Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Didžiojoje Britanijoje

QUOTE(Awriuke @ 2012 01 21, 10:07)
Del nuskausminimo tai galiu pasakyt tiek- nereikia daryt didvyres is saves ir kest skausmu ypac kai gimdymas yra pirmas. Jis gali testis kelias valandas (tada taip uzteks gas and air ir tableciu keliu), o gali testis ir paras (tokiu atveju imt epidura ir net negalvot). Kodel? Todel, kad valandu valandos skausmo isvargina taip, jog paskui nebelieka jegu stumt ir t.t. As pagimdziau tris vaikucius ir su vienu is ju turejau epidura. Ir tikrai nesigailiu, nes bent jau pagimdziau be jokio streso, nezmonisko skausmo ir abu su suneliu turejom jegu vienas kitu pasidziaugt po gimdymo. Kai tuo tarpu su pirmuoju sunum gimdziau su skatinamaisiais ir be jokio nuskausminimo. Po ilgu valandu skausmo neturejau jegu net paimt savo sunaus i rankas verysad.gif
O su dukele gimdymas labai greit ir graziai progresavo tai irgi nuskausminimo nereikejo. Ir dujas naudojau jau tik pries pat stumimo pradzia.
Nereikia but nusistaciusioms pries nuskausminamuosius grieztai, o ziuret pagal situacija, kad gimdymas butu grazi patirtis, o ne kazkas ka norisi kuo greiciau pamirst mirksiukas.gif

Sutinku su jumis ir tikrai nesirengiu kaip jus sakot "vaidinti didvyres",bet noreciau pabandyti pradzioj naturaliai,o jeigu bus labai nepakenciama tikrai nesipurtysiu epiduro.Tiesa sakant visa laika buvo uz gimdyma be skausmo ir tik neseniai,isklausiusi daug patarimu ir nuomoniu nusprendziau,kad visgi su epiduru didesnis sansas,kad bus panaudoti instrumentai vaikeliui istraukti,tai pagrindine priezastis delko noriu bandyti be epiduro.Taip pat suprantu,kad gali prisiplanuoti daug,bet planai keisis pagal situacija taigi esu "open minded".Ir labai saunu,kad dalinates savo patirtimi ir nuomone,nes gimdant pirma karta tu klausimu ir baimiu be galo be krasto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2012 01 21, 02:18)
Tai man irgi butu nepasiule jei pati nebuciau uzklaususi,nelabai pasiseke man su akusere-vakar buvo apointmentas 2.30 pm,nuejom su vyru,laukiam,laukiam,jau 3.20 pm,isejusi akusere apsimete labai nustebusi pamaciusi mane,o as jos klausiu-kada mane priimsit? O jinai man sako zinai as tave uzsirasiusi 3.30pm,bet zinai dar atsitiko toks dalykas-kazkas irase i mano zurnala,kad tu jau pagimdei tai as kita moteri pasikvieciau i tavo vieta  blink.gif  blink.gif Sako ar tu nieko pries jei as pas tave i namus ryt ateisiu? Sakau jai -tiek to jau,jeigu jau atejau tai palauksiu.Na tai gerai sako,tada siandien priimsiu  biggrin.gif Ir tai jau ne pirmas kartas,viena karta uzrase apointmenta 15.30,o pas save i zurnala 16.30,tai irgi pralaukiau visa val  gun_bandana.gif Jeigu pastosiu dar karta tikrai pasiprasysiu kitos akuseres,nes sita niekam tikusi,jei pati neklausi tai nieko nepasiulys.
Siandien nusipirkau paskutinius planuotus pirkinius taigi jau esu pasiruosi vaziuoti i ligonine  smile.gif ir drauges jau nuraminau,kad situacija kontroliuojama  smile.gif
Ar atvaziuos jusu mama pradzioj padeti su mazyle ar pati zadat susitvarkyti?Mano tai anyta pasisiule atvzaiuoti,kadangi mes gerai sutariam tai laukiu,gera ji pas mane  smile.gif

