Įkraunama...
Įkraunama...

Abrazija. Kas veliau?

Rytoj man atliks abrazija del nesivystancio nestumo. Esu 8 sav. nescia ir siandien gydytoja po apziuros echoskopu pasake: nesivystantis - tuscia puslele, kiausinio trynis.
Grizusi namo negalejau sulaikyti asaru. Rytoj man atliks operacija. Visu pirma del ko galetu nestumas nesivystyti? MAn tik 25 m. o negaliu netgi pagalvoti kas bus toliau? Ar noresiu bandyti dar??O jeigu nepavyks - as tikrai neistversiu verysad.gif Sitas bandymas irgi ne pavyko is pirmo karto, ir tada nezinojau kur detis.
GAl kam buvo panasi situacija?? MAn jau kartais atrodo, kad be psichologines pagalbos neapsieisiu.
Atsakyti
QUOTE(shlapka @ 2007 06 20, 22:10)
Rytoj man atliks abrazija del nesivystancio nestumo. Esu 8 sav. nescia ir siandien gydytoja po apziuros echoskopu pasake: nesivystantis - tuscia puslele, kiausinio trynis.
Grizusi namo negalejau sulaikyti asaru. Rytoj man atliks operacija. Visu pirma del ko galetu nestumas nesivystyti? MAn tik 25 m. o negaliu netgi pagalvoti kas bus toliau? Ar noresiu bandyti dar??O jeigu nepavyks - as tikrai neistversiu verysad.gif  Sitas bandymas irgi ne pavyko is pirmo karto, ir tada nezinojau kur detis.
GAl kam buvo panasi situacija?? MAn jau kartais atrodo, kad be psichologines pagalbos neapsieisiu.

Svarbiausiai nesijaudink, jei norėsi, galėsi turėti vaikų nors dešimt. Amžius čia visai ne prie ko. Geriau nesivystantis nėštumas nei vėlyvas persileidimas, geriau vėlyvas persileidimas nei vaikelis su sunkiu apsigimimu. Gamta viską reguliuoja. Žinau ne vieną kurioms panašiai buvo, turi po du vaikelius, sveikus ir gražius. Rūpinkis savim, savo sveikata ir bus viskas gerai. Jaudinimasis didžiausias tavo priešas. Priimk kaip geriausiai pasibaigusią nesėkmę iš galimų nesėkmių.
Atsakyti
Labai uzjauciu console.gif suprantu tavo baimes ir sielvarta, nes paciai taip buvo ir ne viena karta.
uzeik i nestumo planavimo skyreli, ten yra ne viena tema, kurioje bendrauja mergaites, kurioms taip, kaip tau nutiko 4u.gif
Atsakyti
Shlapka, rasau is asmenines labai panasios patirties > VISKAS BUS GERAI. Pernai kovo menesi man taip pat atliko abrazija. Isivaizduok, atejau stoti i iskaita budama 12 sav., o man pasake, kad nuo 9 sav. embrionas jau nesivyste. Asaru buvo ne viena ir ne dvi dienas. Taip pat atliko abrazija, po to tyrimai (daug, visokiu, norejome zinoti priezasti). Nieko nerado. Liepe gerai pailseti vasara, gerti vitaminus (Pregnacare), ir po 6 men. bandyti vel pastoti. ta ir padariau. Ir ka manai? Siandien supoju ant ranku savo beveik 3 savaiciu suneli smile.gif

Sunkiausia yra isgyventi abrazija ir ta nelemta laikotarpi is karto po jos. Prisimenu, man tada buvo skaudziausia matyti gatveje mamas su vezimeliais ar busimas mamytes su pilvais. Kai tik pamatau, vis polu i asaras. Bet nieko, isgyvenom. Laikas gydo zaizdas. Taigi linkiu kuo greiciau atsigauti ir jau kitais metais dziaugtis savo gerokai padidejusiu pilvu wink.gif
Atsakyti
Sveikute,
As ka tik patyrus sia procedura ...
Man irgi panasiai amziaus, 26 metai.
Mums irgi buvo 8 savaite ir diagnozavo nesivystanti nestuma.
Labai daug merginu taip atsitinka. Sako, kad net kas astuntai pastojusiai.
Baisu buvo tai, kad pagulde i ligonine pradejus tepti ir diagnozavo gresianti persileidima, stabde, lasalines state, vaistus leido, o jau kita diena diagnoze pasikeite - nesivystantis ir pries akis abrazija. Cia viskas vyko praita savaite. Visa diena su asarom nesiskyriau, nenorejau patiket, galvojau visokius variantus, netgi konsultavausi per bendradarbe su kitu ginekologu, kuris pasake irgi ta pati.
Zinok, baisiausia yra proceduros laukimas, paskui kai jau nieko negali pakeisti, nusiramini. Taigi jau antra diena as darbe ir jauciuosi neblogai. Aisku namie kas vakara paverkslenu, bet manau praeis. Lauksim puse metuku, o gal ir maziau ir bandysim dar karta. Man mano palatos gydytoja, kuri mane gyde ta visa savaite sake, kad geriausia yra pastoti tada, kai esi psichologiskai pasiruosusi ir nebutina skaiciuot, ar jau praejo tie 6 menesiai, ar ne. Tas laikotarpis skiriamas daugiau del to, kad per ji sustipret ir iveikt kito nestumo baime.

