Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

QUOTE(Kozete @ 2007 08 31, 16:41)
Na po truputį kažkas aiškėja...
Bet kita vertus pažiūrėjus į tuos investicinius fondus, tai per du metus rodikliai išauga beveik dvigubai. Tai kiek aš nuo to gaučiau?
Ir kitas tada klausimas investuojant į akcijas blink.gif
Sakykim investuoju į estų Arco Vara, akcija vakar kainavo 1,92euro.
Sakykim perku 100akcijų (jei aš čia teisingai suprantu) ir laikau jas 1m. Po vienerių metų stebiu ir kada man labiausiai apsimoka jas parduodu. Ar taip?

Praeitis nesako, kad ateityje bus tas pac, ypac su fondais.
Estu NT imone ... dar apie ja sunku ka nors sneketi - rinkoje ji nesenai.
http://spekuliantai....ikai/?Sec=ARC1T

o 100 euru - per SEB - 0.19% komisiniai, negaliu pasakyti, ar bus minimali 5 lt suma. Nes SEB'as dabar taiko "lengvatas".

Akcijos pirkimas/pardavimas galimas 10 sec. begyje. (explorerio lango refresh'o laikas si laika riboja)
realiai investuojant - uzsibrezi savo trendo linija, jei ja prakito zemyn - parduodi.
Spekuliavime - gaudai "bangas".

sakykim paprastai: pirkot po 2 Lt, kaina pakilo iki 2.20 -> t.y. 10% pelnas, atemus pirkimo/pardavimo komisinius -> 1%, taip pat atemus (sekanciu metu geguzes 30 d.) 15% pelno mokesti, visi kiti pinigai jusu.

Jei islaikysit metus, 2->2.20, jusu nuostolis bus komisiniai -> 1%.

Aisku, cia "aiskinimas ant pirstu" ir pakankamai grubus, bet pati esme yra tokia.

Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 08 31, 16:05)
Kita vertus man dar labai neaišku dėl tų fondų, kai valdo valdytojas ir už tai moki komisinius, ir kai pats investuoji į akcijas, kaip minėjot tada komisiniai 0,19-0,5proc. Bet tai yra jau akcijų pirkimas, ar kaip? blush2.gif Ir rizika tada žymiai keičiasi, jei pats perki akcijas. blink.gif

Akcijose, dar moki ketvitinį mokestį už investicinį portfelį. Ta prasme už laikomas akcijas. Pvz. Seb, mažiausia suma 10lt, UB priklauso nuo to kiek skirtingų akcijų turi. (1akcija - 1lt).
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2007 08 31, 17:28)
Akcijose, dar moki ketvitinį mokestį už investicinį portfelį. Ta prasme už laikomas akcijas. Pvz. Seb, mažiausia suma 10lt, UB priklauso nuo to kiek skirtingų akcijų turi. (1akcija - 1lt).

tikra tiesa, bet:
sis ketvirtinis mokestis ... juoku juokai - jei neapsirinku 0.xx % atsimenu, tik SEB'o didele zinute - tokia ir tokia diena butu gerai, kad Jusu saskaitoje butu pinigu. bet kad 10 Lt ... kazkaip tikrai neuzkliuvo, dabar tingiu ieskoti.

sis mokestis irgi mazina pelna, kaip ir komisiniai.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 31, 15:52)
Praeitis nesako, kad ateityje bus tas pac, ypac su fondais.
Estu NT imone ... dar apie ja sunku ka nors sneketi - rinkoje ji nesenai.
http://spekuliantai....ikai/?Sec=ARC1T

O tada kokias akcijas siūlytumėt pirkti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 31, 17:51)
tikra tiesa, bet:
sis ketvirtinis mokestis ... juoku juokai - jei neapsirinku 0.xx % atsimenu, tik SEB'o didele zinute - tokia ir tokia diena butu gerai, kad Jusu saskaitoje butu pinigu. bet kad 10 Lt ... kazkaip tikrai neuzkliuvo, dabar tingiu ieskoti.

sis mokestis irgi mazina pelna, kaip ir komisiniai.

Man tai tie 10lt "užkliuvo" pačioj pradžioj, kai netyčia vos ne paskutinę rugsėjo dieną pataikiau nusipirkt akcijų. Tada "pelno" galima sakyt nėra, vos ne į minusą, ir dar 10lt nnuplėšė. smile.gif Dabar tai jau kitaip žiūriu į tą mokestį, bet kas pradeda viai neblogai žinot apie jį, kad šoko mažiau būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 08 31, 17:56)
O tada kokias akcijas siūlytumėt pirkti?

