, nes mano seimos ilgalaikes akcijos irgi pajudejo ristis zemyn. Dabar tik laiko klausimas, kada jos igaus pagreiti. unsure.gif

Siandien, kaip ir visas praeitas dienas neturiu jokiu minciu, nes visa esu persisunkus testosteronais, nes inykus i "vyriskus" finansinius reikalus darbe(nes aplink tik iv. amziaus ir isvaizdos vyrai) ir akciju birzoje stipriai jauciama vyriska "logika" arba kitaip tariant ju azartas. cool.gif
QUOTE(špingaletka @ 2009 02 22, 17:18)
Tai tokiu atveju ar doleris kils, ar euras kris?

spauda raso, kad eura ruosia devalvuoti.

Atsiprasau dar karta. Kol kas pati esu labai uzimta ir darbu, ir akciju birza, ir kelionine nuotaika. blush2.gif

Atsiliepsiu karts nuo karto ir uzbegsiu paziureti, kaip jums sekasi.
Atsakyti
mano pazintis su birza prasidejo nuo rimto minuso uz kuri tada buvo galima nupirkti nebloga automobili. Pasiseke, kad pinigai buvo ne skolinti, o savi. Noras zaisti akcijomis dingo keliems metams.
Nesekme niekada nesigyriau ir nesigirsiu. Gal todel ir i akciju birza, ir visa jos kilima ziurejau kitaip nei dauguma joje zaidzianciu. Zinojau, ka reiskia supanikuoti. Zinojau ir bjauru praradimo jausma.
Kapitalas sukaupiamas. Per kelis metus grizau i pradini taska, kai sukauptus pinigus vel reikia kazkur "padeti", bet sikart maziausiai noriu juos prarasti.
Planuota investicija buvo savo verslas, bet susikloscius esamai situacijai...
Atsakyti
Siandien gavau is Rusijos Ambasados:
Trumpa Rusijos ekonominės raidos 2009 m. pradžioje apžvalga

kadangi ten 4 Word lapukai su grafikais ir etc.
kam idomu paziurekit:
http://www.versloapl...s.php?extend.88

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 02 18, 00:07)
Kasdien žiūriu rusų RBK verslo kanalą, nes seku situaciją. Labai neblogos informacijos skelbia, daug kas ir mums aktualu. Akcijų pokyčius taip pat.
Jei turėsiu ką naudingo parašyti - prisijungsiu.

Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2009 02 17, 21:03)
1. Mano "miegancioji" saskaita buvo ikurta kartu su keliais bendramoksliais studentais. Apie savo akciju "studeniska kooperatyva", rasiau dar labai seniai, "Investicju klubas I", kai raginau SM irgi burtis i kooperatyvus ar grupeles, kur butu galima nebijant savo nezinojimo, nesupratimo, kartu su draugais prie alaus butelio alubary viska aptarti, nusisneketi, daryti klaidingas isvadas ir del nieko nesijaudinti. Tokioje atmosferoje, buvo ikurtas mano "mieganti" saskaita.
Baigus studentauti ta saskaita, arba tiksliau tariant, to kooperatyvo neardeme, o palikome valdyma savo kursiokui, kuris veliau nuseke bankininko karjeros savo saly. Taigi, tas musu kooperatyvas, atrodo, uzmigo amziams ir as ta saskaita tik viena karta buvau susirupinus 1999m rudeni. Po to vel "uzmirsau". Iki siu dienu.

Oba, man patiko.
startavau Lietuviskoje akciju rinkoje 2003 metais, ko pasekoje "ant savo kailio" suzinojau:
Makleris nera JUSU draugas. Jo draugas yra Jusu sumokami komisiniai.
(nezinau kaip ne Lietuvoje, taciau VISU LT FMI (finansu maklerio imoniu) pirsciukai "nulinke i save" iki alkuniu)
Makleris Niekada nepagelbes mokestiniuose reikaluose - tai yra tik JUSU reikalas. Daznai netgi ikis pagali i ratus. (kadangi investicijos nera 100% pajamu saltinis, todel visu istatyminiu peripetiju zinoti neimanoma, o makleris labai "sekmingai" apie tai nutyli).
Paskutinis atsakymas is Finastos susitikimo: "musu tikslas yra uzdirbti", bet galima netycia "uzdirbta pelna" palikti mokeciams - tiek komisiniams FMI, tiek Sodrai, tiek VMI, rezultatas gali buti nulinis.
perfrazavus -> is laikinosios SOStines i Palanga galima nulekti greitai ignoruojant duobes, ir galima nuvaziuoti normaliai - apvaziuojant duobes. Pasiekus tiksla (Palanga) suskaiciuoti keliones savikaina: automobilio kuras + remontas.
finansu srytyje: "komisiniai mokesciai" + VMI + SODRA.
Lietuva yra "svogeriu" krastas, todel inside pluduriuoja skersai-isilgai.

man patiko "kooperatyvai". Lietuvoje tai -> grupuotes ... darancios realia itaka akciju kainoms.

