Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

QUOTE(Vall2 @ 2009 02 11, 08:23)
Rusai, per paskutinius 10 metu nudevalvavo savo rubli ...

persiprašau, kad kišuosi į jūsų diskusijas, bet kadangi, Jūsų klubą, karts nuo karto paskaitau, tai tikiuosi, kad neliksiu "ignore".

Tai va, kadangi devalvacijos galimybė jau kaip ir pradeda badyti akis, nors aš "abseliut" nesu finansų rinkos žinovė, norėjau Jūsų paklaust, kokia jūsų nuomonė apie tai, kad turimas santaupas litais, tiesiog pasikeisti į EUR ir saugiai.. parsinešti namo?

Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(žirniukas @ 2009 02 16, 16:59)
*persiprašau,
*turimas santaupas litais, tiesiog pasikeisti į EUR ir saugiai.. parsinešti namo?

*Atsiprasineti nereikia, o laukiame mielai diskusijose ir dometis aktyviai jums rupimais klausimais mirksiukas.gif
*Jei keisi dabar i EUR ir laikysi namie ar nusipirksi ka nors vertingo, ilgalaikio kaip NT, ar siaip kokia vertybe, kuri ir tavo aki dziugins, ir sirdi glostys, ir dar zinosi, kad dalykas - ilgalaike vertybe, tada labai labai izvalgiai pasielgsi. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2009 02 16, 17:56)
rupimais klausimais  mirksiukas.gif

tai, kad man viskas rūpi blush2.gif
kad ašei kol kas (tikiuosi) visiška diletantė.
Vyras pradėjo domėtis akcijų rinkomis, pirmus kartus pavyko uždirbt, kiti kartai mažiau sėkmingi (jei galima vartoti žodį "sėkmingi") buvo, paskui jį, ir aš įlindau, o kuo daugiau skaitai, ir kuo mažiau turi "profesionalaus" parengimo, tuo baisiau viskas, ir norisi viską parduot, pinigus paimt, pasikeist į labiau "patikimą" (jei tokių šiuo metu apskritai yra) valiutą, ir nešti kudašių.. tai va, esu visiška panikierė sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žirniukas: 16 vasario 2009 - 18:09
QUOTE(žirniukas @ 2009 02 16, 18:07)
*kad man viskas rūpi
tai va, esu visiška panikierė

* Tik drasiau destyk tuos savo rupescius, o mes juos cia jau iskedensim bendrom jegom. Tau tik beliks paciai atsrinkti, kas geriau, kas blogiau ax.gif
*kartais panikuoti yra geriau, nei apsimesti ar nematyti kas vyksta aplink ir kalbeti mantra "Viskas bus gerai! Viskas bus gerai!" mirksiukas.gif
Taigi, siuo metu tavo panika pagrista teisingai, as manau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2009 02 16, 19:16)
"Viskas bus gerai! Viskas bus gerai!"

vienas mano dar vaikystės draugas sako, kad nėra kvailesnės frazės, negu "viskas bus gerai", bo neaišku nei kas tas viskas, nei kas tas "gerai" biggrin.gif

dabar pagrindinis klausimas, ar atsikratyti prorusiškų bankų akcijų (Snoras, Ūkis) ir pinigėlius pasikeitus į EUR panaidoti taip, kaip tamsta sakėte, ar naiviai tikėtis "pakilimo", kam, tiesą sakant, kol kas nematau jokių prošvaisčių..

Atsakyti
QUOTE(žirniukas @ 2009 02 16, 19:42)
ar atsikratyti prorusiškų bankų akcijų (Snoras, Ūkis) ir pinigėlius pasikeitus į EUR panaidoti taip, kaip tamsta sakėte, ar naiviai tikėtis "pakilimo", kam, tiesą sakant, kol kas nematau jokių prošvaisčių..

Atsakomybe uz savo turimu akciju pirkima ar pardavima, turetumete priimti jus, ar kartu su vyru. Tai jusu "namu darbas" ivertinti siu akciju verte. Ivertinti savo turimas akcijas galite labai paprastai:
-akcijos kilimo-kritimo istorija
-siandienos: kelios savaites pries jusu akciju tendencijostendencijos: kaip ilgai jau krenta, kaip ilgai kyla, kaip ilgai laikosi stabili
-vidutine akicijos verte 50d. laikotarpyje: ar jusu turima akcija yra auksiau,zemiau lygi su vidutine 50d. akcijos verte.
-kada ir uz kiek pirkote akcijas: kokia ju siandienos verte
-kaip greitai galite padaryti akcija likvidzia: dirbat su makleriu, be jo paslaugu. Jei su juo, kokie mokesciai laukia akcijas parduodant, kas lieka jums, jei siandien tas akcijas parduosit.
-ziniu sekimas apie jusu turimu akciju imones situacija, politika, ekon. pasikeitimus
-akciju rinka veikia skirtingai nei banku sistema. Bankas gali zlugti, akcijos dingsta. Bankas pereina i kt. rankas ->akcijos gali islikti, pakilti, nukristi.
-daugybe nuansu yra nuspresti, kaip geriausia jums pasielgti su jusu turimu vert. popieriu turtu.