Na ir akusere pas jus doh.gif jei man tokia.. tai nervai neatlaikytu gun_smilie.gif Kadangi nebedaug liko tu apointmentu, dar truputi padraugaut reikia su ja, o veliau jau ,,adjos'' biggrin.gif Mano midwaif tai geriete tokia, tik pati turiu visad sakyt, prasyt ko man reikia, nes kitaip mazai sancu kad jin ka pasiulytu pati..
Tai labai saunu, kad jau pasiruoset i ligonine mirksiukas.gif Kaip sakant bukim pasiruosusios ir padarysim perversma nestuke.gif
Mama atvaziuos, bet tik koki balandzio menesi manyciau sulauksiu as jos, Lietuvoje visgi darbas, namai, universitetas( sesijos), tai vat ir neiseis iskarto, nors labai noreciau kad atvyktu kaip tik pacioje pradzioje, nes vyras tik savaite gaus tevo atostogu, o man ta savaite jauciu prabegs zaibisku greiciu ir liksiu viena su mazyle, juk pirmas kudikelis, nei kaip elgtis, nei kaip ant ranku paimt reikes nezinau, gyvenime nelaikiau kudikio ant ranku blush2.gif Baisu man kazkaip, o jei tas, o jei anas.. O anyta tai gyvena su mumis tame paciame name, bet nebeilgai, nes mes konculinio buto laukiam ir turetumem nebe uz kalnu gauti ir issikraustyti smile.gif Jau kam kam, bet anytai nepaliksiu nei anukes priziuret nei prasysiu is jos kokios pagalbos, o ir dar sakau, kad gryzus is ligonines net neduosiu ant ranku palaikyt.. Ji tokia kvaisa doh.gif kad geriau nereikia.. Jei jau kokia beda ar kas, skambinsiu vyrui, ar draugei kokiai, bet tikrai neisiu i kita kambari pas ja.. Nebeilgai liko su ja gyvent, ACIU DIEVUI thumbup.gif Dziugu girdeti kad jus su anyta gerai sutariat ir nesipykstat smile.gif O kodel jusu mama neatvyks, zinoma jei nepaslaptis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 01 21, 19:10)
Na ir akusere pas jus  doh.gif  jei man tokia.. tai nervai neatlaikytu gun_smilie.gif  Kadangi nebedaug liko tu apointmentu, dar truputi padraugaut reikia su ja, o veliau jau ,,adjos''  biggrin.gif  Mano midwaif tai geriete tokia, tik pati turiu visad sakyt, prasyt ko man reikia, nes kitaip mazai sancu kad jin ka pasiulytu pati..
Tai labai saunu, kad jau pasiruoset i ligonine  mirksiukas.gif Kaip sakant bukim pasiruosusios ir padarysim perversma nestuke.gif
Mama atvaziuos, bet tik koki balandzio menesi manyciau sulauksiu as jos, Lietuvoje visgi darbas, namai, universitetas( sesijos), tai vat ir neiseis iskarto, nors labai noreciau kad atvyktu kaip tik pacioje pradzioje, nes vyras tik savaite gaus tevo atostogu, o man ta savaite jauciu prabegs zaibisku greiciu ir liksiu viena su mazyle, juk pirmas kudikelis, nei kaip elgtis, nei kaip ant ranku paimt reikes nezinau, gyvenime nelaikiau kudikio ant ranku blush2.gif  Baisu man kazkaip, o jei tas, o jei anas.. O anyta tai gyvena su mumis tame paciame name, bet nebeilgai, nes mes konculinio buto laukiam ir turetumem nebe uz kalnu gauti ir issikraustyti smile.gif Jau kam kam, bet anytai nepaliksiu nei anukes priziuret nei prasysiu is jos kokios pagalbos, o ir dar sakau, kad gryzus is ligonines net neduosiu ant ranku palaikyt.. Ji tokia kvaisa  doh.gif  kad geriau nereikia.. Jei jau kokia beda ar kas, skambinsiu vyrui, ar draugei kokiai, bet tikrai neisiu i kita kambari pas ja.. Nebeilgai liko su ja gyvent, ACIU DIEVUI  thumbup.gif Dziugu girdeti kad jus su anyta gerai sutariat ir nesipykstat smile.gif O kodel jusu mama neatvyks, zinoma jei nepaslaptis?  blush2.gif