Tiesa pasakius, "isradome" ta pati dvirati, tik zaidziame truputi kitaip - kiekvienas su sava saskaita: 2007 metais startavom micex birzoje. Ir labai akivaizdziai pasijuto -> OMX -> smelio deze, kurioje turi iranki - kastuva, tuo tarpu "ten" - karjeras, kur irankiai prasideda nuo dantu krapstuko ir baigiasi ekskavatorium.
Taip pat pajutom informacijos kieki, todel be "kooperatyvo", be komandos - praktiskai nera sansu, nebent day trading'e.

Trecias dalykas:
man atrodo Variakojis snekejo:
- jei tave domina pasto zenklai - ieskai pasto zenklu kolekcionieriu,
- jei tave domina automobiliai - ieskai auto fanu,
- jei tave domina investicijos - ieskai bendraminciu investicijose.

trumpai: po naujuju i KaunoSpekuliantu kluba atejo nauju zmoniu. Padejom ir literatura (daugelis isivaizdavo akciju birza - "sukaliojimai iskelus leteneles") ir AmiBrokeri "suvaldyti", dabar judam taktikoje-strategijoje. Aisku, susitarimai su Admiral Market nepraejo be pedsaku - ivyko didelis susidomejimas Forex'u. Finasta parode ETF'us. Akys pamazu krypsta commodities.

ir pabaigai:
Investicijos - tai gyvenimo budas. Todel pagalvokit, ar sugebesit 20 metu ziureti Bloomberg, finance.yahoo.com, sekti valiutu kursus, liborus - viliborus ir kitokius "borus", ar nepabijosit "pusti pries veja": bankai sneka is savo varpines - jus ziurit i ta pacia vieta is savo boksto (arba nuo kedes).
As jau nesneku apie tai, kad busit visada mokinukas, kuris privales mokytis diena is dienos, vakarykstes tiesos finansu rinkose veikia trumpai !
Taip pat islys mokestiniai fokusai: pajamu (pelno) deklaravimai.
Civilinis kodeksas, AB istatymai, fiziniu - juridiniu asmenu mokestiniai reikalai. Imoniu valdymo, fundamentalios informacijos "skaitymo" menas.

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 02 22, 18:30)
Euras kris. Eurą palaipsniui tiesiog devalvuos, nes Europoje  krizė gilės ir neturės kitos išeities.

Cia iskyla klausimas kieno atzvilgiu ?
jei tau EUR-USD pora - tai nei USA "blizga", nei Europa. Todel "mases" pluduriuoja ir nezino kas yra "saugu".
jei tai EUR-LT pora .... cia jau LT devalvacija labiau sviecia, nei EUR LT atzvilgiu.
Jei tai EUR-GPB ...
Jei tai EUR-JPY ...
Jei tai EUR-CFH ...

Tik pac idomumas, tie melejardai $ islinde is spaudos masinos ar isgelbes, ir kaip isgelbes USA, kaip si papildoma popieriu mase paveiks kitus popierius: Eura, Svara, Jena, Franka ? GaLL saugu yra Juaniai ?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 02 18, 10:45)
Vakar buvo labai įdomi laida, kalbėjo Rusijos banko analitikai ir pan. veikėjai. Jie prognozuoja, kad artimiausiu metu dolerio ir euro kursas bus vienas prie vieno arba labai minimalus skirtumas. Žinoma, tai nereikia priimti kaip faktą, bet įdomu, ar išsipildys tokios prognozės.

Butu baisiai idomu, jei tokios prognozes butu kur nors internete arba "ant popieriaus".
Kolekcionuoju prognozuotoju prognozes: biggrin.gif

Trečiadienis 07 sausio 2009 - 07:16:06 :
Strategija 2009: valiuta, vertybiniai popieriai, nekilnojamas turtas, žaliavos
http://www.versloapl...php?extend.43.1
Tada rusai prognozavo EUR/USD: 1,3 - 2,0

Atsakyti
O kada jie tai prognozavo? Na nedaug atsiliko, dabar kursas 1:1,27 Eu/$
Atsakyti
Sveiki,
gal galėtumėte padėti tokiu klausimu ax.gif
Rašau darbą apie vertybinius popierius ir vienoje knygoje radau tokią sąvoką kaip savitarpio fondai (mutual funds). Gal žinote ar čia tie patys investiciniai fondai? blink.gif
Atsakyti
Zinia apie euro devalvacija turbut buvo balandzio 1 d. pokstas? a? g.gif Nes tai taip pat nerealu, kaip ir Masiulio siulymas visiems perlaikyti vairuotojo teises, be teises perlaikyti susikirtus doh.gif
Atsakyti