Įkraunama...
Įkraunama...

4mėn. kūdikio dienos meniu

Apie aliejų girdėjau, kad geriau duoti tokį, koks yra pagamintas tame regione, kuriame gyvename (ir iš tame regione augančios žaliavos). Tai būtų pavyzdžiui, rapsai ax.gif Bet čia jau aišku skonio ir galimybių reikalas 4u.gif
O ką manot apie bananus? Girdėjau, kad viduriukai nuo jų kietėja unsure.gif O kokios jūsų lėliukų reakcijos, kai gauna košytės? Niu, pvz., aš bijau permaitinti, kad nebūtų sunku skrandeliui. Mažiukė mielai valgytų ir toliau morkyčių ir bulvyčių tyrę, bet kažkaip bijau pasekmių verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Del vaiko mitybos ! Mano maziukas nuo 4 menesio pradejo valgyti koseles, o nuo 6 pradejau po truputi ir mesyte duoti. Is vis, jei klausyti daktaru, tai vaikam iki 6 menesiu nieko negalima duoti, uztenka mamos pieno, nu gal ir tiesa, bet vaikutis taip nori maistuko. Mano maziukas taip valge koseles kai pradejau duoti, kad i piena paziureti nebenorejo, ir nuo 4 menesiuku mes pieneli gerdavome tik naktimis.
Pieniskas koses skaninu su uogienem, o i darzoviu kose dedu sauksteli grietines, arba duodu kefyriuko, niam niam kaip megsta. Nu bet mes jau dideli, mums 7 men ir 2 savaites smile.gif
O dazniausiai i darzoviu kose dedu vistiena, mat jos gauname is kaimo, kaip sakant ekologiskos blush2.gif
Papildyta:
Tiesa, o koseles visas pirkau is parduotuviu, pagal menesius. Tik darzoviu pati virdavau, nes parduotuviniu nevalgydavo. O kieki nelabai ir matuoju, kai vaikas jau sotus, jam neikisi per prievarta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2009 10 26, 10:52)
Apie aliejų girdėjau, kad geriau duoti tokį, koks yra pagamintas tame regione, kuriame gyvename (ir iš tame regione augančios žaliavos). Tai būtų pavyzdžiui, rapsai ax.gif  Bet čia jau aišku skonio ir galimybių reikalas 4u.gif
O ką manot apie bananus? Girdėjau, kad viduriukai nuo jų kietėja unsure.gif O kokios jūsų lėliukų reakcijos, kai gauna košytės? Niu, pvz., aš bijau permaitinti, kad nebūtų sunku skrandeliui. Mažiukė mielai valgytų ir toliau morkyčių ir bulvyčių tyrę, bet kažkaip bijau pasekmių verysad.gif

Tai, kad rapsu aliejus pagal sudeti labai jau prastas unsure.gif Tikrai teko dalyvauti rimtoje konferencijoje apie vaiku mityba, tai vienas profesorius pateike alieju naudingumo lentele: 1-alyvuogiu (pats geriausias), 2- sezamu (neblogas), 3- saulegrazu (pakenciamas), 4 - rapsu (is bedos) 5 - augalinis misinys (prastas)

Nuo banano mums kietejo viduriukai. Pabandem ir nutraukiau is kart. Valgom tik darzoves ir su viduriukais thumbup.gif O, kad vaikas nepersivalgytu, gi yra normos mirksiukas.gif 4 men. - apie 120ml kosytes ax.gif
Atsakyti
Visi mano trys vaikai valgyt košes pradėjo nuo 2 mėnėsių, nes mišinukai nepakankamai sotūs jiems. Pradėjau duoti po truputį, nuo kelių kruopyčių į pienuką. Patikėkit tikrai košytės per buteliuką netukina, nei vienas vaikas nebuvo storas. Tik sotus ir duodavo miegoti, nereikėdavo naktį keltis maitinti.
O šiuo metu košes gauna 3 kartus dienoj. Su pienu būtų mirtis alyvose, nes piena jau nuo 2 mėn gėrė po 200ml kas pusantros valandos.
Atsakyti
nu as pradejau du kartus duoti kosyte,,, bet nz ar duoti kokia 6? kaip manot? pritariu kad daktaru maziau reik klausyt...
Atsakyti
QUOTE(viktorija1 @ 2009 10 26, 21:37)
nu as pradejau du kartus duoti kosyte,,, bet nz ar duoti kokia 6? kaip manot? pritariu kad daktaru maziau reik klausyt...