Liudna,kad nepasiseke jums su anyta,bet gal issikraustysit ir santykiai pageres.Mano anyta tai gera,tik sneka labai daug,bet as jau ismokau negirdeti ir kartais jos snekejimas man kaip fonas biggrin.gif Nors siaip tai saunuole ji,issilaike teises jau budama 50 tai dabar kai griztam i Lt tai nuveza mane pas drauges,ar i kirpykla ar pan,varom kartu pasivaiksciot,apsipirkti...
O mama mano tai turi baime visokiems skraidantiems aparatams ir kelionems,pastoviai del visko pergyvena -jei vaziuosi su masina tai gali atsitikti avarija,jei skrisi su lektuvu tai lektuvas nukris,jei plauksi laivu -tai laivu nuskes ir pan,na keista ji pas mane,mes netgi skrisdamii atostogu i uzsieni jai nesipasakojam,o pasakom jai jau tik po keliones,nes ji pastoviai prisigalvoja visokiu veju.Be to tevukas pries metus turejo sirdies operacija ir pastoviai ant vaistu tai jie dabar vienas kito nepalieka,o isvaziuot kartu irgi negali,nes yra namai,ir suo,ir 3 katinai,ir 5 vistos ir pan...vienu zodziu nerealu juos atsigabenti i Anglija.
O vyras mano gaus dvi sav tevystes atostogu,tiek priklauso pagal istatyma.Kodel jusiskis gaus tik savaite?Nes istikruju ta savaitele prabegs kaip akimirka,neuzteks net atsigauti po gimdymo.
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2012 01 22, 01:22)
Liudna,kad nepasiseke jums su anyta,bet gal issikraustysit ir santykiai pageres.Mano anyta tai gera,tik sneka labai daug,bet as jau ismokau negirdeti ir kartais jos snekejimas man kaip fonas  biggrin.gif Nors siaip tai saunuole ji,issilaike teises jau budama 50 tai dabar kai griztam i Lt tai nuveza mane pas drauges,ar i kirpykla ar pan,varom kartu pasivaiksciot,apsipirkti...
O mama mano tai turi baime visokiems skraidantiems aparatams ir kelionems,pastoviai del visko pergyvena -jei vaziuosi su masina tai gali atsitikti avarija,jei skrisi su lektuvu tai lektuvas nukris,jei plauksi laivu -tai laivu nuskes ir pan,na keista ji pas mane,mes netgi skrisdamii atostogu i uzsieni jai nesipasakojam,o pasakom jai jau tik po keliones,nes ji pastoviai prisigalvoja visokiu veju.Be to tevukas pries metus turejo sirdies operacija ir pastoviai ant vaistu tai jie dabar vienas kito nepalieka,o isvaziuot kartu irgi negali,nes yra namai,ir suo,ir 3 katinai,ir 5 vistos ir pan...vienu zodziu nerealu juos atsigabenti i Anglija.
O vyras mano gaus dvi sav tevystes atostogu,tiek priklauso pagal istatyma.Kodel jusiskis gaus tik savaite?Nes istikruju ta savaitele prabegs kaip akimirka,neuzteks net atsigauti po gimdymo.

