Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Didžiojoje Britanijoje

Pakalbejau su drauge del ciulptuko tai sake,kad patartina isigyti,nes kitaip visa laika kabos ant kruties,net jeigu nenori valgyti vistiek megsta kazka burnoj tureti biggrin.gif Nors jos maziukas sake pradzioj labai nenorejo ciulptuko imti, tikras daiktas jam labiau patinko,bet uztat dabar neina atpratinti smile.gif Ciulptukai buna lateksiniai,silikoniniai ir ortodontiniai,siaip geriausias butu ortodontinis,bet kiek paskaiciau internete vaikai jo labiausiai nemegsta.Ir drauges vaikas atsisake ortodontinio.As nusprendziau,kad nusipirksiu viena silikonini del viso pikto,bet duosiu tik tada jei kitos priemones nuraminti nepades ir man baigsis kantrybe biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes, man dar kilo klausimu, kaip cia viskas vyksta su vaiko vardu, ar iskart ligonineje reikia naujagimi pavadinti, ar kaip?? blush2.gif Gal ir kvailas klausimas, bet dabar vis galvoju, jei jau ligonineje, tai kaip jiems paaiskinti del pavardes vaiko, jei esam nesusituoke ir siaip, ar ant kokio lapelio uzrasyti ir paduoti, kad klaidu nepridarytu g.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Awriuke @ 2012 01 24, 16:08)
*Autokedute, nes be jos neisleis i namus

NEsamone! Isejome be kedutes, niekas musu neklause ir ne vienus tokius maciau smile.gif

QUOTE(sonela @ 2012 01 29, 20:21)
Sveikutes, man dar kilo klausimu, kaip cia viskas vyksta su vaiko vardu, ar iskart ligonineje reikia naujagimi pavadinti, ar kaip?? blush2.gif Gal ir kvailas klausimas, bet dabar vis galvoju, jei jau ligonineje, tai kaip jiems paaiskinti del pavardes vaiko, jei esam nesusituoke ir siaip, ar ant kokio lapelio uzrasyti ir paduoti, kad klaidu nepridarytu  g.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Nereikia.Ligonineje vaikuciui uzdes "apyrankytes" ant kojytes, rankytes su mamos vardu pavarde.
Neteko girdeti jog gimdyklose nebutu lovu! Pas mane buvo lova, dusas, kamuolys zodziu viskas.
Paketus rekomenduoju TENA.
Greitu gimdymu drinks_cheers.gif

jokia greitoji nevaziuoja.Pries atvaziuojant rekomenduotina paskambinti i savo ligonines maternity unit ( kokia dar help line g.gif ),pasakyt kaip ir kas ir lauks jusu gimdykla nuvykus!
As pati pries truputi daugiau nei 2 metus ( atrodo tai buvo tik VAKAR) labai del visko pergyvenau, tikrai nera viskas komplkuota cia kaip gali atrodyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terapankė: 29 sausio 2012 - 23:45
QUOTE(vasareuk @ 2012 01 28, 18:37)
Pakalbejau su drauge del ciulptuko tai sake,kad patartina isigyti,nes kitaip visa laika kabos ant kruties,net jeigu nenori valgyti vistiek megsta kazka burnoj tureti  biggrin.gif Nors jos maziukas sake pradzioj labai nenorejo ciulptuko imti, tikras daiktas jam labiau patinko,bet uztat dabar neina atpratinti  smile.gif Ciulptukai buna lateksiniai,silikoniniai ir ortodontiniai,siaip geriausias butu ortodontinis,bet kiek paskaiciau internete vaikai jo labiausiai nemegsta.Ir drauges vaikas atsisake ortodontinio.As nusprendziau,kad nusipirksiu viena silikonini del viso pikto,bet duosiu tik tada jei kitos priemones nuraminti nepades ir man baigsis kantrybe  biggrin.gif