Nu jei neprimusit uz reklama:

CANSLIM komanda daro mokamus tyrimus: http://www.spekulian...page.php?id=189
visi anksciau buve nemokami tyrimai: http://www.spekulian....php?p=research
tik teks registruotis.
Logiskai mastant, pirma perskaitei, po to arba perki, arba parduodi.

O jei rimciau:
kiekvienas zmogus skirtingai vertija rizika, ir savo zinias. Kas vienam - ziauriai rizikinga, kitam ... normalu, ir atvirksciai. Taip pat, rizikos vertinimas priklauso nuo patirties.

Paziurekim i ARC1T
akcija nesenai isoko i rinka. starte aziotazas, o toliau ... trendas zemyn.
Nuo kalno-iki kalno 14 sesiju. vadinasi - vel lipame i kalna, bet kur virsune ? Bijau, kad 2-2.05 bus stogas, nes liepos gale-rugpjucio pirmom dienom ten buvo ... dugnas. 2.15-1.85 -> 2.00 yra 50% kainos korekcija - Fibonaci skaiciai. Toliau, reiktu ziureti i finansine analize, kas ten darosi.

Atsakyti
O kokia FMI issirinkot ?
Pagal kokius kriterijus ?
Koki fonda issirinkot ?
Kokiais kriterijais remetes ?

Diskusija nesigauna ??
O gal apie investicijas pagalvosim ... po 50 metu ??

Atsakyti
As kol kas dar neinvestuoju, tik tuo siek tiek domiuosi... Bet kuo daugiau domiuosi, tuo noras investuoti mazeja doh.gif Kodel taip smarkiai akcentuojama teigiama investavimo graza, mandagiai uzmirstant, kad ta graza gali buti ir neigiama? Kas investuoja jau n metu, tas zino, kad neimanoma investuoti ir tik uzdirbti, visuomet bus taip, kad kazka ir prarasi. Todel tie visi skaiciavimai, randami knygose, straipsniuose, pasisakymuose man tokia demagogija dvelkia... Kartais tai skamba kaip reklaminis triukas ("Investuokite 100 lt., ir po 25m. jus busite milijonieriai"). Skaiciau knyga "Turtingas tetis, vargsas tetis" (kazkaip panasiai, gal ne visai tikslus pavadinimas). Koks 1/5 knygos buvo skiriama literaturiniam aprasymui, kaip kiekvienas panorejes gali tapti milijonierium, gali ta padaryti be pinigu. Nu ir skaiciau iki tos vietos, kai papasakojama, kaip tai padaryti: nusiperki nekilnojamojo turto geroje vietoje (be pinigu, taip iseitu), po kiek tai metu ji parduoti. Po tokios nesamones knyga numeciau i sona ir daugiau nebeskaiciau.
Ne visi sugeba investuoti teisingai, cia reikia ir intuicijos, ir apsukrumo, ir ziniu, ir laiko visam tam, ir loginio mastymo, ir verslininko gysleles. Investuojant gal ir gali uzsidirbti milijona, bet gali sekancia diena ji ir prarasti.
Nesakau, kad reikia taupyti atlyginimus, tiketis, kad infliacija stipriai neaugs ir pan. Aisku, kazka reikia daryti, galvojant apie ateiti ir apie vaikus. Bet as pati savarankiskai investuoti tikrai nesiimciau del tam tikru asmeniniu savybiu. Jau geriau uzdirbsiu maziau, bet pasikliausiu profesionalais.
As manau, kad patyre investuotojai yra suinteresuoti pritraukti "i rinka" maziau patyrusius. Tada atsiranda daugiau galimybiu uzsidirbti mirksiukas.gif
Nemuskit manes uz mano nuomone 4u.gif Milijoniere, turbut, niekada netapsiu rolleyes.gif Man tiesiog norejosi sioje temoje daugiau objektyvumo, todel issakiau savo nuomone. Jei as kur neteisi ar ne taip kazka suprantu, pataisykite mane 4u.gif
Atsakyti
Pirėja, pritariu! clap_1.gif ok.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 09 05, 12:26)
Pirėja,  pritariu!

obaba ... saukiam BRAVO gulejimui ant lovos ??

Del "turtinas tetis, vargsas tetis", sia knyga gavau 33 gimtadienio proga. Perskaiciau. Paziurejau i save ... pamaciau - daug dalyku dariau, bet "kelias buvo per platus", arba - daug lankstu padariau. Dabar ... einu tiesiau.
Savo draugams daviau paskaityti, is desimties - vienas perskaite, visi kiti - nea.

