QUOTE(Kozete @ 2007 08 31, 16:41)
Na po truputį kažkas aiškėja...
Bet kita vertus pažiūrėjus į tuos investicinius fondus, tai per du metus rodikliai išauga beveik dvigubai. Tai kiek aš nuo to gaučiau?
Ir kitas tada klausimas investuojant į akcijas
Sakykim investuoju į estų Arco Vara, akcija vakar kainavo 1,92euro.
Sakykim perku 100akcijų (jei aš čia teisingai suprantu) ir laikau jas 1m. Po vienerių metų stebiu ir kada man labiausiai apsimoka jas parduodu. Ar taip?
Bet kita vertus pažiūrėjus į tuos investicinius fondus, tai per du metus rodikliai išauga beveik dvigubai. Tai kiek aš nuo to gaučiau?
Ir kitas tada klausimas investuojant į akcijas

Sakykim investuoju į estų Arco Vara, akcija vakar kainavo 1,92euro.
Sakykim perku 100akcijų (jei aš čia teisingai suprantu) ir laikau jas 1m. Po vienerių metų stebiu ir kada man labiausiai apsimoka jas parduodu. Ar taip?
Praeitis nesako, kad ateityje bus tas pac, ypac su fondais.
Estu NT imone ... dar apie ja sunku ka nors sneketi - rinkoje ji nesenai.
http://spekuliantai....ikai/?Sec=ARC1T
o 100 euru - per SEB - 0.19% komisiniai, negaliu pasakyti, ar bus minimali 5 lt suma. Nes SEB'as dabar taiko "lengvatas".
Akcijos pirkimas/pardavimas galimas 10 sec. begyje. (explorerio lango refresh'o laikas si laika riboja)
realiai investuojant - uzsibrezi savo trendo linija, jei ja prakito zemyn - parduodi.
Spekuliavime - gaudai "bangas".
sakykim paprastai: pirkot po 2 Lt, kaina pakilo iki 2.20 -> t.y. 10% pelnas, atemus pirkimo/pardavimo komisinius -> 1%, taip pat atemus (sekanciu metu geguzes 30 d.) 15% pelno mokesti, visi kiti pinigai jusu.
Jei islaikysit metus, 2->2.20, jusu nuostolis bus komisiniai -> 1%.
Aisku, cia "aiskinimas ant pirstu" ir pakankamai grubus, bet pati esme yra tokia.