Įkraunama...
Įkraunama...

4mėn. kūdikio dienos meniu

[quote=agnesse,2009 10 30, 14:06]
Mano manymu, tavo vaikui dar labai per anksti koses valgyti, todel ir nevalgo ax.gif Palauk dar menesiuka, o jau tada primaitink mirksiukas.gif O ji dar pilsi i buteliuka, tai is vis vaikas neismoks valgyti.
valge valge, kaip didele suvalge 120 ir begau dar misinuko daryt 30ml doh.gif tai nemanau, kad cia koseje beda, greiciau tas saukstukas cia jai idomus daiktas. smile.gif o kas del primaitinimo anksciau, tai mum jau pati gydytoja liepe, kadangi gime mazyte neisnesiota, ne 2kg nesvere, tai turim vytis kitus.
Atsakyti
agnesse, as neieskojau specialiai vaikui aliejaus. Mama visalaika priperka daug tu alieju: kasdieniam naudojimui (kepimui ir pan.), kitus geresnius (salotom ar pan.), tai sikart parode ta naudoti Borges extra light olive oil. Sake geras jis. Net nezinau kiek jis kainuoja.. rolleyes.gif Ziuriu siais laikais parduotuvese sunku rasti ekologisku produktu..
Atsakyti
QUOTE(agnesse @ 2009 10 25, 20:33)
Mano tai puikiai su sauksteliu valgo ax.gif su pirmu sauksteliu is kart suprato kaip reikia elgtis, nemokiau ax.gif  Mes valgydavom daznai kartu  biggrin.gif  Jis geria misineli, o as kose su sauksteliu valgydavau, tai gal prisiziurejo biggrin.gif O gal jau laikas tiesiog atejo, nes tiesiog maciau, kaip vaikas akimis ryja, kai as valgau, rodos, jei galetu, tai iskrapstytu is burnos biggrin.gif Todel ir pradejau primaitinti, nes labai norejo, noriai valgo.

Beje, noriu paklausti, koki jus alieju perkam i darzoviene? Kokios firmos? Siandien buvau parduotuvej, tai niekaip issirinkti negalejau doh.gif  tai su priedais, tai kazkoks zalias, tai ne salto spaudimo, nieko nesuprantu doh.gif  Zinau, kad geriausias alyvuogiu, bet nupirkau si karta saltai spaustu sezamo seklu alieju, kazin, ar geras jis? unsure.gif

as dar kol kas jokio nedejau, bijau eksperimentuoti, pasiklausiu daktares kuris geriausias pirmadieni. bandem dar mes valgyti milupos ryziu kosyte, tai valge pasigardziuodamas, nes ji saldi, bet daznai jos neduodu. gal zinot kokiu receptuku nevien is darzoviu? pvz ryzius irgi reikia trinti blenderiu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gita22 @ 2009 10 30, 10:44)
As vakarais savo maziukui duodu pieniskas koseles, pagardinu tyrele ir sotu ir skanu jam buna  rolleyes.gif

o tai kelesi valgyt nakti kaip pavalgo pries nakti? as siandien daviau tyrees pieniska su sausainiu hipio pazesiu kada atsikels
Atsakyti
Taip, keliuosi, kas 4 valandas geria nakti pieneli. Matau kad neturi reiksmes, ar kuosele duodu 20 h ar 21 h( miegoti einam 21.30 h), vis vien jam nakti reikia pienelio. O kartais i tarpus net arbateles. Per nakti gaunasi mano kokie 6 kelimaisi, kartais maziau.
Manau kad vaiko miegas ne nuo mitybos priklauso, o nuo pacio vaiko. Jis pas mane ir tai diena mane sokdina, ant ranku tampyti reikia. Nakti tas pats g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, norejau paklausti, ar GALIMA mazuciui 4 men, duoti visa stiklainiuka tyreles (jogurtas su bananu, arba ryziu pudingas ), 125 gr? jis labai valgo...ir nori...aisku valgydamas pienuku uzgeria ,bet labai mazai...(apie 15gr).tai gaunasi kad pavalgo, ir tada iki sekancio valgymo sotus buna. Pradzioj pradejome po kelis saukstelius, lyg tinka.....Pienelio vis dar valgo iki 150 gr ne daugiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jestea @ 2009 10 31, 10:15)
sveikos mamytes, norejau paklausti, ar GALIMA mazuciui 4 men, duoti visa stiklainiuka tyreles (jogurtas su bananu, arba ryziu pudingas ), 125 gr?

g.gif O Jūs kiek laiko jau primaitinate savo mažiuką? Iškart nuo tų pudingų pradėjote ar nuo morkyčių, bulvyčių ir t.t.?
Manoji kai dar tik morką ir obuoliuką valgo,o nuo vakar bandom bulvytę. Į savaitę įvedu tik vieną daržovę. Mėgstamiausia košytė yra virta morkytė su obuoliu salduviniu. Tik bėda, kad pradėjus valgyti košytes, nebenori buteliuko visai unsure.gif Įsimylėjo šaukštuką mano mergytė. Mišinuką su šaukštuku maitint kartais reikia doh.gif doh.gif Jums taip nebuvo?
Atsakyti
mes siandien bandem ragauti obuoliuko ir net nezinau kada ji duoti: ar po maitinimo misinuku, ar pries. Girdejau, kad po valgio valgant obuoli labiau pucia pilvuka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(joliukas9 @ 2009 10 31, 11:07)
mes siandien bandem ragauti obuoliuko ir net nezinau kada ji duoti: ar po maitinimo misinuku, ar pries. Girdejau, kad po valgio valgant obuoli labiau pucia pilvuka. g.gif

Aš duodu prieš mišinuką.
Atsakyti
na jau trecia savaite kaip duodu jam. bandziau banana, o po to obuoli su kriause ir dbr duodu jogurta su bananu. laukia pudingas ryziu, cia airijoj toks psirinkimas, dar nebandem darzoviu, man atrodo jos sunkesnes skarndukui....
del buteliuko-na nezinau net....maziau pieneli geria gal...nori sauksto... g.gif net nepagalvojau...
Atsakyti
QUOTE(Gita22 @ 2009 10 31, 11:12)
Taip, keliuosi, kas 4 valandas geria nakti pieneli. Matau kad neturi reiksmes, ar kuosele duodu 20 h ar 21 h( miegoti einam 21.30  h), vis vien jam nakti reikia pienelio. O kartais i tarpus net arbateles. Per nakti gaunasi mano kokie 6 kelimaisi, kartais maziau.
Manau kad vaiko miegas ne nuo mitybos priklauso, o nuo pacio vaiko. Jis pas mane ir tai diena mane sokdina, ant ranku tampyti reikia. Nakti tas pats  g.gif

pas mus tas ptas. naktį dažnai MP geria
o košę mes tik vieną (daržovienę) per pietus valgom
Atsakyti
QUOTE(Jestea @ 2009 10 31, 12:10)
na jau trecia savaite kaip duodu jam. bandziau banana, o po to obuoli su kriause ir dbr duodu jogurta su bananu. laukia pudingas ryziu, cia airijoj toks psirinkimas, dar nebandem darzoviu, man atrodo jos sunkesnes skarndukui....
del buteliuko-na nezinau net....maziau pieneli geria gal...nori sauksto... g.gif net nepagalvojau...

Nu kiekvienoj šalyje kitaip tuos vaikus pataria primaitint. Jei nėra jokios pašalinės reakcijos, tai ir duokit kiek jam norisi, visgi 3-čia savaitė jau valgote... O daržovės, tikrai manau nėra sunkesnės skrandukai nei pvz:kriaušė...
Atsakyti