Manasis tik savaite gaus nes tik nuo sausio 1d isidarbino tiesioginiam darbui, nes dirbo visad per agentura, ir turi buti jis pradirbes puse metu tiesiogei kad gautu dvi apmokamas savaites, o dabar gaus apmokama viena, aisku gali pasiimti ir antra, taciau niekas jos neapmokes, o jis vienas seima islaiko taigi neiseina dvieju:) Na tavo mamuks jaudinasi del taves, kaip ir tu del savo sunelio jaudinsies nuo siol:) cia tokia mamu dalia biggrin.gif Siandien nusipirkau ananasa, nes intike perskaiciau kad jo pavalgius gali greiciau pagimdyt biggrin.gif kaip ir nuo sexo ar pasivaiksciojimu biggrin.gif pora savaiciu beliko, tai nieko tokio kad ir anksciau pagimdysiu:) bet kazi kaip cia bus, kol kas ananasas neveikia nei is tolo biggrin.gif
Atsakyti
Norejau paklausti dar keleta klausimeliu smile.gif kai atvyksiu i ligonine, kaip su masinos pastatymu, nes ten mokama aikstele, o maniskis bus visad su manim, net jei reiks ir pasiliks per nakti, tai galvoju uz aikstele neissimokesim biggrin.gif Ir dar klausymas, mano midwaif sake, kai prasides saremiai kas 5-7min, ar nubegs vandenys, iskarto reikia pasiskambinti i maternity help line, ir pasakyti kas man yra, tai ka jie man gali atsakyti? biggrin.gif o gal atvaziuos manes greitoji kokia? biggrin.gif ir siaip as pasakyt pasakysiu kad man tas ir tas, bet kaip toliau kalbet? Is manes angliste menka blush2.gif tai gal dar zinote ar verteja galeciau prasyti, paskambinus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2012 01 21, 01:18)
Tai man irgi butu nepasiule jei pati nebuciau uzklaususi,nelabai pasiseke man su akusere-vakar buvo apointmentas 2.30 pm,nuejom su vyru,laukiam,laukiam,jau 3.20 pm,isejusi akusere apsimete labai nustebusi pamaciusi mane,o as jos klausiu-kada mane priimsit? O jinai man sako zinai as tave uzsirasiusi 3.30pm,bet zinai dar atsitiko toks dalykas-kazkas irase i mano zurnala,kad tu jau pagimdei tai as kita moteri pasikvieciau i tavo vieta  blink.gif  blink.gif Sako ar tu nieko pries jei as pas tave i namus ryt ateisiu? Sakau jai -tiek to jau,jeigu jau atejau tai palauksiu.Na tai gerai sako,tada siandien priimsiu  biggrin.gif Ir tai jau ne pirmas kartas,viena karta uzrase apointmenta 15.30,o pas save i zurnala 16.30,tai irgi pralaukiau visa val  gun_bandana.gif Jeigu pastosiu dar karta tikrai pasiprasysiu kitos akuseres,nes sita niekam tikusi,jei pati neklausi tai nieko nepasiulys.
Siandien nusipirkau paskutinius planuotus pirkinius taigi jau esu pasiruosi vaziuoti i ligonine  smile.gif ir drauges jau nuraminau,kad situacija kontroliuojama  smile.gif
Ar atvaziuos jusu mama pradzioj padeti su mazyle ar pati zadat susitvarkyti?Mano tai anyta pasisiule atvzaiuoti,kadangi mes gerai sutariam tai laukiu,gera ji pas mane  smile.gif

Sveikutes,
Man irgi su akusere nelabai pasiseke, appointmentai trunka po 10 min ir niekada nieko nepasako, viskas visada yra "normal", nei infor apie gimdyma, kur geriau, kaip geriau, tenka paciai viska isklausineti, o taip norisi daugiau infor, ypac kai tau tai pirmas gimdymas ir dar labai lauktas nestuke.gif Mano mama atvaziuoja kovo pradzioj, palaikyti mane, padeti pirma menesi, manau tikrai pravers g.gif nors sesuo minejo, jog po gimdymo kazkaip nelabai norejosi jai pagalbos, viska jaute pati, sako pati zinosi ir jausi ko reikia ar nereikia, bet as manau kai esi uzsienyje siek tiek kitaip, juk kai esi Lietuvoje zinai jog jei kas tuoj pat paskambinai mamai ir ji atleks padeti, o cia taip nebus, taigi tegu jau geriau is anksto atvaziuoja, man mama visada buvo ir yra didziule atrama wub.gif
Papildyta:
Sveikute!
Nusiteik optimistiskai ir viskas bus gerai.As irgi nepasitikiu Uk gydytojais,mama net siule i Lt grizti gimdyti,bet juk Lt irgi visokiu amatininku pasitaiko ir dar pinigus jiems i prieki reik moketi. :)mano patarimas-kuo daugiau skaityk,domekis,kuo daugiau zinosi tuo uztikrinciau jausiesi ir zinosi ko tiketis ir ko reikalauti is gydytoju ir akuseriu.Aisku nesidek i galva tik blogu istoriju,ju tik mazas procentas,dauguma moteru pagimdo labai sekmingai tik visada spaudoj ar televizijoj eskaluojamos tik blogosios.
[/quote]
Aciu uz padrasinima 4u.gif
O kur rasti tokia infor apie gimdymo skyrius, man siule tik ligonine ir neminejo jokiu atskiru skyriu, reikes siandien butinai uzklausti g.gif Apie gimdyma namuose ir man minejo, jog nepatartina pirma karta gimdancioms.Ir tiesa minejai, kad jau susikrovei daigtelius i ligonine, gal galetu pavardinti ka? 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Man irgi labai rupi, ka pasiimti i ligonine? Daugiausia inf radau, ka reikia veztis i LT ligonines, ten net tualetini popieriu rekomenduoja tureti doh.gif ko, manau, cia tikrai nereikes smile.gif Todel nenoriu prisikrauti nei per daug, nei per mazai smile.gif Aciu atsakiusioms. ax.gif
Atsakyti
Sveikos, as gimdziau Oxforde tai labai patiko viskas, tiek rupinimasis manim ir leliuku...viskas praejo labai gerai..visi sokinejo...kaip kokioj privacioje ligonineje pasijutau 4u.gif Toli dar lietuviams iki ju, tik pinigeliu lietuvelej laukia.... nesiginciju visur visokiu daktaru buna blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gerdakamile: 24 sausio 2012 - 18:05
QUOTE(vasareuk @ 2012 01 21, 12:50)
Sutinku su jumis ir tikrai nesirengiu kaip jus sakot "vaidinti didvyres",bet noreciau pabandyti pradzioj naturaliai,o jeigu bus labai nepakenciama tikrai nesipurtysiu epiduro....  Ir labai saunu,kad dalinates savo patirtimi ir nuomone,nes gimdant pirma karta tu klausimu ir baimiu be galo be krasto  biggrin.gif