Nesupratau nuo 6 ryto ar vakare turi omenyje? bet aš paskutinę košytę vakare duodu apie 8 ar net 9. Priklausomai nuo to kelintą mano pana eina miegoti. Nes jei ji nesoti, tai naktį prabunda valgyti, o mes jau įpratom naktį miegoti.
Manau kad gali duoti ir 6 jei tik ne daržovių, nes nuo daržovių gali šiek tiek pilvuką papūsti.
Atsakyti
mamos, o kaip duodat kruopu koses?nu zaidziam su tuo saukstuku, nors tu ka, galiausiai supilu i buteliuka, nes jau pradeda vesti. turbut reiks islaukt kol ismoks normaliai valgyt? wub.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EimaV @ 2009 10 28, 21:01)
Nesupratau nuo 6 ryto ar vakare turi omenyje? bet aš paskutinę košytę vakare duodu apie 8 ar net 9. Priklausomai nuo to kelintą mano pana eina miegoti. Nes jei ji nesoti, tai naktį prabunda valgyti, o mes jau įpratom naktį miegoti.
Manau kad gali duoti ir 6 jei tik ne daržovių, nes nuo daržovių gali šiek tiek pilvuką papūsti.

smile.gif) taip taip 18val:))) o tai ka tada duoti? juk mes dar mesos nevalgom. tik bulve morka cukinija:) o tai skanduka neapkaruti? kiek tavo lelei men?
Atsakyti
As vakarais savo maziukui duodu pieniskas koseles, pagardinu tyrele ir sotu ir skanu jam buna rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2009 10 26, 10:52)
Apie aliejų girdėjau, kad geriau duoti tokį, koks yra pagamintas tame regione, kuriame gyvename (ir iš tame regione augančios žaliavos). Tai būtų pavyzdžiui, rapsai ax.gif  Bet čia jau aišku skonio ir galimybių reikalas 4u.gif

As nesuprantu kai ko... negi gaila savo vaikui duoti tai, kas geriausia..?? Kad ir alyvuogiu aliejus brangus, bet tik toki tededu i darzoviu kosyte. Bananai is Maximos??? Kas gali buti baisiau.. Apie bananus manau tik neigiamai. Negi taip sunku gauti ekologisko maisto savo vaikui? Kai kuriem suaugusiem nuo bananu buna negerai, o ka kalbeti apie kudyki.. Stebina kai kurios mamos mane.. Juk jie nupurksti ivairiais chemikalais.. As tai per pietus duodu TIK IS SAVO DARZO morkyciu, bulvyciu, karafijoru, moliuga... O kas neturi savo darzu, tegu perka darzoves is turgaus, arba iesko zmoniu, kurie augina savo darzoves.. Is maximos darzoves pirkciau tik paskutineje vietoje..
maniskis tai pradzioj baisiausiai sauke gaves darzoviu kosytes.. Bet po truputuka didinau kieki. Per pora savaiciu pramoko valgyti tirstesni maista ir dabar visai neblogai valgo. Vakar daviau kazkur apie 80ml, ryt truputeli daugiau padarysiu. O apie persivalgyma, tai kiek zinau iki 125-150g. O nuo 6 men. galima didinti iki 200g.
Papildyta:
QUOTE(Ramce @ 2009 10 29, 15:21)
mamos, o kaip duodat kruopu koses?nu zaidziam su tuo saukstuku, nors tu ka, galiausiai supilu i buteliuka, nes jau pradeda vesti. turbut reiks islaukt kol ismoks normaliai valgyt? wub.gif  smile.gif

Svarbiausia, kantrybes. Kaip rusai sako: "i maskva ne srazu stroilas", ar kaip ten.. Reikia mokytis valgyti su sauksteliu ir nepilti i buteliuka. Mes ismokom su sauksteliu valgyti per kokias pora savaiciu. Dabar jau beveik pebeapsitasko kosyte valgydamas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2009 10 29, 15:21)
mamos, o kaip duodat kruopu koses?nu zaidziam su tuo saukstuku, nors tu ka, galiausiai supilu i buteliuka, nes jau pradeda vesti. turbut reiks islaukt kol ismoks normaliai valgyt? wub.gif  smile.gif

Mano manymu, tavo vaikui dar labai per anksti koses valgyti, todel ir nevalgo ax.gif Palauk dar menesiuka, o jau tada primaitink mirksiukas.gif O ji dar pilsi i buteliuka, tai is vis vaikas neismoks valgyti.

Kipseva, gali paziureti ir parasyti, koki alyvuogiu alieju vartojat? Kokios firmos? ax.gif Ieskojau ekologisko, bet tokiu net nera parduotuvese unsure.gif Ir jei ne parduotuvej pirkot, tai kur? Aciu 4u.gif
Atsakyti
nors mums dar nera 4men jau ptadejau po truputi duoti slyvu tyreles, nes nuo misinuko APTAMIL AR taip vargsiukui viduriukai uzkietejo. Nelabai norejau is karto vaistukus duoti, o tyrele viduriukus kaip ir sutvarke. Jau ragaujam trecia diena po 2 saukstelius ir siandien valgydamas misinuka jis pradejo atpylineti, ko seniau retai kada budavo. Ar gali taip buti nuo slyvu tyreles? g.gif Daugiau dar nieko nebandem tik misinuka.
Atsakyti