Sveika, jei vaikelis bus ramus as manau kad neduosiu isvis, bet negaliu zinoti dabar koks jis jau cia pas mane bus smile.gif Bet del viso ko ,,tiute" jau paruosta, ortodontine, bet kai pirkau net nezinojau kad buna ju visokiu rusiu, reikes jauciu nusipirkt dar silikonine g.gif
Tiesa, kaip ananasas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 29, 23:39)
NEsamone! Isejome be kedutes, niekas musu neklause ir ne vienus tokius maciau  smile.gif
Nereikia.Ligonineje vaikuciui uzdes "apyrankytes" ant kojytes, rankytes su mamos vardu pavarde.
Neteko girdeti jog gimdyklose nebutu lovu! Pas mane buvo lova, dusas, kamuolys zodziu viskas.
Paketus rekomenduoju TENA.
Greitu gimdymu  drinks_cheers.gif

jokia greitoji nevaziuoja.Pries atvaziuojant rekomenduotina paskambinti i savo ligonines maternity unit ( kokia dar help line  g.gif ),pasakyt kaip ir kas ir lauks jusu gimdykla nuvykus!
As pati pries truputi daugiau nei 2 metus ( atrodo tai buvo tik VAKAR) labai del visko pergyvenau, tikrai nera viskas komplkuota cia kaip gali atrodyti.

Sveika,
Del kedutes as esu girdejusi kad kitos akuseres palydi iki masinos ir tikrina ar tu turi ta kedute, jei ne, sako kad neisleidzia namo, kiek tame tiesos, as nezinau, bet as kedute pasirupinusi jau smile.gif
O del helpline, tai pas mane ant to mano Personal Pregnancy Record knygos yra maternity helpline nr, mano midwaif apibrauke ta nr ir sake kai pajusi kad jau, skambink tuo nr, tai as manau kad cia ir yra mano Peterborough ligonines delivery unit smile.gif man svarbiausia susisneket paskambinus smile.gif
O del greitosios, kaip tai nevaziuoja? jeigu zmogus neturi masinos, ar draugu kurie ta minute galetu pagelbeti ir nuvest, greitoji privalo atvaziuoti, tikrai nepaliks vienos manau gimdyt namie biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 01 30, 12:59)
O del greitosios, kaip tai nevaziuoja? jeigu zmogus neturi masinos, ar draugu kurie ta minute galetu pagelbeti ir nuvest, greitoji privalo atvaziuoti, tikrai nepaliks vienos manau gimdyt namie biggrin.gif

Jei zmogus neturi masinos,nenori trukdyti draugu issikviecia taksa!! Mes tai pat vykome taksu, ir parvykome mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 30, 18:13)
Jei zmogus neturi masinos,nenori trukdyti draugu issikviecia taksa!! Mes tai pat vykome taksu, ir parvykome  mirksiukas.gif

Na taip, bet ka jeigu zmogus neturi pinigu ant to takso, tada iseitis lieka tik greitoji arba gimdymas namie rolleyes.gif As asmeniskai, pati su taksu vyksiu, jeigu maniskis darbe bus, nes su masina pati nenuvairuosiu gimdyt pradejus biggrin.gif Bet tikiuosi kad vyras bus namie tuo laiku smile.gif ir nereikes jokiu taksu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 01 30, 18:24)
Na taip, bet ka jeigu zmogus neturi pinigu ant to takso, tada iseitis lieka tik greitoji arba gimdymas namie rolleyes.gif  As asmeniskai, pati su taksu vyksiu, jeigu maniskis darbe bus, nes su masina pati nenuvairuosiu gimdyt pradejus biggrin.gif Bet tikiuosi kad vyras bus namie tuo laiku smile.gif ir nereikes jokiu taksu  smile.gif