Na nezinau- jei gimdymo eiga sklandi ir viskas vyksta pakankamai greit tada taip- epiduro imt nereikia, nes jis gali gimdos veikla suletint. Bet jei kentesi dvi paras skausmus (kas cia UK labai reali galimybe, kadangi jie stebi vaiko sirdies ritma ir t.t. ypac jei vandenys nenubege neskatina nieko schmoll.gif ) tai paskui kad ir be epiduro kazi kaip iseis isstumt tiek skausmo iskentus. As su Oskaru atkentejus 19 val. skausmo vos vos ji isstumiau pati. Bet isstumiau ir epidura turejau paskutines tris valandas. Man rodos cia daug kas priklauso individualiai nuo mamos fiziologijos, paveldimumo (kaip gimde mamos mama, sesuo ir t.t.) ir vaikucio dydzio. Dar labai didele itaka daro ir nusiteikimas pacios mamos smile.gif Ta pastebejau su savo trim gimdymais, nes jie visi buvo labai skirtingi. ax.gif

QUOTE(Alina939 @ 2012 01 23, 15:44)
Norejau paklausti dar keleta klausimeliu smile.gif kai atvyksiu i ligonine, kaip su masinos pastatymu, nes ten mokama aikstele, o maniskis bus visad su manim, net jei reiks ir pasiliks per nakti, tai galvoju uz aikstele neissimokesim biggrin.gif

Man rodos Peterborough ligonines aiksteleje yra nustatyta kaina parai laiko ar 12val. taip kad labai daug neturetu kainuot. Siaip gali pasiklaust registraturoj kai atvaziuosit smile.gif

QUOTE(sonela @ 2012 01 24, 16:24)
Sveikutes 4u.gif  Man irgi labai rupi, ka pasiimti i ligonine?

Pasiimt i ligonine:
*Vaiko rubelius (isidet patartina kelis komplektus, nes neaisku kaip viskas bus ir ar isleis greit). Patirtis kalba, kad jei paskui vyras ves papildomai rubu- maise rasi visokiu nereikalingu nesamoniu lotuliukas.gif
*Autokedute, nes be jos neisleis i namus
*Vatos arba medvilniniu tamponeliu, vienkartiniu serveteliu.
*Sauskelniu
*Ciulptuka (toms kurios ner nusiteikusios pries juos, nes vaikutis kitaip kabo dazniausiai ant (.)
*Lanolin tepaliuka (.), nes jei mazylis kabos ant (.) paskui labai skaudes spenelius. Ir sitas tepaliukas man padare stebuklus.
*Paketu (irgi bent pora pakeliu, nes neaisku kas darysis po gimdymo ir kada isleis)
*Slepetes, chalata.
*Apatiniu (keleta irgi, nes kartais atrodo jog nukraujuosi mirtinai po gimdymo doh.gif )
*Patogius laisvus rubus persirengt po gimdymo. Man asmeniskai patogiausia buvo lengvos treningines minkstos kelnes arba tympos.
*Keleta maikuciu (2-3) nes kitoms buna, kad pienas pasileidzia iskart po gimdymo. Taciau dazniausiai jis atsiranda tik 4-5 para po gimdymo.
*Kuno prieziuros priemones- duso zele, sampunas, dezodorantas ir t.t.
*Plauku sepetys, jei kuriai rupes isvaizda po gimdymo tai ir makiazo priemones lotuliukas.gif
*Pakrovejas telefonui, nes daug zmoniu reikes apskambint ir pranest dziugias naujienas smile.gif
*Megstamu CD, kadangi Peterborough ligonines gimdyklose yra CD grotuvai bigsmile.gif
*Zurnalu ar siaip ko paskaityt gimdymo metu ir po jo kol mazylis miega.
*Silta pizama jei teks nakvoti ligoninej, nes UK ligoninese ner normaliu kaldru, tik antklode, kuri labiau tiktu vadint paklode ir plonas adijalas is kurio naudos mazai doh.gif
As gimdziau vasara tai man salta nebuvo palatoj, o ziema net nezinau kaip ten bus.
*Truputi pinigu jei ko prireiktu is parduotuves ar vaistines smile.gif