Kaip vienas zymus a.a. akciju spekuliantas p. A. Kostolany daug kartu pazymejo: my nose is my castle. Taip kad, visi sprendimai yra jusu uosleje sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2009 02 16, 20:22)
my nose is my castle.

dėkui wink.gif mėginsim tobulinti šį gebėjimą biggrin.gif
Atsakyti
Akciju rinka nuo pat ryto dreba. Ir dreba i apacia biggrin.gif

Vis zadejau pasidalinti siokiomis tokiomis "ismintimis", kurias susirankiojau per savo darbini gyvenimo tarpa. Aisku, tos "ismintys" ne mano. Tai autorystes sau net nedristu prisiimti. As tik per visa daugeli metu uzsidirbdama pinigus akciju birzoje jomis stengiausi kiek galima vadovautis. Pradzioj savo "akciju spekuliantes" karjeroje labai norejau ir tikejausi greitu resultatu, nors ZINOJAU, kad a.rinkoje reikia kantrybes ir "miegoti".
Kadangi "miegoti" buvo ne mano natura, tai susigalvojau sau senu senoveje (nuo 1987m) sistema, kaip save apgauti ir kitiems zmonems tik puse tiesos pasakyti blush2.gif

Susikuriau dvi saskaitas: viena paskyriau tam klasikiniam "miegojimui", kita savo akciju birzos mokslams. Siandien nebepasakysiu, kuri man atnese daugiau naudos, nes is retrospektyvos zvelgiant, abi jos man labai pasitarnavo.

1. Mano "miegancioji" saskaita buvo ikurta kartu su keliais bendramoksliais studentais. Apie savo akciju "studeniska kooperatyva", rasiau dar labai seniai, "Investicju klubas I", kai raginau SM irgi burtis i kooperatyvus ar grupeles, kur butu galima nebijant savo nezinojimo, nesupratimo, kartu su draugais prie alaus butelio alubary viska aptarti, nusisneketi, daryti klaidingas isvadas ir del nieko nesijaudinti. Tokioje atmosferoje, buvo ikurtas mano "mieganti" saskaita.
Baigus studentauti ta saskaita, arba tiksliau tariant, to kooperatyvo neardeme, o palikome valdyma savo kursiokui, kuris veliau nuseke bankininko karjeros savo saly. Taigi, tas musu kooperatyvas, atrodo, uzmigo amziams ir as ta saskaita tik viena karta buvau susirupinus 1999m rudeni. Po to vel "uzmirsau". Iki siu dienu.

2. Aktyvia saskaita pergyveno visokiu isgyvenimu. Ir dziaugsmo, ir praradimu. Joje laikau iv. akcijas nuo ilgalaikiu, vid. terminu ir trumpalaikiu investiciju, pvz, vienos dienos. Ji buvo mano pradziamokslis i akciju rinka. Joje bandziau pritaikyti savo mokslo zinias, susigraibytas zinias "gatveje", zinias gautas is vieno didzio akciju birzos spekulianto a.a. Andre Kostolany.

Asmeniskai jo nepazinojau. Su juo susiduriau pirma karta, kai 1991(?)m atsitiktinai kazkokiame laukiamajame paemiau is nuobodulio pavartyti vokiska zurnala "Capital". Atsimenu, kad zurnalas buvo nuobodus, tai as atsiverciau gala, su viltimi rasti kokiu nors anekdotu. blush2.gif
Radau labai gyvai ir intriguojanciai parasyta vieno psl. kolumne. Ta kolumne prarijau ir uzmeciau aki, kas ja parase. Autorius buvo a.a. A. Kostolany.
Nuo to karto, visus "Capitalo" paskutinius puslapius skaiciau kas menesi. Zavejo autoriaus erudicija, labai grazi kalba ir intriguojantis stilius aprasantis ivykius akciju birzoje.

Reikia nepamirsti, kad Vokietijos visuomenei akciju birza buvo tas pats, kaip siandienos Lietuvos visuomenei - kazkoks "kazino" ar losimu birza. Visi saziningai taupe pinigus Sparkasse (taupkassese), Postbanke ( panasu i taupkasse) ar kokiam ReifFeisenbank e.V. (Gelezinkelieciu finansinis kooperatyvas). Tuo metu Vokietijos bankai, taupkases turejo didziules pinigus sumas sukaupe savo saskaitose ir pasaulyje dominavo akciju rinka. Apie akciju rinka pacioje Vokietijoje mazai kas kalbejo, o pasaulis vokieciu rinka buvo pakrikstijes "bankininku akciju birza", nes kt. grupuociu ten nebuvo. Pasaulis pyko ir stengesi kazka daryti, suvarzyti moraliai vokieciu bankus, bet gavosi snypstas. Banku grupes toliau sekmingai viespatavo vokieciu akciju birzoje. unsure.gif

(Laukite tesinio, jei bus idomu. Jei ne - atsiliepkite. Mat mano "ispekuliantiska istorija" prasideda nuo tu nuobodziu Vokietijos banku valdomos vokieciu rinkos blush2.gif ax.gif )

Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2009 02 17, 20:03)
Laukite tesinio

labai laukiu.
Atsakyti
QUOTE(žirniukas @ 2009 02 17, 20:38)
labai laukiu.

ZIRNIUK, aciu, kad esi mano istikima ir kantri auditorija. ax.gif friends.gif

Pratesiu ryt, nes dabar turiu jau sakyti "labankt!". Manes laukia ryt ankstyvas rytas. Siandien irgi nuo ankstyvo ryto jau darbavausi.

Labanakt ir iki rytojaus! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reniote: 17 vasario 2009 - 20:44
QUOTE(žirniukas @ 2009 02 17, 21:38)
labai laukiu.

Ir as, ir as ax.gif
Atsakyti
Ir aš laukiu smile.gif
Atsakyti