"tarp eiluciu buvo" parasuta - va sxema, kuri veike pries 3 metus:

imi bet koki buta, uz 10 000 Lt + xxx xxx Lt paskola.
per 6 men. pabrangimas 10%, parduodi yyy yyy (rinkos kaina), yyy yyy - xxx xxx = 10 000 Lt. sumoki 15% pelno mokesti. Lieka 8 500. Jusu investicija 10 000 Lt - graza 8 500. arba 85% per 6 menesius.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 09 05, 13:10)
obaba ... saukiam BRAVO gulejimui ant lovos ??

ne, ne visai- BRAVO blaiviam požiūriui į visą tą reikalą.
Man rodos, kad šiame forume jo reikia, nes pagal kai kurių dalyvių klausimus ir ketinimus matosi kad kai kurioms šeimoms kvepia nemžais finansiniais nuostoliais... Aišku, labiau patyrusiems investuotojiems tokie 'žaliukai' yra ypač reikalingi - juk pripažinkim, vienų išlošimas yra kitų pralošimo sąskaita...

O gulėti ant lovos tikrai nesiūlau - jau anksčiau parašiau kad mano pasirinkimas yra investuoti į save, savo tobulėjimą. Kolkas man tai duoda žymiai didesnę grąžą nei būtų davęs lošimas biržoje. Ir nervų mažiau, ir malonumas didesnis daryti tai kas tikrai patinka ir ką sugebi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 09 05, 12:10)

imi bet koki buta, uz 10 000 Lt + xxx xxx Lt paskola.
per 6 men. pabrangimas 10%, parduodi yyy yyy (rinkos kaina), yyy yyy - xxx xxx = 10 000 Lt. sumoki 15% pelno mokesti. Lieka 8 500. Jusu investicija 10 000 Lt - graza 8 500. arba 85% per 6 menesius.

Nu paziurim kritiskai. Tarkim, 10 000Lt. - pinigai nedideli, bet uz sia suma nekilnojamojo turto nenusipirksi. Progresyviausi miestai LT kokie? Vilnius, Kaunas, Klaipeda. Kiek kainuoja juose, tarkim, prastas butas, bet geroje vietoje? 50 kv.m., turbut nuo 300 000 Lt. (optimistinis variantas rolleyes.gif ). Vadinasi, paskolos mums reikia 290 000 Lt. Kiek reikia uzdirbti, kad tokia paskola gauti is banko? O jei esi ne vienas, turi seima ir gyvenate jau uz paskola isigytame butelyje? Cia ne JAV, kur nuejus i banka, gali pareiksti: "As dabar nedirbu, bet tikrai dirbsiu, garbes zodis dirbsiu, tik duokit man paskola pusei limono ir as jums grazinsiu su procentais...". Ir bankas duoda, nes pas juos tai iprasta. Sakot, po puse metu parduoti ta buta? Vadinasi, puse metu moketi palukanas bankui reiktu, ane? Beje, jusu skaiciavimuose tai neitraukta ax.gif . Vadinasi, graza nebutu tokia didele, kokia jus apskaiciavote. Jei tas butas nepabrangtu, kad ir tuo 10 procentu? O jeigu atpigtu? O jeigu pasikartos Ispanijos ir JAV variantas? Tarkim, bustas atpigsta 10 procentu. Pirke uz 300 000Lt., parduodame uz 270 000Lt. Prarandame savo imerktus 10 000, ir dar 20 000 (beveik, nes per puse metu kazkiek paskolos bus grazinta) liekame skolingi bankui.
Neitikina manes tokie pavyzdziai. Viskas turi buti pasverta ir pamatuota, ir dar su "saugikliu".
Beje, tokiu pavyzdziu pilna jusu ir mano minimoje knygoje. O knygos autorius tikrai apsukrius - is knygos parasymo (gana utopines), turbut nemazai pinigu uzsidirbo. Jis lyg ir zaidimus-investavimo vadovus buvo sugalvojes ir sekmingai pardavinejes. Uztat ir susikrove milijona, o ne todel, kad investavo. Pinigu kiekis pasaulyje yra baigtinis. Vadinasi, kad juos gauti, turi is kazko atimti, kazkas padaro klaida investiciju rinkoje, o kazkas is tu klaidu pasipelno. Daugiausia klaidu daro, kaip zinia, naujokai. Be to, kuo daugiau zaideju rinkoje, tuo daugiau galimybiu uzsidirbti patyrusiems.
As nesiulau guleti ant lovos. As tik siulau kiekvienam kritiskai pasverti savo sukauptas zinias, asmeninius sugebejimus, laiko resursus ir nuspresti, ar esate pasirenge investiciju rinkoje susikauti su profesionalais.
Atsakyti