Lyg ir viska paminejau g.gif Daugiau viskas priklauso nuo kiekvienos atskirai ko jums gali ten gulint prireikt. Ligoninej siaip ilgai nelaiko jei gimdymas sklandus ir ner problemu su kudikiu jokiu. Dazniausiai isleidzia 6-12val. po gimdymo. Bet mano atveju kai nubego zali vandenys mus laike para laiko smile.gif

P.S. Dar gailejausi, kad neisidejau saldumynu, nes po gimdymo labai norejau saldaus. Matyt organizmas taip bande atsistatyt jegas. Kadangi ju neturejau tai turejau zygiuot per visa ligonine pirkt doh.gif
Atsakyti
Aciu, apie siltesne pizama ir as pagalvojau, nes ju antklodes tikrai prilygsta paklodems biggrin.gif ir visuomet vedina kondicionieriais patalpas, tai, sakyciau, labai vesu buvo kai teko praleisti nakti ligonineje, laimei buvau spejusi chalata pasiimti smile.gif
Atsakyti
Pasiimt i ligonine:
*Vaiko rubelius (isidet patartina kelis komplektus, nes neaisku kaip viskas bus ir ar isleis greit). Patirtis kalba, kad jei paskui vyras ves papildomai rubu- maise rasi visokiu nereikalingu nesamoniu lotuliukas.gif
*Autokedute, nes be jos neisleis i namus
*Vatos arba medvilniniu tamponeliu, vienkartiniu serveteliu.
*Sauskelniu
*Ciulptuka (toms kurios ner nusiteikusios pries juos, nes vaikutis kitaip kabo dazniausiai ant (.)
*Lanolin tepaliuka (.), nes jei mazylis kabos ant (.) paskui labai skaudes spenelius. Ir sitas tepaliukas man padare stebuklus.
*Paketu (irgi bent pora pakeliu, nes neaisku kas darysis po gimdymo ir kada isleis)
*Slepetes, chalata.
*Apatiniu (keleta irgi, nes kartais atrodo jog nukraujuosi mirtinai po gimdymo doh.gif )
*Patogius laisvus rubus persirengt po gimdymo. Man asmeniskai patogiausia buvo lengvos treningines minkstos kelnes arba tympos.
*Keleta maikuciu (2-3) nes kitoms buna, kad pienas pasileidzia iskart po gimdymo. Taciau dazniausiai jis atsiranda tik 4-5 para po gimdymo.
*Kuno prieziuros priemones- duso zele, sampunas, dezodorantas ir t.t.
*Plauku sepetys, jei kuriai rupes isvaizda po gimdymo tai ir makiazo priemones lotuliukas.gif
*Pakrovejas telefonui, nes daug zmoniu reikes apskambint ir pranest dziugias naujienas smile.gif
*Megstamu CD, kadangi Peterborough ligonines gimdyklose yra CD grotuvai bigsmile.gif
*Zurnalu ar siaip ko paskaityt gimdymo metu ir po jo kol mazylis miega.
*Silta pizama jei teks nakvoti ligoninej, nes UK ligoninese ner normaliu kaldru, tik antklode, kuri labiau tiktu vadint paklode ir plonas adijalas is kurio naudos mazai doh.gif
As gimdziau vasara tai man salta nebuvo palatoj, o ziema net nezinau kaip ten bus.
*Truputi pinigu jei ko prireiktu is parduotuves ar vaistines smile.gif