Sveikos 4u.gif
As kai buvau ligininej maternity unit, maciau kaip atveze lenke greitoji pagalba,kuriai buvo prasideje saremiai, bet toli grazu dar negimde, bet ji tokia buvo dramos karaliene ir labai daug koncertavo atvykusi i ta unita, pasakokjo visiems, kad neisivaizduoja kas jai darosi blink.gif kad jau gimdo, o po 5 min kaip nieko nebuta jau lauke stovi ir su mylimuoju burkuoja biggrin.gif Tai gal ir greitajai skambindama pripasakojo butu nebutu dalyku, kaip paskui isaiskejo jai tai jau trecias gimdymas bigsmile.gif
Tai va gal pas tokias ir vaziuoja tos greitosios, arba jei istikruju extrine situacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 01 30, 13:42)
Sveika, jei vaikelis bus ramus as manau kad neduosiu isvis, bet negaliu zinoti dabar koks jis jau cia pas mane bus smile.gif Bet del viso ko ,,tiute" jau paruosta, ortodontine, bet kai pirkau net nezinojau kad buna ju visokiu rusiu, reikes jauciu nusipirkt dar silikonine g.gif
Tiesa, kaip ananasas? smile.gif

Labukas!
Eksperimentas su ananasu dar karta patvirtino,kad tai bobuciu plepalai,o ne rimtas reikalas biggrin.gif Nors is kitos puse ir gerai,kad nepasitvirtino,nes nuo sekmad.sergu,kazkoks piktas gripas-ziauriai skauda gerkle,sloga,dar prie viso gerio buvo prasidejes viduriavimas ir siaip savijauta tokia,kad vakar neturejau jegu net steneti lotuliukas.gif Siandien jau biski geriau,bet vistiek dar jauciuosi ligota tai ikalbineju maziuka neskubeti bent iki savaitgalio smile.gif Vyras irgi serga verysad.gif
O kaip tau einasi? Jokiu zenklu dar?
P.s.del soskes tai ir as turiu ortodontine,nes vyras nupirko tokia kokia jam pasirode graziausia pagal paveiksliuka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2012 01 31, 13:47)
Labukas!
Eksperimentas su ananasu dar karta patvirtino,kad tai bobuciu plepalai,o ne rimtas reikalas  biggrin.gif Nors is kitos puse ir gerai,kad nepasitvirtino,nes nuo sekmad.sergu,kazkoks piktas gripas-ziauriai skauda gerkle,sloga,dar prie viso gerio buvo prasidejes viduriavimas ir siaip savijauta tokia,kad vakar neturejau jegu net steneti lotuliukas.gif Siandien jau biski geriau,bet vistiek dar jauciuosi ligota tai ikalbineju maziuka neskubeti bent iki savaitgalio  smile.gif Vyras irgi serga  verysad.gif
O kaip tau einasi? Jokiu zenklu dar?
P.s.del soskes tai ir as turiu ortodontine,nes vyras nupirko tokia kokia jam pasirode graziausia pagal paveiksliuka  biggrin.gif

Ot bjaurybe tas gripas! Sveikit kuo greiciau, nes dabar tikrai ne tas laikas kada sirgti mirksiukas.gif Man tai nieko isvis, kazkaip net atrodo kad dar ne greitai pamatysiu savo mazyle, ir baisu kazkaip truputi, nes judesiai labai sumazejo verysad.gif O pas midwaif tik pirmadieni apointemtas, tikiuos kad viskas ok bus nestuke.gif
Ko seniau nebudavo, tai kad rytais yra labai ziauru atsikelti is lovos, toks skausmas pilvo apacioje, kad ojojoj.. kad ir apsiversti nakti ant kito sono, skausmelis.. o ka jau kalbet apie naktinius atsikelimus i wc doh.gif Vien kol is lovos islipu visi miegai isgaruoja biggrin.gif Bet kiek kalbejau su mama sake kad taip turi buti, nes vaikelis guli kol tu guli, kai tu atsistoji- jis susmunka i apace (visi 3kg ir daugiau kiek jau jis ten sveria) tai reik manyt kad skaudet turi biggrin.gif
O siaip tai nieko naujo, tiesa viena vakara jutau tuos paruosiamuosius saremius, saviski prigasdinau kad gimdysiu biggrin.gif Ir pati truputi issigandus buvau, bet tai buvo vakare velai, tai uzmigau filma beziuredama ir ryta atsikeliau kaip niekur nieko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 01 31, 15:02)
ir baisu kazkaip truputi, nes judesiai labai sumazejo verysad.gif  O pas midwaif tik pirmadieni apointemtas, tikiuos kad viskas ok bus nestuke.gif 