Laikykis, ir parasyk kai jau grisi is ligonines

P.S. Liora. kokius tyrimus dareisi? Man gydytoja tik del chlamidiju pasitikrint liepe, bet norisi daugiau viskuo pasidometi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitat: 21 birželio 2007 - 12:09
QUOTE(jurgitat @ 2007 06 21, 13:05)

P.S. Liora. kokius tyrimus dareisi? Man gydytoja tik del chlamidiju pasitikrint liepe, bet norisi daugiau viskuo pasidometi

Tiesa sakant, nezinau, ka konkreciai dare, bet tik ir prisimenu, kad ir krauja pridaviau ne viena karta, ir ginekologiniu ivairiu tyrimu mano gydytojas atliko nemazai. Net vyra siunte istyrti spermos kokybe. Gal viso to ir nereikejo, uz tad galu gale buvome abosliuciai tikri, kad joks virusas arba neisgydyta liga netapo nesivystancio nestumo priezastimi. Kas del tu 6 menesiu... gal tai priklauso individualiai nuo kiekvieno organizmo? is tikruju, svarbiausia jums, mergaites, dabar atsigauti moraliskai ir optimistiskai nusiteikti.
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2007 06 21, 11:03)
Shlapka, rasau is asmenines labai panasios patirties > VISKAS BUS GERAI. Pernai kovo menesi man taip pat atliko abrazija. Isivaizduok, atejau stoti i iskaita budama 12 sav., o man pasake, kad nuo 9 sav. embrionas jau nesivyste. Asaru buvo ne viena ir ne dvi dienas. Taip pat atliko abrazija, po to tyrimai (daug, visokiu, norejome zinoti priezasti). Nieko nerado. Liepe gerai pailseti vasara, gerti vitaminus (Pregnacare), ir po 6 men. bandyti vel pastoti. ta ir padariau. Ir ka manai? Siandien supoju ant ranku savo beveik 3 savaiciu suneli smile.gif

Sunkiausia yra isgyventi abrazija ir ta nelemta laikotarpi is karto po jos. Prisimenu, man tada buvo skaudziausia matyti gatveje mamas su vezimeliais ar busimas mamytes su pilvais. Kai tik pamatau, vis polu i asaras. Bet nieko, isgyvenom. Laikas gydo zaizdas. Taigi linkiu kuo greiciau atsigauti ir jau kitais metais dziaugtis savo gerokai padidejusiu pilvu wink.gif

Man ir ta pati istorija,tik as jauciau,kad mano maziukas nebesivyste,o gydytojas nekreipe i tai demesio,uztat 4sav.nesiojau jau mirusi leliuka verysad.gif .Man tai skaudziausia verysad.gif .Visa kita jau uzsimirse.Jau planuojam kita leliuka ir tikiuosi,kad sisyk viskas bus gerai.Nes begales tyrimu taip ir nenustate nesivysciusio nestumo priezasties.
Labai smagu skaityti,kad jau turit leliuka!Sekmes Jums! 4u.gif Aukit sveiki ir dideli!

Papildyta:
QUOTE(jurgitat @ 2007 06 21, 12:05)
Sveikute,
As ka tik patyrus sia procedura ...
Man irgi panasiai amziaus, 26 metai.
Mums irgi buvo 8 savaite ir diagnozavo nesivystanti nestuma.
Labai daug merginu taip atsitinka. Sako, kad net kas astuntai pastojusiai.
Baisu buvo tai, kad pagulde i ligonine pradejus tepti ir diagnozavo gresianti persileidima, stabde, lasalines state, vaistus leido, o jau kita diena diagnoze pasikeite - nesivystantis ir pries akis abrazija. Cia viskas vyko praita savaite. Visa diena su asarom nesiskyriau, nenorejau patiket, galvojau visokius variantus, netgi konsultavausi per bendradarbe su kitu ginekologu, kuris pasake irgi ta pati.
Zinok, baisiausia yra proceduros laukimas, paskui kai jau nieko negali pakeisti, nusiramini. Taigi jau antra diena as darbe ir jauciuosi neblogai. Aisku namie kas vakara paverkslenu, bet manau praeis. Lauksim puse metuku, o gal ir maziau ir bandysim dar karta. Man mano palatos gydytoja, kuri mane gyde ta visa savaite sake, kad geriausia yra pastoti tada, kai esi psichologiskai pasiruosusi ir nebutina skaiciuot, ar jau praejo tie 6 menesiai, ar ne. Tas laikotarpis skiriamas daugiau del to, kad per ji sustipret ir iveikt kito nestumo baime.