Lyg ir viska paminejau g.gif Daugiau viskas priklauso nuo kiekvienos atskirai ko jums gali ten gulint prireikt. Ligoninej siaip ilgai nelaiko jei gimdymas sklandus ir ner problemu su kudikiu jokiu. Dazniausiai isleidzia 6-12val. po gimdymo. Bet mano atveju kai nubego zali vandenys mus laike para laiko smile.gif

P.S. Dar gailejausi, kad neisidejau saldumynu, nes po gimdymo labai norejau saldaus. Matyt organizmas taip bande atsistatyt jegas. Kadangi ju neturejau tai turejau zygiuot per visa ligonine pirkt doh.gif
[/quote]
Labai aciu uz pasidalinta patirti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 01 22, 00:53)
Manasis tik savaite gaus nes tik nuo sausio 1d isidarbino tiesioginiam darbui, nes dirbo visad per agentura, ir turi buti jis pradirbes puse metu tiesiogei kad gautu dvi apmokamas savaites, o dabar gaus apmokama viena, aisku gali pasiimti ir antra, taciau niekas jos neapmokes, o jis vienas seima islaiko taigi neiseina dvieju:) Na tavo mamuks jaudinasi del taves, kaip ir tu del savo sunelio jaudinsies nuo siol:) cia tokia mamu dalia biggrin.gif Siandien nusipirkau ananasa, nes intike perskaiciau kad jo pavalgius gali greiciau pagimdyt biggrin.gif kaip ir nuo sexo ar pasivaiksciojimu biggrin.gif pora savaiciu beliko, tai nieko tokio kad ir anksciau pagimdysiu:)  bet kazi kaip cia bus, kol kas ananasas neveikia nei is tolo biggrin.gif

Na as irgi girdejau apie ananasa,siandien buvau surgery tai sesute irgi kalbejo apie ananasa,sake jos dviems draugems padejo,sia savaite dar palauksiu,o kita sav ir as pirksiu-jei ir nepades tai bent skaniai pavalgysiu,nes ananasus labai megstu. biggrin.gif
O del pasivaiksciojimu tai as kasdien labai daug vaikstau,praktiskai visa diena ant koju,nes gulet dienos metu nemegstu,o sedet ilgesni laika nepatogu,bet akivaizdu,kad jie dideles itakos nedaro.Na palauksiu kol vyrui iseigines prasides ir isbandysiu treciaji varianta-gal suveiks biggrin.gif
O jei rimtai-tai manau jei vaikutis dar nepasiruoses tai jokiais anananais jo is ten neisviliosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Alina939 @ 2012 01 23, 15:44)
Norejau paklausti dar keleta klausimeliu smile.gif kai atvyksiu i ligonine, kaip su masinos pastatymu, nes ten mokama aikstele, o maniskis bus visad su manim, net jei reiks ir pasiliks per nakti, tai galvoju uz aikstele neissimokesim biggrin.gif Ir dar klausymas, mano midwaif sake, kai prasides saremiai kas 5-7min, ar nubegs vandenys, iskarto reikia pasiskambinti i maternity help line, ir pasakyti kas man yra, tai ka jie man gali atsakyti? biggrin.gif o gal atvaziuos manes greitoji kokia? biggrin.gif ir siaip as pasakyt pasakysiu kad man tas ir tas, bet kaip toliau kalbet? Is manes angliste menka  blush2.gif  tai gal dar zinote ar verteja galeciau prasyti, paskambinus?  4u.gif

Del aiksteles tai nezinau kaip Peterbore,bet mano ligoninej patare pirkti savaitini-kainuoja £11 svaru,nes jei mokesi uz val labai brangiai iseis.
Del saremiu kas 5-7 min tai lieps vaziuoti i ligonine,greitoji tikrai neatvaziuos,jos tuo neuzsiima.
O del vertejo tikrai nieko negaliu atsakyti,neteko susidurti.Siaip reiketu paskambinti i gimdymo skyriu ir pasiklausti arba midwifes paklausti jeigu turit koki gerai angliskai kalbanti drauga.
Atsakyti