Jei turit kazkokiu itarimu is kart maunat i ligonine kurioje gimdysit! Paklausys toniuku.Gal fiziologinio sulasins.O judet gali maziau nes vietos ne daugeja.VIs pakalbinkit, jei atgal kalbina reiskia visas gerai, o gal miega.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 01 31, 16:02)
Ot bjaurybe tas gripas! Sveikit kuo greiciau, nes dabar tikrai ne tas laikas kada sirgti mirksiukas.gif  Man tai nieko isvis, kazkaip net atrodo kad dar ne greitai pamatysiu savo mazyle, ir baisu kazkaip truputi, nes judesiai labai sumazejo verysad.gif  O pas midwaif tik pirmadieni apointemtas, tikiuos kad viskas ok bus nestuke.gif 
Ko seniau nebudavo, tai kad rytais yra labai ziauru atsikelti is lovos, toks skausmas pilvo apacioje, kad ojojoj.. kad ir apsiversti nakti ant kito sono, skausmelis.. o ka jau kalbet apie naktinius atsikelimus i wc  doh.gif  Vien kol is lovos islipu visi miegai isgaruoja biggrin.gif  Bet kiek kalbejau su mama sake kad taip turi buti, nes vaikelis guli kol tu guli, kai tu atsistoji- jis susmunka i apace (visi 3kg ir daugiau kiek jau jis ten sveria) tai reik manyt kad skaudet turi biggrin.gif
O siaip tai nieko naujo, tiesa viena vakara jutau tuos paruosiamuosius saremius, saviski prigasdinau kad gimdysiu biggrin.gif Ir pati truputi issigandus buvau, bet tai buvo vakare velai, tai uzmigau filma beziuredama ir ryta atsikeliau kaip niekur nieko biggrin.gif

Na savijauta truputi gereja,jau radau jegu apsitvarkyti namus ir issiviriau sriubos,tikiuosi,kad rytoj jau busiu beveik sveika.
Na as irgi jauciu maudima pilvo apacioj kai atsikeliu is lovos,bet nepasakyciau,kad skauda,o vartytis lovoj galiu be problemu,didziausia problema,kad nesinori miego ir vis prabudineju del tualeto reikalu.Sekmadienio nakti nebuvau uzmigus nei minutei (na cia daugiau del gerkles,uzkimstos nosies ir viduriavimo) tai vakar svajojau,kad galeciau gauti kokia injekcija kuri uzmigdytu mane bent 12 val,kad pailseciau smile.gif Bet praeita nakti jau geriau miegojau.Siaip pikta,kad kai yra visos salygos miegoti miegas neima,o kai bus maziukas noresis miego,bet nebus galimybiu,kokia neteisybe mad.gif
Jokiu parengiamuju saremiu nesu pajutusi,nors jau sekmadieni tureciau gimdyti,nesuprantu,jei ne pilvas pradeciau abejoti ar aplamai laukiuosi biggrin.gif Kiek skaiciau tai tie parengiamieji saremiai kai kurioms gana anksti pasireiskia,ir pienas bega,ir iskyros,o man nieko...
Vakar buvo atejusi akusere i namus tai paklause sirdele ir liepe labai stebeti judesius,prigrasino,kad jei kazkas ne taip iskarto skambinciau,gal jums reiktu paklausyti Terapankes ir susisiekti su ligonine jeigu judesiai stipriai apmazejo g.gif Nors siaip i pabaiga jie maziau juda del vietos stokos,maniskis tai visada pradeda kuistis kai tik atsigulu i lova ir issitiesiu biggrin.gif O dienom tai maniskis tinginiukas smile.gif
Atsakyti