Laikykis, ir parasyk kai jau grisi is ligonines

As tai dariausi toksoplazmozes,citomegalo,chlamidiozes tyr.Echoskopavo skydliauke,tyre skydliaukes hormona.T.p.progesterono tyrima.Net sirdies ir kraujagysliu darba issityriau,nes sirdies plota paskaudedavo.Nieko nerado.
Atsakyti
Grizau siandien is ligonines. Prasiau, kad padarytu arba nukreitu darytis tyrimus, kodel taip atsitiko - tuscia gemaline pusle. Pasake, kad anksciausiai tik po menesio, jeigu noriu issius i genetikos centra, nors pirma karta taip atsitikus - nebutina. Irgi sake kazka panasaus, kad reiks del toksoplazmozes issitirti, del citomegalo viruso. Bet kazka dar minejo, kad gali buti chromosomone patologija. verysad.gif

P.s. aciu merginos uz palaikyma.
Atsakyti
QUOTE(shlapka @ 2007 06 20, 22:10)
Grizusi namo negalejau sulaikyti asaru. Rytoj man atliks operacija. Visu pirma del ko galetu nestumas nesivystyti? MAn tik 25 m. o negaliu netgi pagalvoti kas bus toliau? Ar noresiu bandyti dar??O jeigu nepavyks - as tikrai neistversiu verysad.gif  Sitas bandymas irgi ne pavyko is pirmo karto, ir tada nezinojau kur detis.

Nepergyvenk, man buvo pirmąsyk taip, per gydytojos aplaidumą nustatė gan vėlai - 12 sav. Dabar laukiuosi antro leliuko /vieną mergytę jau turiu/, taigi, ir tau viskas bus gerai. Tik po tomažiausiai kokius metus ar net ilgiau atsigauk/ ir fiziškai, ir morališkai/, sustiprėk ir tada gali galvoti apie naują gyvybę. Sėkmės tau. Dar esi jauna, man su tuo nsivystymu taip buvo, kai buvau 28, taigi, tau viskas prieš akis.
Atsakyti
Man ir taip buvo. Asaru buvo pakalne, galvojau pasaulio pabaiga. O taip laukem to leliuko.Dabar man beveik 24 metai, nuo to laiko jau praejo 2 metai ir jau turiu 4.5 men dukryte. smile.gif Antras nestumas buvo tiesiog nuostabus, jauciausi labai gerai. Teko pries gimdyma dirbti siek tiek moteru konsultacijoj, tai pamaciau, kad cia tikrai neretas atvejis. Pamatysi kad tikrai viskas bus gerai. Sekmes tau
Atsakyti
QUOTE(shlapka @ 2007 06 21, 16:48)
Grizau siandien is ligonines. Prasiau, kad padarytu arba nukreitu darytis tyrimus, kodel taip atsitiko - tuscia gemaline pusle. Pasake, kad anksciausiai tik po menesio, jeigu noriu issius i genetikos centra, nors pirma karta taip atsitikus - nebutina. Irgi sake kazka panasaus, kad reiks del toksoplazmozes issitirti, del citomegalo viruso. Bet kazka dar minejo, kad gali buti chromosomone patologija.  verysad.gif 

Laikykis, zinai, kad labai sunku, bet laikykis mirksiukas.gif siunciu tau kaip ka tik patyrus tai, didziausia uzuojauta. Pas mane irgi 8 savaite buvo tuscia gemaline puslele verysad.gif Labai panasus atvejis ...
Man irgi apie toksoplazmozes, citomegalo ir chlamidiju tyrimus tik paminejo. Pirmus du as jau pasidariau kai tik pastojau, abu buvo neigiami.

As kita savaite eisiu pas savo daktare, gal ji ka daugiau pasakys.
O kodel tave taip greitai israse? Mane 12 diena vakare pagulde, 13 diena dare abrazija, ir israse is ligonines tiktais 19 diena. taigi prabuvau ligoninej visa savaite, leido antobietikus i vena.

O kokioje ligonineje gulejai? Cia gal nuo ligonines ar gydytojo priklauso?

QUOTE(shlapka @ 2007 06 21, 16:48)
Grizau siandien is ligonines. Prasiau, kad padarytu arba nukreitu darytis tyrimus, kodel taip atsitiko - tuscia gemaline pusle. Pasake, kad anksciausiai tik po menesio, jeigu noriu issius i genetikos centra, nors pirma karta taip atsitikus - nebutina. Irgi sake kazka panasaus, kad reiks del toksoplazmozes issitirti, del citomegalo viruso. Bet kazka dar minejo, kad gali buti chromosomone patologija.  verysad.gif 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitat: 22 birželio 2007 - 09:02
mane isleido ta pacia diena kaip ir pagulde, nes nenorejau likt ligonineje. gerai jauciaus (fiziskai) tai ir isleido. Apie psichologine busena tai net nekalbu.
Atsakyti